Herkes bir şeyler söylemiş ama karşınızdaki kitleye göre en iyi tavrı, davranışı yaşaya yaşaya yine kendiniz belirlersiniz.Ben de bir şeyler söyleyeyim öğrencileri severseniz onlara ilgi gösterirseniz sevginizi ilginizi belli ederseniz sizi üzmekten sakınırlar.tabi bu sevgi ilgi bağı birden olmaz zamanla olur. dersinizi etkinliklerle süsleyip zevkli ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Bu şekilde derste konuşma durumu azalır ve bir sonraki dersinizi iple çekme ihtimalleri artar.branşınız nedir bilmiyorum diyelim ki Türkçe öğretmenisiniz. skeç yapabilirsiniz şiir dinletisi yapabilirsiniz okul gecesi etkinliklerinde okul programlarında bu sınıflarla çalışabilirsiniz. derste ilgi çekici hikayeler anlatabilirsiniz yerine göre anılarınızı anlatabilirsiniz. bazı konuları oyun şeklinde yapabilirsiniz. bir derste konunuz bitince 10 dakikanız falan kalınca o dakikayı kelime oyunları, bil bakalım vs. gibi oyunlarla değerlendirebilirsiniz. Mesela benim öğrencilerimle aramda bir sevgi bağı oluştu yerine göre takdir edip övüyorum yerine göre tatlı sert de davranıyorum kızıyorum.olumsuz tepki almıyorum.örneğin, ders çalışmadıklarında netleri düştüğünde vs. haklısınız hocam düzelteceğim derler. şımardıklarında bir bakış atıyorum utanıyorlar. benim onların iyiliği için bunları söylediğimi bildikleri için rahatsız olmuyorlar.sarıldığım öğrencilerim de oluyor sarılabilir miyiz diyen oluyor sarılıyorum. arada sevgi bağı oluşursa her şey daha kolay ilerliyor.ama ben bol bol etkinlik yapıyorum çocuklarla.sadece okul değil okul dışı da etkinlikler yapıyoruz.ve beraber faaliyet yapmak çok iyi oluyor.geçen yıl yakınımızdaki tarihi yerleri gezdik, paintball oynamaya gittik, pikniğe gittik,tiyatro oynadık,dinleti yaptık vs. en iyi öğrenci bile fırsat bulunca şımarabilir bu fırsatı da öğretmenin tavrına göre bulur. bu yüzden bazı öğrenciler sizin dersinizde gürültü yaparken aynı öğrenciler başka bir hocanın dersinde çıt çıkarmazlar. onlara bu anlamda fırsat vermemek, net tavır sergilemek ve iyi bir bağ kurmak gerekir. şuan yeni öğretmen olduğunuz için yaşadıklarınız normal önemli olan bu durumu bir an önce değiştirmek çözüm bulmak.Allah yardımcınız olsun.