Sinema günleri 1. hafta anketi aLLeGRia

Bu hafta hangi film izlensin?

• Ankete Katılan
    21
  • Anket Kapalı .
yav ben yıllar önce 4 defa izledim her karesi aklımda da arkadaşları bekliyordum yorum yapmak için biraz daha yorum gelsin başlarım ben de kaydirigubbakcemile2

Canım yenı ızleyecek olanlar ıcın soyledım ben....

evet... arkadasların da dedıgı gıbı.. bıraz bogucu, iç karartıcı tabı halıyle ısledıgı konu boyle zaten.. fılmı sıkılmadan ızledım dıyebılırım.. yanı uf sıkıldım akmıyo ne zaman bıtıcek dedırtmedı ızlerken merak ettım devamını.. ama keyıf aldın mı dersen almadım... yanı bır daha ızleyebılırım dıyebılecegım bır fılm degıl... ayrıca nedense muzıkler dıkkatımı cekmedı hıc...belkıde odaklandım ondan :)

bide şunu tartışmak gerekir bence madem bu işi karşılıklı konuşarak yapıyoruz yazmak istiyorum.
neden bu kadar sert olan kötü duygular doğuran bu film beğenilir?
burda şunu sorgulamak lazım, sinemaya kendini iyi hissetmek, heyecanlanmak ve hoş vakit geçirmek içinmi gidiyoruz??

bi filmi zizlerken eğer kendimi o karakterlerin yerine koyabilirsem, ve o karakterler beni filmin içinde gibi hissettirirse dil dökerim bu filme.harry'nin annesine gittiği ve o halini gördüğü sahne beni ' ass to ass' kadar etkiledi...ikisinde de gözlerim doldu çünkü bu gerçek! biz sıcak yuvalarımızda bu hayatlardan bi haber yaşıyoruz fakat bunu izlerken dünya benden ibaret değildi sahidende...

Son düzenleme:
evet burcu zaten fılm sadece uyusturucuyu anlatmıyor insan hayatında bagımlı olunan bır cok seyı anlatıyor..
hatta fılmın ılk sahnelerınde annesının televızyona olan bagımlılıgı ıle baslıyor, fılm boyunca anneye, eş e, uyusturucuya, yemeye vs olan bagımlılıklar işleniyor...

sabah sabah rüyamızdamı gördük kız editör edasıyla tartışıyoz tatil günü millet uyuyo hale bak:roflol:

fılmın en cok etkıleyen kısmı bunun gercek hayatta hıc azımsanmayacak kadar cok yasanıyor olması ılk yorumumda da yazdıgım gıbı...
hatta fılmın sanatsal elestrıısı bır yana, bu açıdan halen etkısınden cıkamadım dıyebılırım....

sabah sabah rüyamızdamı gördük kız editör edasıyla tartışıyoz tatil günü millet uyuyo hale bak:roflol:

ana bugun tatılmıı akannehir ondan bile haberım yok benım nevrım donmus hergun aksam nası oluyo bılmıyorum...
oğlan uyudu da azıcık fılm elestırmenlıgı yapayım dedım :roflol:

ellen burstyn baya ödül almış bu filmde, 'red dress' diyişi bile oscarlık bence=) ama vermemişler oscarı kadıncağıza

ana bugun tatılmıı akannehir ondan bile haberım yok benım nevrım donmus hergun aksam nası oluyo bılmıyorum...
oğlan uyudu da azıcık fılm elestırmenlıgı yapayım dedım :roflol:
cumartesii=((( ben çalışıyorum ama hüüü
yarın ales var ben dün oturum film izledim hep bu prensesin yüzündenklava: kanıma girdi alçakköfte:roflol:

ben de genelde izleyince duvara çarpmış etkisi yapan filmleri beğenirim, bu film de benim içi öyleydi.. ilk izlediğimde bittikten sonra bi süre yere mal mal baktığımı hatırlıyorum ışığı açmak çok sonra aklıma geldi.. kendimi öyle kasmışım ki izlerken belim ağrımıştı ikinci izlediğimde de annesinin hastane odasında cenin pozisyonunda yattığı sahnede bayaa kötü olmuştum nedense orada vermeye çalıştığı mesaja ilk izlediğimde dikkat etmimişim.. sinemaya kesinlikle kendini iyi hissetmek hoş vakit geçirmek için gidilmez sadece bence de.. çünkü sinema denilen şey tek tip değildir hayatta her zaman laylaylom değildir.. filme tekrar gelecek olursak konusunun kesinlikle uyuşturucu kötü, fuhuş kötü, vs.. olduğuna inanmıyorum.. filmin üstünde durmaya çalıştığı ve iki saat boyunca bas bas bağırdığı şey her türlü bağımlılığın bir insan hayatını ne kadar rezil edebileceğiydi.. bu bir televizyonda olabilir,para da olabilir, kimyasal da.. sonuç olarak requiem for a dream benim için çok güzel olmuş diyebileceğim bir film..

