sinir harbi .

Konuyu anlamamışsın galiba. Kızcağızın derdi hamile olması. 7 aylık hamile bir de o kıza hizmet mi edecek?
Ben rahatsız olduğumda durumlarda gerekirse bir ekmeğe peynir koyar yerim ama evde misafir olunca maalesef mümkün olmuyor.
Evini de belki o yokken haftada 1-2 temizler umursamaz ama o varken illa ki toparlaması temizlemesi gerekecek.
Kızın yaptığı tamamennn bencillikkk düşüncesizlikkk

kızım sen delimisin hamile halinle dinleneceğine üçüncü dereceden kocanın akrabasının işinimi görüyorsun yani erkek olsa bu kişi yine bir nebze anlıcam ki o da hamile kadını yormamalı bu dediğinse bayan saçmalama hizmet edip durma. bak herkese böyle durumlarda dediğimi söylüyorum aktörler değişsene konu hep aynı olduğundan kız eve geldimi hadi birlikte sofrayı kuralım cnm çok ağrım var sana zahmet sofrayı toplar bulaşıkları makinaya dizer misin Allah razı olsun çok sevaba girdin. cnm eğilemiyorum şunları sen toplar mısın. çay yapmıştım sen servis edermisin diceksin. bu kadar basıt nazık ama hatunu çalıştıracaksın hamile kadına hayır diyecek hali yok ya. baktın olmuyor cnm kocam sen de bi el at diceksin. ben şurayı silemedim banyo tezgahı yada yeri ıslak eğilemiyorum kocacım bi zahmet kayıp düşmekten korkuyorum şurda bez var hadi sana zahmet. azcık çalıştır kocanıda misafirini de. iki canla işin yok hizmet mi ediyorsun gelen misafir bilmiyor mu nasıl bir eve geldiğini senin durumunu e bi zahmet çalışsın. hiç utanma söyle ayıp olmaz. sağdan soldan kimsede hamile kadın sana hizmet etmedimi demez yardım edeceksin tabi der. aklını başına topla hormonlardan mantıklı düşünemediğini çıkarmak istiyorum. sen bu dediklerimi uygula. rahat et.

koisafir çalıştırman kocanın misafiri çalışrıman konusunda birşey diyeceğini düşünüyorsan varsın desin o mu iki can taşıyor yada bi zahmet kaldırsın poposunu o yardım etsin. o da düşüncesizse biraz dürt hamileliğini öne sür ağrılarım var yapamıcam de. bebeğe birşey olursa sorumlusu sen olursun de vicdan yaptır - odun kocalar için geçerli bu- kalksın yapsın.

peki o kız sizin evinize gelmeseydi bu işleri kim yapacaktı?
en fazla sabah-öğle-akşam 1tabak fazla bulaşık çıkıyordur.
sorun o kız değil, sorun size ev işlerinde yardım edecek biri olmaması.
tek ders sınavına gelmeseydi yine konu açacak mıydınız
kocam yardımcı olmuyor hamileyim her işi yapamıyorum diye?
ama işte kadınlarda genelde var bu.
evde genç bir kız varsa kendileri de kendi evlerinin işini yapıyorlarsa
sanki kıza hizmet ediyormuş gibi hissediyorlar.
oysa ne alakası var o kız orda olsa da sen o işi yapıyorsun olmasa da.
ben de aynısını yaşadım.
çekindiğimden ya da yaptığım işin beğenilmeyeceğinden tedirgin olup
kalkıp da yardım etmeye cesaret edemezdim.
oysa yardım istense veya rica edilse seve seve yapardım.
iletişim önemli bişey. buraya yazacak kadar kafanıza takacağınıza
biraz hoş sohbetle güler yüzle "gel yemek yapalım" veya "şuraya eğilemiyorum yardım eder misin canım"
desen kızın arkasını dönüp oturacağını sanmam.
ama unutmamalı.
mecbur olduğu için değil yardım edebileceği için yapmalı.

Yemek hazirlarken, "bugün salatayı sen yap canım" de.
Yemekten sonra "hadi masayi toplayalim" de.
Ev süpürürken, "canim biraz sancim var sen süpürüver" de.
vs.vs.

