Sınıflar neden karantinaya alınmıyor😡

Hanımlar ilesinde pozitif olan çocuklar 5 günden önce okula dönemiyor. 5.Fün test vermezlerse 10 fün dönemiyorlar. Hem öğretmenim hem karı koca pozitif oldukmaynı anda. Çocukların hes kodlarına 10 gün karantina düştü. Cesaretin varsa gönder okula. Siz durumu yanlış yorumluyorsunuz sanki. Benim bir öğrencim 1 ay okula gelemedi. Önce babası pozitifti babasının karantinası bitti ablası oldu ablasınınki bitti annesi oldu. Durum sandığınız kadar hafife alınmıyor. Bulaşmanın nereden gerçekleştiği baz alınıyor sınıf karantinaya alınırken.
1 hafta bile olmadan iki çocuk pozitif ama kapanma yok

Cimere yazabilirsiniz. Ama bulaşmanın nereden gerçekleştiğine bakıyorlar. Çocuğun ailesi beyanında okul yerine evden ya da çevrede birinden bulaştığını söylerse bulaş kaynağı farklı olduğundan karantina gerçekleşmiyor. İlk pozitiften sonraki 5 gün içinde çıkan pozitif okuldan bulaştı beyanında bulunursa o zaman sınıf kapanıyor. Sistem biraz karışık maalesef
Hımm anladım aileden kaynaklı olursa kapanmıyor yanii

1 hafta bile olmadan iki çocuk pozitif ama kapanma yok
Bulaş kaynağı sınıf olarak gösterilmediyse kapanma olmaz. Sağlık müdürlüğünden aradıklarında kimden bulaştı diye soruyorlar. Sınıf arkadaşından derse kapanır. Bunun dışında kapanmaz

Ben ortaokulda branş öğretmeniyim, eylülden beri 5 sınıf karantınaya alındı.Hatta biri şuan karantinada, bir sınıfta iki öğrenci pozitif çıktığında karantina uygulanıyor.
Yalnız, benim sınıflarım hem kalabalık hem de çocuklarda maske mesafe sıfır. Daha fazla sınıf da girerdi karantinaya kesin ama veliler çoçuklara test yaptırtmıyor.

kızımın sınıfında 2 pozitif vaka çıkınca hemen online eğitime geçtiler, diğer çocuklara ya 5. gün test yaptırın negatifse okula başlayın yada 10 gün bittikten sonra gelin dediler. kızımda hiç belirti yoktu negatif sonuç için gittik, kızımda pozitif çıktı. çoğu çocukta öyle olmuş.2 hafta online eğitim yaptılar. kızımın test sonucu akşam çıkmıştı, bu saatte aramayayım, sabah haber veririm öğretmene dedim. sağlık müdürlüğünden bilgilendirme için aradıklarında okulunu sordular, hemen okuldan bizi aradılar, öğretmeni aradı durumunu sordu. hemen haber mi vermişler sisteme düşünce onlar mı görmüş bilmiyoruz. acaba bulunduğunuz şehirle mi alakalı bu durum. bizim okulda çocuğa test yaptırmayacağım diyen velilere, yaptırmazsanız biz pozitif olduğunu varsayıp 14 günden önce okula almayız dediler.

kızımın sınıfında 2 pozitif vaka çıkınca hemen online eğitime geçtiler, diğer çocuklara ya 5. gün test yaptırın negatifse okula başlayın yada 10 gün bittikten sonra gelin dediler. kızımda hiç belirti yoktu negatif sonuç için gittik, kızımda pozitif çıktı. çoğu çocukta öyle olmuş.2 hafta online eğitim yaptılar. kızımın test sonucu akşam çıkmıştı, bu saatte aramayayım, sabah haber veririm öğretmene dedim. sağlık müdürlüğünden bilgilendirme için aradıklarında okulunu sordular, hemen okuldan bizi aradılar, öğretmeni aradı durumunu sordu. hemen haber mi vermişler sisteme düşünce onlar mı görmüş bilmiyoruz. acaba bulunduğunuz şehirle mi alakalı bu durum. bizim okulda çocuğa test yaptırmayacağım diyen velilere, yaptırmazsanız biz pozitif olduğunu varsayıp 14 günden önce okula almayız dediler.
Temaslı olarak işaretlenmiş kişiler 5 gün sonunda test yaptırmazsa otomatik olarak toplam 10 gün karantinaya alınıyor. Keyfi olarak test yaptırmadan okula gönderen olursa evine geri yollanır çünkü hes kodu ile belirlenmiş süre var. Okul idaresi de bu bilgiye sahip

Temaslı olarak işaretlenmiş kişiler 5 gün sonunda test yaptırmazsa otomatik olarak toplam 10 gün karantinaya alınıyor. Keyfi olarak test yaptırmadan okula gönderen olursa evine geri yollanır çünkü hes kodu ile belirlenmiş süre var. Okul idaresi de bu bilgiye sahip

demekki yine bir düzen yok, kuralları uygulayan okullar olduğu gibi zerre umursamayan okullar ve yöneticiler var. sistemsizlik hiçbir şeyde yakamızı bırakmıyor desenize.

demekki yine bir düzen yok, kuralları uygulayan okullar olduğu gibi zerre umursamayan okullar ve yöneticiler var. sistemsizlik hiçbir şeyde yakamızı bırakmıyor desenize.
Benim çalıştığım şehirde fazlasıyla hassaslar başka şehirleri bilemem. Sistem biraz karışık okulda çalışmıyorsanız ciddiye alıp almadıklarını doğru değerlendirmeniz çok zor

arıyorlar, hemen soruyorlar var mi başka öğrenci diye. , oradan haberi oluyor sinif Öğretmenlerinin, ben ortaokulda öğretmenim. ilk aradıklarında cok şaşırmıştım, sonra alıştım.

