Merhaba arkadaşlar
Sabah erkenden kayınvalidemlerin bulunduğu semtte tanıdık bir mobilyacıya gittim.Yeni evli sayılırım baba evimde ki kitaplarımı anneme söyledim koli ile bana gönderecek..Bende yaptırabileceğim kitaplık modellerine baktım.Sonra da gelmişken kayınvalidemlere uğramak istedim. Büyük eltim de oradaydı Kayınvalidem ise süt almaya gitmiş.İşte nasılsın iyimisin hayırdır iş yok mu muhabbetinden sonra böyle böyle dedim kitaplık yaptıracağım ondan geldim.
Büyük eltim de "Ne yapacaksın boşver kitabı git perde ile halı al evine yeni gelin evine benzesin elalem ne der " dedi.
( Halılarım kendi öğrenci evimde ki halılarım , Perdelerde düz beyaz perde evimde mobilya ve beyaz eşya hariç bir çok şeyim daha önce kullanılmış eşyalar. Sebebi ise tam düğün arafesinde eltimin kredi çektirip ev aldırması ve evini komple eşyalarını yenilemesi.Yani K.P düğünüme 1 ay kala bizim değil onların evini yeniledi. Sonra eşim baba yardımcı olurmusun dediğinde ise oğlum borcum çok kusura bakma dedi.Düğünü ve eşyaları ikimiz birden birazda benim ailemden destek alarak kurduk ve bir çok eksiğimiz var hala eltim sürekli evime geldiğinde burnunun ucu ile bakar.. )
Eltim bana bu şekilde cevap verince ben ilk başta pek ciddiye almadım.
Sonra buradan malzeme çıkmayınca " Bu kitap okuyanlarda çok bilmiş oluyor sende biraz çok bilmişsin " dedi.
Bende cahiller kadar bilemem dedim. İşte sonra bir 5 , 10 dakika sonra Kayınvalidem geldi.Bende öptüm kısa ayak üstü konuştuk işe geç kalmamak için çıktım.Tam dolmuşa bindim telefonum çaldı arayan Kayınvalidem.
Kızım ne oldu X ağlıyor sen birşeyler demişsin kavgamı ettiniz dedi.Ne demişim anne dedim.
Sen çok cahilsin çok bilmişsin demişsin.Terslemişsin onu çok üzülmüş.
Dedim anne sana gerçekten böyle mi anlattı X abla ?
Eğer gerçekten böyle anlattı ise çok ta yanlış birşey söylememişim dedim.
Boşver kızım üzmeyin birbirinizi ne diye kavga ettiniz ki dedi.Anne dolmuştayım sonra ararım dedim.İşte yarım saat önce telefon çaldı.Eşimi kaynım aramış eltim çok ağlıyormuş arayıp özür dileyecekmişim.Eşim de Antidepresan kimseyi ağlatacak kadar kırıcı konuşmaz aralarında bir problem varsa kendileri çözsün biz karışmayalım demiş..
Şimdi oturdum bekliyorum iş yerindeyim eltim buraya gelecekmiş gereksiz bir muhabbetin nasıl bu hale geldiğine inanamıyorum.Allah aşkına bir terbiyesizlik var mı yaptığımda !
------------------------------------------------------------------
SON GELİŞME
Arkadaşlar dün akşam işten erken çıktık eve geçtik.Eşimle sinemaya gitmeye karar vermiştik.İşte telefon çaldı arayan kaynımdı. Napıyorsunuz yengenle size geliyoruz biz çıktık dedi. ( Müsaitmisiniz bile demedi ) Eşimde biz Antidepresanla x avm ye gideceğiz oradan da sinemaya çıkacağız müsait değiliz abi dedi.
O da ne yani biz gelmeyelim mi onu mu diyorsunuz dedi.
Eşimde abi çıkıyoruz şimdi gelsende bulamazsın ki dedi.
Neyse bir şekilde kapadılar telefonu çıktık avm'nin alışveriş reyonlarında dolanırken pat diye karşıma eltim 2 çocuğu bir de kaynım çıktı.
Süprizzzzzzz yakaladık sizi diye.
Eltim yanıma geldi sırnaştı hadi hadi büyüklük bende kalsın affetdim seni dedi.
Bende Hadi ya vallahi içim eziliyordu bak iyi oldu şimdi sen sinemaya götürür bana da ısmarlarsın dedim.
Yukarı çıktık.Sinemanın olduğu yere.64 lira sinemaya 20 küsur lira mısırlara verdi..Elleri titreye titreye gitti ( Aşırı cimri birisi ) ..Hayır da diyemedi.Sinemayı izledik bir güzel sonra çıktık.
Ya bu sinema çok pahalı oluyormuş felan diye söylenmeye başladı bende ona
Çok sağol ya X abla sayende kardayım şimdi ben gider kitaplığıma ilk kitaplarımı da alırım.X hatırası köşesi oluştururum dedim.Eşim hafiften gülümsedi.O da renk attı.Sonra araçlarımıza ayrı ayrı binip gittik..Arabaya binince suratı asıktı.Pişmanmıyım asla.