Bu halinizle niye hizmet ediyorsunuzki koskoca kıza?
Eşinizinde sizin halinizi görüp yinede yardim edip, ettirmemesi
hiç kabul edilecek birşey değil.
Madem umurlarinda degil o zaman siz konuşun.

Hem eşiniz misafir olmadigi zamanda yardim etsin size yani
eline yapışmaz.

konu sahibi arkadaşıma %100 haklısın diyemiyorum. Muhtemelen hamilelik hormonları duygularını abartmasına yol açıyor ama konu sahibi arkadaşımızı eleştiren arkadaşlara da %100 haklı diyemiyorum. Tamam bu kız olmasa da o evde yemek pişecek bulaşık yıkanacaktı ama bu arkadaş evde yalnız olsa 2 günde bir tek çeşit yemek pişirse bile sorun olmaz ama evde misafir olunca her gün çeşit çeşit yemek pişirmek zorunlu oluyor. Eh bu kadar çok pişen yemeğin de ona göre bulaşığı oluyor. Gene yalnız olsa belki her gün evi temizlemek silip süpürmek zorunda kalmayacak ama evde misafir olunca gerekli oluyor. Belki bu ailenin akşam yemeğinden sonra çay içme adeti yok. Ama misafir olunca her akşam yemek sonrası çayı ayrı çerezi ayrı tatlısı meyvesi ayrı olacak. Bütün bunlar bazen sağlıklı bir kadına bile yorucu gelirken bu kadının 7 aylık hamile olduğunu unutmamalıyız. Bu yüzden bence misafir hanım az da olsa yengesine yardım etse, (sofranın hazırlanması kaldırılması çay yapılması servisi gibi) hem dersinden çok geri kalmaz hem de en azından hayır dua almış olur.

Ben de üniversite son sınıftayken bir süre teyzemde kaldım hem teyzem hamile de değildi ki kendisi sağlık bakımından benden daha sağlamdır. Yemeğinden temizliğine bulaşığına kadar hep yardım ettim. Teyzemin eniştemin kahvesini hep ben yapardım. Eve bie misafir geldiğinde çayı ben pişirip servis ederdim. Bitin bunlardan hiç de gocunmazdım. O yüzden 20 yaşındaki genç kızımızın da tüm bunları yapabileceğini düşünüyorum.

Naçizane fikrim.

hamile halinizle bir çocuğun eğitimine katkıda bulunmanız çok güzel ve tebrikler..öncelikle 2 hafta daha sabır içinde olun,temelli değil az kaldı diye kendinize telkinlerde bulunun..huzurunuzu bozmayın..size iş yaptırmaya utanmayan,çekinmeyen insana iş buyurmaya çekinmeyin.emirle değil tatlı dille işleri buyurun.mesela tuzluğu getirirmisin canım,tabakları masaya koyarmısın vs..Allah bebeğinizi sağlık,sıhhat,huzur içinde kucağınıza almanızı nasip etsin..

Ne ayıp..

Hamile bile olmasanız evinizde kalıyor insan kendini mahcup hisseder , kalkar yardımcı olur.. Olmayacaksa da otelde kalsaymış

Bu kadar dayanmışsınız, 1 - 2 hafta kaldı ise 3 + 3 günden 6 gün kaldı.. Sabredin..

Ama o en büyük kötülüğü kendine yapıyor bence , ilerde evlenirse çok zorluk çeker..

Yerinizde olsam , hadi gel yemek hazırlayalım falan derdim. Yardımcı olmasını sağlayın. Genç bir kız düşünemiyor olabilir, öğretilmemiş olabilir.

hamile olmasam bile 20 yaşındaki bi kızın ben iş yaparken kenara çekilip oturması beni rahatsız eder.eğer evimde bu şekilde misafir olacsksa o da bazı şeyleden fedakarlık yapmalı değil mi? bunu düşünemeyecek yaşta değil.siz kibarlık yapıp 1 ay kalmasına müsade etmişsiniz o da bunun karşılığı olarak azıcık düşünceli davranabilirdi! hamile kuzeni iş yaparken nasıl rahatsız olmadan oturabiliyor anlayamadım ben? 2 hafta kalmış,sabırlı olun lütfen.böyle insanlar çok var,eğer bir daha misafir olmak isterse ona göre tepkinizi belli edersiniz.

