Sınav sonucum

Bikaç kişi sadece rakamlar toplanır kağıt yeniden okunmaz yazmış böyle olan üniversitelerde vardr belki bilmiyorum ama ben master yapıyorum tabi doğal olarak danışman prof. asistanlığıda itiraz gelince kağıdı gayette yeniden okuyoruz
Dersin hocası ile konuş olmadı asistanıyla mutlaka bakarlar dilekçe vs prosedüre pek girilmez genelde ayları alır götürür

Test sınavında optik kağıtları hoca değil makine okur. Kaydırma yapmış olabilirsin, kitapçık türünü yanlış işaretlemiş olabilirsin, notlar sisteme girilirken senden bağımsız bir hata olmuş olabilir. Hocanla git güzelce konuş, anlat durumu. Yardım iste yani, klasik sınav olsa kağıdımı görmek istiyorum dediğin zaman tepki gösteren hocalar olabiliyor ama optik form olduğu için gösterebileceği bir tepki de yok bence. Bizim bi hocamız vardı, birkaç kişi kağıdını görmek istedi diye hoca kıyameti koparmıştı. Başka bir hocamız da kağıt görmek isteyen herkese gayet güzel davranmıştı mesela, o hocaya kağıt görmek için gidenlerden biri de bendim. Ama bunlar klasik sınavlardı yani. Hocanla konuş. Sınav klasik olsaydı belki çok ciddi bir hata yaptığın için bütün kağıdını çizmiştir derdim çünkü benim vizesinden 100 aldığım bir sınavda, arkadaşlardan birisi 'asgari ücret' yazması gerekirken 'askeri ücret' yazmış, hoca da direkt çizmiş bütün soruyu yani. E sınav da tek soruluktu zaten, bir soru yüz puan. Gitti yani çocuğun sınavı. Klasik sınavlarda bazı hataları affetmiyorlar mesela.

Benim de böyle bir olay başıma gelmişti. Kopya çektim derste,adam kıl puanimi kirsa kirsa 50 alırım dedim. Odasına girdik sonuç için. Ismimin yanında 5 ve 0 var. İyi dedim. Geçerim dersi. Bir kağıdı çevirdi 0.5 ben şok. Hocam dedim ben bu dersi nasıl geçeceğim dalga geçer gibi 90 al ben 5 puan vereceğim dedi. Velhasıl kaldım dersten. Takmayin diyeceğim de anneniz nerden biliyor notlarınızı. Ben taviz vermedim o konularda. Allah var annem de eğitimci sıkıntı yaratmazdi. Ama tavrinizi koymazsaniz çok ezilirsiniz.

Hepinize yorumlariniz için teşekkür ederim özel üniversitede ailemin yanında okuyorum annem okulumu beğenmediği için yatay geçişle başka bi okula almak istiyo beni bunun içinde notlarımı yüksek tutmam gerekiyomus annem bu yüzden notlarımı takip ediyo 60 yada 70 dediğimde begenmiyo bu notu zaten söylemem asla bi tek size söyledim arkadaşlarıma falan da söyleyemem rezillik

Kendinizden eminseniz dersin hocasıyla görüşün. "Hocam sınav notum sisteme girilirken bir hata mı oldu acaba, bu notu beklemiyordum" deyin. Tekrar baksınlar.
65 ya da 75 ti de yanlışlıkla 5 mi yazdılar acaba?

Benim de başıma gelmişti. 90 beklediğim kağıt 65 geldi. Not açıklandığı ilk beş gün içinde itiraz edebilirsin. Öğrenci işlerine sor. Dilekçe yaz, kurul toplanıp tekrar okuyor kağıdını.

5 diye sonuç mu olur ya ben 5 alsam üç ay Şoku atlatamam heralde. Ben senin yerinde olsam gider kağıdıma bakmak isterim sonucta kaybedecek bişeyin yok. Belki de not 50 falandı da yazarken yanlışlık oldu

Böyle bir şey arkadaşımın başına gelmişti. Hoca 50 diye 5 girmiş. Kız şok tabii :) Hocanın yanına gitmelisin bir an önce :)

optik okuyucudan sınav okutan biri olarak ben bildiklerimi söyleyeyim
kağıda yeterince koyu işaretlememiş olabilirsin bu durumda okuyamıyo
kaydırma yapmış olsan bile 5 puanlık tan fazla doğru cevap tutardı
makine hatalı okumuyor sadece kağıdını atlamış olabilir o zaman da hiç notun olmazdı demek kağıt makineden geçmiş

benim düşüncem sen 50 aldın ama hoca notunu sisteme girerken 5 e bastı 0 a basmadı

