• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sınırden elım ayagım tıtrıyo.

bir de demişsiniz ya eşim korktuğu için anlık tepki verdi.. iyi de kızınız beşikte bile değilmiş o anda, neden korkuyor ki o zaman? bu bile saçma geldi bana ve eşinizin öfke kontrolü konusunda sıkıntı yaşadığını düşündürttü.
Kızım besıktwsı bı beraber oyun oynuyoduj kızımn aglamasıyla ben odaya yoneldım oglumda pesımden fırlattı oyuncagı o anda bende kızımı aldın emzırmeye esımde ogkuma vurmus neyı celısklı ben anlayamadım da sız ıyke dusunuysanız bısey dıyemem esımı burdanıye savunaym ne gecer elıme bence bu celıskı ama neyse.

I
bakın kendi yazdıklarınızı tekrar okuyun ve siz karar verin kendi içinizde çelişiyor musunuz çelişmiyor musunuz? eşinizi savunmak adına gerçekliğinden kendinizin bile emin olmadığı şeyler yazmayın lütfen. burada önemli olan ne sizsiniz ne eşiniz. kendini savunamayacak kadar küçük olan oğlunuz önemli olan. eğer gerçekten son yazdıklarınız gibiyse durum ne ala. ama eğer eşinizin eğitim şekli daha önce yazdığınız gibi dayaksa bunun bir an önce önüne geçin. gerekirse eşinize kötü olmaktan korkmaktan diş gösterin. bi mesajınızda buraya gelip yazmasam eşimle kötü şeyler yaşardık demişsiniz ya gerekirse yaşayın. çünkü o çocuk kendisini sizin gibi savunamaz size muhtaç. kişilik gelişimi için 7 yaşına kadar olan süreç çok önemli. başka arkadaşlar da belirtmiş. şiddetle büyüyen çocuk ileride kendi eşine kendi çocuğuna şiddet uygulamanın doğru olduğunu düşüneceği için öyle davranır ve hatta belki size bile şiddet uygular.
stBen bır yada 2 yılık evlı degılım sıddet uygulasaydı 5 yıldır uygulardı ya da oglunu sureklı doverdı

benim çocuğuma babası bile olsa kimse vuramaz... çok fena haddini bildirirdim... ayrıca böyle bir babanın neresi iyi olabilir ki... çocuğunu emanet edip bi yere bile gidemezsinki gözün arkada kalır

I

stBen bır yada 2 yılık evlı degılım sıddet uygulasaydı 5 yıldır uygulardı ya da oglunu sureklı doverdı

zaten dövmüş sizede döv demiş. tavsieyde bulunmuş. bunun azı çoğu mu var siz eşinizi savunmaya geçtiniz farkındamısınız?

bence koca adamdan ziyade o meleğinizi savunun biraz

Kızım besıktwsı bı beraber oyun oynuyoduj kızımn aglamasıyla ben odaya yoneldım oglumda pesımden fırlattı oyuncagı o anda bende kızımı aldın emzırmeye esımde ogkuma vurmus neyı celısklı ben anlayamadım da sız ıyke dusunuysanız bısey dıyemem esımı burdanıye savunaym ne gecer elıme bence bu celıskı ama neyse.
Daha önceki cevaplarınızdan birinde oğlum beşiğe fırlattığı için eşim korktu demiştiniz ona istinaden yazdım. siz de ben kızımı emziriyodum demiştiniz. eee ben de diyorum ki beşik boşsa beşiğe fırlatılan oyuncak eşinizi neden korkuttu da küçücük çocuğa el kaldırdı yanağını kızartacak kadar hem de? elinize ne geçeceğini bilemem ama şiddeti hoşgörmemenizi tavsiye ederim naçizane. siz hoşgördüğünüz için eşinizi savunmayın dedim.

bizde az dayak yemedik annemizden az terlik yemedik kafamıza ama ne oldu sinirli bireyler yetişti.bende karşıyım dayaga,çünkü dayak egitim yöntemi,terbiye yöntemi olamaz aksine çocugu arsızlaştırır.eşinizi çok ciddi uyarmalısınız.hatta oglunuzda tavır almalı bir süre babasına

size kesinlikle katılıyorum.

