şimdiden başladık anlamsız tartışmalara...

cococo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
103
1
46
Çanakkale
merhabalar.. canım o kadar sıkkın ki. akşam nasıl uyudum sabah nasıl uyandım da işe geldim bilmiyorum. gece garip garip rüyalar..
artık tepkisiz kalmayı tercih ediyorum bende. şurda 1 buçuk ay sonra nişanımız olacak... acaba ben mi abartıyorum diyorum ama, elimden geldiği kadar uyumlu olmaya çalışıyorum. en son 2 gün öncesine kadar hersey çok iyi giderken; ya ben anlayamıyorum bu adam neye bozuluyor niye bozuluyor. erkekler odun derler ya, bizde de odun olan taraf benim sanırım.. artık öyle düşünmeye başladım. bana en son ya laf dinlemiyorsun ya laftan anlamıyorsun, napıcam senle bilmiyorum dedi.
kızlar aramızda biraz maddi fark var. yani nasıl söylesem ben ondan fazla kazanıyorum ve mevki olarak da iyi bi işim var. ama bu asla sorun olmadı bende. ama o benim harcamalarımı çok gereksiz buluyor. para saçıyormusum etrafa. bende cömert eli açık bilinirim ama sen bana göre bile fazlasın diyor.. bunu söyleme sebebi de doğım günü için ona aldığım playstation3 .. kızlar 1000 tl lik ürün, tanıdık eş dost vs vasıtasıyla da rica minnet 400 tl'ye aldım. ve 100 tl değerinde pes 2012 oyunu da bu fiyata dahil. hediyesi yani. playstation için ölen bi adam kendisi. sen misin bunu alan... bu nası bi hediyeymiş, aladığıma alacağıma pişman oldum. bi taraftan kızıyor bi taraftan kızdığı için üzülüyor hissediyorum. ama kızgınlığı tüm haftayı bana zehir etti....

bi de attığım mesajlara peki, hatırlısı, ok. şeklinde cevap verişi beni çıldırtıyor. birşeye kızmış yada bozulmus. cevap bu 3 kelime, 3 ü bir arada bile değil. gerçekten o an sevddiğim adamı boğmak istiyorum! şaka değil. o kadar sinirime gidiyor ki.. söyle açıkça de ki şuna kızdım şunu yapma. siniri geçtkten sonra da hiçbişey olmamış gibi arıyor. ben bunları aileme de yansıtmamaya çalışıyorum. ama ilerde daha mı kötü olcak diye de düşünmeden edemiyorum. dün akşam msj attım, saat 13:30 civarı.. ve gayet sabırlı bi şekilde beklemeye başladım. akşam 18:00 gibi cvp geldi cnm anca yazabildim vs vs şeklinde...

yutkundum ve sorun değil canım dedim.. ne olduğunuda sormadım.. sakin olmaya çalıştım çünkü kavga edicektik, çünkü çok gergindim. artık derin nefesler alıp tartışma çıkıcak durumlar çıkarmamya çalışıyorum haklıyken haksız duruma düşmemeye çalışıyorum.. acaba ben mi çok stres yaptım bilmiyorum..
bir de kızlar :( onun ailesi, yani anne ve babası ayrı... annelerin tanışma safhası geçildi ama, kız isteme safhasında nasıl olcak bilmiyorum :( annesi ve babası kesinlikle yanyana gelmiyor. asla! nedenini bilmiyorum. yani iki taraftan biri mecburen o gün olmayacak. ama ikisi de olmak istiyor. ve bu yüzden de o üzgün, nası olcak napıcaz diyip duruyor :( böyle düşününce de üzülüyorum... kendimi anlayışsız buıluyorum. ne zormus bu işler... yıllar akıp geçti günler geçmek bilmiyor :( stres aksilik çıkar mı korkusu ...ben nasıl istenicem ? nişanımız düğünümüz nasıl olacak ?.... belki çok sıkıldım belki bi akıl arıyorum bilmiyorum... işyerinden yazıyorum umarım derdimi anlatabildim. işime bilke konsatre olamıyorum... girdik bi yola, yüzümüzün akıyla nasıl çıkıcaz bilmiyorum.. birbirimize güvenmemeiz gerekirken bide onun anlamsız küsmeleri.. korkuyorum sanırım.. hiç düşündüğüm gibi değilmiş bu işler.

