Sınavlar Stres Virüs..

Winnethepooh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2017
1.812
1.100
133
Geçen gün buraya bayaa içimi dökmüstüm belki okuyan gören hatırlayanlar vardır bilemiyorum bugün bambaska bir dert ile geldim.

Benim mesleğimi yapabilmem için lisans almam gerekiyor mezun olalı 1 yıl oldu ve lisans alabilmem içinde YDS yi vermem gerekiyor ancak çalışmakla çalısmamak arasında geçen sürede sınavı bir türlü verremiyorum.. Tam motive oldum hadi kızım yaparsın diyorum 3 gün çalısıyorum sonra veremiyorum ben bunu diyip bunalımlara girip yorgan altında ağlayarak hayal falan kuruyorum.. İnanılmaz gerçekten kendime hayretler ediyorum altı üstü bir sınav insanlara bakıyorum çılgın bir ders çalışma azmi var bende gram yok..

Aklımı yitiricem artık 1 yıldır bi sınav verilemez mi? Birde şehirdısındayım ailem artık dön veremiyorsan diyor ama gram dönmek istemiyorum dönersem sanki mesleğime kurmaya çalıstığım hayatıma komple veda edicekmişim gibi geliyor. Bunları düşününce yine bi bunalımlar yorganlar salya sümükler... Off herhangi bir sınava hazırlanan arkadaslar ya da varsa öğretmenler ay ya da kim yardımcı olabilecekse..

Elinizi eteğinizi öpem bana bi yardımcı olun ben nasıl motive olup tam donanımli kendimi vererek ders çalısabilirim? Yani o gücü nasıl bulacağım kendimde ay asla güçlü kalamiyorum....

Günlük hedefler koyun öyle başlayın
Hergün 4-5 saat düzenli çalışın YouTube dan video izleyin Çözümlü sorular inceleyin
Ben de ders çalışmayı sevmiyorum ama zorluyorum kendimi

Günlük hedefler koyun öyle başlayın
Hergün 4-5 saat düzenli çalışın YouTube dan video izleyin Çözümlü sorular inceleyin
Ben de ders çalışmayı sevmiyorum ama zorluyorum kendimi
İnanın yapamıyorum.. Öyle çok kızıyorum ki kendime. Online derslerden aldım yani günde 2 saat oturup ders dinleyip sonra verilen ödevleri falan halledip totelde 3 saat harcayacağım bir şey.. 2 gün izliyorum 2 hafta izlemiyorum. Tamam diyorum bak het gun su kadar ders dinleyip su kadar kelime çalışacaksın araya da ödevler mis gibi olacak diyorum. Ertesi gün kendimi tavanı izlerken buluyorum

En basiti şöyle düşünün. 5 sene sonra nerede olduğunuzu hayal edin
Keşke dememek için çalışmalısınız bir yerden başlamanız gerekiyor
Benim arkadaşlarım atandığından beri hırslandım çok daha fazla çalışıyorum siz de atanmak kariyer meslek sahibi olmak hayaliniz varsa bir yerden başlayın
Günlük 100 soru çözün sonra artırın yavaş yavaş

En basiti şöyle düşünün. 5 sene sonra nerede olduğunuzu hayal edin
Keşke dememek için çalışmalısınız bir yerden başlamanız gerekiyor
Benim arkadaşlarım atandığından beri hırslandım çok daha fazla çalışıyorum siz de atanmak kariyer meslek sahibi olmak hayaliniz varsa bir yerden başlayın
Günlük 100 soru çözün sonra artırın yavaş yavaş
Benimde oldu mesleğine geçiş yapan arkadaşlarım. Baslarda bi hırslandım yok yine gitti.. Hayır ne bu tembellik anlamadım ki. Kalkip ders masasına oturmak.ölüm gibi geliyor. İnanın başka uğraşım da yok ama ders aklıma düşünce birden biiiir suru işim oluyor. Annemde kalbimi kırıyor dön artık diye ay cidden biri beni bi tokatlasın bi kendime geleyim ben ya

