Sınıflar neden karantinaya alınmıyor😡

Okul karar vermiyor karantinaya bulunduğunuz yerin sağlık müdürlüğü karar veriyor.Pozitif çocukları pozitif oldukları tarih ve isimleri ile birlikte bildirin sağlık müdürlüğüne ve bilgi alın neden karantina uygulanmamış.Öğretmene pozitif vakalarla ilgili bilgi gelmiyor zaten,cevap verip ne demesini bekliyorsunuz ki? En fazla bilmiyorum diyebilecek.Kimbilir kaç veli soruyor sizin gibi ,bezmiştir.

15 gün bitmedi bizde karantina olmadı. Artık yok yüz yüze eğitime devam dediler. 3 öğrenci gitti sınıftan diğer sınıflar tenefüsteyken bunlar sınıfta kalmış diğerleri derse girince bunlar tenefüse çıkmış.
Karantina süresi test yaptırmayanlar için10 gün.Eğer test yaptırmak istenirse beş günün sonunda test yaptırıp negatif sonucu ile okula gidebilir.

Son düzenleme:
Maalesef karantinaya alınmıyor. Bizde 2 hafta önce yaşadık oğlumun sınıfında peş peşe pozitif vakalar çıktı cimere de yazıldı ama cevap verilmedi daha bütün sınıf göndermedik
Umarım tekrarı yaşanmaz ama olursa da yazışmalara geç dönülüyor bulunduğunuz ilin ilçenin sağlık müdürlüğünü arayıp neden karantina uygulanmadığını sorun.Tatmin edici bir cevap alamazsanız direk bakanlığın telefonundan şikayet oluşturun.

İşte orası çıkmaz sokak 🤣

Hanımlar kabul edelim salgın hastalıklar bütğn dünya bağışıklık kazanmadan bitmez. Sonsuza kadar da uzaktan eğitim yapamayız. bakanlık çocuğunu okula göndermek istemeyenler eba dersten konu anlatımlarını takip edebilir dedi. Kapatmayacaklar okulları. Sizin dediğiniz şekilde habire sınıf kapatmak imkansız. Böyle devam edecek bu süreç

okulların kapatılmasını istemiyoruz zaten.
ama bu saçma uygulamalara gerek yok. sınıfta 2 pozitifi mesela neye göre belirlediler ilk başta o bile muamma. niye 1 değil 3 değil 2🤷‍♀️ sınıf mevcudu ile oranlasa bir mantığı olacak aslında.
ama test zorunlu olmalı öksüren tıksıranı yolluyorlar okula.

4.sınıfta 1 hafta arayla 2 pozitifle sınıf kapandı online eğitim oldu.

Lisede oğlum var onunda yan sınıfı kapalı. Kapanıyor yani sınıflar.

Kapanmıyorsa bi terslik var sizinkinde biz pozitif çıktı dedikleri an gelin dediler gidip aldık çocukları.

Kimden bulaştı diye sorulmadı. Bunu soran ekipler her yerde aynı şekilde çalışmıyorlar.

İstanbuldayım ben burda test sonucu çıkmadan ilaç vermiyor hastaneler ama Bursada arkadaşım test yaptırınca hemen ilacı veriyolar pozitif çıkarsan kullan diyorlar 🤷🏻‍♀️

Kardeşim lise iki öğrencisi sınıfında bir çocuk hastaymış bir hafta boyunca sonra gidip test oluyor ki korana, ardından üç yakın arkadaşı daha hastalanıyor, onlarda korona ama sadece o çocuklar okula gelmiyorlar sınıf kapatılmıyor. Öğretmeni 7 kişi olursa kapatılır demiş ama başkada pozitif vaka çıkmamış

1 kişi çıkınca kapansa daha iyi olur bence çünkü 1 kişide olan mutlaka geçiyor diğerine.

Aile hekimlerine gidiyo herkes grip gibi olunca onların da çoğusu test demiyolar.

Bazen dr test diyor aile istemiyor yani herkes bir garip 🤷🏻‍♀️

Iki ogrenci resmi olarak pozitif ise test sonuclari kesinlikle kapaniyor.
Oglum pozitif hatta suan anaokuluna gidiyor.
Gece 23te cikacak sonuc dediler saat 22.10 gibi ogretmeni cok gecmis olsun diye mesaj atti bana yani ogretmeninden ogrendim resmen🙄 sonuc cikar cikmaz okul mudurune haber gidiyormus ve hemen sinifi kapattilar uzaktan egitime gecildi.

