• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınıflar neden karantinaya alınmıyor😡

Ağrı’da iki farklı okulda çalışıyorum, öğretmenim. İkisinde de kapanan sınıf ya da pozitif vaka duymadım. Çevre okullarla da iletişimimiz var, onlardan da duymadık hiç. Buralardaki insanlar zaten hasta bile olsa çocuğa test yaptıracak tipler değiller. 2 değil, 5 pozitif olduğundan şüphelendiğimiz sınıflar da oldu ama elimiz kolumuz bağlı. Veliye en fazla “iyileşene kadar çocuğu göndermeyin” diyebiliyoruz, onu da dikkate almıyorlar.
Bizim hoca korona olunca 2 hafta kapandı sınıf bu kadar

Lisede çalışıyorum. Sene başında peşpeşe sınıflar kapandı, biri açılıyor biri kapanıyor o şekildeydi. Şimdi son birkaç aydır hiçbir sınıf kapanmadı. Gelmeyen sayısı da maksimum beş falan.. 2 pozitif çıktığında sınıf kapanıyordu, sonradan bu sayı 5e çıktı dediler. Sayılar tvdeki gibiyse neden kimse devamsızlık yapmıyor, 34er kişilik sınıflardan beş pozitif çıkmıyor mu okulum 800 kişi… bilemiyorum valla

sınıftaki diğer pozitifler 48 saat sonra çıktıysa karantinaya alınmaz fakat aradaki süre 48 saaten az ise karantina zorunlu.Bizim de bu şekilde sınıflarımızda üç dört öğrenci pozitif oluyor ama süre baz alındığından katantina olmuyor.

Lisede çalışıyorum. Sene başında peşpeşe sınıflar kapandı, biri açılıyor biri kapanıyor o şekildeydi. Şimdi son birkaç aydır hiçbir sınıf kapanmadı. Gelmeyen sayısı da maksimum beş falan.. 2 pozitif çıktığında sınıf kapanıyordu, sonradan bu sayı 5e çıktı dediler. Sayılar tvdeki gibiyse neden kimse devamsızlık yapmıyor, 34er kişilik sınıflardan beş pozitif çıkmıyor mu okulum 800 kişi… bilemiyorum valla

bize okuldan mesaj geldi 31.12 itibarıyla 5 sınıf karantinaya girmiş. sınıflardan birinde 31 inde 5 pozitif varmış şu an 16 pozitif.

10 gün içinde aynı sınıfta 2 pozitif vaka olursa sınıf kapanıyormuş. Biri temaslı biri pozitif olursa kapanmıyormuş illa ikisi de pozitif olacakmış. Zaten filyasyon sisteme pozitif olarak girdiğinde okul idaresinin sistemine düşüyormuş. Üzerinde titizlikle durulan bir konuymuş milli eğitimde yani savsaklayacaklarını sanmıyorum. Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız ilgili merciilere şikayet edin derim.

sınıftaki diğer pozitifler 48 saat sonra çıktıysa karantinaya alınmaz fakat aradaki süre 48 saaten az ise karantina zorunlu.Bizim de bu şekilde sınıflarımızda üç dört öğrenci pozitif oluyor ama süre baz alındığından katantina olmuyor.
Bu 48 saat meselesi hangi ara olmuş ya, bize duyuru gelmedi

ben de lisedeyim. bizde özellikle son 2 haftadır o kadar çok sınıf kapandı ki. direk müdüre test sonucu pozitif çıkarsa bildirim gidiyor zaten takip edilmemesi mümkün değil. aynı sınıftan 2 pozitif öğrenci veya 1 pozitif öğretmen 1 öğrenci çıkarsa sistem o sınıfı kapatıyor zaten. aksi nasıl mümkün oluyor, test yaptırıp sonucu bilindipi halde nasıl sınıflar karantinaya girmiyor ben anlamadım. bence test yaptırılmıyor.

ben de lisedeyim. bizde özellikle son 2 haftadır o kadar çok sınıf kapandı ki. direk müdüre test sonucu pozitif çıkarsa bildirim gidiyor zaten takip edilmemesi mümkün değil. aynı sınıftan 2 pozitif öğrenci veya 1 pozitif öğretmen 1 öğrenci çıkarsa sistem o sınıfı kapatıyor zaten. aksi nasıl mümkün oluyor, test yaptırıp sonucu bilindipi halde nasıl sınıflar karantinaya girmiyor ben anlamadım. bence test yaptırılmıyor.
Bizde aşılı öğrenci sayısı yüksek ama ondan mı acaba… hatta okula ekip gelmişti bu dönem, velisinin izni olan öğrencilere okulda aşı yapıldı ve benim kendi sınıfım hiç karantinaya girmedi, yarısından çoğu ekip gelmeden önce zaten aşılıydı.

Back
X