Kadıncagızın konusması cok farklıydı ya fılmın sonuna dogru farkettımde kadın konusuyorken ben kendımı kasıyorum... :))
zorlanıyorum sankı... ve o yalnızlıgı dusundum bır sure... hıcbır amac olmadan tek basına 4 duvar arasında bır hayat..
benıde bu dıyolog etkıledı....

'' what have i got, harry? why should i even make the bed or wash the dishes? i do them, but why should i? i'm alone. seymour's gone, you're gone, i have no one to take care of. anybody. everybody. what do i have? i'm lonely, harry. i'm old."

benim de ağzıma takılan lafı "look at me harry, i'm old, i'm alonee" bunu kaç kere söyledim bilmiyorum :1rolleyes:
hatırladım evet unutulmaz film repliğidir bence de

bu sara nın monolog yaptığı yer demi?
yarın sağlıklı olacağım kırmızı elbiseyi giyeceğim diye zırvaladığı replikten sonra diyodu bunu. buarada benimde buzdolabım acayip ses çıkarıyo ayaklancak diye korkuyorum dünden beri he=)))

Bir Rüya ıçin Ağıt
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara
Bir Rüya ıçin Ağıt
Requiem for a dream

Teknik bilgiler
Yönetmen Darren Aronofsky
Yapımcı Eric Watson
Palmer West
Senarist Roman:
Hubert Selby, Jr.
Uyarlama:
Hubert Selby, Jr.
Darren Aronofsky
Müzik Clint Mansell
Oyuncular Ellen Burstyn
Jared Leto
Jennifer Connelly
Marlon Wayans
Görüntü yönetmeni Matthew Libatique
Kurgu Jay Rabinowitz
Yayın bilgileri
Yapım yılı, ülkesi 2000, ABD
Süre 102 dakika
Dil ıngilizce
Tür Dram, suç
Cins Sinema filmi
Bütçe 4,5 milyon $
Gösterim tarihi ABD: 27.10.2000
Renk Renkli (DeLuxe)
ılgili şirketler
Prodüksiyon şirketi Artisan Entertainment
Dağıtım şirketi Artisan Entertainment
(ABD, sinemalar)

Bir Rüya ıçin Ağıt (Requiem For A Dream) 1978 Hubert Selby, Jr. 'ün romanından, 2000 yılında sinemaya uyarlanan, yönetmenliğini Darren Aronofsky'nin yaptığı ve başrollerini Ellen Burstyn, Jennifer Connelly, Marlon Wayans ve Jared Leto'nun paylaştığı bir trajedi filmidir.

Film madde bağımlısı 4 karakteri anlatmaktadır. Her şey istedikleri gibi başlar. Geçimlerini uyuşturucu satarak kazanmaya karar veren Harry ve Tyrone için her şey gayet güzel başlamıştır. Hayli para kazanırlar. Aynı zamanda Sara Goldfarb hayallerini süsleyen televizyona çıkma fırsatını yakalamıştır. Sürekli rüyasında televizyonda kırmızı elbisesi ile seyircileri selamladığını görür. Kırmızı elbisesini bulur. Fakat kendisine küçük gelmektedir. Bu elbisenin kendisine gelebilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. ışte her şey o zaman başlar. Diyet yapmaya başlayan Sara, komşusunun tavsiyesi üzerine doktora gider. Doktor ona kullanması için haplar verir. Bu haplar Sara'nın yerinde duramamasını, sürekli iş görmesini sağlamaktadır. ışleri iyi giden Harry annesine yeni bir televizyon alır. Götürdüğünde annesinin durumunu gören Harry çok üzülür, ve hapları birdaha kullanmaması gerektiğini söyler.Fakat sera bu hapları almaya devam eder bir süre sonra haplara vucüdu alışır.Bağımlılık oluşturan haplar Seranın hayaller görmesine zamanla hiç yemek yememeye başlamasına sebep olur.Hayat, harry,tryone ve marion içinde hayli zorlaşmıştır.Bu bağımlı durum hayatlarını alt üst eder...

evet sara nın canım... harryle konusuyorlarken..

