Sinirden elim ayagın titriyor. Ses kaydı

Demekki siz gelinin görümcenin kayınvalidenin vs vs birbiri arkasından "g*tüne çomak s*kmak" gibi konuşmaları doğal ve olağan buluyorsunuz :/
Umarım sizinle akraba falan değilizdir. Belli mi olur dünya küçük...
kimse doğru bulduğunu söylememiş.
herkes sadece bunların varolan bir gerçek olduğunu söylüyor.

Bence herkes her şeyin farkında, hiçkimsenin durduk yere forumdan herhangi birinin gazına gelip ses kaydı alacağını sanmam. Caydırıcılık açısından söylediğiniz gibi yerinde bir ceza, evet özel hayatın gizliliği ihlal edilmiş, ancak bu maddenin “bu konuda” çok da işlevsellik kazanacağını düşünmüyorum. Çünkü amaç ve sonuç belli.

Bence bunun takdirini mahkemelere bırakalım.

Hukuki açıdan “amaç ve sonuç” yorumunuz hakkında da söyleyebileceklerim var ancak daha fazla uzatmak ve konuyu dağıtmak istemiyorum.

İyi geceler dilerim.

ayrıca kadın kendı evınde kendı telefonu cocugunu bırakmıs eve nedır yanı ses kaydı dava acarlarsa acsınlar konu sahıbıde hakaret davası acar ? ıs davalara kalacaksa

bırı hakkında okadar utanc verıcı konusup sonra ben bu kısı hakkında konustum deyıp konu sahıbıne dava acacak kadar akıllarını kacırmıslarsa konu sahıbı de acar ne olacak hıc bırsey olmaz

Eşinizin dinledikten sonraki tepkisini bize de haber verin lütfen
Tabi ki. Az önce dinledi eşim girer girmez kaydı açtırdı. Kapattıktan sonra kendisi deli oldu zaten. Oda onlara saydırdı. Eşim sert biridir. ben biliyorum yapacağımı bu kaydı bana gönder dedi. Onlara gönderecekmiş. Bende ne yapacaksın gönderip dedim. "Doğru bu seferde sesimizi kaydetmiş diyecekler 'dedi. Ben baya konuştum işte dinledi sadece. kafa salladı utanıyorum onlardan iyi davrandığımız için köpek muamelesi yapmadığım için oluyo vs dedi.
Eşim bunu bi şekilde onlardan çıkarır o içinde tutamaz . ama ben napicam onu bilmiyorum yarın gelecekler hiçbirşey yokmuş gibi iki yüzlüler.. hazmedemiyorum ya diyo ki çocukları çikolatayla büyütüyo 2 çocuğu var yemek yapmayi bilmiyo daha neler...bide yüzüme okadar iyiler ki yarabbim ya hala şoktan çıkamadım.

benım gorumcem yok ama ben gorumceyım
boyle bırseyı ben yasasam ortaya doker gorusmeyı keserdım acık soyleyeyım gorumceyse yerını bılsın hadsızlık yapmıslar

kimse doğru bulduğunu söylememiş.
herkes sadece bunların varolan bir gerçek olduğunu söylüyor.
Tamam muhtemelen banlanacam ama umurumda değil. Dokuz köyden ilk kovuluşum değil sonuncuda olmaz muhtemelen.
Herneyse... şimdi iki tane kız kurusu bir araya geliyor ve abilerinin karısının g*tüne çomak sokmaktan bahsediyorlar. Durum bu. Net.
Kimse kusura bakmasında bunu ben var olan bir gerçek olarak kabul etmiyorum.
Bu kabul edilebilir bir durum değil. Var olması kabul edilebilir ve üstüne normalleştirilebir bir durum değil.
Gıybet dediğimiz bir şey var değil mi? Ve gıybetin nasıl bir günah olduğunu anlatmama gerek yok.
Bu gıybet bile değil ya bu konu extrem bir konu. Yani öyle "ay bu kızda hiç yemek yapamıyor, ay evi çok piss, ay ne şişman vs" gibi bir olay değil bu. Bi taraflara çomak sokmaktan bahsediyoruz yahu!
Ben olsam o iki tipin ciğerini sökerim ciğerini.