merhabalar.. canım o kadar sıkkın ki. akşam nasıl uyudum sabah nasıl uyandım da işe geldim bilmiyorum. gece garip garip rüyalar..
artık tepkisiz kalmayı tercih ediyorum bende. şurda 1 buçuk ay sonra nişanımız olacak... acaba ben mi abartıyorum diyorum ama, elimden geldiği kadar uyumlu olmaya çalışıyorum. en son 2 gün öncesine kadar hersey çok iyi giderken; ya ben anlayamıyorum bu adam neye bozuluyor niye bozuluyor. erkekler odun derler ya, bizde de odun olan taraf benim sanırım.. artık öyle düşünmeye başladım. bana en son ya laf dinlemiyorsun ya laftan anlamıyorsun, napıcam senle bilmiyorum dedi.
kızlar aramızda biraz maddi fark var. yani nasıl söylesem ben ondan fazla kazanıyorum ve mevki olarak da iyi bi işim var. ama bu asla sorun olmadı bende. ama o benim harcamalarımı çok gereksiz buluyor. para saçıyormusum etrafa. bende cömert eli açık bilinirim ama sen bana göre bile fazlasın diyor.. bunu söyleme sebebi de doğım günü için ona aldığım playstation3 .. kızlar 1000 tl lik ürün, tanıdık eş dost vs vasıtasıyla da rica minnet 400 tl'ye aldım. ve 100 tl değerinde pes 2012 oyunu da bu fiyata dahil. hediyesi yani. playstation için ölen bi adam kendisi. sen misin bunu alan... bu nası bi hediyeymiş, aladığıma alacağıma pişman oldum. bi taraftan kızıyor bi taraftan kızdığı için üzülüyor hissediyorum. ama kızgınlığı tüm haftayı bana zehir etti....

bi de attığım mesajlara peki, hatırlısı, ok. şeklinde cevap verişi beni çıldırtıyor. birşeye kızmış yada bozulmus. cevap bu 3 kelime, 3 ü bir arada bile değil. gerçekten o an sevddiğim adamı boğmak istiyorum! şaka değil. o kadar sinirime gidiyor ki.. söyle açıkça de ki şuna kızdım şunu yapma. siniri geçtkten sonra da hiçbişey olmamış gibi arıyor. ben bunları aileme de yansıtmamaya çalışıyorum. ama ilerde daha mı kötü olcak diye de düşünmeden edemiyorum. dün akşam msj attım, saat 13:30 civarı.. ve gayet sabırlı bi şekilde beklemeye başladım. akşam 18:00 gibi cvp geldi cnm anca yazabildim vs vs şeklinde...

yutkundum ve sorun değil canım dedim.. ne olduğunuda sormadım.. sakin olmaya çalıştım çünkü kavga edicektik, çünkü çok gergindim. artık derin nefesler alıp tartışma çıkıcak durumlar çıkarmamya çalışıyorum haklıyken haksız duruma düşmemeye çalışıyorum.. acaba ben mi çok stres yaptım bilmiyorum..
bir de kızlar :( onun ailesi, yani anne ve babası ayrı... annelerin tanışma safhası geçildi ama, kız isteme safhasında nasıl olcak bilmiyorum :( annesi ve babası kesinlikle yanyana gelmiyor. asla! nedenini bilmiyorum. yani iki taraftan biri mecburen o gün olmayacak. ama ikisi de olmak istiyor. ve bu yüzden de o üzgün, nası olcak napıcaz diyip duruyor :( böyle düşününce de üzülüyorum... kendimi anlayışsız buıluyorum. ne zormus bu işler... yıllar akıp geçti günler geçmek bilmiyor :( stres aksilik çıkar mı korkusu ...ben nasıl istenicem ? nişanımız düğünümüz nasıl olacak ?.... belki çok sıkıldım belki bi akıl arıyorum bilmiyorum... işyerinden yazıyorum umarım derdimi anlatabildim. işime bilke konsatre olamıyorum... girdik bi yola, yüzümüzün akıyla nasıl çıkıcaz bilmiyorum.. birbirimize güvenmemeiz gerekirken bide onun anlamsız küsmeleri.. korkuyorum sanırım.. hiç düşündüğüm gibi değilmiş bu işler.

