• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınıflar neden karantinaya alınmıyor😡

Benim bildiğim hala sistem aynı, sınıf ortamında 2 pozitif vaka olduğunda butun sınıfın kapatılıyor, bizzat yiğenimin 2 hafta önce sınıfı karantinaya alındı 🤷🏼‍♀️ ama bu süre içinde bir değişiklik olduysa bilemicimmm

Çocukların test yaptirdigina emin miyiz? Ben öğretmenim, sene başında beri bir sürü sinifimiz kapandi. Ayni sinifta iki cocuğun veya bir öğretmen bi cocugun pozitif ciktigi anda sisteme dusuyor ve muhakkak kapaniyor. Başka turlusu imkansız. Devlet özel fark etmiyor.
Bence cocuklara test yaptirilmadi, evde covidli var, cocuklar da hasta ama testle pozitif görünmüyorlar

Ve her sinif teneffus saatinde, bahcede onlar icin ayrilmis alanda oynuyor, diger siniflarla irtibat yasak. Biraz kotu ama, guzel bir uygulama bu da..
Bizde birbirlerinin ağızlarının içine düşüyorlar, test yaptırmadıkları için 2-3 günde okula dönüyorlar ve hatta öksüren tıksıran ayakta durabilecek gibiyse geliyor.
Sonra bakanımız çıkıp diyor ki sınıflarımızın sadece şu kadarı karantinaya girdi 😅

valla benim bildiğim ikinci dönem okullar yine onlinea dönebilirmiş. vaka sayıları omicrondan çok artınca bu kararı alabilirlermiş.

Yani her pozitif vaka da sınıf mi kapansın istiyorsunuz anlamadım ? Göndermeyin okula madem. Bizde geçirdik hastalığı oğluma test bile yaptırmadım. İki hafta karantinada kaldık sonra devam etti okuluna. Bir sınıftan iki pozitif öğrenci olursa sınıf kapanır yoksa sizin istediğiniz gibi olsa eğitim diye birşey kalmaz sürekli kapanır sınıf. Bu hastalıkla yaşamaya alisacagiz sonu yok bunun.

Dün gece cnn ınternational da covid haberlerinde bisey anlattilar, Cin de bi şehirde komple kapanma olmasina ragmen rakamlarda asiri artis varmis, Wuhandan ilk cikisa benzettiler, yepyeni abuk bisey geliyo gibi imalarda bulundular, ben artik bu covidin bitecegine falan inanmiyorum
Bir ülkede günlük 200binden fazla vaka çıkmış. Başbakan başlangıçtan beri ilk defa böyle bir durumla karsilasiyoruz diyordu. En kötü dalgaymis. Vurucu ve son dalgası diyen de var.
İnsanlar da çok rahatladı genelde. Nasıl bitecek bilmiyorum. Az önce kısa bir iş için kuaföre gittim. Kuaför çalışanı 3 kişi de maske takmiyordu müşterilerin yarısında var yarısında yok. Kimse tak da demiyor bunlara sanırım. İşlem yaptırmadan çıktım. Fazla rahat insanlar.

Bence cocuklara test yaptirilmadi, evde covidli var, cocuklar da hasta ama testle pozitif görünmüyorlar
Muhtemelen. Zaten test yaptirmayanlar o kadar çok ki. Bazı veliler çocuklar derslerden geri kalmasin online a donulmesin diye özellikle çocuklara test yaptitmiyor bizzat kaç ogrencimden duydum zorla test yaptırttim bir de bu var

Yani her pozitif vaka da sınıf mi kapansın istiyorsunuz anlamadım ? Göndermeyin okula madem. Bizde geçirdik hastalığı oğluma test bile yaptırmadım. İki hafta karantinada kaldık sonra devam etti okuluna. Bir sınıftan iki pozitif öğrenci olursa sınıf kapanır yoksa sizin istediğiniz gibi olsa eğitim diye birşey kalmaz sürekli kapanır sınıf. Bu hastalıkla yaşamaya alisacagiz sonu yok bunun.
Iste bizimkilerin çoğunun alışmaktan anladığı maskeyi indir, birbirine sarıl, kolu arkadaşının omzuna at kafa kafaya gez...
Bu alışma kısmını anlatmak lazım

Muhtemelen. Zaten test yaptirmayanlar o kadar çok ki. Bazı veliler çocuklar derslerden geri kalmasin online a donulmesin diye özellikle çocuklara test yaptitmiyor bizzat kaç ogrencimden duydum zorla test yaptırttim bir de bu var
Maalesef. Eşim idareci çocuk geliyo hocam hastayım. E oğlum niye geldin bilmem hocam iyi gibiydim. Zorla teste gönderiyoruz diyor. Bi de lise çocupu bunlar küçük değil ki aman test canını yakar diye endişe edesin.

