- Konu Sahibi Sudansebepler
-
Aslında şöyle bir sıkıntı var. Hergun bildirilen sayıları doğru buluyor musunuz? Düzenli bir şekilde bin kişi civarında oluyor hergun. Öyle bir şey yok. Benim kardeşim doktor diyor ki vakalar kat kat fazla. Hatta hocası demiş ki 1200 değil bizim tahminimiz günlük vaka 12.000 civarı.--bildigim kadariyla fransa da sayilar 5 binlere ulasmisti, okullari kapatmadilar
--bulundugum ülkede sayilar 2500 ü gecti kresleri bile kapatmadilar
--benim cocuklarim üc haftadir okuldalar; sadece ilk okulda ki icin mektup gönderdiler okullari kapatmak gerekirse ne yapilmali diye
--burada corona cikan okullarda okullari degil sadece o sinifi kapatma karari var
--ailesinde kronik hasta olanlara uzaktan egitim Hakki taniniyor
--gecen gün bir anne anlatti birlikte güldük: okullarda Maske zorunlulugu var, ilk okula baslayan bir cocuk eve baska maskeyle gelmis, annesi bu nereden geldi diye sorunca; "bana verdigin maskenin rengini begenmedim, arkadasimla degistirdim" demis
sonuc olarak cocuklar okula gitmek zorunda alabilecegimiz önlemleri alip gönderiyoruz okula baska secenek yok.
Bu konuda bircok felaket senaryosu var.Aslında şöyle bir sıkıntı var. Hergun bildirilen sayıları doğru buluyor musunuz? Düzenli bir şekilde bin kişi civarında oluyor hergun. Öyle bir şey yok. Benim kardeşim doktor diyor ki vakalar kat kat fazla. Hatta hocası demiş ki 1200 değil bizim tahminimiz günlük vaka 12.000 civarı.
bu kadar çok yok. mesela bizim kurumdan çok şükür 7 ayda 2 kişi oldu. birisi öğretmen eşinden kaptı diğerini bilmiyorumKamudan, ozel sektorden hasta olan yok demek, peki bu kadar hasta insan hangi gruba ait
çalıştığımız kurumlar daha fena. çünkü sadece çalışma arkadaşlarımız yok. günde yüzlerce kişi ile muhatap oluyoruz. mesela ben valilik binasındayım. düşünsenize günde kaç kişi girip çıkıyor. öğlenleri yemeye gidiyoruz.Okulları çalıştığınız kurumlar gibi düşünmeyin. Herkesin koşulları çok farklı. İlk seminer günü iki buçuk saat toplantı yaptık. Öğretmenler odası minicik ve biz 20 kişiyiz. İçimizden biri koronaymis haberi yok. O kadar küçük odada o kadar uzun sürede virüs kapmadiysak mucize.
Okullar da sadece öğrencilerin girebildiği süper izole ortamlar değil. Şu an kapalı oldukları için dikkat çekmediler ama normal düzende bir okula gittiğinizde kapılar velilerden geçilmediğini görürsünüz. Korona döneminde tüm masa başı çalışanlar en azından şerit filan çekip mesafeyi ayarlayabildiler. Okullar da ne yazık ki o da mümkün değil.çalıştığımız kurumlar daha fena. çünkü sadece çalışma arkadaşlarımız yok. günde yüzlerce kişi ile muhatap oluyoruz. mesela ben valilik binasındayım. düşünsenize günde kaç kişi girip çıkıyor. öğlenleri yemeye gidiyoruz.
ha çember daraldı her an korona olabiliriz maalesef. bir de hamileyim ama yapacak bir şey yok. bence biraz daha dikkat edilebilirdi.
İyi de bağışıklık kazanılmıyor ki. Birinci hafif atlatan ikinci kez yakalanınca ölecek kadar kötü atlatiyor bir sürü yazı okudumSessiz sessiz "sürü bağışıklığı" denen sürece götürüyorlar sanırım ülkeyi. Allah yardımcımız olsun.
Merhabalar
Haberi okuduğumda beri sanki üzeme bi öküz oturdu. Cumhurbaşkanın açıklamasına göre kesinleşmiş mi oldu yani 1. Sınıfların okula gitmesi? Şimdiye kadar nede olsa açılmaz düşüncesiyle rahatmışım aslında. 1 yaşında bebeğim de var. Nasıl olacak hep birlikte nasıl gidip geleceğiz? Ay ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Beni biraz rahatlatır mısınız?