En sınır olduğum şey tabıkı yapacaksın , ödeyeceksın . Doğurmasaydın o zaman . Düzeltirsin umarım .
Hiçbir anne baba doğurdu diye seni özel okulda okutmak, onu bunu yedirmek zorunda değil. Doğurur elinden geleni ve imkanlarında olanı yapar. Fazlasına kimse mecbur değil. Dünyaya geldin mi, biri yemeğini önüne koyuyor okutuyor mu, sen de en iyi notları alıp okuldan mezun olacaksın ve çalışıp ailene bakacaksın. doğmasaydın ölseydin o zaman diyor mu kimse sana?
Burayı bir sürü genç okuyor, böyle akıl vermeniz örnek olmanız çok çirkin.

doğumuna anne babanın karar verdiği bir çocuğa kendilerine bakma zorunluluğu yüklemek nasıl bir durum ben anlamadım.
evlatlar anne babaya maddi olarak bakmak zorunluluğunda mı? vicdanı ve durumu olan zaten anne babasını zor durumunda aç sefil bırakmaz
ama anne babanın da ilerde çalışıp bize baksın diye düşünmesi çok yanlış, sonra evlenince ailesi para istiyor konularından geçilmiyor burası.

kendine güvenmeyen çocuk yapmasın lütfen. sonra başımıza kakıp duruyolar ben seni doğurdum da büyüttüm de masraf yaptım da
e bi zahmet yap ben senin çocuğunum. beni sen istedin. sen bu dünyaya getirdin ve ben kendi ayaklarım üzerinde durana kadar okutacaksın da yedireceksin de.
özel okula göndermeyebilir, ama hem gönderip hem baskı yapmak da nedir? bizim de ana babamız üniversitede bile notlarımızı takip etti. ama kalsaydım da kimseye hesap vermek zorunda değildim yani ilkokul mu burası?
kızı zaten istemediği bölüme göndermişler.

Soylemek istedigim , kolejlerde okutmalari degil . Okumasi icin yol vs yemek tabiki bir seye para harcanacak bunu yapmak zorundalar bence tabiki ellerinde ki imkana gore .

Bugün sınıfta konuştuğum kişiler arasında nerdeyse 10 kişide bu sorun varmış dilekçe yazdım inşallah düzelir

Doğmasaydın, ölseydin o zaman demeye kalkanın herhalde bir bebeğe dünyaya gelirken "dünyaya gelmek istiyor musun?" diye sorulmadığından haberi yoktur. İnsanlar bir çocuk dünyaya getirmek istedikleri zaman buna kendileri karar veriyor. Doğmayı siz mi tercih ettiniz? Ailenizi siz mi tercih ettiniz? Bu nasıl bir bakış açısıdır anlayamıyorum. Siz diyorsunuz ki ailen seni özel okula yollamak zorunda değil, doğurmuşlar ve asgari düzeyde karnın doyurup okutsalar yeter. Evet, özel okula yollamak zorunda değil ama güzel bir hayat sunmak zorunda. Bilerek, isteyerek çocuk yapan herkes o çocuğa düzgün bir hayat sunmak zorunda. "Biyolojik saatim geldi anne olmak istiyorum" deyip doğuran ve o çocuğu sefalet içinde büyüten insandan daha bencil insan yoktur benim gözümde. Bu dünyaya çocuk getirmek isteyen herkes imkanları doğrultusunda çocuk yapmalı. Bakamayacağı kadar çocuk yapmamalı. O çocuk yarın bir gün oyuncak ister, kıyafet ister, canı bişey çeker ister, genç olduğu zaman yine bu doğrultuda istekleri olacak vs yani bunları karşılayamayacak olan kişiler çocuk yapmamalı. Karnın doyuyor mu doyuyor, iyi kötü okuyor musun okuyorsun, tamam o zaman sen daha ne konuşuyorsun? gibi bir anlama çıkıyor yazdıklarınız. Her şey sadece maddiyat değil. Afedersiniz ama .. israfı diye bir laf vardır, saçma sapan, boş insanlar için kullanılır. Günümüzde çok fazla görüyoruz bu ... israfı insanları, birileri doğurmuş ve hiç insanlık öğretmemiş mesela. Sadece maddiyat da değil. Ama insanlar ailelerini tercih etmiyorlar, böyle bir şans yok ve ileride anne baba olmak isteyen bütün gençler lütfen çok ince şeyleri de düşünsün, o çocuğa iyi bir hayat sunabilecekler mi, güzel bir eğitim verebilecekler mi vs. Maddi ve manevi sıkıntı çekecek mi? Maddi sıkıntıdan önünü göremeyen insan dolu bu ülkede.

