sinifi susturamiyorum. agliycam

Gelmiş yine öğretmen düşmanları.Bir doktorlar iki öğretmenler,her hafta muhakkak birine nefret kusmalıyız,bu haftalık işlem tamam,gelecek hafta nasıl olacak acaba konu merakla bekliyorum.
Öğretmenler reröre demeden önce girin bir okulları gezin,sonra gelin klavye kullanın ya rica ediyorum.

Ben kolay demedim ki. Bunun için eğitim alan insandan krize girip ağlamamasını bekliyorum en azından. Keşke düzgün eğitim alsaydı öğretmen arkadaş ve sınıfa nasıl otorite kurarım diye bize sormasaydı. Üzücü geliyor bana bilmemesi. Ülkenin eğitim sistemine bak diyorum kendi kendime. Kötü bir tablo.

İnsanlar robot değil,üniversitelerde de duygusuz suikastçi yetiştirmiyorlar hanımefendi,kadın sınırına dayanmış ki ağlamış onun için de mi üzülsün şimdi ? Eğitim sistemi eleştirinizi yazmak için bu kadar kasmayın ya,tamam herkes farkında eğitim berbat,bunun için zaten üzgün olan biri üzerinden duyar kasmayın.

Önce biraz kendinizi sevdirmeniz saydırmanız gerekiyor siz de bunu nasıl yapacağınızı sormuşsunuz zaten , mesleki anlamda öncelikle donanımlı olun konuları anlatırken eksik bir noktanız olmasın derse hazırlıklı gidin dikkat çekici materyaller kullanın sınıfa girer girmez direk sessiz olun deyip derse başlamayın biraz sohbet edin hayallerini sorun hangi liseye gitmek istiyorsunuz gibi biraz dinleyin onları bu sayede derslerin amacını da hatırlamış olurlar , bireysel uyarılar yapın sınıf dışında bak sınıfta mahcup etmek istemiyorum ama bu davranışları sana yakıştırmıyorum gibi gibi , onlar yetişkinliğe hazırlanıyorlar o yüzden sınıf önünde hiçbirinin gururunu kırmayın, bir gün sinema günü yapıp bir kazan patlamış mısır götürün ya da bir sabah simit çay ısmarlayın derste birlikte kahvaltı edip ardından başlayın tutacağı max 60 liradır ama çocukların gözünde sempati olur , okuduğunuz kitaplardan bireysel olarak ödünç verin seni bu konuya ilgili gördüm okumak istersin belki diye getirdim gibi ve onları kendi kardeşleriniz çocuklarınızmış gibi görün inşallah faydasını görürsünüz kolay gelsin

cok guzel oneriler :KK200::KK36:

bizim bir almanca hocamiz vardi 20 senedir soyledigi sozu unutmadim
bir insan ozellikle cocuklar bir seye en fazla 10 15 dk odaklanir sonra sen ne verirsen yarisini ancak alir derdi
10 15 dk biseyler anlaticam skildiginiz an birakicam derdi oylede yapardi konuyu bitirir
baslardi bizimle karsilikli almanca oynamaya bitirdigim harfle kelime turet derdi mesela hem eglenirdik hem ogrenirdik
lise sona kadar ingilizce dersi aldim adamin 1 senede almanca ogrettigi sey kadar ingilizcem yok robot gibi ders islemektense etkinlikle isleyin derim belki degisir

kesinlikle,
benim zamanimda 45 dakika idi dersler,
kim 45 dakika boyunca sirasinda oturup dersi pur dikkat dinleyebilir ki,
es uslusunun bile ici kaynar dersin sonunda artik.

Bu tip konularda iki yaklaşım dikkatimi çekiyor.
Bazı meslektaşlarımız,sürekli velileri ve onların çocuk yetiştirme yöntemlerini eleştiriyor,
hatta suçluyor,mesleğimizin zorluklarından
ve kutsallığından dem vuruyor.
Karşılığında ücret aldığımız,bile isteye tercih ettiğimiz mesleğimizi,'kutsal' diye nitelendirmek de bizim toplumumuza özgü bir durum sanırım.
Kendisine tavsiye veren ve yaşça büyük meslektaşlarına;
'sen bana tavsiye verecek durumda değilsin' şeklinde saygısızca bir üslup kullanıp,
sonra da yeni nesil çocukların ne kadar saygısız olduğundan dem vuranlar bile var.

Veliler de öğretmenleri ve sistemi beğenmiyor,
yetkin ve yeterli bulmuyor.
Sen diliyle karşılıklı ithamlar,
nahoş sözler havada uçuşuyor.
Bu tutum ve tavır,çözüme hizmet etmediği gibi birbirimizi anlamaya bile çalışmıyoruz.
Biz yetişkinler olarak tartışma üslubundan habersiziz,oturmuş eğitim sistemini konuşuyoruz.
Yetişkinlerin böyle olduğu bir toplumda,
çocuklara söylenebilecek tek şey;
'bizi örnek aldıkları' olabilir.

