Neden olduğu belli, haksızlığa uğramaya kimse tahammül edemez. Önemli olan nasıl kontrol edeceğiniz. Nefes egzersizleri yapabilir bir süre ortamı terk edebilirsiniz. Söyleyeceklerinizi tasarlayıp kendinizi güzelce anlatabilirseniz rahatlarsınız.
artık kontrol edemiyorum, arabanın camını yumrukladım, kendime zarar vercem nerdeyse, kendimi atıcam bir gün arabadan. o kadar kontrolden çıkıyorum, çünkü adam sürekli tahrik edici yönde konuşuyor. ama yine de böyle bir davranış biçimi göstermek istemiyorum. normal değil gibi.
Profesyonel yardım almayı da deneyebilirsiniz. Kendinize ya da bir başkasına zarar verici seviyeye gelmemeli.
bende aynı senin gibiyim.. haksızlıga tahammül edemiyorum.. ve karsmdaki insan beni anlamadı zaman cıldırıyorum sinr krizi geciriyorum panik atak hastasıym en sonunda bayılıyorum.. bir çözüm bulamadm ben bu halime..
yani dışarıda öfke kontrolüm var aslında, gerek var mı sizce? ben de bugün artık rahatsız oldum ve size danışmak istedim.
Öfkelenmeyin,zaten siniriniz bozulmuş,neden öfkelenesiniz?
Anlayış gösterin,yok sayın,kendinizi üzmemeniz,kinlenmemeniz için.Olayları basite indirgeyip çok üstünde durmadığımızda,hayat daha bir kolaylaşıyor
işte sakin kalamassak daha kötü oluyor aynen haklı iken haksız oluyoruz.. daha kötü oluyor bende biliyorum hatta eşimde diyor bak saman alevi gibisin cok fevrisin esiyorsun gürlüyorsn tahammül bırakmıyorsn böle yaparak eline birşey gecmez dior ama içime atncada bayılıyorum hadi cık işin içindenn bu aralar sinirlendmde ogluma sarılıyorum sakin kalmaya calışıyorum benmde elti ve görümceye hiç tahammilm kalmadı habire bir onlarla ugraşıyorumbenim bu kadar yoktu, evlendikten sonra sık tekrarlanıyor, çünkü kimse sinirlerimi bu kadar zıplatmıyordu. rahatsız oluyorum, haklıyken haksız konuma düşüyorum. sakin kalmak istiyorum ama başaramıyorum. resmen sinir krizi geçiriyorum işte, kendime zarar veriyorum
Kendinizi huzurlu hissetmediğiniz her ortamda haksızlığa uğramışlık hissi sizi bu krizlere sokacaktır. Tabi sizi bu öfke nöbetine sokan durumlar ya da kişiler de önemli. Mesela sakinken eşinizle konuşmayı deneyebilirsiniz öncelikle. O size yüklenirken sizin neler hissettiğinizi anlatın. Belki onun da size yüklenmesinin altında yatan sebepler vardır. Sinirlenmeden ama. Sinirlendiğinizi fark ettiğiniz an konuyu erteleyin. Sakinleşin. İçeride dışarıda fark etmez. Öfke en çok size zarar verir.
sakinken sorunları konuşmak istemiyor. sanırım en büyük sorun bu. off başlamayalım kapat şu konuları diyor, konuşulamayan konular tartışma sırasında patlıyor. bir konuda yok aslında, kendimi inanılmaz anlayışlı biri olarak görüyorum, insanlarla kendimi kıyasladığımda bir çok şey için sorun çıkarmadığımı düşünüyorum, fedakarlığı hep ben yapıyorum, evin tüm yükü üstümde, ailelerle asla sorunum olmaz, erkek arkadaşları ile tatile gitmesine bile müsade eden biriyim, yani kafa yapısı olarak rahat bir insanım, herkes mutlu olduğu gibi yaşasın tarzında takılıyorum ama eşim kendi en ufacık bir şey yapması gerektiğinde ortalıgı ayağa kaldırıyor, belki de onun sinir problemi var ve onun sinir problemi yüzünden ben sinir krizi geçiriyorum. yani inanın anlamadım. arkadaşlarıma yada aileme de bunları anlatmak istemiyorum.
işte sakin kalamassak daha kötü oluyor aynen haklı iken haksız oluyoruz.. daha kötü oluyor bende biliyorum hatta eşimde diyor bak saman alevi gibisin cok fevrisin esiyorsun gürlüyorsn tahammül bırakmıyorsn böle yaparak eline birşey gecmez dior ama içime atncada bayılıyorum hadi cık işin içindenn bu aralar sinirlendmde ogluma sarılıyorum sakin kalmaya calışıyorum benmde elti ve görümceye hiç tahammilm kalmadı habire bir onlarla ugraşıyorum
Bence birlikte bi kaç seans yardım alabilirsiniz. Onun da, sizin neden sinirlendiğinizi anlaması gerekiyor. Anlattıklarınıza göre sağlıklı bi iletişim kurulamıyor yani bu tartışmalar sırasında. Sizinkiler kavgaya, karşı tarafı suçlamaya dönüşüveriyor. Bu durumda sizin de bilinçaltınız 'ben o kadar özveride bulunuyorum bunu haketmiyorum' tepkileri veriyor.
eşiniz cok anlayıssız ve düşüncesiz biri sanrm bu yüzden böylesiniz iyice hırcınlasmssnz ona karsı.. peki bu durumu konuştugunuzda ne diyor size ?ne elti ne görümce, düşünün adamın hiç bir yakınıyla bir sorun yaşamadım, annesi laf soksa güldüm geçtim, yapım öyle, kimse için aramı bozmadım. yani sinir krizi geçirme sebebim, haksızlık ediyor bunları görmüyor sanki, çalıştığım halde yemeği ben yaaprım her şeyi ben yaparım, iş yerinde görüyorum eşleri çalışmayan erkekler bile bir şeylere yardım ediyor, eşim görmek istemiyor, sürekli bana ne yapıyorsun ki modunda. bilmiyorum işleri yapmak sorun değil de haksızlık yaptığında kopuyor bende her şey.
evet tam olarak öyle oluyor, tam tanımı bu ama bu sorun asla çözülmüyor. flört döneminde de aynıydı evlendik aynı, nankörlük yapıyor ve deliriyorum ama derdi ne anlamıyorum oda beni suçluyor. bir arkadaşımda terapi alın dedi ama onun umursayıp da geleceğini sanmıyorum.
ne elti ne görümce, düşünün adamın hiç bir yakınıyla bir sorun yaşamadım, annesi laf soksa güldüm geçtim, yapım öyle, kimse için aramı bozmadım. yani sinir krizi geçirme sebebim, haksızlık ediyor bunları görmüyor sanki, çalıştığım halde yemeği ben yaaprım her şeyi ben yaparım, iş yerinde görüyorum eşleri çalışmayan erkekler bile bir şeylere yardım ediyor, eşim görmek istemiyor, sürekli bana ne yapıyorsun ki modunda. bilmiyorum işleri yapmak sorun değil de haksızlık yaptığında kopuyor bende her şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?