tatlım kafanda tek ir soru işareti bile varsa hiç adım atma

Son düzenleme:
Bilmiyorum belki şuan hala gergin ve kızgın olduğum için aklıma hep kötüsü geliyor.. ama çok bunaldım. çok da seiyorum. anlamıyorum niye küser bi insan, nası inatla küslüğü devam eder.. başlarda hiç böyle değildi. artık küsünce yada gerilince bikaç gün sürüyor. bende saf gibi unuturum... herseyi kafamda düşünmekten kurmaktan çok yoruldum. tek annesi tek babası mı gelecek ya da.. açıkçası ben ondan bi duruş bekliyorum. benim en önemli günüm inadı bırakın ve bir araya gelin 3 gece için demesini bekliyorum. söz,nişan, düğün... sadece 3 gün ya nedir ki..

ve hala bana neden bozuk olduğunu da anlayabilmiş değilim.. çok harcıyormusum ona bozuk sanırım . ha birde söz dinlemiyormuşum... :bilmiyorum yada gerçekten çok harcıyorum onun deyimiyle para saçıyorum ve bu da onu korkutuyor. Ne biliyim.. belki biraz ertelemekte fayda olabilir cnm ddiğin gibi.. bunu düşünüyorum şimdi. bide ona nasıl söyleyeceğimi...

israfı ben de sevmem ama, alışkın olduğun bir yaşam tarzın varsa ve bu durum aranızın bozulmasına neden oluyorsa iyi düşün.
düşünmüşsün, uğraşmışsın bir hediye almışsın. hediye karşısında teşekkür edilir, tafra yapılmaz.

Erkekler açıkça söylemeseler de bence para konularında kadın daha fazla kazandıkça egoları zarar görüyor, kendilerini yetersiz hissediyorlar.
Ps olayında tamam parasını söylemek hoş değil ama açıkladınız mı? Kendimi onun yerine koyuyorum da ben de ilk etapta bozulurdum.Hatta benim eşim sevgiliyken bana 500 lira değerinde bir bileklik almıştı-sevgililer günüydü sanırım- ben de ona 200 liraya bir cep telefonu almıştım.Bana mücevher kutusu uzattığında çok moralim bozulmuştu, çünkü pahalı olacağını tahmin etmiştim, benim hediyem ezik kalacaktı ya da ne bileyim doğumgünü hediyem olsa, onun da doğumgünün de çok pahalı bir şey almak zorunda olacaktım (altında kalmamak için) Yani dengeler bu açıdan önemli bence.Ama indirimden aldığınızı falan anlatırsanız bence anlayışla karşılayabilir.

Bir de şu açıdan bakın, "sen fazla kazanıyorsun, evlenince ev alırız, şunu bunu alırız senin maaşın direkt oraya gider " falan diye paragöz bir biçimde düşünmüyor, demek ki gerçekten bu dengenin altında biraz ezilmiş, üzülmüş.Hediyelerinizde ve para konusunda biraz daha hassas düşünürseniz bundan sonrası için, belki sorun da kalmayacaktır.

Benim annem ve babam da boşanmıştı, annem ve ben hatta babamdan hazzetmesek de isteme de ve düğünde beraberdiler, bence arada çok büyük bir olay olmadığı müddetçe ikisi de oğullarının en güzel gününde bir araya gelecektirler, üzülmeyin.

Belki de nişan, evlilik gibi sorumluluklar onu germiş olabilir, ilgisizliği ya da aşırı sinir stresi buna da bağlı olabilir.

Çok mu polyannacılık yaptım bilmiyorum ama gene de hayat sizin, yanlış karar vermemek adına bir süre siz elinizden geleni yaparak gözlemleyin eğer hala sıkıntılar devam ediyorsa ona göre bir yol çizersiniz.

