Şimdi kötü gelin mi oldum?

balbocegi35

Ayı balı bol bulunca orasına burasına sürermiş :)
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2013
12.320
8.577
448
hukuk
Merhaba hanımlar , benimki çok büyük dert değil biliyorum ama artık çok sıkıldım ve bunalıyorum bu durumdan, bişey olsa hemen ağlayasım geliyor. Konuya gireyim hemen;

Kayınvalidemin bu hafta içi doğum günü, eşim işe iki vardiya gidiyor (sabahtan geceye kadar). Dün gece eşim gelmiş bana ''ben pazar günü için plan yaptım, annemi yeğenlerimi ablamı kahvaltıya çağıracağım , hediyesini de kahvaltıda veririz'' dedi , bana sormadan plan yaptığı için ayrıca kızdım ama konu ailesi olduğu için belli etmedim sanki ben ailesini istemiyormuşum gibi olmasın diye sinirlendiğimi belli edemedim. Yakın zamanda yemekli misafir çok ağırladım , hayır misafirler işin ucundan tutsalar gerçekten koymaz ama nasıl olsa balböceğinin yaşı küçük hem gelinim diye bir çakıyorlar totoyu koltuğa , kalkan eden yok yerinden. İçerde makara gırgır şamata ben nerdeyim tabi mutfakta , sağolsun eşimin ağzı hiç durmaz , yemeği yeriz , gelsin kahveler gitsin çaylar hep böyleyim.Bir de 3 hafta önce kadar cenazemiz vardı , yine aynı şekilde geleni gideni ağırladık, gerçekten çok yorgunum son zamanlarda. Kahvaltı çok mu zor demeyin , çalışıyorum ev işlerimi haftasonuna sığdırmam gerekiyor bir de kayınvalidemin evi alt katta , geçen yılda doğum gününü bende kutladılar haberim yokken gece yarısı pasta ile gelip kayınvalidemi çağırdılar, tabi ben uyuyordum koltukta battaniyeler ortada falan , kuş olduğu yeri kirletmiş , çat kapı gelip doğum gününü bende kutladıkları için rahatsız olmuştum. Şimdi yine aynı şekilde bende toplancaklarmış , biraz da bu zoruma gidiyor aslında, ben onları çok fazla evimde ağırladım , neden sürekli bana geliyorlar ben çalışan insanım sonuçta.Eşime söyledim bugün bana sormadan misafir çağırıyosun , balböceği yorgun mu işi var mı sormuyorsun hiç dedim. Akşam bizde her insan gibi pastamızı alalım annene gidelim , çok kahvaltı etmek istiyorsanız ablan çağırsın bu kez dedim (evi 3 sokak ötede) . ''yatıya gelmicekler'' dedi, yatıya gelcekler diye düşünmedim bende ama ben üstüme düşeni yaptım , ben son zamanlarda aileni ve başka yakınları çok ağırladım , kimse bana gel bir kahve içelim oturalım demez ama bana geldiklerinde yemekli gelirler dedim , çok yorgunum ve evde çok işim var beni düşünmeden hareket ediyosun dedim. Tamam dedi eşim ama hala bozuk bana karşı. Yılbaşını osunu busunu hep bende kutladık , ben illa onlara gidicem demiyorum ama beni çağıranda yok açıkçası , görümcem kahve içmeye gelir kuzenini de çağırır (kuzenine kahve içmeye gitmek için haber ettik yorgunum diyip geri çevirdi , 1sene 2aylık evliyim , daha kuzenine bile gitmedim, çağırılmadım. 27 yaşındayım ve beni takmadıklarını , hizmet etmem için bana geldiklerini düşünüyorum , kendime fesat düşünlere kapılma diyorum ama sinir olmaktan alamıyorum kendimi.
Eşimin beni yanlış anlamasını da , kırmakta istemiyorum ama bunalım geldi , duyunca sıkıntıdan ağlamak istedim. Ailesini kahvaltıya kabul etmediğim için kötü gelin miyim ? Siz olsanız ne yapardınız ?

Kıracaksın arkadaşım. Bak eşin seni ne güzel kırıyor, sen de kıracaksın. Bizim başımıza ne geliyorsa "kırmak istemiyorum." kafasından geliyor. Çok iyi yapmışsın alttan alma sakın. Bazen niyet önemlidir, insan kullanmaya meraklı kişilere onların anladığı dilden konuşmak lazım.

Bunların hepsini yapsanda iyi gelin olmayacaksin emin ol. Hergün yap ama birgun yapma yine kötü ilan edilirsin. Bence hiç üzülme nasıl alıştırırsan öyle gider. hem ne gerek var zaten alt li üstlu oturuyorsunuz. Eşine ilk önce güzel dille canım öyle olurmu ayağımıza çağırıp doğum günü kutlamış gibi oluruz biz gidip süpriz yapalım de baktin anlamıyo koy sınırını kabul etme hep huzursuz olacağına bidefa ol alişirlar zamanla