Kpss calisiyorum bir oglum var saolsun kök sökturuyo bana hic istekleri bitmiyo pasanin ev isi yemek derken aksam oluyor zor bela uyutuyorum kuzuyu. uc dort gunde bir eşim dikiliyo basima hadi yatalim diye geri puskurtuyorum onu cogu zaman:)en erken aksam onda baslayabiliyorum gece 2 ye uce kadar calisiyorum kiymetini bilin zamaninizin diyorum ve gidiyorum:)

ancak çalışmakla çalısmamak arasında geçen sürede sınavı bir türlü verremiyorum..
3 gün çalısıyorum sonra veremiyorum ben bunu diyip bunalımlara girip yorgan altında ağlayarak hayal falan kuruyorum..
Bak mezun olalı 1 sene olmuş. Çabalamayıp ağlayarak bomboş geçen 1 sene... İşini yapmak istiyorsun, çevrende arkadaşlarında çalışmaya başlamış. Senin onlardan ne eksiğin var? Çalışmayı Ertelediğin Her gün gelecekte yaşayacağın güzel günlerin ertelenmesine sebep oluyor farkında mısın? Şu anda kalkıp adamakıllı çalışmaya başlamazsan önümüzdeki sene de işsiz kalacaksın, sonraki sene de ve sonraki sene de... sadece birkaç ay kendi geleceğin için dişini sık. Yatıp ağlamak sana sınavını kazandırmayacak önce bunun farkına varmalısın. Zaten evden çıkamadığımız bir dönemdeyiz. Bomboş duracağına kalkıp çalışmak için neyi bekliyorsun? Sık dişini her gün 2-3 saatini ver kalan saatlerde yan gel yat. Zaten bir süre sonra çalışmadığın günler kendini kötü hissedeceksin. Kalk çalışmaya başla ve kendine şunu tekrarla: “Seneye bu zamanda sınavımı vermiş ve işimi bekliyor olacağım.“

Not: Bir öğretmen olarak seni kendine getirmek için bu konuşmayı yapmam gerekiyordu, kırıcı olduysam affola ☺️

faydası olacaksa arada ingilizce yazılı/sözlü konuşabiliriz. yds'ye yönelik faydası olur mu bilmem ama pratik pratiktir belki. yökdil işinizi görüyor mu, o daha kolay ya?

Ya ailenizin yanına dönünce aklınız başınıza gelecek ya da şimdi. Bir şeyler istiyorsunuz belli o yüzden bir yerden başlayın. Zaten çalışmadığınızın farkındasınız başlarda birer saatlik bile olsa kendinizi zorlayın sonrasında alışkanlık kazanmış olacaksınız zaten. Aile yanına dönmek istemediğinizi düşünüp kendinizi biraz zorlayın. Başka bi yolu yok maalesef. Hadi kalkın güzelce masa başına oturun en azından bir kelime bile bir kelimedir.

YDS yabancı dil sınavı değil mi.?

Zaten yurtdışında olduğınuza göre bu sınav sizin için görece daha kolay olmayacak mı??
En son kaç aldınız? Benim seviyem fena olmamasına rağmen 65 falan alıp duruodum.Sonra çıkmış soruları çözünce anladım ki belirli soru kalıpları,soru tarzları mevcut bu sınavda.Çıkmış soruları çözerek bu kalıplara aşina oldum ve bi dahaki snavda 80 almıştım.

Çıkmış soru kitabı edinin 1 tane.Her gün 1 test çözün.Bilmediğiniz kelimeleri bi deftere yazın.Çünkü genelde paragraf konuları da benzer oluyor, kelimeleri bilmek iyi olur.
Grammer eksiğiniz varsa hızlıca öncesinde onun da üstünden geçersiniz.

Belirli bi çalışma planınız yoksa bu belirsizlik de sizi demoralize edio olabilir.Oturun nasıl çalışacağınıza karar verin sonra 1-2 saat her gün çalışsanız yine çok şey fark eder.

Şunu da diyim.Hiç evden çıkmadan ders çalışmaya çalışıosanız zaten bi süre sonra yapamazsınız.Kahvaltıdan snra çıkın bi saat yürüyün.Ya da kahve içmeye gidin,sosyalleşin her gün yani.Tabi saati abartmadan.Psikolojik olarak rahatladıkça daha rahat ders çalışırsınız.Sürekli çalışmak zorundayım ,çalışacağım baskısı sizi bunalttığından derse sıra gelmez.

