Şimdi ben napıyim?

Yanı hemen evden gonderme gıtme en so ndusunecefın sey olsun bence. Ama sımdı adam annesı tasımıs emek etmıs bılıyorsun kız cıcukları babaya, erkek cocukları anneye duskun olur sen esınj ntepkısını tahmın etmen gerek. Sen haklıda olsan belkıde esın orda susmanı ıstemıstır susmamıssundıd oda anasını savunmustur. Hıcbır es sende tabı esını nsenn annenle kavga etmesını cekısmesını ıstemezsınız. Esınde zaten annesıyle tartısman olmus dıye ofkelenmıstır bıde bu durumda savunma beklemen yanlıs o annesı amcasınn kızı olsa dayı kızı olsa haklısında sen nasıl annene laf soyletmezsen oda dogal olsrak annesıne savunmayı lafı gec tartısmanı atısmanı bıle ıstemez. Sende hala kapanmıs gexmıs gıtmıs konunjn pesıne dusunce adamda artık patlamısıtır. On usavunmuyorum ama sennde onun annesıyle tartısmanı ters dusmenı kesınlıkle onaylamıyorm. Bırkere tartısınca ardı gelıyor sonra ıstenmeyem svılmeyem gelın konumuna dusuyoruz. Bosver ara sor gıt gel sevmıyorsan bıle sevıyormus gıbı yap kı gozlerıne batmayasın. En azından esınde onun aılesıne saygı duyyosun dıye sende omdan o karsılıgı alrsın. Sımdılık otur evınde sıddey uygulamısmı anlamadjm altından carsafı cekmıs o sıradavurdudamı dustunuz kendınzmı dustunz bılmıyorum ama sen hıc konusma o sana suan ettıgı lafların ve yaptıgı hareketın pişmanlıgını yasasın kendı ıcınde. Pısman olur ve ılla gelır hiçbiley olmamıs gıbı ozur mahiyetınde bırseyler demeye yapmaya calısır ozaman ılk once alttan al sonta hesabını sor aıleme ettıgın kufurle ıcın ozur dıleyeceksın bırdaha eder ya da benmle bu sekılde tartısırsan sonu ıyı olmaz falan de. Sımdı bosanmayla evden gıtmeyle tehdıt edersen daha cok sinirkenir ozaman kak git der sana. Bunları esının aslımda ıyı bırı oldugunu soyldigiun ıcın anlattm.yanı ne olursa kv kp onlara sayhı duyunca esten saygı goruyorsun oda senn aılene saygı duyyor. Cunku bılıyorlar ben bu kızın aılesıyle zıtlasırsam oda benmkılefe oyle davranır dıye o yuzden ılıskıler orantılı ve saglıklk olyor. Saygı duydukca

Esinin genel olarak bir ofke kontrol sorunu var diger konularina baktim da.Bu sorunu cozmeden sakin bebek falan dusunme lutfen.

Şöyle anlatiyim annesine karşı ailesine karşı hiç saygısızlık etmedim.hatta hafta sonu gittim annesinin evini temizledim,ama ailesi düzgün insanlar gözümde hanı kendi ailenle bile küçük bi konuda zıtlaşırsın ya öyle o kadarcıktı ben yine orda terbiyemi bozmadım evimizde söyledim yatağa uzanmıştık.sadece yazdığım kadar şey söyledim ailen böyle şöyle demedim.Evi terkedip herkesi kendime güldürmek istemiyorum.Ama ne zaman ailesinin konusu açılsa bana böyle davranmasını hazmedemiyorum gitmek istiyorum burdan bunu yapan memur eğitimli biri azıcıkda ittirdi beni aslında çenemi sıktı korkuyorum devam edicek diye

Biz eşimle birbirimizin ailesi hakkında konuşuruz. Herkesin hem iyi tarafı hem kötü tarafı var. Suçlar gibi değil ama durum analizi yapar gibi senin kardeşin böyle, senin ablan şöyle yapıyo, takdir ettim anneni vs gibi herşey söylenir. İkimizde de sen benim aileme bir şey diyemezsin olayı yok. Yani ben eşimi, kendi ailemi eleştiriyorsam onca sevgimle, eş ailesini hayli hayli eleştiririm.
Eşinde öfke kontrol sorunu var. Tedavi olsun. Sende bu durumu kabul et. Kendini yıpratma daha fazla boşanmayacaksan. Adam sorunlu deyip boşvereceksin.

