• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınıflar neden karantinaya alınmıyor😡

pembe dusler

Guru
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
1.039
360
323
İstanbul
Merhaba bayanlar..4.sınıfa giden kızım var sınıfta 1 den fazla pozitif çıktı 1 hafta dolmadan.Ama karantinaya alınmıyor sınıf neden.hamileyim 2 buçuk aylık hamileyken zaten geçirdim bu illeti.Ama bidaha gecirmek istemiyorum haliyle .nereye şikayet edebilirim bilgisi olan var mı yada şikayet etsemde ilgilenen olur mu

Merhaba bayanlar..4.sınıfa giden kızım var sınıfta 1 den fazla pozitif çıktı 1 hafta dolmadan.Ama karantinaya alınmıyor sınıf neden.hamileyim 2 buçuk aylık hamileyken zaten geçirdim bu illeti.Ama bidaha gecirmek istemiyorum haliyle .nereye şikayet edebilirim bilgisi olan var mı yada şikayet etsemde ilgilenen olur mu
aslında sınıf olarak karantina oluyodu ama artık o uygulama kalktı mı ki

1 den fazla pozitif varsa alınması gerekli, sizinde bize sormanız yerine neden diye yetkililere sormanız gerekli, eğer öyle bir durum varsa. bu konuda çok titiz davranıldığını biliyorum , 2 öğrenci pozitifse sınıf kapatılıyor.

1 den fazla pozitif varsa alınması gerekli, sizinde bize sormanız yerine neden diye yetkililere sormanız gerekli, eğer öyle bir durum varsa. bu konuda çok titiz davranıldığını biliyorum , 2 öğrenci pozitifse sınıf kapatılıyor.
Hocaya dün mesaj çektim okula içeri almıyolar velileri.hoca cevap yazmadı

İnternette MEB covid-19 rehberi diye aratın, kademeye göre farklı uygulamalar var. En son güncellenmişti yine, son durum ne bilmiyorum.
Fakaaat, Pozitif vakalar sağlık kuruluşundan test ile tespit edilip geliyor malum, onlar zaten sınıf listesini ekliyorlar. Yani okul idaresinden ziyade karantina kararı direk üst mercilerden çıkıyor.

Pozitif e temaslı kişilere 5 gün bişey yapılmıyor 5 günün sonunda PCR testi pozitif çıkarsa karantina. Pozitif çıkan kişiler temasliyiz dememişler de ondan alınmamıştır

Karantina kararını okul vermiyor bakanlıktan aynı sınıfta 2 pozitif çıkınca anında uyarı veriyor sistem. Aile pozitif çıksa çocuk test yaptırmayı temaslı olsa karantina şartı oluşmuyor. Muhakkak çocuğun da test yaptırıp pozitif olması gerek karantina için. Bu genelde yapılmıyor nasılsa aile pozitif diye gerek görülmeyip temaslı sayılıyor. Bu sebeple alınmamış olabilir sınıfınız karantinaya.

İki pozitif vaka varsa sınıfta zaten karantina altına alınıyor. Bu okulun insiyatifinde olan bir durum değil sistem direk kapatıyor sınıfı.
Bir ihmal olduğunu düşünüyorsanız okul idaresi, il/ilçe milli eğitim, cimer sırayla gideceğiniz şikayet makamları.

Aliniyor asinda kardesim gorumcem ogretmen bir vaka cikinca sınıflar hemen eve gidiyor online ders veriyorlar

Egitime ara vermemek icin herseyi yapiyorlar.Mesela aile pozitif cocuk da butun belirtiler mevcut aile kendi istegiyle cocuga test yaptirmasa cocuga test yapmiyorlar.Cocuk bu durum da pozitif olmuyor temasli olarak karantinaya giriyor.Oyle olunca da pozitif sayilmiyor

Bu uygulama degismis bizim sınıftaki iki öğrencinin ailesinde vardı ama 4 öğrenci olunca oluyormuş artık

Back
X