Mutluluklar dilerim.

niye sorun yapıyo ki ne güzel ona hediye almışsın çok sevinip teşekkür etmesi gerekir. 400 tl çok aşırı değil ki..
bence odun olan taraf sen değilsin o..
bence nişanlanmadan önce iyi düşün. bu ne trip.. bu yazdıklarına baktığımda sen kötü bişey yapmamışsın. mesajınada cevap vermiyor.. neden ? hediye aldın? geç aradı yada mesajına cevap vermedi diye kızman bence çok normal.. ben olsam aynı şekilde sinir olurdum..
bu evlilik işi çooook zor. iyi düşün. anlayışlı hoşgörülü biriyle evlenirsek daha rahat ederiz gibi geliyor

canım hediyeyi çok güzel düşünmüşsün ne güzel ama evlilik hazırlıkları aşamasında 100 tl bile önemli. o yüzden kızmıştır sana ama erkeklerin verdiği tepkiler değişebiliyor. kendin demişsin umursamaz bir insanım ben diye. demek çocuk sana tepkisini belli etmek için böyle kısa mesajlar atıyor uzak kalıyor. ama yanlış ve sinir bozucu tabi, yıpranmakta haklısın.

isteme konusuna gelince bende de aynı problem var. sevgilimin anne babası ayrı ve asla biraraya gelmiyorlar. gelmeyecekler de. bence bunu bu kadr büyütme. senin ailen de onları bu şekilde kabul etmeli. aileleri pek fazla karıştırma. biraraya gelmek zorunda da değiller. hem düşünsene zoraki geldiler diyelim daha kötü gergin bir ortam olacak daha çok gerileceksin gereksiz yere. sadece annesi gelsin veya sadece babasıyla gelsin. aralarında karar versinler hiç karışma. ben öyle yapacağım. açıkçası hiç umrumda değil isterse tek gelsin. çocuk değiliz ya.

cimridir diyemem, özellikle güzel yerlerde güzel yemekler yemeyi sever. kaliteyide sever. ama kaliteyi ucuza almayı sever. mesele markaların outlet mağazalarından.. bende beğendiysem alırım genelde indirim zamanını beklemem. o da kızıyor ve yansıtıyor.. ama bi kere bile ben kazanıyorum ben harcıyorum ona ne diye birşey geçmedi aklımdan.. neye ne kadar vereceğimi bilmemekle suçluyor beni. kendime aldıklarıma karışmaz da ona birşey aldığım zaman böyle çileden çıkıyor, akıllanmıycaksın sen diyor... sonra özür diliyor ne kaba adamım düşünüp alıyorsun hevesini yarım bırakıyorum diye ama iş işten geçmiş oluyor..

geçen güzel bi deftere ihtiyacı oldu bende de almışken en iyisi olsun takıntısı var, bakmamı rica etti, bende baktım ve aldım.. önce ben sana al mı dedim bak dedim diye kızdı sonra bi deftere o kadar para verilir mi sence ben verir miydim diye kızdı etti...

mesajıma cevap vermeme durumu hediyeyle alakalı değil canım. onu atlattık.. bu nedenini anlayamadığım birşeye bozulduğu için aklınca yaptığı tavır. ok, hayırlısı, peki cevap versede bunları yazcaktı zaten :S of çok sıkıldım çok bunaldm.

annesi babası bir araya gelir mi emin değilim. seçimlerde oy kullanmak için bile ( aynı sandıktalar) önce biri geldi , o gidince diğerini aradık o geldi. karşılaşmamak için düşünün :S

canım hediyeyi çok güzel düşünmüşsün ne güzel ama evlilik hazırlıkları aşamasında 100 tl bile önemli. o yüzden kızmıştır sana ama erkeklerin verdiği tepkiler değişebiliyor. kendin demişsin umursamaz bir insanım ben diye. demek çocuk sana tepkisini belli etmek için böyle kısa mesajlar atıyor uzak kalıyor. ama yanlış ve sinir bozucu tabi, yıpranmakta haklısın.

