Sınıf Öğretmenliği ve Doğu Görevi

Sinif ogretmeniysen evlilik disinda dogudan kurtulus yok.Hele ki sozlesmeli baslayacaksin 6 sene cakili kalacaksin.Sinif ogretmrnligini bir daha dusun derim.

Bütün ogretmenliklerde dogu görevi var branş farketmez. Ha sınıf öğretmeni olursan doğuda kalırsın tayin çok zor.. diğer branşlarda en azından doğu bitince tayin istersin gelirsin istediğin yere.

Doğumgünün kutlu olsun canım :)
Evet illa öğretmenlik istiyorsan kesinlikle sınıf öğretmenliği seçme, gittiğin okulda çakılı kalıyorsun resmen.
Kpss ye girip belli bir puan aldıktan sonra (ne kadar yüksek alsan o kadar iyi tabi) seni mülakata çağırıyorlar, oradan aldığın puana göre de okul seçme hakkı veriyorlar.
2 yıldır atamalar doğu illerine yapılıyor. Yalnız açılan okulların hepsi zorunlu hizmet bölgesi (doğu hizmeti) oluyor mu bilmiyorum. Batıda da zorunlu hizmet sayılan yerler var. Ilk olarak sözleşmeli olarak atanıyorsun (kadroluyla maaş farkı olmuyor diye biliyorum varsa da çok değildir) Ilk atandığın okulda 6 yıl kalma zorunluluğun var daha öncesinde tayin isteyemiyorsun. Gittiğin okulun zorunlu hizmet süresi de önemli tabi, il merkezine yakın olup hizmet süresi 7 yıl olan okullar da var. Bu 6 senenin sonunda yine tayin isteyebiliyorsun ama eğer okulunun zorunlu hizmeti 7 yılsa yine aynı süreli bir okula tayin olman lazım.
Anlatasım varmış ayrıntılı anlatmaya çalıştım :)

Doğu görevi doğuda yapılır diye bir şart yok.
Istanbul Sultangazi gibi bazı İlçeler ve okullar zorunlu hizmet sayılır. Doğu görevi yerine geçer.
Kpss den 83 ve üstü puanla doğuya gitmeden Doğu görevi yapmanız mümkün yani.
Ama şu mülakat geldikten sonra şartlar değişti sanırım. Araştırmak gerekir iyice.

Ya bide tercih sonuçları açıklandı dün simdi bölüm secimi ne alaka anlamadim ?
Ben seneye giricem.. Sadece oncesi ve sonrasi hakkinda bilgi istedim erken ama kafama takildi...
Baya sabır istiyo anlaşılan..

Sizce benim için hangi meslek daha uygun peki bu söylediklerinizi göz önünde bulundurarak..

Okulu bitirnce kpss ye gireceksin.sonra mulakata gireceksin bitti mi hayir :) ilk atamaya sadece dogu aciyorlar.doguya gideceksin.once sozlesmeli olacakain.dort yil sonra kadroya alacaklar.oyle es ozru falan yok.evliysen esini yanina atiyolar.alti yil atandigin yerde kalacaksin.sonra il disi isteme hakki dogacak.ha ama sadece hakki dogacak.gidebilir misin muamma.istanbul istersen gidersin ama izmirdir aydindir falan hayal.hele sinif ogretmeliginde yer degistirme hayal.
Okuyabiliyorsan baska bisi oku.ya tip okusan daha iyi ogretmenlik okuyacagina artik :)
Sozelcisin anladigim kadariyla hukuk falan oku.en azindan o kadar ders calismana degsin.hukukcu olursun.

İlla öğretmenlik ise pdr okumanı tavsiye ederim. Diğer bölümlerde zorunlu hizmet ya da doğuya gitmen şart gibi bir şey şu anki duruma göre. Pdr için özel okullarda da önün açık olur. Hatta işinde iyi olursan kimi eğitimlere katılıp kendi danışanlarını bile alabilirsin. Pdr öğretmeni bir tanıdık çift terapisi alanında eğitim alarak öğretmenliği bıraktı özel çalışmaya başladı ve şu an kazancı öğretmenliğin 3-4 katı.

