Sinir Bozucu Görümce..

Hayat ne tuhaf ama..
Sen de görümcesin..Abin ve yengenle aynı evde yaşamışsın..Okulun ve dershanen olduğu halde evin her işine koşmuş, yengeni tek bırakmamışsın..Ama yenge sana yapmadığını bırakmamış, annene babana bile kötülemiş..

Senin görümcen bir işe elini sürmüyor ama yine senden, sana yapılandan farklı bir muamele görmüyor..

Demek ki yapsan da bir, yapmasan da..
Demek ki yapan kendine yapıyor..Ne demişler.."iyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir"

Bu arada sen yengenden çekmiş ve de hala çeken biri olarak görümcene aynı şekilde yaklaşma bence..

neyse kızlar gerçekten moralim çok bozuldu..
iyi kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim..
konuyu açmadım farzedin olur mu ??
konulara iyi bir bakış açısı veya en azından iyi bir üslupla yaklaşsaydınız daha iyi olurdu en azından incinmemiş olurdum...
çamaşırları topladım ütüler beni bekliyor.
kendinize iyi bakın..

neden böyle kabaca yorum yapıyosun onu anlamdım :5:
herkesin kendisine göre dertleri var..
sorun sadece iş yapmaması falan değil..
baştan sona okursann sayfaları hepsini yazdım..
yine de teşekkür ederim.. :14:

vah vah,hain görümce nasıl hamile yengesine iş yaptırır desem kibar yorum olurdu değil mi:34:
ama hayat hep vah vahlarla sürmüyor işte.kızım yok ama olsaydı yengesinin kızıma karışmasını istemezdim:34:

konulara iyi bir bakış açısı veya en azından iyi bir üslupla yaklaşsaydınız daha iyi olurdu en azından incinmemiş olurdum...
kendinize iyi bakın..

Canım ya, niye her derdini paylaşan işine gelmeyen şeyleri duyduğu vakit aynı tepkiyi veriyor..
Buraya konu açarken herkesin seninle aynı fikirde olmayacağını bilmen gerekir..
Üstelik burada amaç asla seni incitmek olamaz..Seni tanımıyoruz bile...
Sadece fikrimizi söylüyoruz..İster kabul edersin, istersen dinlemez yoluna devam edersin..

Allah yardımcın olsun..

sadece ilk sayfayı okudum,ona göre yorum yapacağım.

orası görümcenizin evi ve eğer o şekilde yetişmişse annesi dışnda kimse karışma hakkına sahip değildir..davranışları doğru ya da yanlış o kısım tartışmaya açıktır ama "off görümcem hiçbir iş yapmıyor,artık sinirim bozulmaya başladı" deme hakkına sahip değilsiniz bence..annesi varken yengenin bu konuda uyarı yapması doğru olmaz.

kendinize iyi bakın..

sanırım gebelikten dolayı hassassın çünkü burada sana kırıcı incitici hiç mesaj yazılmadı.

eğer burada herkes sana ' aaa görümceye bak utanmıyor da, hiçbir işe elini sürmüyor pis kız, hiiç düşünme canım git abisine şikayet et abisi ona kızınca da sakın engel olma da haddini bilsin ' yazsa sen de bu denilenleri yapsan anca kendi huzurunu bozmuş olursun yani burada kimseye bişey olmaz. ama sen hem evdeki huzuru kaçırmış olursun hem kayınvaliden sana destek olurken birden oğlunu kızına karşı dolduran gelin durumuna düşmüş olurdun hem de kayınpederine sizi şikayet eden görümcen sayesinde belki o evden kayınpederin tarafından kovulan olurdunuz eşinle beraber.

yani madem ki 1 yıl falan beklemeniz gerekiyor ayrı eve çıkana kadar 1 yıl daha dişini sıkacaksın görümcenle ağız dalaşına girmeyeceksin kendi evine geçtikten sonra da kendi işini yapacaksın hem de eşinin ailesiyle de kötü olmadan o evden ayrılmış olaaksın

kendinize iyi bakın..

