Sinir oldum ya

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Günaydın kızlar.

Sinirlerim tepeme çıktı sabah sabah.

Eşimin kendine ait küçük bir ihracat firması ve toptan mal sattığı bir dükkanı var. İki ortaklar + ben çalışıyorum. Ben dükkanla, para hesabı ile ve müşteri yazışmaları ile ilgileniyorum. Onlar imalata koşuyor. Dükkan ve yazışma işi yeni çıktı para hesabı hep bendeydi. (Yazışma yapılan yeni müşteri yabancı, bizimkilerde dil yok)

Maaş falan almıyorum. Her istediğim yapılıyor paraya ihtiyacım yok.

Buraya kadar sorun yok. Para bilmem ne konusundan ne eşimin ne ortağının hiç haberi olmaz. Benden resmen harçlık isterler veririm yani. Mal yüklenince de kar paylaşılır.

Bayramdan sonra 50bin € ödeme aldım. O zaman € 3,14tü. Şu an 3,32 (son yarım saattir sinirimden bakmadım değişmiş olabilir) bu arada para lazım olmadı bozdurmadım. Keyfime göre bozdurabilirdim de o an yani kimse sormazdı bile.

Bu hafta ödemeler vardı. Baktım yükseliyor. Ödemeleri cumaya erteledim. Kumaş ödemesi bilmem ne derken gidecek zaten hani kalan parayı değil gidecek olanı tutuyorum. Şu haliyle havadan gelen 8500 TL para yapıyor. Düşebilir de artabilir de ama zarar etmez yani.

Daha eşimin bile bu sabah haberi oldu.

Bana söylediği şey şu. "Bize düşen 4bin kusuru bebeğin hesabına aktar." oldu paşam. Bunu konuşurken ortağı girdi içeri hemen müjdeyi verdi tabi. "Slim böyle bir şey yapmış durup dururken kar ettik eheh" falan diye. Ağzımı açana kadar herkesin haberi oldu resmen.

Paraya konmak niyetinde değilim yanlış anlaşılmasın. Ortada bir ortaklık zaten var.

Ama ortağının eşi çocuğu var diye dükkanda durmuyor, e ulan bende hamileyim. Sızlanmıyorum zaten ah vahlık hamile değilim de ben eşek gibi iş peşinde koşarken benim ettirdiğim kar niye şak diye ikiye bölünüyor?

Eşim para konularında saf salak bir adam değildir. Kimsede parasını bırakmaz. Kendimden çok ona güvenirim. O böyle yaklaşınca kendimden şüpheleniyorum.

Bari o para üçe bölünseydi ya, haksız mıyım?

canım haklı olsan da bu işler önceden konuşulması lazım.
kısaca senin iş olmazdı,(bence)
ama bundan sonrası için talebini iletmen gerekir.

Normalde hep para gelsin de ödeme yapalım diye beklerdik.
Bu müşteri ile ön ödemeli çalışmanın avantajı oldu bu.
Öngörülebilir ama akla gelir bir şey değildi.
Bundan sonra pisleşicem ya. Eşime çok kızdım.

Maaşını alman gerekti senin ortaginizin eside gelse problem yok ama sen gidip o gelmiyosa orda sen calisansin ve gayetde ssk ve maaşın olması lazım sonuçta sen anlamasan bu işlerden başka birine maaş verilecekti dimi konuş bence geç olmadan dahada

Maaşını alman gerekti senin ortaginizin eside gelse problem yok ama sen gidip o gelmiyosa orda sen calisansin ve gayetde ssk ve maaşın olması lazım sonuçta sen anlamasan bu işlerden başka birine maaş verilecekti dimi konuş bence geç olmadan dahada

evet iyotsuztuz iyotsuztuz en azından sgk olması gerekir.

Canım senin yapacağın şu saatten sonra orada ortak gibi değil fakat bir çalışan gibi para almak. Ya da git evinde otur. Üçüncü bir alternatif komisyoncular gibi ortaklığa kar yaptırdığın kadar yüzde üzerinden pay al.
Ticaret hukukuna göre böyledir.
Eger öyle olmasaydı şirket müdürleri çalışanları şirket kar ettikce maaşı artardı ama öyle olmuyor onların maaşı aynı kalıyor kâr ortaklara ait .
Ayrıca sen orada muhasebe+çeviri yapıyorsun bence en az aylık 2500 tlyi hak ediyorsun

Bence simdiye kadar ses cikarmadiginiz icin oyle bisey dusunulmemis.
Her ne kadar es ve dost dahi olsa bence oraya emek veriyorsunuz normal bi calisan gibi alacaklar maasinizida verecekler en uygunu bu

Maaş almak istemiyorum ya öyle bir talebim ya da beklentim yok halinden memnunum.
Ben bu parayı ben başardım olarak görmüştüm benden çalınmış gibi hissediyorum.

Haksızsın canımcım.
Sen ortak değilsin o işletmeye, üçe bölünmemeli. Keşke baştan maaş olarak ya da belli bir yüzde karşılığı ortak olarak anlaşsaydınız. Diğer türlü konu çok havada çünkü.

Uff :/ evet ortak değilim.
Zaten eşim böyle yaklaşomca şüphelenmiştim ben mi manyağa bağladım diye.

ortak iki kişi ise ikiye bölünür, üçe değil. siz maaş olarak anlaşmalısınız bence. çalışıyosanız karşılığını alın.

Maaş almamam konusunda sıkıntı yok.
Hani saçımı süpürge ediyorum meselesi değil.
Ama bunu başardım hissi olmuştu o gidince şey oldum.