4 5 yil sonrasinda ne olur Allah bilir.

Bir gecede sozlesmeli ogretmenligi cikardilar. 6 yil doguda kalip es durumu dahi isteyemiyorsun. Kadrolu olmuyorsun her an gule gule diyebilirler.

Hicbir seyin garantisi yok yani.

Ayrica kpssye gore mi hayatin boyunca yapacağın mesleği belirleyeceksin. Asıl sen ne yapmak istiyorsun ne olmak istiyorsun bunu da bir düşün bence

Sonuçta sınıf öğretmenliği ile diğer branşlar arasında çok fark var. sınıf öğretmenliğinde sürekli ilkokul kademesindeki çocuklarla çalışacaksın branş gibi değil sabredebilecek misin tahammul edebilecek misin çocukları seviyor musun ve bunun gibi soruları da sorman gerekir kendine

Aynen haklisiniz.. Hukukta çok zor yahu.. İlk 40 bin istiyolarmis onuda düşündüm alternatif olarak ama kafam cok karışık ya.. Lys de hangi alandan girmem cok onemli sonradan pisman olmak istemiyorum..

Süreç şu şekilde ilerliyor:
1) Önce lisan eğitimini bitiriyorsun.

2)KPSS GK GY

3)KPSS Eğitim Bilimleri

4) ÖABT

5) Mülakat

Bu süreçlerden sonra atanırsan 6 yıl gittiğin yerde çakılı kalıyorsun. Eş durumu ataması yok. Özür durumu ataması yok.

Konu sahibi özür dilerim ama boyle ne meslek ne de bolum seçilir.. Biraz araştırın ne yapabilirsiniz, neye ilginiz var, sizi ne mutlu eder.. Hiçbir bilginiz olmadan bir konu açmışsınız ne soylenirse ona yoneliyorsunuz.. Meslek secimi gibi onemli bir konuda bu kadar bilinçsiz hareket etmeyin lütfen.. Yaşınız kaç merak ettim ayrıca.. Insallah nickinizde yazan gibi 90'lı degilsinizdir..

Hayir hayir sorun değil siz daha iyi bilirsiniz tecrubeli insanlarin bilgisine ihtiyacim var. 18 yaşındayım ben. Etrafimda yol gosterenim yok ondan boyleyim maalesef

sınıf veya türkçe öğretmeni olmayı planlıyorsanız öncelikle yazım kurallarına dikkat etmeyi öğrenmelisiniz. "-de, -da" olayını geçtim artık zaten ama soru eki ayrı yazılır, üniversite sınavlarına giriyorsunuz, biraz daha dikkat yani. Onun dışında dile yeteneğiniz varsa mütercim tercümanlık da iyi bölümdür.

Ailem desteklemiyoki.. Dil okumadin kursunada gitmedin nasıl kazancan diyo. Kitap alcaktım ilk başta gramer ücret vermeyince alamadim. Neyi seciyim neye gidiyim hiiic bilmiyorum dah ygsye lysye çalışmıyorum bile. Offf ooofff

Bak cnm eğer sınıf öğretmeni olursan ilk ataman doğunun ilçesinin bir köyü olur büyük ihtimalle.ve puan biriktirip batıya gelmen çok çok zor anca eş durumu fln.

Ve atandığın okulda senden başka öğretmen olmama ihtimali köyde tek başına bi lojmanda kalma ihtimalin uzak bir beldeye atanma ihtimalin de var yüksek ihtimaller arasında

Bunlara katlanabilecek misin?
Bu dönem korka korka 21 açtım yani tercih dışı herhangi bir okula atanmak istiyorum seçeneği.o okulda benden başka rn az 5 öğretmen fln olacağını bile bile korktum epey

Ama senin tek kalman tek olman da olası

Bu dezavantajlarının yanında atanma ihtimali yüksek bir bölüm olması da avantaj tabi.

Ama 4 5 seneye ne olur kestiremeyiz.
Ben olsam şu saatten sonra hiç öğretmenlik okumam o ayrı

Ama illa öğretmen olmak istiyorsan özel eğitim öğretmenliği ya da ingilizce bence daha makul
Hem özel sektörde de iş var hem branş öğretmenliği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…