Dinledi mi eşin?
Ne tepki verdi
Az önce dinledi eşim girer girmez kaydı açtırdı. Kapattıktan sonra kendisi deli oldu zaten. Oda onlara saydırdı. Eşim sert biridir. ben biliyorum yapacağımı bu kaydı bana gönder dedi. Onlara gönderecekmiş. Bende ne yapacaksın gönderip dedim. "Doğru bu seferde sesimizi kaydetmiş diyecekler 'dedi. Ben baya konuştum işte dinledi sadece. kafa salladı utanıyorum onlardan iyi davrandığımız için köpek muamelesi yapmadığım için oluyo vs dedi.
Eşim bunu bi şekilde onlardan çıkarır o içinde tutamaz . ama ben napicam onu bilmiyorum yarın gelecekler hiçbirşey yokmuş gibi iki yüzlüler.. hazmedemiyorum ya diyo ki çocukları çikolatayla büyütüyo 2 çocuğu var yemek yapmayi bilmiyo daha neler... sadece bebek uyumayınca yapamadım bi tabak çorbanız varsa kızıma içirelim demiştim gündüz. Hani surekli diyolar ya ayrımız gayrımız yok diye.. ilk defa istedim. bide yüzüme okadar iyiler ki yarabbim ya hala şoktan çıkamadım.

Tamam muhtemelen banlanacam ama umurumda değil. Dokuz köyden ilk kovuluşum değil sonuncuda olmaz muhtemelen.
Herneyse... şimdi iki tane kız kurusu bir araya geliyor ve abilerinin karısının g*tüne çomak sokmaktan bahsediyorlar.
Kimse kusura bakmasında bunu ben var olan bir gerçek olarak kabul etmiyorum.
Bu kabul edilebilir bir durum değil. Var olması kabul edilebilir ve üstüne normalleştirilebir bir durum değil.
Gıybet dediğimiz bir şey var değil mi? Ve gıybetin nasıl bir günah olduğunu anlatmama gerek yok.
Bu gıybet bile değil ya bu konu extrem bir konu. Yani öyle "ay bu kızda hiç yemek yapamıyor, ay evi çok piss, ay ne şişman vs" gibi bir olay değil bu. Bi taraflara çomak sokmaktan bahsediyoruz yahu!
Ben olsam o iki tipin ciğerini sökerim ciğerini.
hanımefendi kimse bunu normalleştirmedi.Herkes hakkımızda iyi düşüncelere sahip olamaz baskalarının düşüncelerinide biz yönetemeyiz.
yapacağımız şey böyle birşey öğrendiğimizde hayatımızdan uzak tutmak o insanları.

ya kizlar benim de esimin bir akrabasi var boyle yuzume o.kadar iyi ki ay ben senin bacinim der.arkamdan da ortak bir arkadasimiza demedigini birakmamis.uyusuk tembel yemek yerken gozu donuyor vs....hamileydim.o zamanlar ve evet surkeli uyuyodum cok.yiyodum.vs...birinde onlara gitmistim.bardakta sarelleler olur ya kavanoz icinde onu kasiklamistim arkamdan cocuklarin cikolatasini bitirdi demis.kocamla birinde cok.kotu kavga yapmistik ben evdeki tabaklari kirmistim diyorum ya hamileydim sinirlerim alt usttu.bu yuzume surekli baci baci ben senin bacinim diyor.bu tabak.kirma olagini yine arkadasa anlatmis.benim.icin oturmasini kalkmasini bilmiyor demis.vs vsss bir suru sey...buna ne diyorsunuz.ya ozur dilerim.konu sahibi arkadasim ben de dertliyim.bu konuda o yuzden konunu dikkatle takip ediyorum sadece yasadigimi paylasmak.istedim

esime söyleyince de herkes herkesin hakkinda konusur genis gonullu ol diyor.maddi yonden iyi para kazaniyoruz.bize gelince ha bre biseyler ister maddi yonden cikarcidir.kayinvalidem de esime kiyamaz parasini oyle har vurup harman savurmasini istemez.zor kazaniuor oglum parayi deyince.amaan ebe onlarda para bitmez bok gibi paralari var demis.ya ben de kestim gorumeyi.en zoruma gideni de ben senin bacinim diyip arkamdan bunlari soylemesi sizler ne diyorsunz bu duruma

Tabi ki. Az önce dinledi eşim girer girmez kaydı açtırdı. Kapattıktan sonra kendisi deli oldu zaten. Oda onlara saydırdı. Eşim sert biridir. ben biliyorum yapacağımı bu kaydı bana gönder dedi. Onlara gönderecekmiş. Bende ne yapacaksın gönderip dedim. "Doğru bu seferde sesimizi kaydetmiş diyecekler 'dedi. Ben baya konuştum işte dinledi sadece. kafa salladı utanıyorum onlardan iyi davrandığımız için köpek muamelesi yapmadığım için oluyo vs dedi.
Eşim bunu bi şekilde onlardan çıkarır o içinde tutamaz . ama ben napicam onu bilmiyorum yarın gelecekler hiçbirşey yokmuş gibi iki yüzlüler.. hazmedemiyorum ya diyo ki çocukları çikolatayla büyütüyo 2 çocuğu var yemek yapmayi bilmiyo daha neler...bide yüzüme okadar iyiler ki yarabbim ya hala şoktan çıkamadım.
Eğer sesimizi niye kaydettin bilmem ne diye suyun üstüne çıkmaya kalkışırlarsa onlara "zannettiğiniz kadar salak değilim canım o sahte sahte hareketlerinizi davranışlarınızı anlamıyorum mu sanıyordunuz sadece kendi kulaklarımla duyup emin olmak istedim ama yeminle bu kadar iki yüzlü olacağınızı ben bile tahmin edememiştim " de bu ne canım gıybetin bile bi adabı vardır de

