Bakın ben de burada herkes gibi "allah belasını versin, şerefsiz adam" vs diye hakaret edeyim, içinizi soğutayım anlık olarak, fakat size bir katkısı yok. Ben sadece bu tarz işlere girişmek gerçekten bir şey getirmiyor size o anlamda söyledim. O adam sizce sebepsiz zenginleşmişse bile sizce o kadar aptal mı ki bir şekilde kalıbına uydurmasın? Yani anlamayacak mı vergi dairesine şikayeti? Ya da ödediği paraları aldınız ödemedi diye, bununla duracak mı adam sizce? Benim eşim sabırlı, sakin çocuğunu düşünen bir adamdı o bile delirdi, dolandırıcılık bu dedi? Sizin eski eşiniz zaten çocuğa rağmen size nefretle davranıyor, nafakayı kesiyor, yani bu adamı çok kötü bir şekilde üstünüze sıçratırsınız. Adam zaten en azından normal biri olsa, biraz çocuğu düşünse nafakayı tam yatırırdı, benim eşim 1 gün kesmedi. Şimdi siz bu tarz bir manyağı bir de onun açısından "dolandıracaksınız". O çocuğunuzun hakkı diye aldığınız paranın hayrını göremeden çok daha farklı tazminat ve velayet, dolandırıcılık gibi bir sürü davayla kendinizi bulursunuz. Üzerine bir de şu an tahmin edemeyeceğiniz paralar avukatlara gider, bu davalar için.
Burada bir kişi bile "evet size bir kuruş vermesin, çocuğunuzla sürünün" demiyor. Kim buna adalet diyebilir? Benim eşimin eski karısı biz evlenirken çocuğumun hakkıyla düğün mü yapacaksın o kadına diyordu mesela? Neredeyse benim maaşımda da onun çocuğunun hakkı vardı. Bakın ben bu kafayla karşı karşıya kalmış bir insan olarak söylüyorum. Siz gidin babasının gelir durumunu dilekçenize yazarak, ve giderlerinizi göstererek arttırım davası açın. Hakkınızı hukuki yoldan arayın. Çok daha risksiz bir çözüm olur.
Ben sizi sadece bulaşmayın diye uyardım. O adama bir günde sorumluluk, insanlık vb duygular yüklenmeyecek. Zarar görmemeniz açısından söyledim.