bulasiklari esine yikat agrim var de aksamlari uzat ayagini esin yapsin hem anlar biraz sikintini

kizdan yardim isteyemiyorsan esinden iste insan bir gun kendini iyi hissetmese gerekirse yemekte yapmaz, ama evde baska biri olunca mecbur kaliyorsundur anlayabiliyorum.

ama neden yardim isteyemiyorsun onuda anlayamadim? Isteyenin 1 yuzu vermeyenin 2 yuzu kara demisler

yahu bizde mi sorun var anlayamadım. millet ne rahat arkadaş. benim özel bir nedenimden dolayı akrabam evini açtığında vallahi koltuğun ucuna oturuyorum. bu insanlardaki rahatlığı anlamak mümkün değil.
bence artık siz de iş yapmayın, sancım var iyi değilim ev işlerini yapamıyorum diyin, hatta o kız da oradayken eşinize dönüp 1-2 gün izin alıp yanımda durur musun yardıma ihtiyacım oluyo bu günlerde filan diyin. azıcık yüzü varsa anlar herhalde.

cnmm bu sözlere katılıyorum ayrıca eşinden yardım iste bence

Son düzenleme:
Peki o kuzen olmasaydı işlerinizi kim yapacaktı bunu merak ettim ? Yine siz yapmayacak mıydınız ?

Eğer ekstra o kız için birşeylerde yapıyorsanız bundan sonra yapmayın,eşinizede artık yapamadığınızı söyleyin.
Fakat bunu söylerken kuzen yardım etmiyor diye hiç şikayet etmeyin bence.

zamane genç kızlarını aileleri çok rahat yetiştiriyor iş güç yaptırmıyorlar nazlıyorlar sonuç ortada kız seni annesi sanıyor kendi evindeymiş gibi rahat davranıyor.bence hiç çekinme güzellikle yardım iste hamileliğini öne sür sancım var ağrım oluyor canım bulaşığı makineye koyar mısın yada sofraya hazırlar mısın gibi ricalarda bulun çekinme ama kendini bu kadar da sinir etme şurda 6 gün kalmış kendini yıprattığına değmez

şöyle düşünüyorum ben...evde iki kişiyken bir makarna,bir salata yapsanız da yenir sorun olmaz ama bir misafir varken öyle basit yemeklerle idare edilemiyor.yine yalnızken 10 günde bir temizlik yapılabilir,zaten hamile bayan biraz daha rahat davranır ama misafir varken evi temiz tutmak gerekir.ayrıca kuzen var diye eşi de çok yardım etmiyordur diye düşünüyorum.konu sahibi bu konularda yalnız kalıyor gibi..

size katılıyorum. ayrıca bence konu sahibinin eşinin kuzenini bir kenara atıp eşinin ona yardım etmemesine üzülmeli. hamilelik zamanında bile el üstünde tutup yardım etmiyorsa ki sancılar başladı da demişsiniz. bebek dünyaya geldikten sonra size nasıl yardımcı olmasını bekliyorsunuz?

bende bazı arkadaşlara katılıyorum.konu sahibi misafirden değil ama eşinden yardım etmesini pekala isteyebilir
sonuçta misafir bugün var yarın yok.üstelik eşe antrenman olur doğum sonrası için

Açılan konuların çoğunun temelinde iletişimsizlik yatıyor. İstediğini söyleyememek, her sıkıntıya katlanmak, kan kustum kızılcık şerbeti içtim demek eskide kalmış artık. Ne istiyorsanız güzel bir dille açık açık söylemelisiniz. Kız belki yaptığı işi beğenmeyeceğini düşündüğünden ya da evine müdahale ediyor gibi görüneceğinden çekindiği için yapmıyor olabilir.

Şahsen ben gittiğim evlerde mutfağa dalmam yardım etmek için, dağınık olabilir, ev sahibi rahatsız olabilir. Yardım teklif ederim kabul edilirse öyle iş yaparım. Kız daha 20 yaşında bunu hesap edememiş olabilir. Güzel bir dille yardım istemek size birşey kaybettirmez, aksine iletişim konusunda çok şey kazandırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…