Yüzsüzler ya yarın geldiklerinde çok fazla muhattap olmayın
Birakın eşiniz halletsin bu saatten sonra siz karışmayın

Ne kendi ailenizden be de eşinizin ailesinden kesinlikle kopamazsiniz her türlü iletişim zorunluluğunuz var hemde aynı binada oturuyorsunuz
Ses kaydını silin cahilliklerine verin ama mesafenizi de koruyun firsatinizi vermeyin derim ben naçizane

1 1mirac çok değil birkaç ay önce yeni bebegi olan bi arkadaşımın görümcelerinin benzer konuşmalarına şahit olmuştum ben de malesef, ne yapacagımı bilemedim söylenir mi söylenmez mi diye burada bir konu açmıştım. Hatta Feslegen Kokulu Nane Feslegen Kokulu Nane sizi benim arkadaş zannetmiş konunun başında.

Kendi arkadaşım icin ne kadar üzüldüysem sizin için de o kadar üzüldüm, onun sevimsiz görümce team ine ne kadar uyuz olduysam sizinkine de o kadar uyuz oldum.

Benim yaşadığım durum sizinkinden daha farklı gelişti sonrasında, sizin olayda planlı ses kayıtları alınmış, işler biraz arap saçına dönmüş.

Ses kaydı konusunda ne desem bilemedim inanın, bi yandan ne hissettiğinizi ve hangi duyguyla bunu yaptığınızı anlıyorum ama diğer yandan da bu şekilde insanlara tuzak kurmak ne kadar doğru onu bilemiyorum.
İlla somut bi delil bulmalıyım diye kendini de suçlu ve küçük duruma düşürmemeli bence insan böyle anlarda. Samimiyetsizliklerini hissettiğiniz, kuşkuya düştüğünüz anda mesafenizi ayarlayıp uzaklaşsaydınız keşke.

Ben arkadaşımın görümcelerinin yaptığı o seviyesiz muhabbete ayaküstü tanık oldum ne yazık ki, lohusa kıza da hiçbi şey soyleyemedim oturdum kendimi yedim başlangıçta. Bi anda oldu ne olduysa zaten, duyduklarıma o kadar şok oldum ki seslerini kaydetmek falan aklımın ucundan bile geçmedi. Sonrasında da hiç düşünmedim böyle bi şey, yarın öbür gün arkadaşıma anlatırken inkar ederler dur bi ortamı oluşsun da hazırda bekleyip kendimi sağlama alayım kafasında olmadım hiç.

Bana biraz da şans yardım etti, arkadaşımla otururken buradaki tavsiyelerden hareketle biraz ağzını aradım görümcelerle ilgili.

O da huzursuzdu bi şeylerden, ara ara ignelemeleri, laf sokmaları fark etmeye baslamıstı. Çok görüşmek istemiyodu onlarla, "Bir yapıyolarsa bin söyleniyorlar, bende mi bi gariplik var onlarda mı anlamadım. Sence dogum sonrası diye alınganlık mı yapıyorum ben yoksa cidden benim görümceler bi tuhaf mı?" gibi bi konuşma oldu.

Ben de dedim saklasam bi gün benim duydugum gibi o da duyacak daha beter kırılcak o şokla, ya da daha kötüsü duymayacak kendini suçlayacak böyle ben mi alınganlık yapıyorum diye. Biraz törpüleyerek de olsa anlattım gitti.

Bizim kız eşiyle konuştu sonra, o kısımdan biraz tedirgindim ama sagolsun yanıltmadı beni sağlam adammış gerçekten. Asla dinlememezlik inanmamazlık etmedi.

Yine söylüyorum sözüme güvenmeseler kanıt aramakla ugrasmaz ne haliniz varsa görün derdim, ikisinin de üstünü cizerdim herhalde.
Ama işte bunca yıl dostlukta iyi tanımışız iyi anlamışız demek ki birbirimizi çok şükür, arkadaşımın eşinin söyledigi ilk şey "Ben seni bilmiyo muyum, sen 5 duysan sırf sorun çıkmasın, kimse üzülmesin aramız bozulmasın diye anca 1ini anlatırsın, kalanını da icine atar kendini yersin" dedi. Nasıl rahatladım anlatamam.

