- 21 Aralık 2018
- 412
- 972
- 63
Sanırım bütün kv lerin ‘gelinin senden iyi yapmış’ lafını duymaktan ödü kopuyorMerhabalar anlatacaklarim dert degil fakat ara ara sinirimi bozan durumlar. 8 ay kadar oldu evleneli. kendi memleketimden ayrilip, esimin memleketine geldim, dogal olarak es ailesiyle de ayni sehirdeyim.esimin ailesi virus mirus dinlemeyip gelip gitmeleri hic bir sekilde kisitlamayan insanlar. daha onceden de bununla ilgili konu acmistim hatta.her neyse. biz k.v ye her gittigimizde (daha dogrusu onlar cagiriyor biz gidiyoruz) k.valide beni eltimle kiyaslamaktan hiç geri kalmamistir (eltimde aylardir gelmiyor k.v ye) kv bize geldginde yemege aldiysam ve guzel bir ana yemek varsa mutlaka "sen mi yaptin" diye sorar. esim yemek yapmayi biliyor, sanirim o yuzden "sen mi yaptin" diye soruyor diye dusunmustum daha onceleri. 1 ay onceydi, hamsi yapmistim ve kv ile k.peder de geldi. kv yedikten sonra esimin yuzune bakarak (esimin ismi Ahmet diyelim) "Ahmet cok guzel kizartmissin ellerine saglik" diyor. ben de "hayir ben yaptim" dedim. "himm" diyor sonra. genelde boyledir k.v. neyse bugun cay icmeye geldiler. dunden yas pasta ve pogaca yapmistim. "pogacayi sen mi yaptin" diye soruyor. gercekten anlamiyorum neyin kafasi bu? poğacayi eşim yapmayacagina gore? esim bekarken de asla hamur işleri yapmadigina gore kim yapabilir? pastane pogacasi olmadigi da belli. ikramliklari yerken k.peder "pogaca cok guzel olmus, anneninki gibi olmus" diyor k.v yi gostererek. bunda sizce bozulacak bir sey var mi??? k.v kizardi bozardi ve direkt konuyu degistirdi. Kadin benim ortamda övülmeme tahammul edemiyor, şimaracagimi mi dusunuyor? k.v bu sekilde tutum takinmasina sinir oluyorum. bisey demek istiyorum ama soyleyecek bir sey bulamiyorum. siz olsaniz bu sinir bozucu davranislar karsisinda tutumunuz ne olurdu? (daha az gorus demeyin cunku esim aileci bi adam. çaya vrya yemege cagirdigimizda esimin dayatmalariyla cagiriyoruz yani esim davet ediyor)
Evet elti kıskançlığı da var gibi algıladım ilk mesajda ne var bu da benim düşüncem, farklı düşüncede de olabilir insanlar neden şimdi kusma efekti? Kıskançlık da insani bir duygu.Ay bide konu sahibine kıskançlık yapmayın demişsiniz ,
Tabii ki olabilir, ama kıskançlık ağır bir itham var zaten konu sahibinin basit bir Türk kahvesi bile eltiyle kiyaslanmis cok sinir bozucu bir durum ama yorumlarda daha sonra görmüşsünüz zaten.Evet elti kıskançlığı da var gibi algıladım ilk mesajda ne var bu da benim düşüncem, farklı düşüncede de olabilir insanlar neden şimdi kusma efekti?
kıyaslama yapması sinir bozucu, hiç hoşlanmam. sen mi yaptın diye sorduktan ve cevabını aldıktan sonra çok güzel olmuş eline sağlık demiyorsa o da sinir bozucu. bence sizde aynı şekilde sorun ve annem çok güzel yapar bunu diyin, bakalım bir dahaki tavrı nasıl olacak.
en yakin arkadasim da ayni sizin verdiginiz taktikleri verdi ve kendisi aynen boyle biridir. birine laf mi sokacak gayet donuk bir yuz ifadesiyle duygusuzca lafini sokar ve karsisindakini yerle bir eder. is yerinde sevmediginiz kisilere boyle laf sokardi:) herkes de cekinirdi ona bir sey soylerken. ama cok ozguvenli biridir, hep hayran olmusumdur onun bu yonuneVeriyorum, "belli etmekten korkmamak"ve hatta gayet donuk bi gülümsemeyle, gayet yapmacık bi şekilde, gözünüzü hiç kırpmadan konuşmak. Rakibinizin doğrudan gözünün içine içine bakmak, "ne yaptığının farkındayım" der gibi... Ağzım sulandı valla
Gelen giden eksiliyor yorumu zaten amanTabii ki olabilir, ama kıskançlık ağır bir itham var zaten konu sahibinin basit bir Türk kahvesi bile eltiyle kiyaslanmis cok sinir bozucu bir durum ama yorumlarda daha sonra görmüşsünüz zaten.