isteme konusuna gelince bende de aynı problem var. sevgilimin anne babası ayrı ve asla biraraya gelmiyorlar. gelmeyecekler de. bence bunu bu kadr büyütme. senin ailen de onları bu şekilde kabul etmeli. aileleri pek fazla karıştırma. biraraya gelmek zorunda da değiller. hem düşünsene zoraki geldiler diyelim daha kötü gergin bir ortam olacak daha çok gerileceksin gereksiz yere. sadece annesi gelsin veya sadece babasıyla gelsin. aralarında karar versinler hiç karışma. ben öyle yapacağım. açıkçası hiç umrumda değil isterse tek gelsin. çocuk değiliz ya.

doğru diyorsun bunu hiç düşünmemiştim. ikisi beraber gelirse onlar zaten bir arada oldukları için gergin olacaklar. ben ölürüm artık o gün :( zaten sorun ikiside tek gelmek istiyor.. para konusunda bana hiç biriktirelim ihtiyacımız olabilir demedi ama içten içe öyle düşünüyor olabilir mi bilmiyorum.. zaten en büyük sorun bu içinden düşünmeleri herşeyi açıkça söyleyebilse bende anlayabilsem. mantığıma oturmayınca tekrarlıyorum onun hata gördüğü şeyleri.. tamam sabret kızgın o yüzden diyorum kendime sabret sabret,, ama bana başağrısı olarak dönüyor işte :S

hediye konusunda odunluk etmiş ama bence niye ettiği belli. O bir erkek senin aldığın hediyenin karşısında sana daha pahalı bir hediye alması lazım. Bunu alamayacak olması onu kızdırmış olay bu ezilecek diye yani. Yalnız para harcamana şimdiden bukadar karışması hoş değil.

bir odunla evli olmak cok zor söyleyim..henuz evlenmemissin coooooooooook iyi düsün..evliligin geri dönüsü hem cok zor hem cok aci..nisanlin simdiden bu tavirlardaysa kari koca oldiuktan sonra daha kötü olursa..evlilik iskence olmasin..beraber yasamak zor cünkü.en akilli deli ile bile zor..

bir de kızlar :( onun ailesi, yani anne ve babası ayrı... annelerin tanışma safhası geçildi ama, kız isteme safhasında nasıl olcak bilmiyorum :( annesi ve babası kesinlikle yanyana gelmiyor. asla! nedenini bilmiyorum. yani iki taraftan biri mecburen o gün olmayacak. ama ikisi de olmak istiyor. ve bu yüzden de o üzgün, nası olcak napıcaz diyip duruyor :(

Bu konu senin ya da sevgilinin problemi değil. Bir araya gelecekler başka yolu yok. Benim de annemle babam ayrı ama böyle olacağı konuşuldu laf arasında. Öyle olması gerekir. Bu konuda düşünecek bir şey yok. Sevgilin alacak karşısına annesini babasını bunu söyleyecek. Sana playstation için laf edebiliyorsa bunun için de sesi çıkmalı.

Hediye konusunda da fiyat belirtmesen de piyasa değerinin çok altına aldığını söylersen anlayış gösterecektir.

Bence ortada cok büyük bir mesele yok. Hediye konusunda belli ki fiyatı konusunda biraz ezildiği için öyle bir tepki vermiş olabilir.

Harcama konusunda ise ben de aynı senin gibiydim. Akmerkezden çıkamazdım. Çılgınca alışveriş yapardım. Hatta poşetlerimi annem görmesin diye su saatine saklar, annem mutfağa girince çıkarır odama koyardim. Sonra isimden istifa edip tazminatımla is kurdum. Ardından kriz oldu ve benim varım yoğum gitti. Esimle o zaman sevgiliydik. Esim de senin nişanlın gibi tutumlu biriydi ve bana cok kizardi. Su an esim istemediği için çalışmıyorum ve esimin uyarılarını şimdi o kadar iyi anlıyorum ki. Ne kadar haklıymış. Hatta şimdi esimi ben frenliyorum. Cok acı bir tecrübe edindim ama dersimi aldım. paranin degerini anladım. Evlenince senin yapacağın harcamalardan gözü korkuyor olması da kuvvetli bir ihtimal. Bir de resmiyet oncesi çiftlerde bir stres oluyor canım büyütme sen. Mesaj atmayı erkekler sevmez öyle ufak tefek seyler ki bunlar. Ailesinden dolayı da stresi vardır şimdi onun. Biraz anlayışli ol dirdir yapma :)

Bu anlattıklarının dısında birşey yoksa mutluluklar dilerim sana.

