Sinir krizi

Sekerportakaliii

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2023
845
479
23
Bir şeyi uzun süre kafama taktıysam tahammül sınırım kalmadıysa bi anda patlayıp sinir krizi geçiriyorum bu çok nadir oluyor ama oldu da mı çok ağır oluyor geçen erkek arkadaşımla tartıştık ben bi anda sinir krizi geçirdim bayıldım başımı gözlerimi tutamıyordum çok korktu o da o günden beri çok iyi davranıyor. Ama bu durumu aşmak istiyorum ben çok mu güçsüzümde stres anında kriz geçiriyorum ne yapabilirim insanların benim için kötü düşünmesinden korkuyorum

İlacı içmeyince uyuyamadım ilk zamanlar sonra papatya çayı melatonin vs denedim uyudum da
Siz patlayıp rahatlıyorsunuz belki ama ya karşıdaki he şimdi alttan almış sevgiliniz de her zaman almayabilir yani üzerinize düşeni yapmalısınız ilaç içmeniz gerekiyorsa içmelisiniz enerjinizi atmanız gerekiyorsa spor yaparsınız atarsınız yani bir çözüm bulmalısınız bugün karşı taraf sinirinizi alttan alan biri olur ama başka bir gün alttan almayan biri olur sorunlar yaşarsınız.

Evet haklısınız ama o da hayatı yaşayış şeklime çok karışıyordu şunu yeme sabah erken uyan şunu yap bunu yap yapmayınca sürekli eleştiriyor o gün yine bi konuda eleştirdi psikolojim çok kötüydü anlamıyordu bunu . O kadar ağırıma gitti ki artık dedim ben kaldıramıyorum artık yapamıyorum sonra ağlamaya başladım bi anda nefesim kesildi nefes alamadım bayıldım uzun süre başımı sabit tutamadım. Sonra sabaha kadar uyumamış beklemiş bir şey olur diye ben ayrılacaktım diğer gün çok iyi davranmaya başladı bir sürü şeyler almış getirmiş bana yani onda da suç var aslında çok uzun süredir sabrediyordum

Peki bunda sizin hiç mi payınız yok bu kadar karışmasına varana kadar siz hiç uyarmadınız mı diyelim uyardınız dinlemedi ee sizden daha önemli biri var mı hayatta ilişkinizi kesin mümkünse kendini düzeltene kadar görüşmeyin ondan çok sizde suç maalesef önce siz kendinizi düşüneceksiniz ee noldu şimdi siz sinir krizi geçirdiniz ayrılacaktım ertesi gün iyi davranmaya başladı yazmışsınız hayır huylu huyundan vazgeçmeyecek can çıkar huy çıkmaz bunu bilesiniz.

Evet haklısınız hiç sesimi çıkarmıyordum dozunu arttırdı bir daha yaptığı anda bitiricem sürekli sevdiğim için yapıyorum sen düzel diye yapıyorum umursamazsın ama sen bunları önemsemiyorsun diyor terapi almamı vs o sağladı onlara bir şey diyemem ama bir insanın bana bu kadar müdahale etmesi bana ağır geliyor artık hep yalnız yaşadım o yüzden herhalde

2 taneydi birini ben kendim bıraktım 2 ay önce doktora sormadan birinide yarıma düşürmüştü kendisi sonra onuda bırakalım o zaman bir ay ilaçsız deneyelim dedi
Psikolojik ilaçları kendi kararınla aniden kesmek doğru değil. İlerlediğin sürecin varsa bile geri teper. Şu an da iyi durumda değilsin belli böyle transa geçer gibi krizler geçirdiğine göre. Sevgilini bırak sosyal hayatın, iş hayatın biter

2 taneydi birini ben kendim bıraktım 2 ay önce doktora sormadan birinide yarıma düşürmüştü kendisi sonra onuda bırakalım o zaman bir ay ilaçsız deneyelim dedi
Ee o ilaçlar pat diye bırakılmıyor o ilaçları pat diye bırakınca neler oluyor bir kez denedim ağzımın payını aldım 2 hafta kafam sarhoş gibi gezdim

Aslında sorularınızın cevaplarını kendiniz veriyorsunuz aslında

Evet zaten ruh gibi geziyorum doktoru aradım asistanı konuşuyor geçer vs diyor bir ay sonra geldiğinizde tekrar kriz yaşarsanız değerlendiririz falan dedi

Bende sinir krizi geciririm ara ara. Liseden beri duzenli psikiyatr takibim de var. Bu aralar dozu o kadar arttı ki, sinir krizi anında bayilamadigim için saatlerce konuşamadıgim oluyor. Yillarca başa çıkma yöntemleri için terapi de aldım ancak Malesef sinir krizi bazı insanlar için kader. İçine atanlar da vücudun verdigi bir tepki. Eşim alisiktir benim, üstüme gelmez sinir krizi geçirince vs. Durumunuz benim gibi geçici değil sanırım o nedenle hayatınızdaki insanı bu konuda anlayışlı ve destek veren birisinden seçmenizi tavsiye ederim

İlacı daha bırakmamanız gerekiyor o zaman zamanı gelmemiş. Sevgiliniz üstünüze bu kadar geliyorsa size zarar veriyorsa ayrılın bence.

Benim çok uzun zamandır olmuyordu atlattım sanıyordum erkek arkadaşıma söylemiştim bunu artık olmuyor demiştim bi anda tekrar oldu ama çok uykusuz kalmıştım anlayışlı karşıladı suçladı kendini bence biraz bide ben kriz anında nefes alamıyor gibi oluyorum aslında alıyorum da çok korkmuş uyurken nefes alamıcam diye sonrasında hiç uyumadım hep baktım nefes alıyor musun diye dedi zaten ilk defa tartıştık ben içime atıyordum bi anda patladım anladı o da artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…