Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kendini zorla ne kdar istemezsen de telefonunu kapat ve çalışma masana otur. Çalışma masana üzerinde hedeflerin olan bir post-ıt yapıştır. Ne yapmak istiyorsan genel olarak erteleme o an ders çalışmak ne kadar zor ne kadar eziyet gelirse gelsin kendini zorla
Elimden geleni yapıyorum artık daha kendimi zorlaya zorlaya ders çalışmayaca başladım. Dün mesela asla istemedim ama yine de oturdum. Bugünde birazdan başlayacağım
Hiçbir fikrim yok. Yani oturdum düsündüm de bunu. Altı üstü bir sınav bir kaç ay dişini sıkacaksın winnie niye böyle yapıyorsun diye çok sordum da kendi içimde cevabı bulamadım
Şu an ailemin yanındayım zaten her sey daha bi garip oldu.. Özel sektörde çalıstım hatta şu anda da part time olarak çalışıyoruk baska bir firmada. Çok burnumdan getirmişlerdi özgüvenimi yerle bir etmişlerdi ama ben akıllanmıyorum herhalde
Hayatını ingilizce ile kazanan birisi olarak naçizane tavsiyem bir yabancı dilde anadil seviyesine gelemeseniz bile sınavı geçebilecek kadar başarılı olmanızın tek yolu bu dili bir ezber ders olarak görmemeniz. Sınavların belli kalıpları var tam olarak derse oturmadan önce bu kalıpları öğrenmeniz ve ufak hileleri bilmeniz gerek. Kelime bilgisi ve anlam bilmeye çalışmak sizi bir yere kadar taşıyor ve bu sınavlarda da önemli olan çok çalışmış olmak değil, önemli noktaları öğrenmiş olmak.
Hayatını ingilizce ile kazanan birisi olarak naçizane tavsiyem bir yabancı dilde anadil seviyesine gelemeseniz bile sınavı geçebilecek kadar başarılı olmanızın tek yolu bu dili bir ezber ders olarak görmemeniz. Sınavların belli kalıpları var tam olarak derse oturmadan önce bu kalıpları öğrenmeniz ve ufak hileleri bilmeniz gerek. Kelime bilgisi ve anlam bilmeye çalışmak sizi bir yere kadar taşıyor ve bu sınavlarda da önemli olan çok çalışmış olmak değil, önemli noktaları öğrenmiş olmak.
Çok çok haklısınız ama bunu birinin yardımı olmadan yapabileceğim bir şey değil. Yani kitaplar genelde standart belki biraz anlatım farklılıgıyla.. Bir dönem kendim çalısmayı denedim çünkü Istanbulda dolandıran kurslarda var maalesef. Bundan bir kaç ay önce 6binlira ödedim 30 saat birebir yds dersi için bir baktım bana alfabe ögretiyorlar.. İnanın ne kavgalar verdim birde beni aşagıladılar. Harika bir ingilizce bilgim yok kabul ediyorum ama sınavdan en azından 41 alabiliyorum demek ki alfabe biliyorum.. Ama bana sen bu ingilizceyle hiçbir şey yapamazsın sen bir hiçsin bir şey bildiğini sanıyorsun ama bi halt bilmiyorsun diye diye benim güvenimi inanılmaz kırdılar. Sonraki sinavdan 35 almiştım nasıl bir çöküş yaşadıysam geriledim. O zamandan beri de pek çalışasım kalmadı. Sürekli ben bi salağım zaten bilmiyorum, yapamayacağım diye diye yatmayı tercih ediyorum