1
1mirac
çok değil birkaç ay önce yeni bebegi olan bi arkadaşımın görümcelerinin benzer konuşmalarına şahit olmuştum ben de malesef, ne yapacagımı bilemedim söylenir mi söylenmez mi diye burada bir konu açmıştım. Hatta
Feslegen Kokulu Nane
sizi benim arkadaş zannetmiş konunun başında.
Kendi arkadaşım icin ne kadar üzüldüysem sizin için de o kadar üzüldüm, onun sevimsiz görümce team ine ne kadar uyuz olduysam sizinkine de o kadar uyuz oldum.
Benim yaşadığım durum sizinkinden daha farklı gelişti sonrasında, sizin olayda planlı ses kayıtları alınmış, işler biraz arap saçına dönmüş.
Ses kaydı konusunda ne desem bilemedim inanın, bi yandan ne hissettiğinizi ve hangi duyguyla bunu yaptığınızı anlıyorum ama diğer yandan da bu şekilde insanlara tuzak kurmak ne kadar doğru onu bilemiyorum.
İlla somut bi delil bulmalıyım diye kendini de suçlu ve küçük duruma düşürmemeli bence insan böyle anlarda. Samimiyetsizliklerini hissettiğiniz, kuşkuya düştüğünüz anda mesafenizi ayarlayıp uzaklaşsaydınız keşke.
Ben arkadaşımın görümcelerinin yaptığı o seviyesiz muhabbete ayaküstü tanık oldum ne yazık ki, lohusa kıza da hiçbi şey soyleyemedim oturdum kendimi yedim başlangıçta. Bi anda oldu ne olduysa zaten, duyduklarıma o kadar şok oldum ki seslerini kaydetmek falan aklımın ucundan bile geçmedi. Sonrasında da hiç düşünmedim böyle bi şey, yarın öbür gün arkadaşıma anlatırken inkar ederler dur bi ortamı oluşsun da hazırda bekleyip kendimi sağlama alayım kafasında olmadım hiç.
Bana biraz da şans yardım etti, arkadaşımla otururken buradaki tavsiyelerden hareketle biraz ağzını aradım görümcelerle ilgili.
O da huzursuzdu bi şeylerden, ara ara ignelemeleri, laf sokmaları fark etmeye baslamıstı. Çok görüşmek istemiyodu onlarla, "Bir yapıyolarsa bin söyleniyorlar, bende mi bi gariplik var onlarda mı anlamadım. Sence dogum sonrası diye alınganlık mı yapıyorum ben yoksa cidden benim görümceler bi tuhaf mı?" gibi bi konuşma oldu.
Ben de dedim saklasam bi gün benim duydugum gibi o da duyacak daha beter kırılcak o şokla, ya da daha kötüsü duymayacak kendini suçlayacak böyle ben mi alınganlık yapıyorum diye. Biraz törpüleyerek de olsa anlattım gitti.
Bizim kız eşiyle konuştu sonra, o kısımdan biraz tedirgindim ama sagolsun yanıltmadı beni sağlam adammış gerçekten. Asla dinlememezlik inanmamazlık etmedi.
Yine söylüyorum sözüme güvenmeseler kanıt aramakla ugrasmaz ne haliniz varsa görün derdim, ikisinin de üstünü cizerdim herhalde.
Ama işte bunca yıl dostlukta iyi tanımışız iyi anlamışız demek ki birbirimizi çok şükür, arkadaşımın eşinin söyledigi ilk şey "Ben seni bilmiyo muyum, sen 5 duysan sırf sorun çıkmasın, kimse üzülmesin aramız bozulmasın diye anca 1ini anlatırsın, kalanını da icine atar kendini yersin" dedi. Nasıl rahatladım anlatamam.
Bu olayın üstüne de görümcelerle 4lü bi konuşma yaptılar. En son görümceler tükürdüklerini yalayıp tekrar tekrar özür dilediler. Abileri yüzlerine bakmayınca aile büyüklerini araya sokmak zorunda kaldılar, bi tur da onlara rezil oldular. Görümceler gerçekten mahçuplar mı yoksa içlerinden deliriyolar mı şimdi bilmiyoruz arkadaşım da ben de ama dıslarından kuyruklarını kıstırmıs vaziyette bizimkilere yaranmaya ugrasıyolar şu an . Bizimkiler de tamam küs degiller ama mesafeliler baya.
Sonu iyi bitti denmez tabi şu duruma ama en azından ortada gizli, saklı bi fesatlık kalmamış oldu, herkes herkesin gerçek yüzünü gördü.
Ha ben bunları hiç duymasaydım mesela, arkadaşım içindeki huzursuzlugu kendine bile kanıtlayamasaydı ne olurdu? Bi süre daha giderdi böyle ama sonunda bi şekilde çıkardı ortaya. En azından o fesatlık yine sezilirdi, yine soguturdu ortamı. Bizim kız da planladıgı gibi görüsmeyi azaltırdı onlarla, koyardı mesafesini. Gerçi bizim pofidik polyanayı düşünürsek uzun bi süreç olabilirdi bu.
Özetle sözlerimize ve içgüdülerimize güvenilmesi lazım diye düsünüyorum böyle durumlarda. Dedim ya keşke siz de hissettiğinizde uzaklaşsaydınız, size açık açık sorulursa da verirdiniz cevabını, tamam dogrudan kötü bi sözünüzü kötü bi davranısınızı görmedim ama beni şu şu davranışlar huzursuz etti, ondan ister istemez soğudum diye. Çünkü bi yandan anlıyorum, sizi o ses kaydını almaya iten somut bi sürü isaret vardı büyük ihtimalle aslında ama kücük kücük isaretler oldugundan adını koyamıyodunuz bi türlü. Ama iste bunun cözümü de ses kaydı almak olmamalı. Yine de sıkmayın canınızı, içinizden nasıl geliyosa öyle davranın, onlara benzeyip sinsileşmeyin, ne duydugunuz ne gördügünüz hakkında dürüst olun.