sinifi susturamiyorum. agliycam

Artık gencleri dize getirmek çok çok zor Allah kolaylık versin.. Ama şu kadar dk ders isleyelim , daha sonra serbest bırakıcam sizi dersiniz belki kanarlar. Benim böyle sahsen hosuma giderdi.. :halay:

Derste sıkılan çocuk konuşur.Dersi ilgi çekici hale getirmeye çalışın , bakın o zaman en çok konuşan çocuk bile susup konuşan olursa susturuyor.Derste yeri gelince tiyatrocu yeri gelince stand upçı gibi oluyorum yeri geliyor ciddi bir öğretmen oluyorum.Çok işe yarıyor.Çocukları , gerçekten komik duruma düşmeden güldürmeye dersi eğlenceli geçirmeye çalışın.Ama ciddi de olun.Ayarını tutturmanız lazım.Bu da tecrübeyle oluyor.

Biz çocuklarımızı yetiştirirken korkuyla yapmayı öğretiyoruz. Kızıma bilinçli davranmaya çalışırım. Ama uyuyamadığımızı ve sabrının kalmadığı zamanlarda ‘ bak komşu kızacak’ hadi uyuyalım diyorum.

Hangimiz çocuklarınıza davranış disiplini kazandırırken onların kendi iradeleriyle doğruyu bulmalarına rehberlik ettik. Bizim yanlışlarımızdan dolayı korkuyla disipline giriyoruz.

Disiplinin hat safhada olduğu askeri okullar orada bağırmak Yok orda disiplin cezaları ağır.

Hiç bir öğrenci dersin huzurunu bozamaz bunun cezası olmalı.

Ben matematik öğretmeniyim lise ve ortaöğretimde çokça çalıştım. Öğrencilerim hem severler hem çekinirler. Çok da eğlenceli ders işlerim mini tiyatrolar yaparak. Çok da severim mesleğimi.

Disiplin olayını sene başında sağlamalıyım. Bir kere beni yumuşak öğretmen dersini kaynatabiliriz diye algılamasınlar. İlk hafta kuralları mutlaka vurgularım. Ciddi dururum. Öğrenciler yapabileceklerini tartar. Ne dediysem arkasında dururum. Ders düzeninden taviz vermem. İki hafta sonra çocuklar disipline alışınca espri yapıp gülmeye biraz biraz başlarım.

Her konuya ya bir hikayem ya benzetmem vardır. Öğrencilerimin dersten zevk almasını dersi sevmesini isterim.

İlk başta treni kaçırdım diyelim . Sonrasında daha zor oluyor. Önce sınıfın huzurunu kimsenin sızmakta hakkının olmadığını , kimsenin arkadaşının eğitim hakkını ihlal edemeyeceğini anlatıyorum.onların da fikrini alıyorum. Be kadar yanlış diyorum. Ben böyle bir sınıf ortamında okumuş olsaydım öğretmen olamazdım siz de geleceğinizi yakmayın diyorum.

Sonra bir dilekçe yazıyorum isim kısmını boş bırakıyorum. Disiplin cezası alanların sicilinde ömür boyu bulunacağını yazıyorum.Dersin huzurunu bozan kişi olursa da söylediğim şeyi mutlaka yapmalıyım yapıyorum da. Ciddi olmasınız ve söylediklerinizin arkasında olmalısınız.

Çok zor sizi anlıyorum. Hele benim gibi minyon yapıdaysanız. Genç de gösteriyorum. Lise Ve 8. Sınıf zor.

Ogretmenin sinifta saygi ve otorite saglama cabasini niye hemen herkes olmsuz bir durummus gibi algilamis ki ? Sinifta birakmak,sifir vermenin cok olumsuz bir durum gibi algilanmasi da ayri sasirtti beni.
Her sinifin dinamigi farklidir.Verilen tavsiyelerin birebir uygulanabilecegi sinif ta vardir ama hic yontem ve teknigin sokmeyecegi sinif ta vardir.Bunu ancak o derse haftada 10 saat giren bir ogretmen anlar arkadaslar.
Ayrica,sizler her gun ayni dinamizmle ofislerinizle gidin ,söz bizler de haftanin 5 günü her sinifa ayni dinamizm ve şevkle girecegiz.

Öğretmenleri de sistemi kuranları da eleştirdim. Siz veliyi suçlayınca ne oldu? Bütün öğretmenler harika da öğrenci ve veliler kötü sanki. Hepsi de problemli işte. Aman siz öğretmenliğe laf etmeyin.....
Ben kimseyi kötülemedim ve suçlamadım sadece bazı gördüklerimden örnek verdim siz işin içinde değilsiniz davulun sesi uzaktan hoş geliyor
Evde çok baskı gördüğü için okulda bambaşka birine dönüşen çocuklar var siz çocukların bu yüzünden haberdar bile olmazsınız çünkü çocuk size bu yüzünü göstermez ne yapsın ki evde sürekli dur sus denen bir çocuk
Bütün veliler ve öğrenciler Harika da öğretmenler kötü öyle mi ?
Ne demek hepsi problemli ya ne diyorsunuz siz ? Problemli olan siz gibi düşünenler
Siz tabi aman okul başlasa da çocuklar okula gitse evler şöyle bir toplu dursa ben de rahat rahat dizi falan izlesem kafasında veliyseniz eğer ben size laf anlatamam zaten Allah bize kolaylık versin derim sadece
Yine de tüm çocukları emanet olarak görüp sizin gibilere rağmen en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan öğretmenler var inşallah bir gün kıymetlerini anlarsınız

