Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ...

Ben bu psikolojiyi 10 yıldır yaşıyorum.
Doğum yaptığımdan beri kilolu halimden mutsuzum, ancak bir türlüde vermeyi başaramadım.
Defalarca başladım, yarım kadlı. Verdiklerimi hep fazlasıyla geriye aldım
Şimdi artık yaşam tarzımı değiştirmem gerektiğini anlıyorum.

Sağlıklı beslenmeyi öğrenemeye ve uygulamaya çalışıyorum.
Hareketimi artırmaya çalışıyorum. Özel durumumdan dolayı çok çok hareketsiz nerdeyse tüm gün yatarak geçirdim yaklaşık iki yılı. O nedenle ben ancak çok çok hafif tempoda ve kısa süreli yürüyüşler yapabiliyorum.

Yavaş yavaş vermek hedefim.

Allah'ın izniyle hedef sağlıklı kilolarımızaa ulaşırız inşallah.

16. Haftanın sonucu;

Güncel Kilo : 84.80

Son dört haftada sadece 1,2 kg

17. Haftanın sonucu;

Güncel Kilo : 85.80

Malesef bu hafta artıdayım + 1 kg

Dört haftada 1,2 kg verip bir haftada 1 kg geri almak pek hoş olmadı.

Yediklerime dikkat ettim ancak hareketsizlik etkiledi diye düşünüyorum.

Yavaş yavaşta olsa bu kilolardan kurtulacağım. Önemli olan toplamda negatif bir trend olması. Bazen artı bazen eksi olabilir. Yeterki eksiler çoğunlukta olsun.

Sanırım biyerlerde yalnış yapıyorsun canım yaa

Merhabalar :)

18. Haftanın sonucu;

Güncel Kilo : 84.60

Fark : -1.2 kg

Yediklerime dikkat ettim ancak hareketsiz bir hafta geçirdim.
Umarım haftaya yeniden yürüyüşlere başlayabilirim.

Yaklaşık bir aydır yazmamışım.

Bazı sağlık sıkıntılarından dolayı ara vermiştim.
Hala devam eden sıkıntılar var, ancak ufak uafak toparlanmak adına yazmaya başlıyorum :)

22. Haftanın sonucu;

Güncel Kilo : 84.70

Fark : + 100 gr

Yaklaşık bir aylık süreçte vermedim de almadım da :)

Canım moralini bozmak gibi olmasın ama bir şeyler yanlış gibi gerçekten de. ben 5 ayda 16 kilo verdim. sen 4 ayda 5 kilo vermişsin sanırım. hatam varsa affola. lakin benim kilom 81.4 tü. yani seninkinden de düşük olmasına rağmen daha hızlı verdim. kan değerlerine baktırdın mı ? insülin direncin olabilir. onun için hap kullanman gerekebilir. istersen bir doktora gorun. konuyu bastan itibaren okumadım, belki kacırmıs oldugum seyler olabilir. niyetim kotu değil yanlış anlama sadece yardım amaçlı.. kolay gelsin..

Topiği baştan sona okudum çok hoşuma gitti devamlılığın. Önemli olan ne kadar kilo verdiğin kaç gram aldığın değil bence devamlılık esas olan. Yavaş verdiğin için 1 aylık süreçte kilo almadın diye düşünüyorum :) Yalnız 1600 kaloriyle beslenmek kilo vermek için uygun değil. Çünkü ağır sporlar yapmıyosun. Ben 1300de kalmaya çalışıyorum ama zamanla sen de kaloriyi azaltırsın eminim ve o zaman haftada en az 500 gr eksilme olur

Kızlar ben aslında siz gibi düşünmüyorum. Önemli olan geri almamak. Ve 1600luk kalori ile 10 günde 1 kilo veriliyor. Tabi yedikleriniz de önemli. Yavaş verilen kiloların tekrar alınma olasılıgi daha az . aslında yarım kilo vermiş bile olsak 22 hafta 10 kilo vermiş olmak gerekiyordu. Galiba vilma 37 çok dikkat etmemişsin Canım. Kuzenim 1600 kalorilik diyet ile 1.5 senede 30 kilo verdi. Geri de almadı. acele yoksa 1600 kalori iyi bence. Vilma 37 allah acil şifa versin. İnşallah bu zorlu süreci olumlu bir şekilde atlatırsin.

Bende benzer düşünüyorum.
Yavaş gitsin , kalıcı gitsin.

Evet son bir aydır dikkat edenedim. İnşallah bundan sorna daha iyi olur.

Dünki menüm:

Sabah: Peynir, zeytin, ekmek
Öğle: Pırasa , yoğurt
Ara: Ceviz
Akşam : ıspanak , köfte

Kalorisini hesaplamadım ama tecrübeme göre 1600 civarıdır.
Hareket malesef yoktu.

Dünki menüm :

Sabah: Peynir, zeytin, yarım simit, yeşillik
Öğle: Balık, salata
Akşam : et kavurma, salata , bulgur pilavı

Bulgur pilavı hariç iyiydi.
Bulgur pilavını öğle yeseydim yine çok sorun değildi ancak akşam yediğimde hemen tartıya yanısyor.

Bugün daha dikkatliyim :)

Canım nasılsın ?
Çok merak ettim , neler yapıyorsun ? sağlık durumunda gelişme oldu mu?
İnşallah herşey yolundadır .
İyiyim canım KOSGEB'e seçildim şükür eğitim aldım günde 8 saat dün bitti sağlığım malesef aynı canımbir yandan iş arıyorum dükkanımı satılığa çıkardım hayırlısı ile satılır inşallah

Menü süper balık var kavurma var harikasın bitanem

İnşallah herşey gönlüne göre olur.

KOSGEB seçilmene de sevindim, hayırlı olsun.

Sağlıkta yoluna girecek, eminim, hatta geriye bakıp boşun aüzülmüşüm diyeceksin. Tabi şuan üzülmemen mümkün değil. Bol bol dua et canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…