Sınavdanda Hayattanda Soğudum

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
29
Seneye ygs lys sınavı var. Ama o sınavı ölsem kazanamam diye düşünüyorum. Heyecandan yığılır kalırım oraya. Çalışmıyorum bu yüzden. Sizce ne kadar doğru? Nasıl veya ne gibi yol izlemem lazım? Anlatan bir sürü yazılar var sınava nasıl çalışmam gerektiğine dair. Ben mesela dil istiyodum. Bilir aranizdan bazi ablalar ama ailemin kursa gönderecek durumu yok ve onlar beni desteklemiyo. Dil okumadin kursa gitmedin o sınav çok zor nasıl kazancaksin dediler. Aslında burdan sonra benim hevesim umudum herşey öldü. Sınıf Öğretmenliği okumak istedim ama ondanda caydım. Yolumu kaybettim gibi bisey. Ailem destek olmayinca vazgecmek zorunda kaldim ve abartmiyorum sabahlara kadar agladim. 3 gün. Sinirden ağlayarak attim bütün testlerimi.

Bizim burda benim yaşımda bi kiz 18 yaşında kendini beşinci kattan kendini attı, öldü. İki gün önce. Benim sonumda öyle olmaz inşallah

Hayatınızı bir sınava neden endeksliyorsunuz,kazanamazsaniz dünyanın sonu değil ,siz elinizden geleni yapın böyle oturduğunuz yerden kazanamazsam diye düşünmekle olmuyor ve öncelikle ne istediğinize karar verin dil mi sınıf öğretmenligi mi ,dil için internette programlar oluyor onlara bakabilirsiniz

Zaten ygs ortak sınav. Ygsye çalış,mesela fen derslerine yeteneğin yoksa sosyale odaklan. Matematikten en az 15 net yapabilecek seviyeye gel. Bunun için de konu seç mesela. Problemler en çok soru çıkan konulardan birisi ygsde. Onun üzerinde dur. Ygs daha çok yorum sınavı. İşlem yeteneğini geliştir. Türkçe için bol bol paragraf çöz. Ailen dershaneye gönderemiyorsa sen youtubedan video izle,çözümlü kitaplar var onları al. Alamazsan fotokopi çektir.

Ben de suan için bir temelin yoksa dilde destek olmadan pek iyi bir bölümü kazanabileceğini düşünmüyorum insan üstü bir çaba göstermezsen. Ama neden olmasın? Eğer kafana koyduysan dil okumayı ona göre çiz yolunu.

Sınıf öğretmenliği diyorsun. TM ile alıyor,şimdiden matematiğe,coğrafyaya başla. Okuldaki hocaların peşini bırakma. Dersleri iyi olan arkadaşlarına sürekli soru sor. Dershaneye gitmeden de başarılı olan bir sürü insan var. Ama önce hedefini belirle.

Derslerinde başarılar,bol şans :)

Neden herşeyden hemen vazgeçiyosun ? Bişeyleri yapmak için kursa gitmen gerekmiyo.

Ben sınava hazırlanmaya başlarken farklı bir meslek istiyodum, tercih zamanı kararımı değiştirdim. Gelen tercih hiç ummadığım bir yerdi o an üzüldüm ama şuan iyi ki diyorum.

Yani evdeki hesap çarşıya uymaz her zaman. İlerde hangi meslekte mutlu olacağını düşün ona yönel ya da eşit ağırlıkta mı iyisin, sayısalda mı iyisin ona göre çalış.

Deneme çöze çöze heycan da kalmıyo, dersanelerin denemelerine katıl toplu ortamda gir bir de sınavlara heycanlanmazsın. Ayrıca illa 1 senede kazanacak değilsin yeter ki hedefin olsun 3-4 senede olsa uğraş. Daha 18 yaşındasın senin güzel bir meslek sahibi olmandan başka ne gayen olabilir ki

Neden herşeyden hemen vazgeçiyosun ? Bişeyleri yapmak için kursa gitmen gerekmiyo.

Ben sınava hazırlanmaya başlarken farklı bir meslek istiyodum, tercih zamanı kararımı değiştirdim. Gelen tercih hiç ummadığım bir yerdi o an üzüldüm ama şuan iyi ki diyorum.