Bulaş kaynağı sınıf olarak gösterilmediyse kapanma olmaz. Sağlık müdürlüğünden aradıklarında kimden bulaştı diye soruyorlar. Sınıf arkadaşından derse kapanır. Bunun dışında kapanmaz

ama çok saçmaymış bu.
ne bilecek kimden bulaştı🤷‍♀️
mesela konu sahibesi diyorki annelerinden bulaştı belki çocuklardan annelerine bulaştı çocuklarada arkadaşlarından bulaştı.

ama çok saçmaymış bu.
mesela konu sahibesi diyorki annelerinden bulaştı belki çocuklardan annelerine bulaştı çocuklarada arkadaşlarından bulaştı.
Bi de ne farkeder kimden bulastigi test pozitifse, 2 cocukta varsa sinifta kimden bulaştıysa bulasti yani, anasindan bulasan baskasina bulastirmiyo mu, covid dur ben annesinden bulastim sinifa bulasamam mi diyor

ama çok saçmaymış bu.

Bi de ne farkeder kimden bulastigi test pozitifse, 2 cocukta varsa sinifta kimden bulaştıysa bulasti yani, anasindan bulasan baskasina bulastirmiyo mu, covid dur ben annesinden bulastim sinifa bulasamam mi diyor
İşte orası çıkmaz sokak 🤣

Hanımlar kabul edelim salgın hastalıklar bütğn dünya bağışıklık kazanmadan bitmez. Sonsuza kadar da uzaktan eğitim yapamayız. bakanlık çocuğunu okula göndermek istemeyenler eba dersten konu anlatımlarını takip edebilir dedi. Kapatmayacaklar okulları. Sizin dediğiniz şekilde habire sınıf kapatmak imkansız. Böyle devam edecek bu süreç

İşte orası çıkmaz sokak 🤣

Hanımlar kabul edelim salgın hastalıklar bütğn dünya bağışıklık kazanmadan bitmez. Sonsuza kadar da uzaktan eğitim yapamayız. bakanlık çocuğunu okula göndermek istemeyenler eba dersten konu anlatımlarını takip edebilir dedi. Kapatmayacaklar okulları. Sizin dediğiniz şekilde habire sınıf kapatmak imkansız. Böyle devam edecek bu süreç
Ben okulları habire kapatsinlar demoyorum ki zaten, benim oldugum ulkede sinifta covidli ogrenci oldugunda butun sinifa ogretmenler dahil kovid testi yapildi, 2 gun online ders yaptilar, 3. gun okula gitti testi negatif olanlar, yani egitim devam etti kimse covidliyken okula alinmadi, test şarti arandi öğrencilerin hepsinde, anandan mi kasaptan mi kaptin gibi sacma sorgulamalara da girilmedi

Ben okulları habire kapatsinlar demoyorum ki zaten, benim oldugum ulkede sinifta covidli ogrenci oldugunda butun sinifa ogretmenler dahil kovid testi yapildi, 2 gun online ders yaptilar, 3. gun okula gitti testi negatif olanlar, yani egitim devam etti kimse covidliyken okula alinmadi, test şarti arandi öğrencilerin hepsinde, anandan mi kasaptan mi kaptin gibi sacma sorgulamalara da girilmedi
Doğrusu sizin yaşadığınız yerdeki ama maalesef burası türkiye, burada mantığın bittiği yerde uygulamalar başlar

1 den fazla pozitif varsa alınması gerekli, sizinde bize sormanız yerine neden diye yetkililere sormanız gerekli, eğer öyle bir durum varsa. bu konuda çok titiz davranıldığını biliyorum , 2 öğrenci pozitifse sınıf kapatılıyor.
Cuma günü bir kız öğrenci pozitif çıktı 4.gün başka öğrenci de pozitif çıktı aynısınıftan ama karantina yok artık dediler.

Merhaba bayanlar..4.sınıfa giden kızım var sınıfta 1 den fazla pozitif çıktı 1 hafta dolmadan.Ama karantinaya alınmıyor sınıf neden.hamileyim 2 buçuk aylık hamileyken zaten geçirdim bu illeti.Ama bidaha gecirmek istemiyorum haliyle .nereye şikayet edebilirim bilgisi olan var mı yada şikayet etsemde ilgilenen olur mu
Milli egitim bakanligi ve saglik bakanligi cok titiz davraniyor bu konuda. İki tane pozitif vaka oldugunda 10gun karantina oluyor. Oglumun sinifi karantinadaydi bugun bitti ve saglik bakanligindan iki gunde bir aradilar nasil bir sıkıntı varmi diye

Milli egitim bakanligi ve saglik bakanligi cok titiz davraniyor bu konuda. İki tane pozitif vaka oldugunda 10gun karantina oluyor. Oglumun sinifi karantinadaydi bugun bitti ve saglik bakanligindan iki gunde bir aradilar nasil bir sıkıntı varmi diye
15 gün bitmedi bizde karantina olmadı. Artık yok yüz yüze eğitime devam dediler. 3 öğrenci gitti sınıftan diğer sınıflar tenefüsteyken bunlar sınıfta kalmış diğerleri derse girince bunlar tenefüse çıkmış.

Back
X