yav ben yıllar önce 4 defa izledim her karesi aklımda da arkadaşları bekliyordum yorum yapmak için biraz daha yorum gelsin başlarım ben de kaydirigubbakcemile2
bende senin gibiyim Malice bu filmi en son 2 3 ay önce izlemştim . ilk hafta şansımıza izlediğimiz film denk geldi şansa bak :/
Charm katılıyorum sana bir sürü toplumsal sorunu film ard arda vurucu bir şekilde işlemiş . çok sert bir film. izlerken insanın ilikleri donuyor. ayrıca müzikleriylede meşhur soundtrack i zaten bir harika ... benim için başucu olmasada .iyi film denilince aklıma gelenlerden requiem for a dream. herkes bi izlesinde .ayrıca bi tartışalım filmi :)
sabah sabah rüyamızdamı gördük kız editör edasıyla tartışıyoz tatil günü millet uyuyo hale bak:roflol:evet burcu zaten fılm sadece uyusturucuyu anlatmıyor insan hayatında bagımlı olunan bır cok seyı anlatıyor..
hatta fılmın ılk sahnelerınde annesının televızyona olan bagımlılıgı ıle baslıyor, fılm boyunca anneye, eş e, uyusturucuya, yemeye vs olan bagımlılıklar işleniyor...
sabah sabah rüyamızdamı gördük kız editör edasıyla tartışıyoz tatil günü millet uyuyo hale bak:roflol:
cumartesii=((( ben çalışıyorum ama hüüü
ana bugun tatılmıı akannehir ondan bile haberım yok benım nevrım donmus hergun aksam nası oluyo bılmıyorum...
oğlan uyudu da azıcık fılm elestırmenlıgı yapayım dedım :roflol:
bide şunu tartışmak gerekir bence madem bu işi karşılıklı konuşarak yapıyoruz yazmak istiyorum.
neden bu kadar sert olan kötü duygular doğuran bu film beğenilir?
burda şunu sorgulamak lazım, sinemaya kendini iyi hissetmek, heyecanlanmak ve hoş vakit geçirmek içinmi gidiyoruz??
bi filmi zizlerken eğer kendimi o karakterlerin yerine koyabilirsem, ve o karakterler beni filmin içinde gibi hissettirirse dil dökerim bu filme.harry'nin annesine gittiği ve o halini gördüğü sahne beni ' ass to ass' kadar etkiledi...ikisinde de gözlerim doldu çünkü bu gerçek! biz sıcak yuvalarımızda bu hayatlardan bi haber yaşıyoruz fakat bunu izlerken dünya benden ibaret değildi sahidende...
ellen burstyn baya ödül almış bu filmde, 'red dress' diyişi bile oscarlık bence=) ama vermemişler oscarı kadıncağıza
hatırladım evet unutulmaz film repliğidir bence debenim de ağzıma takılan lafı "look at me harry, i'm old, i'm alonee" bunu kaç kere söyledim bilmiyorum :1rolleyes:
bu sara nın monolog yaptığı yer demi?Kadıncagızın konusması cok farklıydı ya fılmın sonuna dogru farkettımde kadın konusuyorken ben kendımı kasıyorum... :))
zorlanıyorum sankı... ve o yalnızlıgı dusundum bır sure... hıcbır amac olmadan tek basına 4 duvar arasında bır hayat..
benıde bu dıyolog etkıledı....
'' what have i got, harry? why should i even make the bed or wash the dishes? i do them, but why should i? i'm alone. seymour's gone, you're gone, i have no one to take care of. anybody. everybody. what do i have? i'm lonely, harry. i'm old."
hatırladım evet unutulmaz film repliğidir bence de
bu sara nın monolog yaptığı yer demi?
yarın sağlıklı olacağım kırmızı elbiseyi giyeceğim diye zırvaladığı replikten sonra diyodu bunu. buarada benimde buzdolabım acayip ses çıkarıyo ayaklancak diye korkuyorum dünden beri he=)))
film sadece uyşturucuyu değilki , güzellik takıntısını , fuhuşu, yalnızlığı da aynı anda işliyor. yönetmen boğmak istemiş izleyeni. filmi izlerken bitsin bu kabus diyorsun. Sağlam bir dram ve her açıdan berbat hayat hikayeleri olduğu için filmi izlerken kimse zevk aldım ,keyifli dakikalar yaşadım diyemez . film bitiminde msj seyirciye iyi geçiyorsa iyi film kriterime girer bu benim ve evet msj feci geçiyor izleyene :) o yüzden sağlam bir film dedim. müzikleri meşhur oldu dediğin gibi asminim ama filmin tek eksisi yönetmen gerekli gereksiz heryerde müzik kullanmış, müzikler filmin önüne geçmiş beni aşarı rahatsız etti izlerken.
evet sara nın canım... harryle konusuyorlarken..
''ben neye sahibim, harry ? neden her sabah kalktıgım da yatagımı duzelteyım ? yada bulasıkları yıkayayım ? bunları yapıyordum, ama neden yapayım ? yalnızım.. seymoun (kocası) gitti, sen gittin... bakacak kimsem yok.. hiçkimse.... neden yapayım kı ? yapayanlızım harry, ben yaşlandım... ''
tercume edebıldıgım kadarıyla böyle :) tabı bu replıkdeki hali içler acısıydı izlediğimde yaşlılık yalnızlık ne zor hıc bır amac kalmıyor artık sadece vakit dolduruyorsun gıbı ölüme...(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?