I

kaç yıllık evli olduğunuzla bir ilgisi yok. her neyse siz kendiniz dediğiniz eşinizin eğitim şeklinin dayak olduğunu hatta size de o yönde tavsiyede bulunduğunu. ben de ona dayanarak konuştum böyle konuşan bir insan bana göre bu zamana kadar şiddet uygulamadıysa bile bir potansiyeli vardır benim gözümde ki muhtemelen ilk uygulama oğlunuzun üzerinde olmuş

zaten dövmüş sizede döv demiş. tavsieyde bulunmuş. bunun azı çoğu mu var siz eşinizi savunmaya geçtiniz farkındamısınız?

bence koca adamdan ziyade o meleğinizi savunun biraz
ben de aynı şeyi söylüyorum ancak beni anlamaktan itina ile kaçınıp hala eşini savunuyor.
bu mantıkta olan bir insan bugün yapmazsa bile sorunları çözmek hataları düzeltmek için yarın öbür gün şiddete başvurur ama anlatamıyorum işte. :(

hala eşinizin mutluluğunu mu düşünüyorsunuz? şaşırıyorum artık
keşke eşine çatsaydı kavga etselerdi eşi de anlasaydı azıcık yaptığının yanlış olduğunu. ne olursa olsun onlar koca insanlar kavga da etseler bağrışsalar da kendilerini savunabilirler ama oğulları henüz kendini savunabilecek yaşta değil ne yazık ki, ve daha da kötüsü ne annesi ne bbası bu durumun farkında değil sanki.. :(

ben de aynı şeyi söylüyorum ancak beni anlamaktan itina ile kaçınıp hala eşini savunuyor.
bu mantıkta olan bir insan bugün yapmazsa bile sorunları çözmek hataları düzeltmek için yarın öbür gün şiddete başvurur ama anlatamıyorum işte. :KK43:
eşiyle arasının bozulmasından korkuyor anladığım kadarıyla. bence ciddi bi rest yada terapi şart.

eşiyle arasının bozulmasından korkuyor anladığım kadarıyla. bence ciddi bi rest yada terapi şart.
evet korkusu bu ama dediğim gibi gerekirse bozulur arası ama iki üç gün sonra barışır onlar ama bunun önüne geçemezse yarın öbür gün daha üzücü durumlarla karşılaşır onun çözümü de olmaz.

baba otoritesinin herzaman olmasından yanayım, fakat bu dayak şeklinde olmamalı, bnm babam ben 6 yasındayken vefat etti bizide hep amcam dövdü . şimdi 22 yasındayım ve asla görüşmüyoruz. geçmişten gelen psikolojiyle. Eşinizle konusmayı deneyin evi terketmek yerine . hatasını anlasın.

benim çocuğuma babası bile olsa kimse vuramaz... çok fena haddini bildirirdim... ayrıca böyle bir babanın neresi iyi olabilir ki... çocuğunu emanet edip bi yere bile gidemezsinki gözün arkada kalır
keşke eşine çatsaydı kavga etselerdi eşi de anlasaydı azıcık yaptığının yanlış olduğunu. ne olursa olsun onlar koca insanlar kavga da etseler bağrışsalar da kendilerini savunabilirler ama oğulları henüz kendini savunabilecek yaşta değil ne yazık ki, ve daha da kötüsü ne annesi ne bbası bu durumun farkında değil sanki.. :KK43:
Kavgamı nıye nedkdar zıt dusuncelere sahıbız allaha sukur esımle bırbırbı yıyen bı cıft deglız ve kavgaylada hıc bısy cozulmezona yaptıgının yalnıs oldugunu soylemem ıcın kavgamı gerekıyo sız boyle yapıyosanız amenna ama herkezın gorusufarklı benım cocuguma benım kadar uzulemezsınız emın olun o cocuk yetrnce korkmusken ben kalkıp kocamla kavga etmezdın hanı bırı demıs ya cocugu dayak yıyo konu acıyo ne sacma ya kocama yazıklar olsun dedım ogkunu da aldım odasına goturup uyttum ve sonrada cıkıp esımle konıstum bana yaptfını savunaaydı pısman olmasaydı o zaman kavga da edrdm bosardım da amabu durunda kavga etmek yerszlık tı cocugumy savunmak ıcın ılla esımle kavga mı etmem lazım bencehayır ha yaptıgının karsıkıgında hıc bısey demeyp susup otrsaydım o zaman yıne haklısınız derdım.