Ben de tez konusunda aynıyım. 3 gün yazsam 1 hafta tavanla haşır neşirim. Yazmamak için çeşit çeşit yemek yapıyorum falan.. Tek söyleyebileceğim ailenin yanına dönersen hayatın biter. Hazır bağımsızlık şansın varken iyi kullan.

Bak mezun olalı 1 sene olmuş. Çabalamayıp ağlayarak bomboş geçen 1 sene... İşini yapmak istiyorsun, çevrende arkadaşlarında çalışmaya başlamış. Senin onlardan ne eksiğin var? Çalışmayı Ertelediğin Her gün gelecekte yaşayacağın güzel günlerin ertelenmesine sebep oluyor farkında mısın? Şu anda kalkıp adamakıllı çalışmaya başlamazsan önümüzdeki sene de işsiz kalacaksın, sonraki sene de ve sonraki sene de... sadece birkaç ay kendi geleceğin için dişini sık. Yatıp ağlamak sana sınavını kazandırmayacak önce bunun farkına varmalısın. Zaten evden çıkamadığımız bir dönemdeyiz. Bomboş duracağına kalkıp çalışmak için neyi bekliyorsun? Sık dişini her gün 2-3 saatini ver kalan saatlerde yan gel yat. Zaten bir süre sonra çalışmadığın günler kendini kötü hissedeceksin. Kalk çalışmaya başla ve kendine şunu tekrarla: “Seneye bu zamanda sınavımı vermiş ve işimi bekliyor olacağım.“

Not: Bir öğretmen olarak seni kendine getirmek için bu konuşmayı yapmam gerekiyordu, kırıcı olduysam affola ☺️
Aksine çok tatlış bir konuşma bencee. Bugün kendimi zorladım istemeye istemeye de olsa oturdum 1 saat çalıstım fazlasını kafam götürmedi ama inanıyorum ki zamanla bu süreyi de arttıracağım. Ay acaba kendimi. Motive etmek için her gün buraya gelip şu kadar çalıştım şöyle yaptım diye kendimce bir blog konusu mu açsam görev edinirim belki.. Accayip motivasyona ihtiyacım var çünkü muaazzaaam dipteyim

faydası olacaksa arada ingilizce yazılı/sözlü konuşabiliriz. yds'ye yönelik faydası olur mu bilmem ama pratik pratiktir belki. yökdil işinizi görüyor mu, o daha kolay ya?
Ayy çok teşekkür ederiim ama bana daha çok kelime ve konu bilgisi lazım.. Yökdili maalesef sivil havacılık kabul etmiyor illa yds diyor

YDS yabancı dil sınavı değil mi.?

Zaten yurtdışında olduğınuza göre bu sınav sizin için görece daha kolay olmayacak mı??
En son kaç aldınız? Benim seviyem fena olmamasına rağmen 65 falan alıp duruodum.Sonra çıkmış soruları çözünce anladım ki belirli soru kalıpları,soru tarzları mevcut bu sınavda.Çıkmış soruları çözerek bu kalıplara aşina oldum ve bi dahaki snavda 80 almıştım.

Çıkmış soru kitabı edinin 1 tane.Her gün 1 test çözün.Bilmediğiniz kelimeleri bi deftere yazın.Çünkü genelde paragraf konuları da benzer oluyor, kelimeleri bilmek iyi olur.
Grammer eksiğiniz varsa hızlıca öncesinde onun da üstünden geçersiniz.

Belirli bi çalışma planınız yoksa bu belirsizlik de sizi demoralize edio olabilir.Oturun nasıl çalışacağınıza karar verin sonra 1-2 saat her gün çalışsanız yine çok şey fark eder.

