Sinir Bozucu Görümce..

yapmazsa yapmasın
hem en azından kendi odasını silip süpürüyor
senin onun yaşında onun yaptıklarını yapmamış olman sana ters gelebilir ama o bir ergen ve dünya bu yaşlarda onun etrafında dönüyor
sen de hamileymişsin yaptığın kadarını yap yapamadığın kalsın kendini parçalamana görümcene kafayı takmana hiç gerek yok

en azından kayınvaliden bak iyi insanmış sanane benim kızımdan sen yokkende yapmıodu demiyor sabret deyip senden yana çıkıyor hem o ne olursa olsun evin en küçüğü genelde dünya evin küçükleri etrafında döner biraz daha el üstünde büyürler bende evin en küçüğüm ve abim evlendiğinde 13 yaşındaydın aynı evde oturduk yengelerde aynı zihniyet oluyor sanırım oda bende iş beklerdi arkadaşlarla oynamaya gidiyorum dediğinde yerleri sil öyle git diye çıkışırdı tabikide yapmazdım hele söylediği için yapcam varsada yapmazdım abimede şikayet ederdi tek yaptığınız aralarının soğuk olmasına sebebiyet veriyorsunuz buda anneye babaya yansıyor tabi unutmayın siz sonradan gelensiniz orası sizin değil kayınvalidenizin evi ve evde onun kuralları geçer kendi evinize çıktığnızda ister hizmet edersiniz ister etmezsiniz hamileyim demişsiniz tabiki dinlenmek hakkınız ama kayınvalidenizin size çok yüklendiğini düşünmüyorum çok yorulduğunuzda ağrım var diyip yatın inşallah en kısa zamanda ev alırsınız...

kendi annesi söz geçiremiyorsa bırak yapmazsa yapmasın.sen elinden geldiğince kayınvalidene yardım et.sonuçta dendiği gibi evin kızı sonuçta sen sonradan dahil oldun aileye.ne annesine ne abisine bir şey deme onun hakkında,gün gelir birlik olurlar kötü olan sen olursun.

Bence siz görümcenizin iş yapmamasından değil genel olarak ondan hoşlanmıyorsunuz. Ve bu bir bahane oluyor. Eşinin ailesiyle birlikte oturmayıp ayrı evin olsa yemek bulaşık süpürge vs vs hepsini sen yapacaktın. şu an en azından kayınvaliden var. hamile olduğun için hassas bi dönemden geçiyorsun. herşey sinirlerini bozabilir. iletişimini iyi kurarsan abla gibi yaklaşıp dertlerine ortak olmak istediğini gösterirsen herşey daha kolay olabilir. ona sorsan kimbilir ne dertleri vardır. sevgilisinden ayrılmıştır. bi arkadaşı öbür arkadaşına laf taşımıştır :1: hepimiz geçtik o yaşlardan. fazla üstüne gitmeyede gelmez

Gelinleri de sonradan geldi diye sığıntı gibi hissettirmek doğru değil. iş yapmaya gelince evin insanı laf söyleyince sen sus sonradan geldin demek olmaz. herkes o evin insanı oluyor.

Gelinleri de sonradan geldi diye sığıntı gibi hissettirmek doğru değil. iş yapmaya gelince evin insanı laf söyleyince sen sus sonradan geldin demek olmaz. herkes o evin insanı oluyor.

bu konuda size katılıyorum. genellikle konu sahibi evin kurallarına uysun diye yorumlanmış. bu da hoş olmamış bence. birlikte yaşamak tek taraflı bir durum değil. ayrıca evde iş paylaşımı yapılmamısı da kural olarak nitelendirilemez. konu sahibinin haklı olduğunu düşünüyorum ancak görümce de ergenlik çağında olduğu için ona da anlayışla yaklaşılması lazım aksi halde nefret duygusu kabarabilir yengesine karşı. konu sahibine tavsiyem görümcesiyle olumlu bir diyalog geliştirmeye çalışsın öncelikle. mesafeyi koruyarak arkadaş olmaya çabalasın. ancak ondan sonra 'tatlım, güzelim şuna yardım eder misin, şu işi de birlikte yapsak mı' gibi pozitif bir tavırla yardım istesin iş yaparken. ama önce kızı kazanması lazım. sorun bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. tabi uğraşamam diyorsa da ayrı eve çıkmaya çabalayabilir.