konuyu kapatmıyomusun:ssz:

Benim 18 yaşındaki kardeşime bile bi tabak kaldırtamıyoruz.
Alışmış öyle nasılsa ablası annesi yapar.
Artık kalk yap demekten bıktım yoruldum artık.
Şimdiki kızların çoğu sorumsuz.
Sizin görümcenizde öyle.
Hoş 16 yaşında birine görümcem demeniz bile tuhaf aslında kardeş olarak görmeniz lazım daha çok.

konu sahibi biraz hassas galiba.biz ne dedik ki böylesine alındı :26:

aslında klasik konu sahibi tavırları
konuyu açınca herkes kendisini haklı bulacak sanıyolar
ama kimse kendinin hatasını görmez
burda da insanlar yazınca sen haksızsın diye
yorum yapanların hepsi kötü kaba vicdansız insanlar oluyo
bir kere daha yazmıştım
sadece ''hımm evet sen çok haklısın'' yazmamız lazım

Elbetteki birlikte yaşayan insanlar sorumlulukları ve külfeti kendi yaşları oranında paylaşmak durumunda, bu konuda hemfikirim sizinle. Ama siz bunlara kendi kendinizi mahkum etmişsiniz. Çalışmayan bir koca, erken yaşta evlilik... Kendi hayatınızın sorumluluğunu almadan, kendi evinizi olmadan, kendi hayatınızın hem işçisi hem patronu olmadan evlenemeye kalkışıp kururlu bir düzene gidince büyük sıkıntılar yaşanması kaçınılmaz.
Şimdi annenizin evinde yaşadığınız hayattan cinselliği özgürce yaşayabilmek dışında ne artısı var bu hayatın? Aceleniz neydi? Adam iş bulsaydı, arsa satılsaydı, sonra kalkışsaydınızı boyunuzdan büyük işlere... Ama çok seviyordunuz değil mi? Aşkınızdan ölüyordunuz. Aşkından öldüğünüz adam sizin ekmeğinizi getiremiyor daha, bir de sabi üstüne. Ama kaynana kayınpeder kazanıyor nasılsa, bebeğe beşik de alırlar size lohusa geceliği de. Görümceyi de çekeceksiniz mecburen bu durumda. Kız haklı değil. İnsan yaşadığı evin işine katılmalı tabi ki. Ama herşeyin de bir bedeli var. Ayaklarınızın üzerinde durmadan evcilik oyunu kurmaya kalkmanın bedeli de bu görümce. Ama gene de şanslısın kaynanan olgun birine benziyor. O da manyak çıkabilirdi, olmayan şey mi? Ya da sorunlar biriktikçe manyaklaşabilir.

İşte durumunuzu en iyi anlatan yorum bu konu sahibi.
Madem siz kendinizi onlara mecbur ettiniz,katlanacaksınız o halde.

Canınızı sıkmamaya,sinirinizi bozmamaya çalışın,bebeğinize yoğunlaşın.
Çünkü ne kadar sinirlenseniz de yapabilecek birşeyiniz yok.

Çok şükür ki kayınvalideniz hakkında sıkıntılarınız yok.
O da geçimsiz bir insan olsaydı işiniz daha zor olurdu.

evlenmeden ayni evde yasamaya razi oluyorsaniz bunlarda zaten olmasi muhtemel seyler..yani dusunuyorumda bu yasadiklariniz hatta kacinilmaz seyler. gorumce olmasaydi sorunda olmazdi, gerci bu seferde kaynanandan dert yanardin ama...kendi bacinla bile ayni evde kalsan bazi seyler sorun olur...kaldiki gorumcenle olmasin :34:

