Şimarik misafir cocuklari:(

asla katlanmadığım evimde sigara içenler ve şımarık çocuğuyla ev gezmesine gelenler. yıllarca ne gittim ne de davet ettim. tabi bunu öğrenene kadar epey bir canım sıkıldı. ilgilenmeyene bişey söyleyince de sen suçlu olursun.
en güzeli dışarıda görüşün, hem de değişiklik olur.

Bize de bi kere bi arkadas gelmişti oğlu vardı topu tvye fırlattıkca fırlattı annesi babası durdurmaya calştılar ama ekran gitti geldi. Ben de kapadım tvyi ama kesin bozuldu dedim içimden. Akşamdan aksama tv seyreden bir aileyiz. Ve o dönem bozulsa ekran çatlasa yenisini almak zorlayacaktı. Bence kızcocuk erkek cocuk aileelr daha dikkatlı olmalı. Serbestlk herkesn kendı evinde olsun

Bi kere de bi arkadas oğlunu tek basına wcye gönderdi daha kucukti. Tabi her yer çiş. Cocuk kuck soncta. Onlar gider gitmez bütün banyo halıları vs makineye attm banyoyu yıkadım. Ee alışsın. Tamam da senın evinde alssın kücük daha

Çocuk büyüklerle birlikte çay keyfi yapacak değil ya. . Dikkatini oyuncak dolu oda çekiyor ve oraya yöneliyorlar dogal olarak. Cocuk denildi mi akla oyunlar, dagilan oyuncaklar gekir.

Benim de 2,5 yasinda oğlum var. Arkadaşın evine gittigimizde peşindeyim dagilmasin evi diye dikkat ediyorum. Birşey dökülürse siliyorum vs.. Arkadaşım da bırak rahat rahat oynasın diyor ama ben zaten rahat edemem.. Cocuklari da icerden bütün oyuncaklarıni getirip ogluma veriyorlar oyna diye. Kırılacak şeyler değiller.
Yani ben hem mutlu oluyorum hem arkadaşımın tavrı sayesinde rahat ediyorum. Aksi olsaydı ne arkadaşlık bagi kalırdı ne de mutlu çocuklar. Sonra da birlikte topluyoruz.
Oyuncaklar toplanır, ev duzenlenir ki zaten sürekli gelmiyorlar.. Onemli olan kalp kirilmasin.

Ufak onlemler alın.
Kirilacak seyleri kaldirin ortadan. Kalem boya gibi şeyler kesinlikle olmamalı. Insan kendi cocugu duvarı boyamasin diye kaldırıyor zaten bazen..

Insan evini daginik görmek istemez evet ama gelecek nesillere mutlu çocuklar yetiştirmek mühim bir iş.
Zira ben cocukken misafir gittigimiz evin sahibinin tavrını asla unutmazdim..

Evime cocuklu misafir pek almam, görüşmem. Sizde dişarda gorusmeye calisin illa gorusecekseniz bile.

Ben de bazen çok rahatsız oluyorum, oyuncağım çoktur çocuk olmasa da onları geçtim kitaplığımdaki kitapları alıyorlar kitaplığım çok büyük oturma odasında da var. Ellerinden almaya çalışıyorum ağlıyorlar, yıpratıyorlar :-(
Anneleri de seslenmiyor. Kitap konusunda çok hassasım çıldırıyorum. Bazı kadınlar da cidden umursamıyor. Kitap yırtılsa ne yapacaksın ya? Bu kadar önemsiz mi? :-(

Valla bosverin tek derdiniz bu olsun. Bizim görüstügümüz tek bir insan bile yok ki, kaldi ki cocuklu bir aile olsun. Bence kiymetini bilin o cocuklar kizinizin gelisimi icin cok kiymetli. Ben kara kara düsünüyorum nasil cocuklu bir aile bulurum görüsmek icin diye. Esim de ben de calisiyoruz ve bugüne kadar kimseye ihtiyac duymamistik, hep aman uzak olsunlar kafasindaydik ama simdi kizim yalniz büyüyecek diye cok üzülüyorum. Es, dost hele de cocugun ile yasit coculari varsa cok kiymetli bence.