aslında sen de haklısın ama 16 yaş da çok deli dolu zamanlar o yaşlardaki birine laf anlatmak zordur.boşver kafana takma çok da kendini iş yapmak için yorma görümceni eşine şikayet etme ortam gerilmesin huzurunuz kaçmasın evini ayırana kadar onu görmemezlikten gel idare et canım umarım bir an önce kendi düzenini kurarsın:31:

Seninki gene iyi benim gorumcem 38 yasinda bosanmis 4 yildir cocuguna kaynanam bakiyor aksam isten gelince bile cocuguna bakmiyor hic bi is yapmitor gecen gun sirf uyuzlugundan ben hamileyim mutfakta sogan kavuruyo ben sogan yemiyorum ve agir kokular midemi bulandiriyo kiymali yumurta yapiyo guya bide aaaaaa ben seni unuttum diyo

bir evde kayınvalide var iş yapıyor gelin var iş yapıyor bide 16yaşındaki kızmı iş yapsın yani kaç katlı bu ev hala işi bitmiyormu? küçücük kızdan fazla sorumluluklar beklemeyin hem ne güzel kendi işini yapıyormuş.bende hamileyim diosunuz ama çoğu hamile kendi evinin işlerininide yapıyor yemekte yapıyor işede gidiyor alışverişte yapıyor üstelik ona yardım eden bir kayınvalidede olmuyor bence çok abartıyorsunuz.

Kayınvalidenizin yanında oturuyo olmanız, o ev de
hiç birşeye müdahele etmeyeceğiniz ve haklarınız olmadığını anlamına gelmiyor tabi ki.
Kendinizce haklısınız yardım konusunda.
Fakat bu yaşlarda gerçekten böyle olabiliyor ve de kişiye özel bir durum bu.
Kendinizle kıyaslamayın ben o yaşta neler yapıyordum diye, o öyle görmüş,
ailesi de birşey dememiş, annesi yüklenmiş demek ki.
Şimdi sizin gelip bu düzen değişsin demeniz pek anlamlı olmaz, değişmezde zaten.
Olduğu gibi kabul etmekte fayda var.
Bir gün kendi eviniz olduğunda ancak bu tarz sıkıntılar olmaz sadece.
Ve ben de yazmadan geçemeyeceğim, kendi düzenini kurmadan evlenmenin de bazı bedelleri bunlarda malesef.
Hamileliğinzin tadını çıkarın boşverin bunları dert etmeyi.
Sağlıkla kucağınıza alın inş bebeğinizi.

bir konu vardi 15 yasindaki kiz enistesiyle iliskimi ne yasamis
herkes o kizdan icin "koskocaman kiz demisti hatta daha neler demisti"

simdi 16 yasindaki kiza "kucuk kizdan hizmet bekleyen kotu yenge" ilan edildi
16 yasinda kiz okula gitmiyo
dershaneye gitmiyo
sabah aksam nette karisani yok
evde is yapmiyo normalmi?
o yengenin cani yokmiu
kayinvalideye gore hava hos
kizi yapmasa gelini yapar iyi kotu

dershaneye gitmiyo
o yengenin cani yokmiu

tebrik ediyorum :46::46::46:

Bence de ağır işler olmasada size ve annesine yardımcı olması gerekir.
Sonuçta 16 yaşında bir genç kız.
Benim 7,5 yaşında oğlumun bile görevleri var, sorumlu bir birey olması için.
Belli görevler ona verilebilir.
Market alışverişine yardımcı olabilir.
Sofra kurup kaldırmak çok mu zor?
Bulaşık makinası boşaltmak?
Gelin geldiniz diye herşeye gözyummak zorunda değilsiniz elbet.
Ayrıca konu içinde en çok 16 yaşında bir genç kızın okumayıp , evde oturmasına üzüldüm.