Ben kimseyi kötülemedim ve suçlamadım sadece bazı gördüklerimden örnek verdim siz işin içinde değilsiniz davulun sesi uzaktan hoş geliyor
Evde çok baskı gördüğü için okulda bambaşka birine dönüşen çocuklar var siz çocukların bu yüzünden haberdar bile olmazsınız çünkü çocuk size bu yüzünü göstermez ne yapsın ki evde sürekli dur sus denen bir çocuk
Bütün veliler ve öğrenciler Harika da öğretmenler kötü öyle mi ?
Ne demek hepsi problemli ya ne diyorsunuz siz ? Problemli olan siz gibi düşünenler
Siz tabi aman okul başlasa da çocuklar okula gitse evler şöyle bir toplu dursa ben de rahat rahat dizi falan izlesem kafasında veliyseniz eğer ben size laf anlatamam zaten Allah bize kolaylık versin derim sadece
Yine de tüm çocukları emanet olarak görüp sizin gibilere rağmen en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan öğretmenler var inşallah bir gün kıymetlerini anlarsınız

Algı probleminiz var. Bence bunun için yardım alın.

Bu tip konularda iki yaklaşım dikkatimi çekiyor.
Bazı meslektaşlarımız,sürekli velileri ve onların çocuk yetiştirme yöntemlerini eleştiriyor,
hatta suçluyor,mesleğimizin zorluklarından
ve kutsallığından dem vuruyor.
Karşılığında ücret aldığımız,bile isteye tercih ettiğimiz mesleğimizi,'kutsal' diye nitelendirmek de bizim toplumumuza özgü bir durum sanırım.
Kendisine tavsiye veren ve yaşça büyük meslektaşlarına;
'sen bana tavsiye verecek durumda değilsin' şeklinde saygısızca bir üslup kullanıp,
sonra da yeni nesil çocukların ne kadar saygısız olduğundan dem vuranlar bile var.

Veliler de öğretmenleri ve sistemi beğenmiyor,
yetkin ve yeterli bulmuyor.
Sen diliyle karşılıklı ithamlar,
nahoş sözler havada uçuşuyor.
Bu tutum ve tavır,çözüme hizmet etmediği gibi birbirimizi anlamaya bile çalışmıyoruz.
Biz yetişkinler olarak tartışma üslubundan habersiziz,oturmuş eğitim sistemini konuşuyoruz.
Yetişkinlerin böyle olduğu bir toplumda,
çocuklara söylenebilecek tek şey;
'bizi örnek aldıkları' olabilir.

Bilim ve teknolojide ülke olarak seviyemiz ortada,
uluslararası eğitim sınavlarındaki durumumuz ortada,
meslektaşlarımızdan bir kısmı kalkmış
geçmişe methiyeler düzüyor.
Kendini geliştirmek,yenilenmek,değişim gibi kavramlarla işleri yok.

Ya Hu!
Eski-yeni eğitim sistemimiz pek bir iyi,
veliler pek bir ilgili,
biz öğretmenler de pek bir başarılıyız da
durum niye böyle peki?
Ne kadar ironik.
Son söz özeleştiri iyidir,bizi geliştirir.
İğneyi kendine,çuvaldızı başkasına batırmayan da olduğu yerde sayar durur.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar 6 ve 8. sınıflara giriyorum. 6.siniflari bi şekilde idare edebiliyorum ama 8. sınıfı hiç bir şekilde susturamıyorum heleki kızlar daha bi beter resmen bezdim :KK43:
ne yaptiysam sınıfta sessizliği sağlayamadım ne yapmam lazım.
lütfen öğretmen arkadaşlarım yardim edin..

Öncelikle 30-40 kişilik bir sınıfı kontrol etmek herkes için zordur tabi ki. bunun farklı yolları var size hangisi işe yarar bilemiyorum;

1- Alanınız ne bilmiyorum ama öğrencilere ders boyunca onları oyalayacak aktivite ya da etkinlikler vermelisiniz. O kadar öğrencinin sessizce oturup sizin anlattığınız dersi dinlemelerini beklemeyin. Sürekli yapacakları alıştırmalar vb. çalışmalar verebilrisiniz. ancak bu alıştırmalar sınıfta herkesin yapabileceği düzeyde olmalı . Yapılması zor etkinlikler başarı düzeyi düşük olan öğrencileri uzaklaştırır.

2- Sınıf içerisinde otoritenizi yerleştirin ve mümkünse gülümsemeyin. Kurallarınız net olsun ve söylediğiniz birşeyi yapın. Yapmazsanıoz öğrenci bunu anlayacaktır.