Bence ortada cok büyük bir mesele yok. Hediye konusunda belli ki fiyatı konusunda biraz ezildiği için öyle bir tepki vermiş olabilir.

Harcama konusunda ise ben de aynı senin gibiydim. Akmerkezden çıkamazdım. Çılgınca alışveriş yapardım. Hatta poşetlerimi annem görmesin diye su saatine saklar, annem mutfağa girince çıkarır odama koyardim. Sonra isimden istifa edip tazminatımla is kurdum. Ardından kriz oldu ve benim varım yoğum gitti. Esimle o zaman sevgiliydik. Esim de senin nişanlın gibi tutumlu biriydi ve bana cok kizardi. Su an esim istemediği için çalışmıyorum ve esimin uyarılarını şimdi o kadar iyi anlıyorum ki. Ne kadar haklıymış. Hatta şimdi esimi ben frenliyorum. Cok acı bir tecrübe edindim ama dersimi aldım. paranin degerini anladım. Evlenince senin yapacağın harcamalardan gözü korkuyor olması da kuvvetli bir ihtimal. Bir de resmiyet oncesi çiftlerde bir stres oluyor canım büyütme sen. Mesaj atmayı erkekler sevmez öyle ufak tefek seyler ki bunlar. Ailesinden dolayı da stresi vardır şimdi onun. Biraz anlayışli ol dirdir yapma :)

Bu anlattıklarının dısında birşey yoksa mutluluklar dilerim sana.

:)) hiç güleceğimi tahmin etmiyordum. ama kendimi gördüm yazdıklarınızda. bende alışveriş sonrası poşetlerle eveasıl gireceğimi şaşırıyorum. çoğu zamanda poşetleri asansörde bırakıp, önce ben giriyorum 2-3 dk sonra poşetleri alıyorum eve :)) yada bi süre sitedeki güvenliğe emanet ediyorum. alışveriş hastası değilim kesinlikle.. sanırım en büyük sorunumuz bu.. beni doyuramayacağını düşünüyor olabilir :) bende stresliyim o da sresli. öyle bazen gürültüyle bazen sessizce birbirimizi yiyoruz...

zamanında çok kahrımı çekmişliği vardır kızlar.. çok da seviyorum.. ama bu huyları da öldürüyor.. bu siniri.. belki hep vardı ama hiç bu kadar gözüme batmıyordu. bir de artık mesela pahalı defter aldım diye kızdı, ilerde çocugumuz olursa insallah daha pahlısı gerekirse almıycak mı diye düşünüp bozuluyorum. o da muhtemelen ilerde de böyle mi harcıycak diye düşünüyordur... :S

Canım onun anne babası olduğu halde sende düşünüyorsun stres yapıyorsun bir de onu düşün. Hem aile durumundan hem de maddi durumunun senden aşağıda olması hasebiyle kötü hissediyordur. Normal bir erkek için bu egosuna zarar verici birşeydir. Çıkarcı bir tip olsa bundan faydalanmaya çalışır. Onun o kadara alamayacağı şeyleri sen paran olduğu için alıyorsun o her seferinde eziliyordur bu durumdan, o yüzden savurgansın tripleri yapıyordur. Bence onu cidden seviyorsan, onunla mutluysan ve kararından eminsen erkeklik gururunu düşünerek hareket et, onun güçlü olduğu yönleri hissettir -ancak öyle iyi hissedebiliyorlar- ona zekasına becerisine herşeyin iyi olacağına güvendiğini hissettir, o zaten kahramanın olduğunu hissedince iyi olacak ve seni de mutlu edecektir inşallah. Yani onun için birşeyler yapabilirim diyorsan bunları önerebilirim. Emin olmadığın konular varsa tekrar düşün bilemiyorum canım.

Back
X