Yani evdeki hesap çarşıya uymaz her zaman. İlerde hangi meslekte mutlu olacağını düşün ona yönel ya da eşit ağırlıkta mı iyisin, sayısalda mı iyisin ona göre çalış.

Deneme çöze çöze heycan da kalmıyo, dersanelerin denemelerine katıl toplu ortamda gir bir de sınavlara heycanlanmazsın. Ayrıca illa 1 senede kazanacak değilsin yeter ki hedefin olsun 3-4 senede olsa uğraş. Daha 18 yaşındasın senin güzel bir meslek sahibi olmandan başka ne gayen olabilir ki
Zaten ygs ortak sınav. Ygsye çalış,mesela fen derslerine yeteneğin yoksa sosyale odaklan. Matematikten en az 15 net yapabilecek seviyeye gel. Bunun için de konu seç mesela. Problemler en çok soru çıkan konulardan birisi ygsde. Onun üzerinde dur. Ygs daha çok yorum sınavı. İşlem yeteneğini geliştir. Türkçe için bol bol paragraf çöz. Ailen dershaneye gönderemiyorsa sen youtubedan video izle,çözümlü kitaplar var onları al. Alamazsan fotokopi çektir.

Ben de suan için bir temelin yoksa dilde destek olmadan pek iyi bir bölümü kazanabileceğini düşünmüyorum insan üstü bir çaba göstermezsen. Ama neden olmasın? Eğer kafana koyduysan dil okumayı ona göre çiz yolunu.

Sınıf öğretmenliği diyorsun. TM ile alıyor,şimdiden matematiğe,coğrafyaya başla. Okuldaki hocaların peşini bırakma. Dersleri iyi olan arkadaşlarına sürekli soru sor. Dershaneye gitmeden de başarılı olan bir sürü insan var. Ama önce hedefini belirle.

Derslerinde başarılar,bol şans :)
İkinizede cok teşekkür ederim. Bi ara psikolojim iyice bozulmuştu :) İntihari falan baya kafaya koymuştum. Hala var ama önceki kadar degil. Zaten bu yasta normalmis intihar falan düşünmek oyle diyolar. Artik eskisi gibi degilim tabi. İyiyim şimdi. Haklisiniz hepiniz. Ben baraji bile gecemem diyodum. Annemler kazancagima bile imkansiz bakiyolar çünkü.

İkinizede cok teşekkür ederim. Bi ara psikolojim iyice bozulmuştu :) İntihari falan baya kafaya koymuştum. Hala var ama önceki kadar degil. Zaten bu yasta normalmis intihar falan düşünmek oyle diyolar. Artik eskisi gibi degilim tabi. İyiyim şimdi. Haklisiniz hepiniz. Ben baraji bile gecemem diyodum. Annemler kazancagima bile imkansiz bakiyolar çünkü.
Daha yaşın kaç bilmiyorum ama bizim sınıfta 3 çocuklu kadın vardı. Hani olmayacak şey değil. Sen elinden geleni yap.

E tamam işte. Düzgün bi çalışmayla neden olmasın?
Cok gec kaldim artik bu saatten sonra calissanda olmaz yetisemeyiz diyen bi arkadasimin etkisi altinda kaldim. Ondan boyleyim bide insanlarin fikirleri hakkinda cok kolay sekilde etki altina girebiliyorum. Hani cabucak etkiliyo.

Bak güzelim ilk önce annenlerin senin Hakkı'nda ne düşündüğünü unut. Sana güzel bir tavsiyem var.ygs 3 ten alan bir bölüm var. uygulamalı ingilizce ve çevirmenlik bölümü onun için dil puanı gerekmiyor. İki senelik bir yüksekokul İngilizce hazırlıkta okursan 3 sene olur. Bitirdikten sonra dikey geçiş sinivı ile mütercim tercümanlık veya İngiliz dili edebiyatı bölümünü geçe bilirsin. 2 seneyıde ordan okuduktan sonra toplamda 4 senede bitiminde İngilizce öğretmeni olabilirsin. Bu kadar karamsar olma.hayat herkes için zor. Facebook vs deki sosyal ağlarda takılma çok. Boş beleş işlerden elini çek.

Back
X