3- Sınıfta huzursuzluk çıkaran öğrencileri belirleyin ve onları en öne oturtun. Sıkıntı çıkardıklarında direk uyarın ve yaptırım uygulayın.

Tabi bunlar aklıma gelenler. Bu sizin için uzun bir süreç olacak . Mesela kendinize bunun için 2 haftalık bir plan yapın. 2 haftanın sonunda işlerin düzene girdiğini göreceksiniz.

Lütfen artık şu geçmişi anıp '' ah eskiden öğretmenlik ne güzelmiş, keşke o zaman öğretmen olsaydım'' ağıtlarını bırakın. O zaman da öğrenciler yaramazdı ancak ''DAYAK'' olduğu için bizler korkardık. Şimdi ''DAYAK'' ortadan kalkınca işler bu duruma geldi. Kendinizi sınıf kontrolü konusunda geliştirmeye çalışmalısınız. Eğer doğru adımları takip ederseniz 2 haftaya düzene sokarsınız ve bundan sonraki öğretmenlik hayatınızda çok rahat geçer...

Başarılar...

merhaba arkadaşlar 6 ve 8. sınıflara giriyorum. 6.siniflari bi şekilde idare edebiliyorum ama 8. sınıfı hiç bir şekilde susturamıyorum heleki kızlar daha bi beter resmen bezdim :KK43:
ne yaptiysam sınıfta sessizliği sağlayamadım ne yapmam lazım.
lütfen öğretmen arkadaşlarım yardim edin..
Kızlarla 2-3 kişilik gruplar halinde tenefüste konuşun muhakkak, sohbet ortamı oluşturun. Bir çikolata, çay vb. söyleyin. Saygı duyup sevdiklerinde kontrol daha kolay oluyor.

bastan yumusak davranmissaniz sonrasinda korkmuyorlar.bahar aylari geldi ceneler de acildi malum.beni mesela cok severler bazen cekinirler bazende cekinmezler.benim okulum baya kotu bi imaji var ogrenciler cok kotu durumda o sebepten tek care notla korkutuyorum.baska turlu guzellikten anlamiyorlar.sizde iceri girer girmez bagirin bak nasi susuyorlar.oncellikle onlari susturmaniz lazim

bizim bir almanca hocamiz vardi 20 senedir soyledigi sozu unutmadim
bir insan ozellikle cocuklar bir seye en fazla 10 15 dk odaklanir sonra sen ne verirsen yarisini ancak alir derdi
10 15 dk biseyler anlaticam skildiginiz an birakicam derdi oylede yapardi konuyu bitirir
baslardi bizimle karsilikli almanca oynamaya bitirdigim harfle kelime turet derdi mesela hem eglenirdik hem ogrenirdik
lise sona kadar ingilizce dersi aldim adamin 1 senede almanca ogrettigi sey kadar ingilizcem yok robot gibi ders islemektense etkinlikle isleyin derim belki degisir

Yuzde yuz sessizlik saglamak zorunda degilsiniz. Onlar konusurken siz de sakayla konuya dahil olun. Bir muddet sohbet edin. Onlari anladiginizi gosterin yani. Cunku 40 dk boyunca monoton bir sekilde ders islemek ne kadar eglenceli olabilir ki? Surekli kizarak, sinirlenerek yaklasmak yerine sakayla karisik kiziyormus gibi yapin. Sizin istediginiz gibi olmalarini beklemeyin cunku degiller. Sus dedigin zaman susan ogrenci yok artik. Olmak zorunda da degil. Siz dersi oradan dondurup verimli hale getireceksiniz. Yoksa sinifa girdiginde 40 tanesi birden susup dersi dinlese emin olun ogretmenlik dunyanin en kolay meslegi olurdu.

Yuzde yuz sessizlik saglamak zorunda degilsiniz. Onlar konusurken siz de sakayla konuya dahil olun. Bir muddet sohbet edin. Onlari anladiginizi gosterin yani. Cunku 40 dk boyunca monoton bir sekilde ders islemek ne kadar eglenceli olabilir ki? Surekli kizarak, sinirlenerek yaklasmak yerine sakayla karisik kiziyormus gibi yapin. Sizin istediginiz gibi olmalarini beklemeyin cunku degiller. Sus dedigin zaman susan ogrenci yok artik. Olmak zorunda da degil. Siz dersi oradan dondurup verimli hale getireceksiniz. Yoksa sinifa girdiginde 40 tanesi birden susup dersi dinlese emin olun ogretmenlik dunyanin en kolay meslegi olurdu.
haklisiniz teşekkür ederim tavsiyeniz için

8.sınıflarla aramda bir bağ olur her zaman. onları bir birey olarak görür,söyledikleri her şeyi can kulağıyla dinlerim böyle böyle hırçınlıkları geçer ve saygı duymaya sevmeye başlarlar beni sonra da zaten kırmamak adına fazla ses çıkarmazlar sınıfta. Çıkarsalar üzseler de bir ders onra gelir özür dilerler. Bağırarak tehdit ederek sınıfı susturmaya çalışmayın tamamen inada döner o şekilde

Back
X