Elbetteki birlikte yaşayan insanlar sorumlulukları ve külfeti kendi yaşları oranında paylaşmak durumunda, bu konuda hemfikirim sizinle. Ama siz bunlara kendi kendinizi mahkum etmişsiniz. Çalışmayan bir koca, erken yaşta evlilik... Kendi hayatınızın sorumluluğunu almadan, kendi evinizi olmadan, kendi hayatınızın hem işçisi hem patronu olmadan evlenemeye kalkışıp kururlu bir düzene gidince büyük sıkıntılar yaşanması kaçınılmaz.
Şimdi annenizin evinde yaşadığınız hayattan cinselliği özgürce yaşayabilmek dışında ne artısı var bu hayatın? Aceleniz neydi? Adam iş bulsaydı, arsa satılsaydı, sonra kalkışsaydınızı boyunuzdan büyük işlere... Ama çok seviyordunuz değil mi? Aşkınızdan ölüyordunuz. Aşkından öldüğünüz adam sizin ekmeğinizi getiremiyor daha, bir de sabi üstüne. Ama kaynana kayınpeder kazanıyor nasılsa, bebeğe beşik de alırlar size lohusa geceliği de. Görümceyi de çekeceksiniz mecburen bu durumda. Kız haklı değil. İnsan yaşadığı evin işine katılmalı tabi ki. Ama herşeyin de bir bedeli var. Ayaklarınızın üzerinde durmadan evcilik oyunu kurmaya kalkmanın bedeli de bu görümce. Ama gene de şanslısın kaynanan olgun birine benziyor. O da manyak çıkabilirdi, olmayan şey mi? Ya da sorunlar biriktikçe manyaklaşabilir.

sert bir dille olmus olsada, maalesefki aci gercekler bunlar...eline saglik...

kaynana kayinbabayla yasamaya razi gelmesin kimse. persembenin gelecegi carsambadan belli ne de olsa...maddi manevi birilerine muhtac olmak cok kotu birsey…bir cift ayakkabi icin, bir takim kiyafet icin baskasinin keyfini beklemek..bunlar cok bunaltici seyler…bebegine yarin oburgun bez alirsin laf olur belek alirsin laf olur…neden cunku kendi basina buyruk yasayamiyorsun…hep baskalari herseye karisir…sonrada gelip burda gene konu acarsin suna karisiliyorlar buna karisiyorlar diye…

Son düzenleme:
orasi onun evi
ne isterse yapar ayrica evin kizi
sizin kendi eviniz oldugu zaman size gelince karisirsiniz ama orda müdahaleye hakkiniz yok
hem kimbilir oda sizden cok sikayetci
neden insanlar evlenince kayinvalie evinde oturur anlamiyorum
bu bastan tüm sorunlari kabul etmek demek
siz onun özgür alanina girmissiniz
kusura bakmayin
sorun görümce degil
sorun sizin kendi evinizin olmamasi

karşınızda koca bi kadın var sanar okuyan üstelik hamile halinizle işmi yapacakmışsınız doğuma gidene kadar işimi kendim yaptım ve büyük bi çoğunluğumuzda bu durum var o çocuk senin hizmetçin deil sen oraya bile bile gitmişsin kendi evin olsa işini sen yapmıycakmısın 18 yaşındaki çocuğuma kıyamıyorum ben siz 16 yaşındaki çocukdan neler bekliyorsunuz

yorumları okumadım ama şunu diyebilirim.
bende 15 16 yaşındayken hiç ev işi yapmazdım.sadece yatağımı toplardım.mutfağa hiç girmezdim.
çünkü anneminde öyle bir beklentisi yoktu.bu anneden anneye değişir.belki benim annemin yaptığı hataydı(ki hataydı bana göre çünkü evlendim ve zorlandım ev işlerinde).haklıda olabilirsiniz.ama burda müdahele edecek biri varsa o da onun annesi,siz değilsiniz.o kızından şikayetçi değilse sizin birşey demeniz ona iş buyurmanız doğru olmaz.ben kendimi görümcenizin yerine koyuyorumda,ben çok kızardım benim ve annemin kurduğu iş dayanışmasını bozmanıza.o eve sonradan gelen sizsiniz haliyle birbirinize uymaya çalışmakla beraber,sizin daha fazla onlara uymaya çalışmanız gerekiyor ev düzeni konusunda,çünkü yıllardır kurulu olan bir düzenin olduğu eve gelin gittiniz.
zaten görümceniz tam ergenlik zamanında 3 4 sene onu mazur bile görmek gerekir.
ben hatırlıyorumda anneme kök söktürürdüm ergenliğimde....ama annemdi sonuçta,beni hep idare etti.evde bir başkası görseydi o ergen hallerimi kaçardı herhalde :27:
o yüzden bu zamanlarda görümcenizin idaresini,terbiyesini bırakın annesi yapsın.