Kavgamı nıye nedkdar zıt dusuncelere sahıbız allaha sukur esımle bırbırbı yıyen bı cıft deglız ve kavgaylada hıc bısy cozulmezona yaptıgının yalnıs oldugunu soylemem ıcın kavgamı gerekıyo sız boyle yapıyosanız amenna ama herkezın gorusufarklı benım cocuguma benım kadar uzulemezsınız emın olun o cocuk yetrnce korkmusken ben kalkıp kocamla kavga etmezdın hanı bırı demıs ya cocugu dayak yıyo konu acıyo ne sacma ya kocama yazıklar olsun dedım ogkunu da aldım odasına goturup uyttum ve sonrada cıkıp esımle konıstum bana yaptfını savunaaydı pısman olmasaydı o zaman kavga da edrdm bosardım da amabu durunda kavga etmek yerszlık tı cocugumy savunmak ıcın ılla esımle kavga mı etmem lazım bencehayır ha yaptıgının karsıkıgında hıc bısey demeyp susup otrsaydım o zaman yıne haklısınız derdım.
dediklerimden hiçbirşey anlamadan cevap veriyorsunuz gibime gelmeye başladı, kusura bakmayın ama düşüncem bu.. ben size eşinizle gidin kavga edin demedim ama siz bir cevabınızda eğer burada gelip paylaşmasaydım eşimle kötü şeyler yaşardık demişsiniz ben de gerekirse çocuğunuz için kavga da edersiniz ama çocuğunuza zarar vermemesi gerektiğini anlatırsınız demeye çalıştım ama her neyse nasılsa bu dediğimi de yanlış anlayıp kendi bildiğiniz gibi cevap vereceksiniz. size iyi günler diliyorum, temennim eşinizle ve çocuklarınızla huzurlu, mutlu bir ömrünüz olsun. sevgiler..

Konu sahibi eşinin çocuğuna uyguladığı şiddetten bahsetmiş, bazı arkadaşlar da kocanla neden kavga etmedin demiş, anne baba arasındaki gerginlik kavga gürültü o çocuğa psikolojik şiddet olacaktı bu sefer, ne farkı var? hanımefendi konuşarak çözme yoluna gitmiş, tekrarı olursa da eşine daha sert bir tepki koyabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.

dediklerimden hiçbirşey anlamadan cevap veriyorsunuz gibime gelmeye başladı, kusura bakmayın ama düşüncem bu.. ben size eşinizle gidin kavga edin demedim ama siz bir cevabınızda eğer burada gelip paylaşmasaydım eşimle kötü şeyler yaşardık demişsiniz ben de gerekirse çocuğunuz için kavga da edersiniz ama çocuğunuza zarar vermemesi gerektiğini anlatırsınız demeye çalıştım ama her neyse nasılsa bu dediğimi de yanlış anlayıp kendi bildiğiniz gibi cevap vereceksiniz. size iyi günler diliyorum, temennim eşinizle ve çocuklarınızla huzurlu, mutlu bir ömrünüz olsun. sevgiler..
Tesekkurler sagolun sızede ıyı gunler

Back
X