Çocuk odası kirlenmek, dağılmak içindir. Oyuncak dediğin şey de düzenli dursun diye alınmaz. Oynarken eskir, kırılır. Zaten bunlar olmuyorsa boşuna alınmış demektir. Su an birakin oglumun odasini, salonumun halini gorseniz herhalde kriz gecirirdiniz. Sadece koltuk altlarinda degil elinizi atabileceginiz her yerden oyuncak cikar.Burada tek sorun kızınızın ağlayıp üzülmesi. Bütün bunları çocuklu bir kadın olarak yazıyorum . Biraz rahat olun.

Ne zaman misafir gelse çocuk odası alt-üst oluyor. Hatta bir keresinde kızımla aynı yaş arkadaşı siyah koltuğumun üzerini pastel boyalarla gök kuşağı yapmışlardı. Kızmadım. Bir keresinde de boya kalemi ile duvarları çizmişlerdi. Daha doğrusu onların söylemi ile resim yapmışlardı. Ona da kızmadım. İkisi de mutluydu.

Böyle şeylere asla kızmam. Kızım izin verdiği ölçüde herşeyi yapabilirler. Ama çocuğunun peşinde koşmayan gamsız annelere kızarım. Eve dönerlerken dağınıklığa yardım etme talebi olmayan annelere de kızarım.
Bir de değerli bir oyuncağı yada müzik aleti varsa onları saklarım.

Çocuğu sosyal çevreden uzak tutma taraftarı değilim. İletişim çok önemli. Çocuklar yaşayarak öğreniyorlar. İstediğiniz kadar anlatın derdinizi anlayamazlar. Grup halinde oynamak, kendi olan birşeyi paylaşmak, ortak birşeyler üretmek çocuklar için çok değerli. Çocuklar evi dağıtırken sırf evi dağıtmak için yada sırf yaramazlık olsun diye yapmıyorlar. Bize öyle geliyor ama onlar için farklı. Onlar üretiyorlar, paylaşıyorlar, keşfediyorlar,.. Kısacası kızım mutlu olduğu sürece ben ondan daha çok mutlu olurum.

Dip not: başkasının evinde asla böyle değilim. Herkes çocuğu rahat bırak, istediği gibi oynasın der. Ama rahat olamam gittiğim yerde. O da benim takıntım. Rahatsızlık verme duygusu sinirlendirir beni.

Kendi adıma şunu söyleyebilirim.
Ben misafir geleceği zaman kızıma soruyorum,hangi oyuncaklarla oynamak istiyorsun,hangilerini paylaşacaksın,paylaşmak istemediğin varsa kaldıralım diye özellikle konuşuyorum paylaşmayı seven bir çocuk olmasına rağmen,bazı oyuncaklarıni paylaşmaktan hoşlanmıyor. Mesela bir arkadaşının küçük kardeşi var,onlar gelecekse boya kalemleri,oyun hamurları,kinetik kumlar,slime ve küçük oyuncakları kaldırıyoruz.
Birde kendi odasında oyuncak kutuları var,onlardan birşey almak istiyorsan şimdi alalım,arkadaşların gelince oradan birşey almak yok diyorum zira bir defasında bir baktım gide gele 6 büyük kutu oyuncak salona yığılmıştı. Toparlayana kadar canım çıkmıştı. O gün kuralımi koydum. Dedim bir daha asla bu kadar oyuncak salona gelmeyecek aksi halde kimseyi çağırmayacağım eve diye. O son oldu.
Yani bilemiyorum,kurallar koymak gerekiyor. Kendi adıma uyguluyorum. Aksi halde ev dağılıyor,o dağınıklıkta oyun oynayamıyorlar zaten,dikkatleri dağılıyor.
Yaramazlık çocukların doğasında var ona yapacak birşey yok,sadece biraz büyüyünce akıllanıyorlar. Benim kızım asla duvar koltuk boyayan bir çocuk olmadı. Ama arkadaşları boyadı,arkadaş çocukları boyadı. Kendi çocuğunuz yapmasa bile en az bir kez başınıza geliyor maalesef.
Arkadaşlarıyla görüstürün,sosyalleşmek iyidir ama sınır koyun. Yer belirleyin,oyuncakları belirleyin,mümkünse sizin olduğunuz odada olsunlar böylece vurma itme vb durumlar yaşanmaz anında müdahale edersiniz.
Cekmece dolap karıstırılmaması adına odaları kapatabilirsiniz,müsade etmeyecebilirsiniz.

Boyle durumlarda kaliteli oyuncaklari kaldiriyorum ben.yatak odasina ya da arka balkona sakliyorum.

Kirilsa da onemli olmayacaklari birakiyorum ortada.