Bilim ve teknolojide ülke olarak seviyemiz ortada,
uluslararası eğitim sınavlarındaki durumumuz ortada,
meslektaşlarımızdan bir kısmı kalkmış
geçmişe methiyeler düzüyor.
Kendini geliştirmek,yenilenmek,değişim gibi kavramlarla işleri yok.

Ya Hu!
Eski-yeni eğitim sistemimiz pek bir iyi,
veliler pek bir ilgili,
biz öğretmenler de pek bir başarılıyız da
durum niye böyle peki?
Ne kadar ironik.
Son söz özeleştiri iyidir,bizi geliştirir.
İğneyi kendine,çuvaldızı başkasına batırmayan da olduğu yerde sayar durur.
Kutsal lafını sevmem. Öğretmenlere sonsuz saygım var. Ama dediğiniz gibi öğretmen de kendini eleştirse veli de eleştirse zaten ilerleriz. Burada öğretmenim diye kendisine laf söylenmesin isteyenleri anlamıyorum. Bu meslek para için yapılıyor. Her meslekte olduğu gibi iyi yapan var kötü yapan var. Çocuğu okula yollayıp rahat falan eden yok. 60 kişilik sınıfta okuyor yeğenim. Okulda öğretmen yetişemiyor ne yapsın, bende evde nasıl hızlı okur, nasıl daha iyi anlar, araştırıp ders çalıştırıyorum. Ne anlayışsız konuşmalar. O zaman ben de yarım gün ders verip evde yatıyorsunuz mu diyeyim. Hoşgörü, öz eleştiri lazım. Sizin gibi öğretmenler lazım bu ülkeye. Diğer meslekteşlarınız da sizi örnek alır inşallah.

Bana cevap verecek kapasiteniz olsaydı zaten ne demek istediğimi de anlardınız. İyi günler.
Sizin beğenmediğiniz öğretmenler olarak biz yirmi kadar dersi halledip kpss ile atanıyoruz o yüzden kapasitemi sorgulamayın ben size hangi mesajımda hakaret ettim de iki mesajınızda da hakaret ediyorsunuz bana haddinizi bilin ya !

Gelmiş yine öğretmen düşmanları.Bir doktorlar iki öğretmenler,her hafta muhakkak birine nefret kusmalıyız,bu haftalık işlem tamam,gelecek hafta nasıl olacak acaba konu merakla bekliyorum.
Öğretmenler reröre demeden önce girin bir okulları gezin,sonra gelin klavye kullanın ya rica ediyorum.
Öğretmenlerle ilgili konu bulayım
Gidip ağzıma geleni sayayım ve üç ay da tatiliniz var deyip çıkayımcılar
Yazmayayım diyorum dayanamıyorum yazıyorum daha çok sinirleniyorum
Gerçekten sürekli dediğiniz oluyor sanki pusuda yatar gibi

Sizin beğenmediğiniz öğretmenler olarak biz yirmi kadar dersi halledip kpss ile atanıyoruz o yüzden kapasitemi sorgulamayın ben size hangi mesajımda hakaret ettim de iki mesajınızda da hakaret ediyorsunuz bana haddinizi bilin ya !

Geri dönün ve mesajları okuyun. Ne demek istediğimi anlamıyorsunuz. Bu sebeple kapasitenizin yetmediğini düşündüm. Ki bu bir hakaret değil. Tespit.

Öğretmenlerle ilgili konu bulayım
Gidip ağzıma geleni sayayım ve üç ay da tatiliniz var deyip çıkayımcılar
Yazmayayım diyorum dayanamıyorum yazıyorum daha çok sinirleniyorum
Gerçekten sürekli dediğiniz oluyor sanki pusuda yatar gibi

Bu kadar laf işitiyorsunuz ama hiç hatanızı kabul etmiyorsunuz. Ben atandım diye kendini savunan bir insandan çok da bir beklentim yok gerçi. Aynen devam edin. :)

Geri dönün ve mesajları okuyun. Ne demek istediğimi anlamıyorsunuz. Bu sebeple kapasitenizin yetmediğini düşündüm. Ki bu bir hakaret değil. Tespit.
Mune Mune ben hakaret ediyorsam ve haksızsam beni banlasın hatta üyeliğimi bile iptal edebilir
Ama bir insana kapasiten yok algı problemin var demek hakaret değil midir?
Ben size daha fazla yazmak istemiyorum ve bir şey demiyorum gerçekten yoksa ciddi manada kırıcı olacağım olabilirim de ama olmak istemiyorum

İnsanlar robot değil,üniversitelerde de duygusuz suikastçi yetiştirmiyorlar hanımefendi,kadın sınırına dayanmış ki ağlamış onun için de mi üzülsün şimdi ? Eğitim sistemi eleştirinizi yazmak için bu kadar kasmayın ya,tamam herkes farkında eğitim berbat,bunun için zaten üzgün olan biri üzerinden duyar kasmayın.