''ben neye sahibim, harry ? neden her sabah kalktıgım da yatagımı duzelteyım ? yada bulasıkları yıkayayım ? bunları yapıyordum, ama neden yapayım ? yalnızım.. seymoun (kocası) gitti, sen gittin... bakacak kimsem yok.. hiçkimse.... neden yapayım kı ? yapayanlızım harry, ben yaşlandım... ''

tercume edebıldıgım kadarıyla böyle :) tabı bu replıkdeki hali içler acısıydı izlediğimde yaşlılık yalnızlık ne zor hıc bır amac kalmıyor artık sadece vakit dolduruyorsun gıbı ölüme... (

Son düzenleme:
bütün yorumları tek tek okudum sanırım bu film konusunda bir sürü arkadaşımla hem fikirim. asminede söylemiştim evet film boğuyor ,boğmalı çünkü msj ancak bu derece etkili geçebilirdi. Charm demişsin ki bir daha izleyebileceğim bir film değil. ilk izlediğimde bende öyle söyledim. bu filmi ikinciye açıp bu eziyeti tekrardan kendime yaşatamam dedim ,ciddi sarsdı beni, film içine aldı ki bu ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. hikayelerden nedense beni etkileyen en çok Sara oldu. verdiğiniz replikler ztn bir harika. kırmızı elbise ,televizyonu, ölü suratı ... eminimki bir gün yine birileriyle paylaşmak için bu dramı bir kez daha açıp izleyeceğiz...

müzikleri nasıl farketmedin Charm kuzum ,filmde kulağımıza kulağımıza sokuyorlar her sahnede ,keşke yapmasalarmış :))

bu arada sinema sadece eğlenmek için izlenilmez demişsiniz bunada sonuna kadar katılıyorm. ben her yeni filmde başka hayatlar ,başka bakış açıları görüyorum. kimi zaman üzülüyorum ,kimi zaman imrenerek bakıyorum çok basit bir senaryo bile içinde bir farklılık barındırıyor. film bunalttı amacına ulaştı demekki :))

ekşi sözlükte requiem for a dream yorumlarına bakarken bakın ne gördüm :)

"filmi seyrettim ve dağılmış bir halde koşa koşa anneme yemeğe gittim. bende bir gariplik sezdi ama sadece "özledim" dedim. "5 gündür görüşmedik, arada sırada uğra..." dedi. tv'de her zamanki gibi non-stop yayın yapan bbg açıktı..."

artı eklemek istediklerim var tatlım tv bağımlılıgı,kopuk darmadagın yasamlar ,kızın caresizlikten istemedigi seyleri yapması ve harry ın benciligi ,harry ın annesinin yani sara ın sevdigi belkide onu hayata en cok baglayan televizyonu calması, sara ın oglunun tum vefasızlıklarına karsı yinede onu ele acuva sıgdıramaması vb yonetmen iyi anlatmıs bunları verdigi mesajda takdire sahan fakat uyusturucu kullanlarının acı sonları gormek ve bunlar için hiçbirsey yapamamak sadece seyretmek gercekten beni cok etkiliyor bu filmler sayesinde zararlarını en guzel sekilde anlatılmaya calısıyor ama genede kullananlar var işte :gitme:

sara bunları soylerken gozlerim doldu ...harry iyi bir evlat olsaydı annesinin o hapları kullandıgını bile bile cekip donup arkasını gitmezdi ...filmin sonunda kadar istedigim tek sey harry ın annesine tekrardan ugraması ve ona yardımcı olmasaydı :gitme:

yalnız sex sahnelerini biraz abartlı buldum ailecek izlenecek bir film degil bence ....siz ne dusunuyorsunuz kızlar ?

Son düzenleme:
evet liv çok güzel söylemişsin. Harry gerçekten çok bencil. uyuşturucu ona herşeyi yaptırıyor bencilliğinin sebebide bu . bağımlılıklar her ne olursa olsun herzaman çok kötü sonuçlar doğuruyor. insanların bunlar için yapamayacağı şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…