kız daha 16 yaşında ergenlik çağında en asi en tembel zamanı hangimiz oyle değildik ki, ailesi onun onune koymuslar onunden toplamıslar anladıgım kadarıyla oyle alısmıs anca evlenince degişir, siz konusmayı deneseniz en azından kendi tabagını makınaya koymak ile baslayabilir

bak canım bende görümceyim.
ki evlenmeden önce abim eşiyle bizde yaşıyolardı.
onlar orda iş yaparken ben oturamazdım..
kaldı ki ben hem okula hem dersaneye gidiyordum..
ben bişey bekliyoruma de demiyorum..
annesi o kadar sağlam bi insan değil..
ben ona üzülüyorum ağır kaldırmamam gerektiği için marketti alışverişti ağır işlerdi hep ona kalıyor.
ben bana yardım etsin de demiyorum ama bu kadar da boş oturmak olur mu onu da anlamıyorum.
bu söyleyen sadece ben değilim..
annesi ablası abisi de söylüyor duymamazlıktan geliyor..
kalkmış annesiyle bana..
siz yapın işiniz ne diyor?
ben bunu anlamıyorum biz hizmetçi miyiz ?
şanslısın en azından annesi o halde yardım ediyor.
biraz aranızdaki soğukluktan olsa gerek görümcende sana zıtlaşmış. seni kabullenememiş ki yardım etmek seninle paylaşmak istesin. bebeğin olunca belki düzelir daha gelişme çağında. zamana bırakmalısın. hem hamile olduğunu söylüyorsun bebeğini bu kadar strese sokmanın anlamı yok dimi.

Cevapların hepsini okuyamadım ama bence siz görümcenizin hareketleri, hakaretlerinden ve kişiliğinden dolayı zaten hoşlanmıyorsunuz ki tam ergenlikte o bazı insanlar ergenlikte gerçekten çekilmez olur, küfürleri vs. sizi iyicene ona karşı sinirlendirmiş haliyle, sizin yapacağınız 7 aylık hamilesiniz madem her işe koşmayın kendi işinizi yapın bence evin tek kızı olarak o zaten iş yapmak zorunda değil ben evlenene kadar yatağmı bile toplamadım, açıkçası kv me giittiğimdede en fazla sofrayı taşımaaya yardım ederim hiç iş yapmam çünkü kendi evimde hep annemin gündelikçisi vardı ve evlendiğimdede ben bu geleneği sürdürdüm
kısacası iş yapmayan bir insan sırf evde başkaları yaşıyor diye asla iş yapmaz bence beklenti içinde olmanz hata, ama siz rahatsız oluyorsanız evin işine çok karışmayın eşiniz ve kendi işinizi yapın zaten kv de iyi birine benziyor anlayışlı gibi
Sorun sizin bu kıza tahammül edememeniz bence çünkü benim kuzenlerim 16- 17 yaşlarında gelir evi dağıtıp giderler hatta ama ben pek sinirlenmım neticede çocuk daha bizim gibi bilinçli değilki... ayrıca bence odasını silip süpürmesi bile iyi bence:)

hamilesiniz üzmeyin boşa kendinizi oda emin olun 20li yaşlarda olsa yenge sen hamilesin otur fln der ama şuanda kendinden başka şey düşünmez bu yaşta:/

Back
X