Ben okulları habire kapatsinlar demoyorum ki zaten, benim oldugum ulkede sinifta covidli ogrenci oldugunda butun sinifa ogretmenler dahil kovid testi yapildi, 2 gun online ders yaptilar, 3. gun okula gitti testi negatif olanlar, yani egitim devam etti kimse covidliyken okula alinmadi, test şarti arandi öğrencilerin hepsinde, anandan mi kasaptan mi kaptin gibi sacma sorgulamalara da girilmedi
Yahu burada çocuklara test yapılacak diyince analara babalara bir haller oluyor.

Bir ara rastgele öğrenci seçip test yapılması ve okullarda belirtisiz geçirenlerin ve bulaşın nasıl olduğu ile ilgili araştırma yapılacak diye bir söylenti oldu. Aman allahım veliler okullara üşüştü vay efendim benim iznim olmadan o çubukları çocuğumun burnuna sokamazsınız diye. En son bi arkadaş sinirlendi ya daha ortada bir şey yok sanki g.tüne sokacaklar çubuğu bu ne ya dedi o kadar bunalttılar adamı.

Cuma günü bir kız öğrenci pozitif çıktı 4.gün başka öğrenci de pozitif çıktı aynısınıftan ama karantina yok artık dediler.
Nasıl yokmuş karantina, benim okulumda da çocuklarımın okullarında da kapalı sınıf var şu an. Ne yapıyor bunlar yaa 😡

Nasıl yokmuş karantina, benim okulumda da çocuklarımın okullarında da kapalı sınıf var şu an. Ne yapıyor bunlar yaa 😡

Ailede pozitif çıkmıştır çocuklara test yapmadıkları için karantina olmamıştır. Benim anladığım bu.

Eşim ortaokulda çocuklar küçük diye test yaptırmıyorlar sanırım. Onlar hiç fire vermedi. Sadece temaslı çocuklar var, temaslı oldukları için okula gitmiyorlar. O temaslı çocuklar test yaptırsa belki karantina olacak.

Ailede pozitif çıkmıştır çocuklara test yapmadıkları için karantina olmamıştır. Benim anladığım bu.

Eşim ortaokulda çocuklar küçük diye test yaptırmıyorlar sanırım. Onlar hiç fire vermedi. Sadece temaslı çocuklar var, temaslı oldukları için okula gitmiyorlar. O temaslı çocuklar test yaptırsa belki karantina olacak.
O ayrı bir durum. Arkadaşın yazdığında idarenin dediğinden "artık karantina uygulanmıyor" anlamı çıkıyor. Yok böyle bir şey. Dün akşam fen lisesinin pansiyonunda nöbetim vardı. Sınıfı karantinaya alınmış çocuklar evlerine gitmiş. Kat yarı yarıya boştu. Çatır çatır uygulanıyor karantina kuralları. Özel okullarda dersanelerde bile sınıf kapanması söz konusu neredeyse

Hayır ailede değil çocuklar pozitif ti.

O ayrı bir durum. Arkadaşın yazdığında idarenin dediğinden "artık karantina uygulanmıyor" anlamı çıkıyor. Yok böyle bir şey. Dün akşam fen lisesinin pansiyonunda nöbetim vardı. Sınıfı karantinaya alınmış çocuklar evlerine gitmiş. Kat yarı yarıya boştu. Çatır çatır uygulanıyor karantina kuralları. Özel okullarda dersanelerde bile sınıf kapanması söz konusu neredeyse
Evet bize öyle söylendi. Karantina uygulanmadığını uzaktan eğitimin kalktığını söylediler. 4.sınıf öğrencilerinden 6 kişi test verdi 2 si pozitif ti

Merhaba bayanlar..4.sınıfa giden kızım var sınıfta 1 den fazla pozitif çıktı 1 hafta dolmadan.Ama karantinaya alınmıyor sınıf neden.hamileyim 2 buçuk aylık hamileyken zaten geçirdim bu illeti.Ama bidaha gecirmek istemiyorum haliyle .nereye şikayet edebilirim bilgisi olan var mı yada şikayet etsemde ilgilenen olur mu
benim kızımın da ilk önce sınıf öğretmeni oldu, 2 gün sonra sınıf arkadaşında çıktı ve hemen karantinaya alındılar şu anda
uygulama bildiğim kadarıyla aynı sınıfta iki kişi olunca 5 gün boyunca karantinaya alınıyorlar, 5. gün sonunda pcr testi negatif olanlar 6. gün okula başlayabilecekler şeklinde