Sende de hata
Misafirmi gelicek eşine makineyi bosalttır
Soframı toplandı tabakları diz ıvır zıvır tencere vs elde yıkanacakları koy lavaboya misafir gidince eşin yıkasın
Çaymı bitti eşinde kalksın millete cay doldursun
Bu erkeklere paşa gibi davrandıgınız sürece onlarda koltuklarına yayılır her istedigini yaparlar böyle

seninki yine kv de

ben her sene görümcemin doğum günü partisine ev sahipliği yapıyorum

bir sene eşi dedi ki x in doğum günü şu gün kutlayalım birlikte

olur dedim ben de

sonra gündüz bir geldi ki işte ben pasta şunu bunu alayım size bırakayım

akşam geliriz

oturup ona ikram hazırladım

geçen de yine pasta alıp sana bırakayım ona sürpriz olsun akşam vs dedi iyi dedik benlik bri şey yok oturacağız sadece

oğlum dışarıda oynuyordu biz de ona bakıyorduk birden bri taksi durdu biz bakarken ve içinden kv kp ve diğer görümcem de indiler

aramamışlar bile biz geleceğiz diye

çaldılar kapıyı geldiler

ben de artık çay koydum

doğum günü çocuğu da geldi kestik pastasını oturdular

ne bana ne eşime soran haber veren var bu olayda

biz yeni evli ya da sizin kadar genç de değiliz ama arada oluyor bu tarz organizasyonlar

sıkmayın canınızı

kv ye pasta ile gidebilirsiniz ya da görümceye sen de şunları şunları hazırla diye telefon açabilirsiniz

Eşiniz sürekli sizi düşünmeden plan yapiyor kırılır mı müsait mi sormadan. Siz de artık tepkinizi koymalısınız. Kullanıldığınızı düşünüyorsaniz sonuna kadar haklısınız. Kızı gitsin biraz da organizasyon yapsın yani. Onun da annesi değil miymiş? Eşiniz de suratını assin dursun taviz vermeyin. Bir daha aynı tepkiyi veremezsiniz dönüm noktası gibi bir şey bu artık.

Yanı bence haklısın
Senın doğum gününde napıyorsunuz, bu defada sıze caya mı gelıyorlar
Valla benim doğum günümde kuzeni ile çakışıolardı , görümcm hep beraber yapalım dedim , annesi vefat etmiş kuzeninin o yüzden kıyamadım tamam dedim . Bu sene başbaşa istiyorum herşeyi , dönüp geriye bakınca hep başkaları ile kutlama yapmışız

Kıracaksın arkadaşım. Bak eşin seni ne güzel kırıyor, sen de kıracaksın. Bizim başımıza ne geliyorsa "kırmak istemiyorum." kafasından geliyor. Çok iyi yapmışsın alttan alma sakın. Bazen niyet önemlidir, insan kullanmaya meraklı kişilere onların anladığı dilden konuşmak lazım.
niyetim kötü olmak değil ama şartlar bnu gerektirdi , tak etti canıma ya

Benim eşimin ailesi de böyledir. Ama onlar da sık sık çağırırlar. Yani eşitsizlik var ise çok haklisiniz. İyi demissiniz eşinize. Suratı beş karış diye geri adım atmayın sakın
Eşitsizlik var bu artık gözüme batmaya başladı

Eşiniz ne güzel tepkisini koyuyor.
Sizde koyacaksiniz..
İster darilsin ister kızsın bağırsın.
Sessizliğiniz bariz arsizlastirmis hepsini.

Altlı üstlü oturuyoruz , kavga gürültü etmeyelim , kötü olmayalım diye yoksa çok dobrayımdır , hiç çekinmem konuşmaktan ama artık dayanamadım

Çok haklısınız. Kendi akıl edemiyorsa söyleyin tabi ki.
Madem çağırmayı biliyor ağırlamayı da bilsin madem. Kendisi yapsın işleri, şart koşun.

Cenazeden 5 gün sonra falandı sanırım , birgün öncesi anneleri kahvaltıya aldık güzel geçti, neyse ertesi gün eşim kv. yine kahvaltıya çağırmış , dedim hadi acısı var ses etmeyeyim , bir baktım ertesi gün kv. görümce bana gelceklermiş , eşime dedim benim çok işim var hiç ğraşamam hazırlıcaksan sen hazırla dedim tamam dedi, halıları yuvarladım koydum sinirimden o gün dip tırnak temizlik yaptım , zaten tmizlik yaptığımı görünce çok kalmadılar gittiler hemen. artık üst üste gelmeleri sıktı ya , ben gezmeye fırsat yaratamıyorum, eşimle bir pazarımız var

Cenazeden 5 gün sonra falandı sanırım , birgün öncesi anneleri kahvaltıya aldık güzel geçti, neyse ertesi gün eşim kv. yine kahvaltıya çağırmış , dedim hadi acısı var ses etmeyeyim , bir baktım ertesi gün kv. görümce bana gelceklermiş , eşime dedim benim çok işim var hiç ğraşamam hazırlıcaksan sen hazırla dedim tamam dedi, halıları yuvarladım koydum sinirimden o gün dip tırnak temizlik yaptım , zaten tmizlik yaptığımı görünce çok kalmadılar gittiler hemen. artık üst üste gelmeleri sıktı ya , ben gezmeye fırsat yaratamıyorum, eşimle bir pazarımız var
Her geldiklerinde ben yorgunum sen hazırla de bakalım bir süre sonra nasıl kesiliyor gelmeleri.

Bunların hepsini yapsanda iyi gelin olmayacaksin emin ol. Hergün yap ama birgun yapma yine kötü ilan edilirsin. Bence hiç üzülme nasıl alıştırırsan öyle gider. hem ne gerek var zaten alt li üstlu oturuyorsunuz. Eşine ilk önce güzel dille canım öyle olurmu ayağımıza çağırıp doğum günü kutlamış gibi oluruz biz gidip süpriz yapalım de baktin anlamıyo koy sınırını kabul etme hep huzursuz olacağına bidefa ol alişirlar zamanla
Öyle söylesem bile , kimse öle düşünmez sen düşünüyorsun der, hertürlü gelceklerini bildikleri için vazgeçmezdi. O yüzden iyi yapmışım sanırım istemediğimi belirterek:skandal:

Back
X