Son düzenleme:
o evde yokmuş gibi yaşarsan bi beklenti içinde olmazsan kafan rahat eder farzet iş yapamıyor iş yapacağı bozuk :37:
bırak sarhoşu yıkılıncaya kadar derler bizde :52:
bide o yaşlar arsız oluyor yeni nesilde, ergenlik dönemi sayılır.üstüne gitme hem beklenti içinde olmazsan kafan daha rahat edecek inan bana.

aslında klasik konu sahibi tavırları
konuyu açınca herkes kendisini haklı bulacak sanıyolar
ama kimse kendinin hatasını görmez
burda da insanlar yazınca sen haksızsın diye
yorum yapanların hepsi kötü kaba vicdansız insanlar oluyo
bir kere daha yazmıştım
sadece ''hımm evet sen çok haklısın'' yazmamız lazım

Hiç bir konu sahibi evet sen yerden göğe haklısın sözünü duymak değil, aksine doğru şekilde ANLAŞILMAK ve YAPICI öneriler bekler. Ama bizim üyelerin yaptığı genelde şunu yapmasaydınız bunu yapmasaydınız deyip konu sahibinin geçmişini yargılamak ve kırıcı bir şekilde yorum yapmak. İnsanlar zaten bunalmış halde oluyorlar ki buraya yazıp bir nebze rahatlamak istiyorlar ama bizim yaptığımız daha da yarasını depreştirmek oluyor.

Korkarım bir gün bu forum bölümü bir kadının intiharına sebep olacak.

LÜTFEN BİRAZ İNSAF HANIMLAR...

:4:

kusura bakma canım o zaman.aynen senin gibi 16 yaşındaki görümcesinden,aynen senin gibi şikayetçi biri daha vardı:34:
ama 2 üyelik kullanıyorsun,diğer konunda belirtmişsin:34:

ayrıca kaynanan iş yapıyormuş,sırf senin üzerinde değil işler.kaynanan kızının iş yapmasını sorun etmiyorsa,senin de karışman doğru değil:34:

Eger dogruysa sanırım şu iftar vakti,
şortla dışarı çıktı diye abisinden dayak yiyen kız bu :26:

Konuyla ilgili olarak da siz bu düşüncelerinizi direkt görümcenize degil de,
kayınvalidenize bildirin.
Müdahale ederse tamam,
etmezse yapacak bir şey yok, en nihayetinde kendi kızı...

Son düzenleme:

dershaneye gitmiyo
o yengenin cani yokmiu

gerçekten tebrik ederim..

okuyorum okuyorum başa sarıp yeniden okuyorum..
bu kadın hamile kayınvalide hasta..
16 yaşındaki kız ergen dye hiç bir iş yapmasın ama diğerleri eşşek gibi iş yapsın öyle mi yani..zaten gelinin evi değil orası görümcenin evi ister yapar ister yapmaz öyle mi yani???
belli ki kayınvalide mahcup oluyor gelinine karşı hasta hasta bişeyleyler yapmaya çalııyor
bu hamile kız da kayınvalidesi tek yetişemiyor diye yardım ediyor

eee ama tek masum ergen görümce hanım..
kusura bakmayın 16 yaşındaki kızlar her haltı yemeyi biliyor bi zahmet işlerin de bi ucundan tutuversin..

yardım iste güzellikle diyenler kız istemiş banane sen yap demiş
iş yapma boşver diyenler kim yapacak peki? kayınvalide de hasta ona yazık değil mi?

Son düzenleme:
Hiç bir konu sahibi evet sen yerden göğe haklısın sözünü duymak değil, aksine doğru şekilde ANLAŞILMAK ve YAPICI öneriler bekler. Ama bizim üyelerin yaptığı genelde şunu yapmasaydınız bunu yapmasaydınız deyip konu sahibinin geçmişini yargılamak ve kırıcı bir şekilde yorum yapmak. İnsanlar zaten bunalmış halde oluyorlar ki buraya yazıp bir nebze rahatlamak istiyorlar ama bizim yaptığımız daha da yarasını depreştirmek oluyor.

Korkarım bir gün bu forum bölümü bir kadının intiharına sebep olacak.

LÜTFEN BİRAZ İNSAF HANIMLAR...

bence artik hic bir bayan derdini buraya aksattirmasiniz konu acan olmasin :1: konu sahipleri stress topu gibi görünüyor gel stressini at rahatla evine git :27::27:
böylece intihar edecek sebebde kalmaz :34:

Back
X