Sinir bozucu komşular

Çalışan hanıma yarın akşam inip pazartesi günleri birşeyler sirkelediğini söyleyebilirsin ama üst kattan tuvalet kağıdı, ıslak mendil v.s ne demek bence sis sirkeleme işini komple kaldırın kimsenin de sana birşey söyleme hakkı yok hele dedikoducu olanın. Çalışan hanım tabiki haklı dutduğuba inanıyor ama direk ona inersen senin dedikoducu seni suçlayabilir. Komple kaldırın silkelemeyi kendini de ezdirme apartman yönetmeliği vsr mesela kapıda terlik ayakkabı bırakmak da yasaktır alttaki bırakıyorsa uyar bu tip insanlara kendini ezdirme kesinlikle
Malesef yönetici benim üst katım binada düzen falan yok herkes kafasına göre hergün bişey silkelerken benim pazartesi silkelediğim çarsafada karısmasınlar. Bende düzen olusturmak için üst katıma pazartesi silkele dedim die sana diye hakaret etti, bi alt katıma dedim abla pazartesi silklerim bi düzen olusturalım dedim ve bu kurala sadece ben uyuyorum laf işiten de benim

Madem kendisi de yapıyor o zaman bişey diyemez. Kesin bir şekilde pazartesi günü silkeleme günü haberin olsun kapıya gelipte boşuna yorulma de. Ama mutfak tarafından değil tabi.
Ya ben senin yerinde olsam o üsttekini bi silkelerim neye uğradığını şaşırır bebek bezi ne demek bazen aldığın terbiyeyi bi kenara bırakacaksın ki herkes haddini bilecek!

Benim ust katimdaki, saydigin ne varsa mutfak balkonuma silkelerdi.

Kac kez uyardigim halde..

Birgun yine balkon batmis, sakince supurdum kurege topladim, ciktim ziline bastim evin icine pisligi doktum.
Hergun ben temizliyorum bugunde sen temizle dedim.

Evinde misafirde varmis haberim yoktu, aaa cok ayip bilmem ne
Siz susun lutfen dedim.
X abla hergun benim mutfak balkonuma bunlari silkeliyor, kadin gık diyemedi.
Komsuda utancindan morcivert bir renk aldi.

Dinsizin hakkindan imansiz gelir hesabi, o gunden sonra silkeleme gunu bekledi.

Malesef yönetici benim üst katım binada düzen falan yok herkes kafasına göre hergün bişey silkelerken benim pazartesi silkelediğim çarsafada karısmasınlar. Bende düzen olusturmak için üst katıma pazartesi silkele dedim die sana diye hakaret etti, bi alt katıma dedim abla pazartesi silklerim bi düzen olusturalım dedim ve bu kurala sadece ben uyuyorum laf işiten de benim
Üsttekini atın apartman yöneticiliğinden o kendisini yönetemiyor daha baksana canım.

Ya ben senin yerinde olsam o üsttekini bi silkelerim neye uğradığını şaşırır bebek bezi ne demek bazen aldığın terbiyeyi bi kenara bırakacaksın ki herkes haddini bilecek!
Anlatılacak gibi degil kadın benden bi 50 kilo rahat fazladır. Vede aşırı çirkef kimseyi kınamıyorum, bir gün bakkala sıfır kol gider ertesi günü başı kapalı, piskoloijk sorunları var o yüzden binadan kimse bulaşmaz laftan anlayan bir tip degil. O tipte ben oldugum için bana bulaşırlar

Anlatılacak gibi degil kadın benden bi 50 kilo rahat fazladır. Vede aşırı çirkef kimseyi kınamıyorum, bir gün bakkala sıfır kol gider ertesi günü başı kapalı, piskoloijk sorunları var o yüzden binadan kimse bulaşmaz laftan anlayan bir tip degil. O tipte ben oldugum için bana bulaşırlar
Canım bak psikolojik prpblemleri varsa gidip tedavi olsun o sizleri sindirmiş öyle aklınca. Kilo ile hiç ilgisi yok bu işlerin benim kızım 7 yaşında21 kilo ama kırmızı siyah kuşak taekwondacu😂 Halbuki gören zayıf uzun boylu diyor ama gazabı fena 🙊🙊🙊 Sen dinle beni el yumruğu yemiyen kendininkini balyoz sanırmış. Bir kere daha birşey silkelediğinde alttaki yada üstteki balkona çıkıp ciddi ciddi bağır çağır bak onlar nasıl süt dökmüş kediye dönüyor. Ama bunu yapman için önce kendin birşey silkelememelisin. Bence silkeleme onşsrın ilk silkeleemsinde bas yaygarayı bak nası susuyor hepsi yola geliyor.