Canım buradan duyar kasmak istedi. :D

Bu kadar laf işitiyorsunuz ama hiç hatanızı kabul etmiyorsunuz. Ben atandım diye kendini savunan bir insandan çok da bir beklentim yok gerçi. Aynen devam edin. :)

Ben elbette hatalarımı kabul ederim ama bu konu benim hatamla ilgili değil
Benim öğretmenlik adıma kendimi geliştirmediğimi nerden çıkarıyorsunuz atandım diye kendimi savunmadım kapasite demişsiniz ya ben de o kapasiteye sahip olduğumuzu söyledim ama anlamayan biri varsa o da sizsiniz
Hayatta siz gibi insanlarla karşılaşmak insanın enerjisini tüketiyor ben size cevap yazmayacağım artık istediğinizi yazabilirsiniz buyrun seviyenizi sergileyin ya da bana hakaret edip ego tatmini yapın umursamıyorum

bizde en etkili yöntem olarak öğretmenler sözlü notunu düşüreceğini söylerdi.sınıf tıp.

Konuşarak bagirarak ugrasma. Bir elini parmaklarini acarak havaya kaldir öylece bekle. Dene ve gör.

8 yıl bitti meslekte.
Her geçen yıl bir önceki yıla bakıyorum, aynı ben değilim kesinlikle.
Gelişiyorum, kontrol konusunda ilerliyorum.

Buna rağmen her geçen yıl daha da zorlandığım şeyler oluyor.
Çünkü karşımıza gelen öğrenciler, veliler bir öncekinden hep daha şımarık, daha saygısız maalesef..

Mangala oyunu nasıl oynanır diye video izledim, güya öğrenmek için.
10 kere izledim kafam çorba gibiydi, hiç bir şey anlamamıştım sanki.
Bugün ilk kez oynadım.
Oynarken oturdu bir şeyler.
Muhtemelen ustalaşmak için daha çok oynamam, yenilmem gerekecek.

Meslekte pek çok şey, mesleğin içinde öğrenilir.
Üniversite sıralarında değil.

İyi bir eşlik imza atar atmaz, iyi annelik doğurur doğurmaz öğrenilmiyor.
Çeşitli düşüp kalkmalarla, deneyim sonrası pişiyoruz.

2 sene evvel bir öğrencim araba altında kaldı.
Günlerce komadaydı, hiç umut yok dediler.
O kadar üzgünüm, çocuklar bir yandan onu soruyor sürekli.
Ders anlatırken gözüm hep onun boş sırasına takılıyor.
Neşeli halleri yok. Bir kaç gün evvel öpmek istemiş, çok işim vardı o sıra sonra demişim.
Bin pişmanım öpmesine izin vermedim diye..

Bir yandan sınıf içi başka sorunlar sürüyor, çünkü hayat devam ediyor.
Nasıl çöküşteysem hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım sınıfta.

Çocuklar da benimle birlikte salya sümük.
Bu bir kriz anıydı. Ben yönetemedim evet, kendimi tutamadım.

Bizler robot değiliz..
Duygusal yenilmeler olmasa keşke ama oluyor işte..

Şöyle bir seyret sınıfı, en çok konuşan ve düzen bozan öğrenciyi en ön sırada tek başına oturt, bir anda sınıfa sessizlik geliyor... konuşanları dersin başında ön sıraya almak büyük çözüm....

birde şu var bazı öğretmenlerın dersi bitmesin dıye dua ederdık zıl çalınca uzulurduk.bazılarıda uyuturdu Allah ım bıtsede gitsek derdik.dersi sadece öğretmen anlatmamalı katılım sağlanmalı sorular sorarak .tatlı sert olmayı da bılmek gerekır.ne çok yumuşak ne çok katı.muhasebe hocamız oyleydı.dersi güzel anlatırdı soru sorar katılım sağlardı az bırı konuşsun ses yukselırdi hemen.sadece dersle sıkmazdı.muhabette de ederdi bizlerle.ama tabi baya tecrubelıydı.onun sayesınde şu an mesleğimi icra edıyorum.ve birçok sınıf arkadaşım.doğru üni tercihi ile bölüm yonlendrımesi yaptı.eli öpülesi mubarek hocam.

Ben elbette hatalarımı kabul ederim ama bu konu benim hatamla ilgili değil
Benim öğretmenlik adıma kendimi geliştirmediğimi nerden çıkarıyorsunuz atandım diye kendimi savunmadım kapasite demişsiniz ya ben de o kapasiteye sahip olduğumuzu söyledim ama anlamayan biri varsa o da sizsiniz
Hayatta siz gibi insanlarla karşılaşmak insanın enerjisini tüketiyor ben size cevap yazmayacağım artık istediğinizi yazabilirsiniz buyrun seviyenizi sergileyin ya da bana hakaret edip ego tatmini yapın umursamıyorum

Hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Her insanın bir anlama, algı seviyesi var. Siz bunun altında olabilirsiniz. Gerçekleri kabul etseniz daha kolay bir hayatınız olur.

Back
X