Yanı aılesıyle o olayın uzerıne gorusuyorsan konusuyorsan aslında o mevzuyu kapatman gerek. Bosver sımdılıl sen ona tepkıbı koy hıc konusma aynı evde 2 yabancı gıbı yemegını yap ama aynı sofraya oturma. O yatak odasında ystyorsa sen salonda takıl. Hamı senn bır sure bu yalnızlıgın onda pişmanlık gosterecek. Yanı senı ne kadar kırdıgını onunla ilgilenmeyerek yatagı ayıracak kadr kırdıgını anlamıs olacsk pısman olacsk. Sunuda bıl bazı esler agzıyla ozur dılerım diyemez. Gelır hıcbıseynolmamıs gıbı sevdıgın bırseyı alır, ne bılm yemek kurar senı cagırır sonra deme ettıgı lafları ne cabuk unuttuda boyle davranıyor deme. O sana yaklasmak ıstıyor demekkı dıye dusun. Sımdıkı dedıgım gıbı soyutla kendını. Yalnız masum masum takıl evde. Ben ne zamn tartıssam oyle yapıyorm dayanamayıp kendısı gelıgor bende aılemden uzskta gelınım ne esımın ne benm kımsemız yok yasadgmz sehırde o yuzden bızde bıraz bırbırımzden baska kımse yok dıye bırbrımıze baglıyız. Esımde ıste kızın kımsesı yok burda yalnız takkyor kımbıkr ne kadt uzuldu ne akdr canı sıkldı dıye kendısı gelıylr barısıyor. Tamam mı oyle yp. Mumkunse aıle mevzusu acma aslında ıyı olduklarını soyluyorsun sende ıyı gordugun taraflarıyla ılgılen ywter. Sana karsı ıyılermı ıyjler tamam gerısıne hıc karısma yok gorumceme sunu dedıler kaynım surda laf attı vs sen hıx o kotu taraflarunu gorme. Gormezden gel. Yanı ınsanlar aılelerı konusunda hassastırlar sen ona o sana kotu anlamda aıle lafı etmesın. Sana lafmı sokugor kv hıc takma esınde yanındaysa gormustur duymustur sen sus esın zaten anlar farkeder yanı. Smdıkık dedıgm gıbi davran. Barısıcsk olursanız esınle ofke kontrolh hakkında mutlaka konus. Senın orda kımsen yok yalnız ve kımsrsız oldugunun farkında olması lazım. Sana ofkeyle degıl sevgıyle sahıp cıkması gerektıgını bılsın

20 yıllık evliyim ben, birbirinizin aileleri konusunda hiç ama hiç yorum yapmaz söyledikleri yada yaptıkları hicbirseyin analizini yapmayız. Daha yeni evlisiniz, yoluna girer hersey. Kalkıp elin ni yüzünü yıka gidip uyu. Yarin bu kadar kötü hissetmezsin umarım.

Siz niye kaynananzn evini temizliyorsunz ki?

Ben anlamiyorum boyle yorumlari...
Konu sahibi ailesi hakkinda kotu birsey soylememis ama adam konu sahibinin ailesine kufretmis..
Aralarinda hir gur de cikmis. Neden erkeklerin ailesi dokunulmaz mi ??

Konu sahibi bir kere musade edersen , devami gelir.
Esine iyi bir ders vermelisin.

işte bende öyle olmak istiyorum,diyorum aileme hakaret etmediğin sürece eleştiri yapabilirsin,ama eşim diyo ki biz ailemiz hakkında herşeyi söyleyebilirz gelinler ve damatlar ağzını açamaz.Ben nasıl aşiyim bunu daha önce ablası yüzündende büyük kagvamız oldu neredeyse bana el kaldırıyodu ve hakaret etmedim olanı söyledim iftirada etmedim.Ailesi geldi dediler bunda bişey yok ayşe haklı öyle yatıştı ama normalde harikulade bi eş nasıl böyle olabiliyor anlayamıyorum kendini kaybediyor,uç noktalarda yaşıyor

Hiçbişey söylemedim.O bana öyle hakaret edince bende ona ettim.Karşılık verdim çok düzenli bir ailede büydüüm ben erkek kardeşimde yoktu küfür vs bilmem eşimin annesi öyle değil ama biraz yanlış yetiştirmiş.Kayınvalidemde sağlıklı değil eşimle huyları çok benziyor.Nasıl bir ders vermeylim ki tekrar etmesin bu olay.Sabah ağladı işe giderken ama pişman olduğunu düşünmüyorum.Beni elinde tutmak için

Nasıl değiştiririmin cevabını arıyorum

Eşinizde bir problem var , adini unuttum bu sorunun ama bu hastalığa sahip olanlar, aynı anlattığınız gibi aniden öfkelenme, karşısındakine ya da eşyalara zarar verme gibi şeyler yapıyorlar. Çünkü bence sizi epey hırpalamış, çenemi tuttu, ittirdi , çarşafı altımdan çekti takla attım diyorsunuz. Bunlar çok ciddi şeyler. Bir de ailenize küfretmiş. Ben olsam hem ciddi bir şekilde küserdim, hem de eşimin ailesine , eşimi şikayet ederdim. Kesinlikle tedavi olması gerekiyor. Devlet hastanesine bile gitseniz gerekli tedaviyi görebilir. Yalniz tepkinizi belli etmeyi unutmayın, alttan almayın, ki o da hatasını anlasin

En ufak olayda size el kaldırıp ailenize küfretmiş insanı değiştiremezsiniz. Hani diyorsunuz ya eşim mükemmel, eşiniz mükemmel falan değil. Ciddi anlamda tedaviye devam etmeli. Henüz çocuğunuz yokken iyice düşünüp taşının. İnsanlar değişmez, kimseyi kendime güldürmeyeceğim diye ömrümü çürütmezdim açıkçası...

Ailesine saygıyı bu kadar önemseyen biri karşısındakinin sülalesine küfretmez. Demek ki dokunulmaz olan sadece onun ailesi. Kaldı ki herkesi eleştirilebilir buluyorum ben. Bana olumsuz davranışta bulunan kim olursa konuyu gündeme getirme hakkım var. Ailemin de hataları olursa, eşim de dile getirebilir. Eşinizin düşünce yapısında insanların değişeceğini de sanmıyorum.

Bu arada hakkında fikir beyan edecek kadar yakın olmadığınız insanların yardımına (evini temizlemek gibi) koşmayın bundan sonra.

Dahan önceki kavgamızda tepkimi net koydum hem devlete hem özel hast. gittik hem devlete devlettte takipsizlik verdiler hasta değilsin dediler.Özeldeki ücreti fazla istedi devamlı veremem deyip 1 ay sonra bıraktı zaten kabul etmiyor sen beni tahrik ediyosun diyor,diyorum naptığımı söyle susuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…