Bu olayın üstüne de görümcelerle 4lü bi konuşma yaptılar. En son görümceler tükürdüklerini yalayıp tekrar tekrar özür dilediler. Abileri yüzlerine bakmayınca aile büyüklerini araya sokmak zorunda kaldılar, bi tur da onlara rezil oldular. Görümceler gerçekten mahçuplar mı yoksa içlerinden deliriyolar mı şimdi bilmiyoruz arkadaşım da ben de ama dıslarından kuyruklarını kıstırmıs vaziyette bizimkilere yaranmaya ugrasıyolar şu an . Bizimkiler de tamam küs degiller ama mesafeliler baya.

Sonu iyi bitti denmez tabi şu duruma ama en azından ortada gizli, saklı bi fesatlık kalmamış oldu, herkes herkesin gerçek yüzünü gördü.

Ha ben bunları hiç duymasaydım mesela, arkadaşım içindeki huzursuzlugu kendine bile kanıtlayamasaydı ne olurdu? Bi süre daha giderdi böyle ama sonunda bi şekilde çıkardı ortaya. En azından o fesatlık yine sezilirdi, yine soguturdu ortamı. Bizim kız da planladıgı gibi görüsmeyi azaltırdı onlarla, koyardı mesafesini. Gerçi bizim pofidik polyanayı düşünürsek uzun bi süreç olabilirdi bu.

Özetle sözlerimize ve içgüdülerimize güvenilmesi lazım diye düsünüyorum böyle durumlarda. Dedim ya keşke siz de hissettiğinizde uzaklaşsaydınız, size açık açık sorulursa da verirdiniz cevabını, tamam dogrudan kötü bi sözünüzü kötü bi davranısınızı görmedim ama beni şu şu davranışlar huzursuz etti, ondan ister istemez soğudum diye. Çünkü bi yandan anlıyorum, sizi o ses kaydını almaya iten somut bi sürü isaret vardı büyük ihtimalle aslında ama kücük kücük isaretler oldugundan adını koyamıyodunuz bi türlü. Ama iste bunun cözümü de ses kaydı almak olmamalı. Yine de sıkmayın canınızı, içinizden nasıl geliyosa öyle davranın, onlara benzeyip sinsileşmeyin, ne duydugunuz ne gördügünüz hakkında dürüst olun.

Son düzenleme:
Yanlış bir . Samimi olmak ( kişi kendinen bilirmiş ) :) aynı hatayı başta benden yapmıştım fazla samimi olarak yanlış iki haddinden fazla alanınıza girilmesine izin vermek . Onlar kim oluyoda sizin çocugunuza yaptığınız yemeğe laf ediyolar herkez yerini haddini bilmelidir yada bildirmelisiniz sınırınızı çekin isterse kıyamet kopsun. Ayaklarınızı evinizden ellerini çocuğumuzdan çektirin bu olayı anlatmayın ama mesafeyi koyun eşiniz biliyoya bi kaç zaman sonra sakinleyince ona sınırlarınızı çizdiğinizi vs açıklayın hatta yarın işiniz çıksın iyi hisseymeyin gelmesinler eminim mükemmel annesinizdir . Kimse laf edemez hiç birimiz 4 4 lül değiliz . Ses kaydı içinde ben korkarım duymaya cesaret edemiyeceğim bişey konuşulur diye fazla cesareti bazen insan kaldıramıya biliyor

Arkadaşlar herkes herkesin arkasından konuşuyor görümce elti kaynana gelin vs. Ama gıybeyin bile bi adabı vardır sevmiyoruz ıyy nefret ediyorum bilmem ne deriz ama şahsen insanların tipiyle koluyla ayağıyla alay etmem evinin pisliğini konuşmam birinin evini çok pis buluyosan onun evine gidipte yiyip içmezsin koaldı ki konu sahibi daha buraya yazamayacağım küfürlü konuşmalar da var diyor bunlar artık aşmışlar kendilerini birde cahil insanlar olsalar yine bi ama cahil işte dersin üniversite okuyan insanlar yok bildiğini ima et diyenler olmuş bildiğini ima etmek yaptıkları terbiyesizliğe kılıf hazırlamalarına fırsat vermekten başka bi işe yaramaz onlara hem yaptığını bildiğini söyliceksin hemde dargınlık yapmadan gayet mesafeli bir şekilde merhaba merhaba bi şekilde devam ediceksin kıvransınlar dursunlar ama dikkat et sakın kenfin aynı tongaya düşme

Back
X