Yattıgınız yatagın çarsafını nereye sirkeliyorsunuz
Banyodaki kuvete cirpiyorum ben sahsen. Sonra da su tutuyorum. Giden gidiyor. Giderde kalanlari da toplayip cop kutusuna atiyorum. Supurge diye birseyin icadindan haberiniz vardir bence. En kotu oldugunuz yere cirpin. Supurgeyle cekin sonra silin.
Kimsenin balkonuna kocamin kili tuyu gitsin istemem ben yani. Bence cok igrenc. Ya da benim saclarim neden milletin balkonuna dokulsun? Eski evimde de ustumdeki sizin gibi carsaf cirparken butun sac killarini balkonuma dokuyordu. Bir gun kurutmalarimin icine dusmus. O sinirle aldim kapisina ciktim. Saclari da kurutmalarimi da. Carptim suratina al sen ye bunlari diye.
Tas devrinde yasamiyoruz yani. Supurgeyle cektirin killarinizi da. Kimse onlari gormek zorunda degil.2

Yöneticiniz yokmu onunla görüsseniz. Bende en üst kattayım ama çok nadirdir birseyler sirkeledigim. Halı falan asla sirkelemem zaten . Hatta benim salonumun büyük cami var korkuluklarini cok dar yapmişlar giremiyorum araya cam silerken. Bazen komsularimdan rica ediyorum hortum tutuyorum cama . Sağolsun birsey demiyorlar. Apartmanda yasiyosa en alttakide biraz anlayisli olacak üsttekide.

Halıarımı silkelemem ya süpürgeye çekerim ya da yıkamaya veririm kirlenirse. Camdan sadece yatak çarşafı silkelerim o da zaten temiz çarşaf kimse rahatsız olmaz. Mutfak masasının örtüsünü de mutfak lavabomun içine silkelerim her zaman, kimse benim yemek kırıntılarımı alttan temizlemek zorunda değil. Oturduğum yerde kimse camdan birşeyler silkeleyip alttakını rahatsız etmez. Siz de aranızda konuşup böyle çözümler üretebilirsiniz.

Silkelemek hayatımda gördüğüm en saçma seylerden biri.
Yatak çarşafın battiysa yıka, bir şey dokulduyse süpür.
Moderniz diye geçiniyor işte insanlar.
Pat pat pat yaptın hı temizlendi
Apartman yaşantısına uyum böyle olmaz.
Herkes birbirine saygılı olmalı.
Kimse kimsenin pisliğini cekmek zorunda değil.
Gürültüsünü çekmek zorunda değil.

Her zaman bu şekilde düşünüyorum kimseyi rahatsiz etmemeye aşırı özen gösteririm.
Ne silkelenirim ne bir şey ama baktım bizim apartman ilkel, çağdışı yaratiklarla dolu en üst katım ben altimdaki her gün pat pat silkelenir.
Yanimdaki son ses tv izler benim odamda sanki. Yemek yaparken kapılarını acarlar koku merdivene yayılır.
Böyle kepazelik yok.
Basta boşver deli ile deli olma kızım dedim.
Sonra bir keriz ben miyim diyorum.
Nefret ede ede bir şeyler silkiyorum.
Bazen sesi açıyorum tv nin.
Merdiven ayağında hic konuşmam rahatsz olmasinlar diye artık konusuyorum gibi seyler.
Hak etmiyorlar ki.
Öyle ise böyle hadi bakalım diyorum.
Ay bende dolmustum.
Tabiki silkeleniyorsa alttaki gonlunce asla altta kalma.
O kendini kisitlamiyorsa asla kisitlama.
Ezik bu ya diyorlar. Ne edepli hatun ne düşünceli demiyorlar.
Altindaki yapmıyorsa sende yapma usttekinin acisini cikarma.
Usttekinide zabitaya sikayet et.
Çöpünü ustumuze silkeliyor diye.
Bu bir suc sonuçta

Bu arada kendini temizlerken çevresini ve başkasinin yaşam alanini pisleten insan temiz insanl değildir.
Temiz insan bahçeye düşen kirintinin üstüne basilacagini düşünür.
Alttakinin evinin batacagini düşünür öyle olmuyor ben temizleneyim millet batsin çevre batsin.
O kadar ironik ki hepte kendni çok temiz görenler silkelenir benim gözümde hic temiz değildir ve saygısızdir.

Ben uyuzluk olsun diye ayda yılda bir silkerim oda temiz 1 camasirdir 1 adet sırf alttaki laf soylerse agzinin payını vereyim diye.
Öyle carsaftaki kılı silkelemek, kil silkemek hiç doğru değil sen temizleniyorsun o batıyor.
Elalem baskasinin kirini pasını cekmek zorunda mi?
Temizlik anlayışı bir bütündür.
Önce kendini sonra evini sonra cevreni temiz tutarsın.
Biri kayipsa diğerleri de kayıptır benim gözümde
Düşüncem bireysel değil genel konu sahibi ona göre degerlendir.

Yatak çarşafı silkelemek nedir ya? Yikayinca olmuyor mu? Süpürge diye bir şey icat edildi.şu silkelenicileri anlamiyorum asslaa, bu da bi gösteriş şekli mi acaba konu komsuya.

Yatak çarşafı silkelemek nedir ya? Yikayinca olmuyor mu? Süpürge diye bir şey icat edildi.şu silkelenicileri anlamiyorum asslaa, bu da bi gösteriş şekli mi acaba konu komsuya.
En temiz benim bah bah nasilda cirpiyorum. 😀
Benimde aklıma bu geliyor.
Eskiden varmış çünkü elk. süpürge yokmuş, çamaşır makinesi yokmuş evler müstakilmis.
Şimdi yapmak çok mantiksiz.
Bizimkilerin aspiratörden bile haberi yok.
Bazen diyorum at eti mi pisiyor diye öyle leş koyuyor kapılarını açıyorlar.

Back
X