Sindirilmeyen şey için zorlanmak.

Koşa koşa gelirler, üstüne tonla dedikodu yapıp dedikodu malzemesi toplarlar.

Kesinlikle kardeşinin düğününe katıl

Belki onlar gelmez.

Bı de öyle güzel alımlı ol ki sen onları görme onlar seni görsün

Ancak yarısına kadar okuyabildim. Ben asla anlamıyorum bu sülalecek kurulan whatsapp gruplarını. Idısı dıdısı dayısı nenesi yok halası kuzeni yeğeni... O nasıl bi grup öyle yahu. Ortak konuşacak ne olabilir ki. Ne bileyim bana garip geliyo. Akrabayla bu kadar samimi olmaya gerek yok, sonu genelde b.ka sarıyo işte böyle.

Gitmem. Bende ablasıysam, kardeşim de gelmemi istiyorsa o zaman böylesi pasif bir annenin lafıyla benim üzüleceğim bir şey yapmasın. Hep siz mi düşüneceksiniz? Hamile halinizle sizi düşünmeden ateşe atan insanlarla ne işiniz var? Anneniz sizi korumayan birisi ama siz öyle olmayın. Bu gerginlik ve stres bebeğinize de yansıyor netice de.

Konu: Annenize haksızlık
Olay yaşayan ve müdahil olan : Siz
Yaptırımınızdan etkilenecek olan : Kız kardeşiniz
İhlal edilen kurallar: 1- Sizin taraf olmadığınız konuya müdahil olmak 2- Eşitlik ( onlar gidiyor ama siz gidemiyorsunuz)

Dugun sizin degil kardesinizin ve hakli olarak dugununde olay cikmasin ve rezil olmayayim istiyor siz tabiki düğüne gideceksiniz gitmemeyi dusunmeniz cok sacma muhattap olmazsiniz olur biter

Çok terbiyesizlik etmişler. Kendimi sizin yerinize koyuyorum. Asla sakin kalamazdım ve kardeşime ya onları düğününe çağırmayacaksın çağırıldılarsa da gelmemelerini söyleyeceksin ya da ben o düğünde yokum derdim. Yapılacak doğru şey bu mu, tartışılır tabi. Yine de o hadsizleri düğüne çağırarak sizi ezmiş olduklarını düşünüyorum

Onlar gelebiliyorsa sizin düşünecek bi şeyiniz yok. Gidip keyfinize bakın, hiç muhatap olmayın, kendilerini nimetten saymasınlar.

Dayıyla edilen kavga nasıl teyze kızlarıyla size döndü oda ayrı mesele.
Teyzemin en küçük kızı ortaya laf attı annem karşılık verince atışıldı. Bu kez ben döndüm kuzenime

Bende zaten bundan dert yanıyorum. Sanki onca yaptıkları şey haklıymış gibi birde düğüne çağrıldılar. Yalandan bile çağrılmış olsalar ezildim. Kalkıp onları çağırmak, bana yapılan haklıymış gibi gösteriyor resmen. Gerek yoktu çağırmaya. Ben çağırmazdım. Akrabasız da yapılabilir. Bana bunları yapana da akraba denilmez zaten.

Bence kardeşiniz bunca lafa rağmen çağırdıysa siz hiç takmayın. Gitmezseniz biz geldik diye gelmedi demezler, ablası düğüne gelmedi derler üstlerine alınmazlar. Gidin oynayın, en çok siz eğlenin, onlara selam vermezsiniz olur biter. Sonuçta kardeşinizin düğünü.

Çok uzun ama

Akrabalarla bu kadar çok konuşulmaz

Bak çok konuşunca kavga olmuş

Sa as daha fazla konuşmamalısınız
Mümkünse siz küsün komple

Dede hayatta isterse malını satar yer üzücü tabi ama dayı oğluna vermek istiyorsa verir

Tabi siz de dede anane ile konuşmazsınız artık olur biter

Miras umrumda değil. İster versin dağıtsın ister gitsin pavyonda yesin banane mirasından. Grubun amacı da sohbet muhabbette değildi aslında. Sülalecek hepimiz farklı şehirlerdeyiz. Senede 2 kez denk geliyoruz bazen denk gelmiyoruz. Toplu birşey olduğu zaman planlama yapılıyordu. Veyahutta dedemle ananemin hastalıkları, doktor, ameliyat, ilaç bilgileri burdan paylaşılıyordu. Dün iyiyken ertesi günü kanlı bıçaklı olduk el birliğiyle. Hepsinden elimi ayağımı çektim. Doğumumda da sadece teyzemle konuştum. Bebeği çok merak ettiği için aradı o kadar

Dedeniz insan olsaydi tüm bunlara sebebiyet vermezdi düğünü bilmem ama evlat arasında ayrım yaparak ölmeden tüm kardeşleri birbirine düşürmüş

Anne tarafımı hiç sevmem. Allahtan annem de sevmiyor da muhatap olmuyoruz. Bir kere öyle bie grup aşırı saçma. Silin gitsin ve düğüne çağırmasın sakın kardeşiniz yoksa sürekli ezerler sizi. Anneniz de normal değil nasıl sindiriyor?

Annem hayatı boyunca sindirilmiş bir insan. Ona hep sessiz olursan sıkıntı olmaz kafası yaşatılmış. Ama kim için sıkıntı olmaz yani? Sessizlik huzur falan getirmiyor. 50 yaşındaki kadına bunu anlatamıyorum. Bizim kaçacağına birazda başkasının keyfi kaçsın.

Haziran'a daha çoook var. Durun bi hele sakin olun neler olur neler o zamana kadar. Hem belki istemediğiniz kişiler gelmeyecekler. Gidin kardeşinizin düğününde bebeğinizle hep baş köşede olun. Kimseyi de umursamayın. Annenizle kardeşinizle de kötü olmayın. Boşverin şimdilik. Rahat olmaya çalışın.

Olay davet edilmeleri işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…