Canım ortaksanız bölünmeli sende çalısma şikayetciysen bence kendini doldurma olması gereken bu bencede

Ben ortak değilim.
Eşimle ikisi ortak.
Ben burada çalışmaktan memnunum ben çalışmazsam müşteri temsilcisi almaları gerek, iş yoğun da değil nerden Baksan ayda 4 bin eleman parası yemeği vs demek.

ortak olduğu için ikiye bölünecektir ama bence sizde maaş isteyin madem o kadar çalışıyorsunuz.

evet iyotsuztuz iyotsuztuz en azından sgk olması gerekir.

Canım senin yapacağın şu saatten sonra orada ortak gibi değil fakat bir çalışan gibi para almak. Ya da git evinde otur. Üçüncü bir alternatif komisyoncular gibi ortaklığa kar yaptırdığın kadar yüzde üzerinden pay al.
Ticaret hukukuna göre böyledir.
Eger öyle olmasaydı şirket müdürleri çalışanları şirket kar ettikce maaşı artardı ama öyle olmuyor onların maaşı aynı kalıyor kâr ortaklara ait .
Ayrıca sen orada muhasebe+çeviri yapıyorsun bence en az aylık 2500 tlyi hak ediyorsun

SGK eşim kendine başlatırken benim de başlamış. Haberim daha geçen hafta mı ne oldu. Meğer ortada ne müşteri ne dükkan yokken ben sigortalıymışım :D

Kızlar maaş alma durumundan şikayetçi değilim. Birikim olsun, harcama olsun rahatım sıkıntı yok.

Bu konuda dediğim gibi ben o parayı havadan getirdim diye eşimle ortağı çalmış gibi hissediyorum. Saçma olduğunu kabul ettim sanki. Ben yaptım bencilliği var şu an.

SGK eşim kendine başlatırken benim de başlamış. Haberim daha geçen hafta mı ne oldu. Meğer ortada ne müşteri ne dükkan yokken ben sigortalıymışım :KK70:

Kızlar maaş alma durumundan şikayetçi değilim. Birikim olsun, harcama olsun rahatım sıkıntı yok.

Bu konuda dediğim gibi ben o parayı havadan getirdim diye eşimle ortağı çalmış gibi hissediyorum. Saçma olduğunu kabul ettim sanki. Ben yaptım bencilliği var şu an.
O zaman şöyle yapabilirsin :) esin ve ortağının oldugu bi an sevimli bi şekilde "gençler bu kâr ı size ben yaptım payımı alırım" dersin alırsın :dondurma::halay:

En oluru size iyi iş çıkarmanızdan ötürü ikramiye tarzında bi güzellik yapılabilirdi.
Aynı şeyi ortağınızın eşinin yaptığını varsayın, o durumda da 3'e bölünmesini ister miydiniz ?
Ama maaş almanız konusuna ben de katılıyorum. İhtiyaç karşılamaktan ziyade birikim de yapabilirsiniz.

SGK eşim kendine başlatırken benim de başlamış. Haberim daha geçen hafta mı ne oldu. Meğer ortada ne müşteri ne dükkan yokken ben sigortalıymışım :KK70:

aynı şekilde zarara da uğratmış olabilirdin.
o zaman hissiyatın ne olurdu merak ettim:))
açıkcası maaş talep etmezken havadan gelen bu paranın hepsi benim olmalı hissiyatını biraz çocukca buldum:))

Ortak olmadığınız için size pay düşmeyeceğini düşünüyorum. Ama küçük bir jestleri olabilir ne bileyim bir louis vuitton çanta kötü olmazdı. :KK53:

Ben de eşimin şirketinde bazen ilgileniyorum bu tip konularla ama genelde kar etsek bile eşim ikiye bölünsün diyor. Ortağıyla eşit alıyor çünkü. Söylediği de "bugün biz yarın o bu işte ayrı gayrı olmaz" tarzı şeyler yani. Ama sektörlerimiz farklı tabi sizinle.

Eşiniz bu duruma ses çıkarmıyorsa boşverin. Mantıklı düşününce karşı tarafın eşi yardımcı olmadığı için sanki sizin daha fazla almanız gerekiyor gibi ama ortaklıkta bu tip şeyler hep oluyor. En iyisi sizin maaşlı çalışmanızdı ama artık bu gündeme gelirse biraz garip olur. Yerinizde olsam çalışmam,birini bulun derim. Böyle kullanılmış gibi hissederim kendimi çünkü.

O zaman şöyle yapabilirsin :) esin ve ortağının oldugu bi an sevimli bi şekilde "gençler bu kâr ı size ben yaptım payımı alırım" dersin alırsın :dondurma::halay:
Kulaklarını delgeçle delme planları yapıyorum.
Ben size gıcık oldum € düşsün öyle bozdurucam da diyebilirim :D
Ya ağzımı hiç açmasaydım keşke mal yüklenince ona göre verirdim.

En oluru size iyi iş çıkarmanızdan ötürü ikramiye tarzında bi güzellik yapılabilirdi.
Aynı şeyi ortağınızın eşinin yaptığını varsayın, o durumda da 3'e bölünmesini ister miydiniz ?
Ama maaş almanız konusuna ben de katılıyorum. İhtiyaç karşılamaktan ziyade birikim de yapabilirsiniz.

Hani nasıl söyleyeyim maaş konusu bizde cidden gereksiz.
Para bende. Hep öyleydi.
Milyon dolarlar dönmüyor ne yazık ki.
Yani atıyorum mal başına 2şer € koyuyoruz. Onları baştan alıyorlar. Sonra imalattan arttırdıklarını (kesime 1 tl demiştir ama 40 kra yaptırmıştır gibi) bölüştürüyorum. Yükleme sonunda 100 bin de kalabiliyor adete göre 10 bin de.

Hani maaşa gerek cidden yok

Back
X