Ha bu arada bir çocuk da büyüdüğünde bize baksın mantığıyla yapılmaz. Borsadan hisse senedi mi alıyorsunuz? Şimdi alayım faydasını 5 sene sonra görürüm derler o hisse senetleri için... Çocuğu şimdi yapalım, 30 sene sonra faydasını görürüz diye bir düşünce olabilir mi ya? Yatırım mı yapıyorsun? Bence sizin örneğiniz daha da çirkin.

Z zeytinagaci W Wurstria alyanak258 J jess
Hanımlar ben alyanak258'e cevaben bu mesajı yazdım. Sen bu zihniyetteysen ailen de böyle olsa hoş mu diye.
''En sınır olduğum şey tabıkı yapacaksın , ödeyeceksın . Doğurmasaydın o zaman'' siz bunu normal görüyor musunuz?
Konu sahibinin annesinin üslubu hoş değil, mükerrer okul parası ödemeyeceğini söylemiş. Onu savunmadım.
Hiçbir insana, annen dahil yapacaksın, yapmak zorundasın denmez. Bu eşler arasında da böyledir. Kadının yaptığı şey kocasına görevi değil ikramıdır gibi. Ailenin de asgariden fazla yaptığı her şey özveridir, ikramdır. Eğer ailen seni imkanı varken devlette değil özelde okutuyorsa fedakarlık etmiştir. Yoksa o parayı kuaförde, tatilde yemeyi eminim bilirdi.
Ailen sen heves ettin diye sana bilmem ne marka elbise alıyorsa fedakarlık etmiştir. Sıradan bir kazak da seni soğuktan korur.
Ödeyeceksin, yapacaksın, eşek gibi bakacaksın diyemezsiniz kimseye. Ailesi ile bu diyalogda büyüyüp anne babasını eşek yerine koyan, herhangi bir insanın kendisine bir şey yapmaya mecbur olduğunu düşünen insanlar benim gözümde acizdir asıl.
Sonra iş hayatında, evlilikte, ilişkilerde karşımıza çıkıyor su getir, şunu yap, bunu etmek zorundasın diyor. BDV'ye konı açıyorsunuz 'uyuz oluyorum böyle insanlara' diye.
Bu hanımın yazdığını okuyan ergen annesine gidip bana bunu almak zorundasın, eşek gibi ödemek zorundasın dese ayıplarsınız.

Test usülü sınav ise degerlendirme ve kanaat söz konusu olmayacağından ya bir hata vardır. Yada kaydırma gibi bir şey yapmışsınızdır.
Ama en kötü ihtimalde finalde veririrsiniz. Zorunluluk nedenleri ile vizesine giremediğim dersler olmuştu Yanlızca final notu ile geçmiştim onları. Vize notu çok etkili olmuyor bildğim kadarı ile belli bir yüzdesi alınıyor olması lazım.
Annenizde kıt imkanlar ile sizi okutuyor ise belki bu yüzden baskı yapıyordur onuda anlamak istiyorum ama bazen çocuğun niyet ve çabasına bakmak gerekiyor.
Oğlum daha ortaokulda ,çalışmadığı için düşük not aldığı derslerde kızıyorum ..Ama çalışıpda düşük almışsa kızmıyorum .çünkü elinden geleni yaptığını görüyorum.

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için annem kendine eve harcamadan maaşını ablamla benim okuluma veriyo o da kendince haklı tabi başarılı olmamızı istiyo ki onun emeklerini boşa çıkartmamaya çalışıyorum en düşük notum 60 bu sınav sonucu kesinlikle hatalı yani çünkü sınıfta tek benim notum böyle değil bi çok kişide hata varmış dilekçe verdik inşallah duzelir

kadeşimde aynı şeyi yaşadı dilekçe yazdı tekrardan bakılacak sende öyle yap yanlış hesaplama olabilir kağıdını gör derim

Düzeltilmiş notum çok mutlu oldum ya hepinize güzel yorumlariniz için çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…