Şunu da diyim.Hiç evden çıkmadan ders çalışmaya çalışıosanız zaten bi süre sonra yapamazsınız.Kahvaltıdan snra çıkın bi saat yürüyün.Ya da kahve içmeye gidin,sosyalleşin her gün yani.Tabi saati abartmadan.Psikolojik olarak rahatladıkça daha rahat ders çalışırsınız.Sürekli çalışmak zorundayım ,çalışacağım baskısı sizi bunalttığından derse sıra gelmez.
Şehir dısındayım maalesef yurtdışındda değil.. Son sınavdan 41 aldım ve sadece 50 almam gerekiyor ay aklımı yitiricem artık.. Evet düzenli bir çalışma planım yok gram disiplin sahibi de değilim o yüzden online ders satın aldım hem birinin konu anlatması daha faydalı olur diye ama o da kayıttan olduğu için canım isteyine açıp izliyorum o zaman da öteleyip duruyorum.

Çıkmış sorular kitabı aldım hatta bir ara 1 hafta sadece konu çalışıp 1 günde de çıkmıs sorulardan deneme çözüyordum ama sürekli aynı sayıda yanlış yaptıkça moralim iyice bozuldu konuları bitirmeden soru çözmeyi adam akıllı öğrenmeden deneme yapmamaya karar verdim çünkü çok çabuk demoralize oluyorum.. Bakalım bugün dişimi sıktım 1 saat söylene söylene çalıştım. Yarın 2 saat ders dinlemeyi deneyeceğim inş başarırım

Ben de tez konusunda aynıyım. 3 gün yazsam 1 hafta tavanla haşır neşirim. Yazmamak için çeşit çeşit yemek yapıyorum falan.. Tek söyleyebileceğim ailenin yanına dönersen hayatın biter. Hazır bağımsızlık şansın varken iyi kullan.
Gerçekten çok sacma bir bunalım süreci ve ailemin yanına dönünce bağımsızlığımın son bulacağının accayip farkındayım.. Ay Allahım sen bana çalışma azmi ver baygınlık geçiricem yoksa

Ya ailenizin yanına dönünce aklınız başınıza gelecek ya da şimdi. Bir şeyler istiyorsunuz belli o yüzden bir yerden başlayın. Zaten çalışmadığınızın farkındasınız başlarda birer saatlik bile olsa kendinizi zorlayın sonrasında alışkanlık kazanmış olacaksınız zaten. Aile yanına dönmek istemediğinizi düşünüp kendinizi biraz zorlayın. Başka bi yolu yok maalesef. Hadi kalkın güzelce masa başına oturun en azından bir kelime bile bir kelimedir.
Ayyy bugün bir saat çalıstıım yarın 2 hadi bakalım🤗🤗🤗

Şehir dısındayım maalesef yurtdışındda değil.. Son sınavdan 41 aldım ve sadece 50 almam gerekiyor ay aklımı yitiricem artık.. Evet düzenli bir çalışma planım yok gram disiplin sahibi de değilim o yüzden online ders satın aldım hem birinin konu anlatması daha faydalı olur diye ama o da kayıttan olduğu için canım isteyine açıp izliyorum o zaman da öteleyip duruyorum.

Çıkmış sorular kitabı aldım hatta bir ara 1 hafta sadece konu çalışıp 1 günde de çıkmıs sorulardan deneme çözüyordum ama sürekli aynı sayıda yanlış yaptıkça moralim iyice bozuldu konuları bitirmeden soru çözmeyi adam akıllı öğrenmeden deneme yapmamaya karar verdim çünkü çok çabuk demoralize oluyorum.. Bakalım bugün dişimi sıktım 1 saat söylene söylene çalıştım. Yarın 2 saat ders dinlemeyi deneyeceğim inş başarırım
Yukarda eksik yazmışım.Çözümlü çıkmış sorular kitabı tavsiye edecektim.Çözümlü olunca soru kalıplarını da açıklıyor.Bu da soru kalıplarını anlamada yardımcı oluyor.Dediğim gibi benim birden 15 puan fark etmişti.
Kolay gelsin.

Kendini zorla ne kdar istemezsen de telefonunu kapat ve çalışma masana otur. Çalışma masana üzerinde hedeflerin olan bir post-ıt yapıştır. Ne yapmak istiyorsan genel olarak erteleme o an ders çalışmak ne kadar zor ne kadar eziyet gelirse gelsin kendini zorla

Back
X