Şimarik misafir cocuklari:(

ÇocuğunuZun sevdiği oyuncakları kaldırın. Ben öyle yapıyorum

Relaks olabilirsiniz mesela.
Benim çocuklar büyüdü ama küçükken odalarında sınırsız (kendilerine zarar vermeyecek şekilde) özgürlük hakları vardı. Duvarları çizebilirler, boyayabilirler, istedikleri yapıştırmaları yapıştırabilirler daha doğrusu her istediklerini yapabilirlerdi. Aynı şekilde bana gelen çocuklarda aynı özgürlüğe sahipti. Yani çocuk odasında her şeyi yapmalarına müsaade eder, müdahale etmeye kalkan ebeveynlere de kendi evlerinde kural uygulamalarını benim evimde o kuralları uygulayamayacaklarını söylerdim. O yüzden çocuklar bize gelmeyi çok severlerdi.
Kırılan oyuncaklar veya kirlenen duvarlardan daha önemliydi bence çocukların arkadaşlıkları.

Oyuncaklari dagitmalari,duvarlari cizmeleri, yiyip dokmelerini umursamam oynayip eglenmeleri beni mutlu eder. (Baskasina gittigimizde izin vermem)
Burda annenin tavri onemlii
Ama kizima zarar veren, vuran biriyse gorusmemeye calisirim.
Burda ki ornekler fena mesela wc tek gonderip cisini heryere yapmasi falan annesi ilgilenmiyor ki cocuk napsin.

ben olsam önemli oyuncaklari saklarim.

belki kendini savunmasini ögrenmek icin iyi bi sürec...

3ü 4ü anlarımda benim görümcenin bir oğlu var 11 yaşında aman amann

Burada iş annelere düşüyor. Bir şey demiyorlarsa ya da dedikleri halde çocuklar yapmaya devam ediyorsa sizin yapacağınız bir şey yok. Bu kadar rahatsız oluyorsanız görüşmeyeceksiniz. Ya da çocuğun değerli oyuncaklarını saklayabilirsiniz.

Eltilerimin laftan anlamayan , yaramaz , terbiyesiz çocukları yetiyor.
neyse ki bir tanesiyle sonsuza dek görüşmeyi kestim 2 tanesinden kurtuldum.

Onlar gelince 3 gün ev topluyorum.
Siz hiç parkeleri murekkepli kalemle çizen , çikolatalı gofreti havanda ezip halilara (beyaz!) döken çocuk gördünüz mü ? (bu aşamada annelerde tık yok)
keşke oyuncak kirsalar keşke. ....

Gıcık olurum bende şımarık orayı burayı karistiran çocuklara. Eskiden çocuklar anne sözü dinlerdi en azndn kendimi hatırlıyorumda biyere gittigimizde yerimden kalkmzdim bişey verdiklerinde anneme bakar al derse alırdım. Gittigim spor salonunda 3 yaşında bi minnak var annesi çıkana kadar spordan babasıyla oturuyo bi saat 2 saat bi çocuk bu kadar sakin uslu olabilir yani. çocuğun şımarık olması yetiştirmeye bagli bi durum. 3 yaşında 4 yaşinda çocuk tabi şımarcak diyenlere katilmiyorm. Sağı solu kurcalamak etrafa zarar vermek yetiştirmeye ve aldığı terbiyeye bağlı bi durum. Bence odanın kapısını kitleyin girmesinler

Oglan değil yalnız kız çocuklarıda şımarık olanlar var...baba ve annelerinde ötürü şımarıyorlar..çocuğunun odasını kilitle..benim 2 oglum var artık büyüdüler tabi..hiç şımarık yetiştirmedim nefret ederim şımarıklardan çocuk olsun yetişkin olsun...belki beni şımarık büyütmedi annem babam bundanda olabilir

sizin kızınız bunların hiç birini yappmıyorsa bence sizin kızınızda biraz sorun var. bastırmışssın kişiliğini. benim de çocuklarım çok dağıtırlar banyodan mutfaktan yatakların içinden mutfak dolaplarından oyuncakları çıkar. çocuk onlar bırak oynasınlar. herkes sizin çocuğunuz gibi değil. oynatmak istemiyorsan onlar gelmeden topla herşeyi kaldır bi odaya.
valla siz benim arkadaşım olsanız ne evime davet ederim ne evinize gelirim.

çocuk onlar
uslu insan davranışı beklemeyin
kızınızın odasını kilitleyin çok kıymetli ise
biz çocuklu aileler gelecekse kırılacak herşeyi kaldırıyoruz (laptop dahil) isteyen olursa komşu aldı gitti diyoruz

Yaa süpersiniz ..inanın size yakın tarzdayim güzel ifade etmissiniz.sadece çocuk odam yok oturma odam olduğunicin sizin kadar relaks olamiyorum.odam olsaydı aynı olurdum.

Burda cok elestirmissiniz kucucuk cocuklari onlar kesfediyor her cocuk bir degil ben cok mudahale ederim ogluma bir yere gittigimizde pesinde dolasirim ama merak ediyo iste cocuklarin arkadasi yok duzgun disari cikip biryer gordukleri yok domuz bagimi yapalim otursunlar diye Allahtan sadece bir tane evine gittigim arkadasim var benmki salondaki yastiklari antreye cikarir muftaktan legen kap kacak getirir ben yapma etme diyip elinden almaya calisirken arkadasim birak hicmi cocuk gormedik toplariz der herkesin evine gidilmiyo iste iyi secmek lazim

artık biz çok çocuk olunca dışarda toplanıyoruz.oyun parkları yada avm lerde yoksa baş edemiyoruz.

Ayy evıme gelen mısafır çocugun bırısı koltuklarımı boyamıştı.
Aman Allahım şokaa girmiştim ve annesı kalkıpta silmedi silmek istese bile sildirmezdim ama bi sileyim bile demedı
Benım çocugum olsa ve yapsa çok ısrar ederdım silmek için . Çok üzülürdüm telafi etmeye çalışırdım .
Çok gamsız insanlar var .
Bn olsam çocuğumda olsa :)
Odasını kılıtlerım veya oyuncaklarını başka odaya kaldırırım .
Kıytırıkları falan çıkarırım .
Vala ucuz falanda değil . 1 oyuncak olamaya kalkıyosun 50 den 100 aşağı yok .
Çocuk tabı kı oynuxck ama annesının göz kulak olması lazım.
One öyle saldım çayıra mevlam kayıra der gibi.

Evim her zaman misafir doludur ama hiç şımarık misafir çocuğuna denk gelmedim. En fazla oyuncaklar darmadağın olur.3 yaşında yahu ne bekliyorsunuz?

Kırılırsa kırılsın benim için mühim değil. Çok pahalı değerli oyuncakları kaldırırım gerisini yığarım önlerine. Bana gelenler de kapıdan girer girmez çocuk odasına yöneliyorlar. Normali bu değil mi zaten? Sizinle mi oturacaktı 3 yaşındaki bebe?

Herkes gittikten sonra siler süpürür toplarım. Arkadaşlarımı çok seviyorum ve çocukları da başımın tacıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…