evet paylastim. surekli bana "brn annemi taniyorum annem bilerek yapmamistir diyor yani sonucta yillardir tanidigim annem diyor. ben de ona o zaman sen de benim babamin soyledigi ufak tefek seyleri dile getirmeyeceksin benim babam da gecmis tecrubeleriyle nasihat veriyor. iyi niyetlidir diyorum.(babam maddi konularda yol yordam gostermeye calisir, esimde bu duruma sinir olur)Ben olsam direk sorardım ...anne neden sürekli bu tur sorular soruyosun şeklinde...kim yapacak tabiki ben ama sen neden surekli bu sekilsin felan derim herhalde...esinizle paylastinizmi bu konuyu
Veriyorum, "belli etmekten korkmamak"ve hatta gayet donuk bi gülümsemeyle, gayet yapmacık bi şekilde, gözünüzü hiç kırpmadan konuşmak. Rakibinizin doğrudan gözünün içine içine bakmak, "ne yaptığının farkındayım" der gibi... Ağzım sulandı valla
ama genelde ilk gelinlerde yaşanmaz mi bu tarz kompleksler? ben ikinci gelinimSanırım bütün kv lerin ‘gelinin senden iyi yapmış’ lafını duymaktan ödü kopuyor
Bu işi çözmüş çok haklı kadın senın bozuldıgunu gordukce daha cok boyle yapar sen neşeni hıc aksatma kayın babana annemınknden guzel olmus mu falan de sen onu sınır et sen ondan once davran yemekden sonra bulasıgı yarım saatde deglde bır saatde yıka mesala ben oyle yapıyorımOncelikle artik her gitmenizde eli bos gitmeniz onlari kesmeniz cok guzel olmus yapmayin.eltiniz icin oda yapardi oda boyleydi gibisine konusursa e eltim yapiyor iste ben daha ugrasmiyim dedim kendi kendime de hemen iceri gecin. Evinize geldiginizdede ayni davranislari sergilerse o daha agzini acmadan gulerek anne sen simdi sorarsin yine esime ben cevapliyayim ben yaptim diyip kahkayi basin
Siz de onlarda yemek yerken,babacigim eline saglik,cok guzel pisirmissin deyinben onlara giderken elim bos gittiim icin artik, kiyaslayamiyor. benim simdi asil sinirimi bozan surekli "sen mi yaptin" diye sormasi. yahu evde 2 kisi yasiyoruz. kim yapacak ki? kendi ailemde 8 saat uzaklikta bir sehirde yasiyor. komsu desen komsulari tanimiyorum:) disardan ev yemekleri satan bi yer desen oyle bir yer de yok yakinlarda
duygularini dişinda yasayan insanlar zor yapiyor gercekten. laf sokmaya calisirken s.çıp batirir ya bi insan iste ben oyleyim. her seyim disimda malesef. o yuzden aynalama taktigi olsun, laf sokma olsun cok zor. bunun icin aileye ilk once alismam lazim. siz de eger duygularinizi disinda yasiyorsaniz beceremiyorsunuzdur.bu aksam k.v ile k.peder geldiginde k.pedere laf sokayim dedim. sesim falan titredi boyle tok bir ses tonuyla bile soyleyemedimkredi meselesi ile ilgiliydi
kadinlar kulubunu sevme sebebim:))Bu işi çözmüş çok haklı kadın senın bozuldıgunu gordukce daha cok boyle yapar sen neşeni hıc aksatma kayın babana annemınknden guzel olmus mu falan de sen onu sınır et sen ondan once davran yemekden sonra bulasıgı yarım saatde deglde bır saatde yıka mesala ben oyle yapıyorım
Bence bütün gelinlerde yaşanmalı ki kaynana olabilsinlerama genelde ilk gelinlerde yaşanmaz mi bu tarz kompleksler? ben ikinci gelinim
Erkekler politikayi beceremiyor.Sanırım bütün kv lerin ‘gelinin senden iyi yapmış’ lafını duymaktan ödü kopuyor
Ay benımde cok üzülüyorm boyle okuyunca melek gıbı kıza neden boyle yaparkıkadinlar kulubunu sevme sebebim:))
naifligin, kibarligin ve hosgorunun yeri yok. aynen oyle katiliyorumAynen öyle yüzüme yansır hemen. Saklayamam kolayca. Bende öyle durumlarda kendimi yalancı gibi hissederim... o utanmaz yaptığından, ben utanırım. Sen onun bir çok kusurunu görürsün yüzüne vurmazsın ama gün gelir o seni öyle bir vurur ki en ufak şeyde.. enayi gibi hissedersin kendini sonra. İşte böyle olunca da arsız insan tepene çıkıyor kolayca. Hak edene yapıştırmak gerek bazen yoksa siz üzülüyorsunuz...
cok tesekkur ederimAy benımde cok üzülüyorm boyle okuyunca melek gıbı kıza neden boyle yaparkı
Benim eşimde yemeği begenmeyince anne ne biçim yemek bu lütfen sen yapma eşim yapsın bidaha bunu diyo kaç oldu bunu yapmasıErkekler politikayi beceremiyor.
Annen kadar guzel yapmissin dese ikisi de onore olur bence.
2 kisinin anlasmasinda 3cu kisiler yapici olmali...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?