Allah Allah bana bu uygulama çok ilginç geldi, yeni bir sınıfımız kapandı bizim de ikinci vakada. ortaokul bu arada.

aileler olunca çocuğa teste gerek yok diyorlar ama öyle değil diyorsunuz. veliler kendileri mi söyledi, cocuk pozitif diye yoksa duyum mu sadece.

kendimden biliyorum, benim kızım da 2. sınıfta, çocuğa gerek yok diye gelmedi filyasyon ekibi, sadece temasli göründü. 15 gün karantina uygulandı. bu arada keşke ısrarla çağırsaydik dedik, aile bireyleri sırayla pozitif oldukça, uzuyor karantinasi. olup geçmesine rağmen kabul etmiyorlar. önce gerek yok, çocuğa boşuna test yapıp onu korkutmayalim diyenler, ne bilelim belki geçirmedi emin olamayız diyorlar. çok sinir bozucuydu

4.sınıfta 1 hafta arayla 2 pozitifle sınıf kapandı online eğitim oldu.

Lisede oğlum var onunda yan sınıfı kapalı. Kapanıyor yani sınıflar.

Kapanmıyorsa bi terslik var sizinkinde biz pozitif çıktı dedikleri an gelin dediler gidip aldık çocukları.

Kimden bulaştı diye sorulmadı. Bunu soran ekipler her yerde aynı şekilde çalışmıyorlar.

İstanbuldayım ben burda test sonucu çıkmadan ilaç vermiyor hastaneler ama Bursada arkadaşım test yaptırınca hemen ilacı veriyolar pozitif çıkarsan kullan diyorlar 🤷🏻‍♀️
Ağrı’da iki farklı okulda çalışıyorum, öğretmenim. İkisinde de kapanan sınıf ya da pozitif vaka duymadım. Çevre okullarla da iletişimimiz var, onlardan da duymadık hiç. Buralardaki insanlar zaten hasta bile olsa çocuğa test yaptıracak tipler değiller. 2 değil, 5 pozitif olduğundan şüphelendiğimiz sınıflar da oldu ama elimiz kolumuz bağlı. Veliye en fazla “iyileşene kadar çocuğu göndermeyin” diyebiliyoruz, onu da dikkate almıyorlar.

Okul karar vermiyor karantinaya bulunduğunuz yerin sağlık müdürlüğü karar veriyor.Pozitif çocukları pozitif oldukları tarih ve isimleri ile birlikte bildirin sağlık müdürlüğüne ve bilgi alın neden karantina uygulanmamış.Öğretmene pozitif vakalarla ilgili bilgi gelmiyor zaten,cevap verip ne demesini bekliyorsunuz ki? En fazla bilmiyorum diyebilecek.Kimbilir kaç veli soruyor sizin gibi ,bezmiştir.
Yok bizim hocanın huyudur zaten istediğine cevap veriri istediğine vermez huyu kurusun,🙄😒

Allah Allah bana bu uygulama çok ilginç geldi, yeni bir sınıfımız kapandı bizim de ikinci vakada. ortaokul bu arada.

aileler olunca çocuğa teste gerek yok diyorlar ama öyle değil diyorsunuz. veliler kendileri mi söyledi, cocuk pozitif diye yoksa duyum mu sadece.

kendimden biliyorum, benim kızım da 2. sınıfta, çocuğa gerek yok diye gelmedi filyasyon ekibi, sadece temasli göründü. 15 gün karantina uygulandı. bu arada keşke ısrarla çağırsaydik dedik, aile bireyleri sırayla pozitif oldukça, uzuyor karantinasi. olup geçmesine rağmen kabul etmiyorlar. önce gerek yok, çocuğa boşuna test yapıp onu korkutmayalim diyenler, ne bilelim belki geçirmedi emin olamayız diyorlar. çok sinir bozucuydu
Aileler söyledi pozitif olduklarını hocada sınıfa demiş

Back
X