Allah hepimizin yardımcısı olsun herkesin şartları zor. Çok kişi duydum hiç evden çıkmayıp yine de virüsü bir yerlerden kapan. Dediğiniz gibi çember daraldı korona olursak bile kolay atlatanlardan olalım İnsaAllah.çalıştığımız kurumlar daha fena. çünkü sadece çalışma arkadaşlarımız yok. günde yüzlerce kişi ile muhatap oluyoruz. mesela ben valilik binasındayım. düşünsenize günde kaç kişi girip çıkıyor. öğlenleri yemeye gidiyoruz.
ha çember daraldı her an korona olabiliriz maalesef. bir de hamileyim ama yapacak bir şey yok. bence biraz daha dikkat edilebilirdi.
Müdür yardımcıma mesaj attım az önce. Hocam oğlum birinci sınıf okula göndermeyi düşünmüyorum herhangi bir sorun olmaz değil mi diye. Dediki zorunlu olmayacak isteğe bağlı, herhangi bir yaptırımla da karşılaşmayacaksinız.Merhabalar
Haberi okuduğumda beri sanki üzeme bi öküz oturdu. Cumhurbaşkanın açıklamasına göre kesinleşmiş mi oldu yani 1. Sınıfların okula gitmesi? Şimdiye kadar nede olsa açılmaz düşüncesiyle rahatmışım aslında. 1 yaşında bebeğim de var. Nasıl olacak hep birlikte nasıl gidip geleceğiz? Ay ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Beni biraz rahatlatır mısınız?
Ben seminer dönemindeki dikkatsizlikten bahsettim. Henüz okul açılmadı. O şerit olayı da her yerde uygulanmıyor. Biz de olmadı meselaOkullar da sadece öğrencilerin girebildiği süper izole ortamlar değil. Şu an kapalı oldukları için dikkat çekmediler ama normal düzende bir okula gittiğinizde kapılar velilerden geçilmediğini görürsünüz. Korona döneminde tüm masa başı çalışanlar en azından şerit filan çekip mesafeyi ayarlayabildiler. Okullar da ne yazık ki o da mümkün değil.
Amin amin. İnş tüm insanlık olarak kurtuluruz şu illetten de hayatımız normale dönerAllah hepimizin yardımcısı olsun herkesin şartları zor. Çok kişi duydum hiç evden çıkmayıp yine de virüsü bir yerlerden kapan. Dediğiniz gibi çember daraldı korona olursak bile kolay atlatanlardan olalım İnsaAllah.
Seminer döneminde de hepimiz çeşitli yerlerde topluluklar halinde toplantılara katıldığımız için bulaşıyor olmasına ben şaşırmadım doğrusu. Hiç evden çıkmayan veya sadeve markete giden insanlara bile bulaştığı oldu sonuçta.Ben seminer dönemindeki dikkatsizlikten bahsettim. Henüz okul açılmadı. O şerit olayı da her yerde uygulanmıyor. Biz de olmadı mesela
Valilik binasında çalışan zaten 300 kişi falan varız. yemekhanemiz var diğer kurumlardan yemeğe gelenler var. nüfus müdürlüğü var oraya gelen vatandaşlar var, Suriyeli vatandaşlar da geliyor. sonra kamu binalarının inşaat işine bakan birimler var.(Okul yapımı, onarımı, emniyet binalarının yapımı onarımı gibi) buraları müteahhit firmalar yapıyor, ihalelere katılanlar geliyor. diğer kurumlardan evrak için gelen personeller var.Merak ettiğim için soruyorum valilik binasında çalışıyorum dediniz günde kaç kişi geliyor ortalama bu binalara, valilikte her gün yüz kişinin geleceği ne gibi işleri olabilir ki
Aslında şöyle bir sıkıntı var. Hergun bildirilen sayıları doğru buluyor musunuz? Düzenli bir şekilde bin kişi civarında oluyor hergun. Öyle bir şey yok. Benim kardeşim doktor diyor ki vakalar kat kat fazla. Hatta hocası demiş ki 1200 değil bizim tahminimiz günlük vaka 12.000 civarı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?