- Konu Sahibi serap_serap
-
- #2.061
bi müslüman peygamber efendilerimizden birine sormuş demiş ki efendimiz bnm 4 çocuğum var dördüde çok çirkin napmalıyız güzel olmaları için peygamber demiş ki hanımın gebe kalınca 3. ve 4. ayında bol bol ayva yesin cenin 3 ve 4. ayda şekillendiği için bebeğin nuru pak temiz yüzlü saf bi bebek olur demiş gerçeklik payıda var yeğenim doğdu şuan 7aylık oğluşumuz var bitane abimin çocuğu yengem her gün ayva yerdi ama biz bilmezdik böyle bi inanış olduğunu yeğenim bi doğdu sapsarı beyaz o kdr güzel bi bebek ki gözlerde boncuk sağlıkla gelsinlerde ayva yemeye de devam tabi bnde çok yidim :) bakem sıpam nasıl olcek
asli astari varmi yokmu bilmiyorum ama bebek dusunenler ve hamile olanlar nar tuketmesin diye duydum
bilgisi olan varmi?
Valla doğru müdür bilmem ama eltim de ilk gebeliğinde bolca ayva yedi oğlu sarışın ve gamzeli. 2. De yemedi çocuk esmer ve gamzesiz. Tesadüfe bak
asli astari varmi yokmu bilmiyorum ama bebek dusunenler ve hamile olanlar nar tuketmesin diye duydum
bilgisi olan varmi?
bilgisi olan varmi?
şmdi şöle bişi var anne baba esmerse nasıl olcek bu işrabbim işte verdimi verio test edios kızlar bakalım kara yağız bişi mi çıkarcaz sarı şekerler mi doğumdan snra burdayım
düşüğe sebep oluyormuş canım ama ilk aylarda bildiği kadarıyla..çünkü geçen sene görev yaptığım yer bir hamiş vardı 7 ayından itibaren hep nar aşerdi...ona ters tepki yapmadı...
şmdi şöle bişi var anne baba esmerse nasıl olcek bu işrabbim işte verdimi verio test edios kızlar bakalım kara yağız bişi mi çıkarcaz sarı şekerler mi doğumdan snra burdayım
canım belki son aylar olduğu için bişey olmamıştır. ama ilk 3 ay kesinlikle yemeyin diyolar.
biliyorum canım annemde maydanozla naneyi az tüketmeye çalış dedi ilk aylarda mesela...bende maydonuzu çok seviyorum ama kestim bebiş için...canım belki son aylar olduğu için bişey olmamıştır. ama ilk 3 ay kesinlikle yemeyin diyolar.
Canım eğer hamile kalmaya çalışıyorsan kesinlikle incir ve çörekotu tüketme! Gerçi prolaktinim düşük demişsin ama bu ikisinin de prolaktini yükselttiğine dair bilimsel çalışmalar var. Seninki de yükselmiş olabilir. Zira emziren kadınlara da bunları tüketmesi tavsiye ediliyor. Nereden mi biliyorum benim de prolaktinim biraz yüksek ve bu gebeliğime engel oluyor malesef.
Memenden gelen yeşil sıvı da prolaktin yüksekliği ve memede kist varsa olabiliyor. Çoook tehlikeli bir şey değil. Bu ikisinin tetiklemesiyle gelmiş olabilir o sıvı. Ama korkma Ennnn kötü ihtimalle kistin kötüleşmişse ufak bi operasyon geçirebilirsin. Ama sakının olaki göğüslerine dokunup onları uyarma.
Bu ay ben de silkeletmedim ama ayaklarımdan tutturup kaldırttım bakalım. İnşallah gelir artık şu bebişlerçok hasretim çünküüüüü
hiii oyleymis demek ogrendigim iyi oldu canim sagol
uff cnm ya bnde ne yapacagımı sasırdım iice bal tarcın cörek otu olsun,incir kürü falan yumoşlara ii gelio hamileligi kolaylastırıyo diolar ama prolaktin yükselirse hamiş kalınamıyo puffffffffffff ne yapacagımı sasırdım iice ballı cörek otunu da mı yemiyeyim şimdi bn :s
kızz serooo bak ne dicem. doktorun ilk 3 ay ilişkiyi yani senin deyiminle çarpışmayı yasakladı mı ??? kardeşimde yasaklamıştı doktor. ama başka bir arkadaşta yasaklamamış. sanırım hamileliğin durumuna göre karar veriyor doktor buna.
Yok canim okadar agritacak bi cinsden degil ama ben korkuyorum , test pozitif cikti hala inanamiyorum galiba hamile olduguma en son ocagin 25 inde adet olmustum , simdi yine 25 inde olacakmisim gibi geliyor hic beklemiyirdum 😪😪Rabbim gpnah yazmasin ondan hic bir zaman umut kesilmez ama hic umudum yoktu .. Simdi hala soklardayim bu rüyadan uyanacagim gibi geliyor
çok aşırıya dayanamayacağın kadar olursa canım sıkıntı et ama kasık ağrısı hepimizde oluyor çektik o ağrıyı...sabret 1 haftan falan vardır büyük bir ihtimal...yerini ayarlasın bebişin sonra ağrı olmaz sonrada mideni bulandırmaya başlar senin küçüğün...takma kafaya ne zaman tekrar gidecen doktora randevu verdi mi doktorun...
canım benim kardeşimde hamile bulantı için doktoru ilaç vermişti ama dayanabildiğin kadar dayan içmemeye çalış demişti. çok dayanamazsan o zaman iç demişti. ilaç faydalı bişey olsa illa iç derdi yani.bu arada bende hastanede çalıştığım için kendi gözlerimle şahit oluyorum bu gereksiz ilaç yazmalarına. doktor 3 kalem ilaç yazıyorsa en az 1 tanesi çok gereksiz. ilaç mümessilleri geliyor şu kadar şu ilaçtan yazarsanız şu hediye bu hediy hatta tatil bile veriyolar ödül olarak . ilaç yazması karşılığında. aaah ah insan sağlığı ile oyuncak gibi oynuyorlar.
yok canım yasaklamadı...diğerinde yasaklamıştı ilk gittiğimde birşey demedi ama kalp atımına gittiğimizde yasakladı...sorun yok dedi herşey güzel görünüyor dedi...ama eşim korkuyordiğerini kaybettik ya bunda hiç konusu bile açılmadı şimdiye kadar sadece korktuğunu biliyorum yatakytan bile aniden kalkmama izin vermiyor...
uff cnm ya bnde ne yapacagımı sasırdım iice bal tarcın cörek otu olsun,incir kürü falan yumoşlara ii gelio hamileligi kolaylastırıyo diolar ama prolaktin yükselirse hamiş kalınamıyo puffffffffffff ne yapacagımı sasırdım iice ballı cörek otunu da mı yemiyeyim şimdi bn :s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?