Maalesef. Eşim idareci çocuk geliyo hocam hastayım. E oğlum niye geldin bilmem hocam iyi gibiydim. Zorla teste gönderiyoruz diyor. Bi de lise çocupu bunlar küçük değil ki aman test canını yakar diye endişe edesin.
Benim çocuğumda lise öğrencisi
İnanın en küçük hastalıkta korktuk gondermedik.
Her seferinde test yaptırdık.
Ama bu seferde devamsızlık aldı başını gitti
Birde ikinci dönemi var bunun o zaman ne yapacağız bilmiyorum.
Çoğu çocuk aşı olduğu için guveniyormus bizim okulda o yüzden teste gerek duymuyorlarmis.

Ilkokullarda ara tatili one cekseler cok iyi olucak aslinda.Her gun sinifta min.8 9 ogrenci yok.
Keşke. Bizde gelmiyor değiller, çocuklar hasta hasta geliyor. Her sınıfta her gün en az 3-4 öğrenci öksürüyor. Tüm öğretmenler sürekli hasta. Ben iki kez korona geçirdiğimi düşünüyorum. Aşılı öğretmenlerden çok ağır hasta olmadığı sürece test yaptırmaması rica edildi burada 🙄.

Benim çalıştığım okulda geçen hafta 11 öğretmen covid olduğu için derslere devam edemedi.

Evet çocuk tüm belirtileri gösteriyor, ateşi var öksürüyor başını sıradan kaldıramıyor ama çocuk okula gelmiş.
Hocam annem doktora götürmedi cevabı alıyoruz.

Bir ülkede günlük 200binden fazla vaka çıkmış. Başbakan başlangıçtan beri ilk defa böyle bir durumla karsilasiyoruz diyordu. En kötü dalgaymis. Vurucu ve son dalgası diyen de var.
İnsanlar da çok rahatladı genelde. Nasıl bitecek bilmiyorum. Az önce kısa bir iş için kuaföre gittim. Kuaför çalışanı 3 kişi de maske takmiyordu müşterilerin yarısında var yarısında yok. Kimse tak da demiyor bunlara sanırım. İşlem yaptırmadan çıktım. Fazla rahat insanlar.
Siz bir de burayı görseniz, hiçbir yerde maske takmıyor insanlar.

Merhaba bayanlar..4.sınıfa giden kızım var sınıfta 1 den fazla pozitif çıktı 1 hafta dolmadan.Ama karantinaya alınmıyor sınıf neden.hamileyim 2 buçuk aylık hamileyken zaten geçirdim bu illeti.Ama bidaha gecirmek istemiyorum haliyle .nereye şikayet edebilirim bilgisi olan var mı yada şikayet etsemde ilgilenen olur mu
Cimere yazabilirsiniz. Ama bulaşmanın nereden gerçekleştiğine bakıyorlar. Çocuğun ailesi beyanında okul yerine evden ya da çevrede birinden bulaştığını söylerse bulaş kaynağı farklı olduğundan karantina gerçekleşmiyor. İlk pozitiften sonraki 5 gün içinde çıkan pozitif okuldan bulaştı beyanında bulunursa o zaman sınıf kapanıyor. Sistem biraz karışık maalesef

Hanımlar ilesinde pozitif olan çocuklar 5 günden önce okula dönemiyor. 5.Fün test vermezlerse 10 fün dönemiyorlar. Hem öğretmenim hem karı koca pozitif oldukmaynı anda. Çocukların hes kodlarına 10 gün karantina düştü. Cesaretin varsa gönder okula. Siz durumu yanlış yorumluyorsunuz sanki. Benim bir öğrencim 1 ay okula gelemedi. Önce babası pozitifti babasının karantinası bitti ablası oldu ablasınınki bitti annesi oldu. Durum sandığınız kadar hafife alınmıyor. Bulaşmanın nereden gerçekleştiği baz alınıyor sınıf karantinaya alınırken.

Back
X