Yapacak birsey yok.
Cocuklar illa ki zarar veriyor

Benim oğlum var sakin uyumlu paylaşmyı seven bi çocuk. Komşu çocukları da öyle fırlama ki. Arkadaşımın biri gözünü yırmıyo üstlerinden diğeri saldım çayıra mevlam kayıra cinsinden..

Oğlumun odasını kitlemekte buldum çareyi. Aa çocuk kaş göz arası odayı açmış ne var ne yok dağıtmış... kırılanları saymıyorum bile. En son akülü arabasının şarjını kırınca bana gelenler geldi. Bu oda açılmıycak içerdekiler yetmiyosa oynamayın madem dedim.

Bazen de oğlumun elindekini zorla almaya çalışır vermezse de ısırırdı kan çıkarana kadar. Annesinin yanında söylendim çocuğa. O oğlumun oyuncağı isterse verir istemezse vermez zorla elinden almak nedir çok ayıp ediyosun.. Senin elinden çekip alıyolar mı elindekini falan diye.. Eee nnesi susarsa ben söylerim tabi. Her şey bi yere kadar. Burda kızdığım çocuk değil annesiydi zaten.. Annesine de hiç iyi yapmıyosun bi dur de arkadaşım.. Yarın başınız çok ağrır bu mevzulardan okula başladığında.. Her istediği de olmaz öğrensin bunları dedim. Kaygısız annelere çok kızıyorum..

Sakın odanın kapısını kitlemeyin. Minik parçalı oyuncakları,kırılacak hassas oyuncakları yatak odasına dolaba yerleştirin. Kafanız kulağınız rahat olsun.

Misafir geleceği zaman bazı oyuncakları kaldırıp kendi dolanına koyabilirsin sadece bir kaç tane kalsın yemek zamanı da örtü serebilirsin bende aynı konudan muzdaribim bide benim evimde süs eşyam çok fazla közüm bebekliğinden beri ellemez ama misafir çocukları geçen gün koltuğun tepesine çıkıp raflardakileri indirmeye çalışıyorlardı bir tanesi üniteye çıkıp oturuyordu :)

Ben sirf bu yuzden gitmiyorum kimseye benim cocuklarim cok hareketli yerlerinde bir saniye durmazlar ben surekli yapma etme elleme vs vs diye uyarida bulunmaktan gerim gerim geriliyorum birinin biseyine zarar verirler diye oyuzdende hic biryere gitmiyorum. Iste hic gelmiyosun vs vs diyorlar bende cocuklar durmaz ne diyorum olsun ya onlar coxuk diyorlar ama boyle gidincede anliyorsun hadi gidin diye bakildigini.

ben rahat annelerdenim, çocuklarımı kısıtlamıyorum, kırıyorlar döküyorlar, dağıtıyorlar.
kendi evimde böyleyim.
başkasının evine de gitmiyorum
başkası benim evime gelirse benim çocuklarla aynı özgürlüğe sahipler.

konu sahibi siz de çağırmayın gitmeyin.
ama bu sözcükler beni çok rahatsız ediyor, arsız çocuklar falan, bunları da konuşmayın, hiç yakıştırmıyorum ben, neticede karşıdaki çocuk ve siz bir yetişkinsiniz.

Bence cocuklar özgür olmali. ben asla esirgemem kimseden kirilirsa kirilir cocuk kalbinden degerli mi bir oyuncak. onlarin tatli kavgalarina bakarim nasil bir oyuncak icin mucadele ediyorlar. bence cocuklari kisitlamayin hanimlar. ben noyleyim ve misafir cocugu gelcek diye kaygi duymuyorum.

Bana biraz fazla tepki veriyorsunuz gibi geldi. Çocuk bu bide 3, 4 yaşlarındalar illaki merak edecekker dağıtacaklar.
Hee çocuk laftan anlar hale gelmiştir, arsızdır, annesi umursamazdır o zaman koyarsınız mesafe. Ama bu durumda kızınızın arkadaşları olsun paylaşmayı öğrensinler ne güzel.
Kızınızın sevdiği kırılacak oyuncakları kaldırın, altlarına büyük bi örtü serin sizde biraz daha rahat olursunuz. Kesmeyin görüşmeyi çocukları yalnızlaştırmayın.

Anneleri gözkulak oluyormuş daha ne yapılabilir ki?
Çocuk bunlar. Hepsinin fıtratı farklı.
Kilitleyin madem kapınızı oynamasınlar çok değerli oyuncaklarınızla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…