Sizinkiler kac aylik. Benim kizim 20 30 dk uyuyordu gunduz,o da gorseniz uyuyana kadar cildirma nobetleri kendini ordan oraya atip huysuzlanmalar falan. Uykusu basina vurdu denir ya hep oyle olup uyuyordu. Gerci hala oyle de.. simdi biraz daha uyku suresi uzadi 40 50 dk uyuyor gunduz. Valla onda da is mis yapamasam da sessiz olcam diye,pilim bitmis oluyor zaten ben de devriliyorum .bazen bayiliyorum uyuyorum da..kizim 16aylik olcak benim.
Bizimki ilk disini 11aylikken cikardi yemek yemesi de sorun oldu hep o yuzden. Kilosu da az hala..Yemek isteyip atliyordu mesela akli eriyordu ama cigneyemeyp yada yutmayi beceremeyip ogurmeye basliyordu falan. Simdi biraz daha alisti yeme isine ama hala eline bisey verip de git ye diye gonderemyorum. Zaten yurumuyor da daha. Buna da ayrica uzuluyorm kocaman oldu tembellik ediyor. Emeklemede level atliyor hep...
Biz bir de disariya cikalim gezelim hic bilmezdik ama havalar isindi diye 2keredir korka korka ciktik gecenlerde aa sasirdim biraz daha ilimliydi arabasinda gezmeye. Onceden aglar huysuzlanir arabasindan inmek icin yerinde gobek atar bilmem ne eve nasil dondugumuzu bilemezdik ve yalniz hic cikamazdim. Belki biraz daha buyuynce bebegimle yalniz da cikablirim bakalim..
Su uyku suresi daha uzasa ve yemek yemesi daha duzene binse herseyden yiyebliyor olsa istahi da olsa. Sanirim biraz daha kolaylasir isim. Ama dedigim gibi buyudukce sanki biraz daha duzenlenicek gibi...
Gece uyanmalarinda bi azalma yok umarim o da duzene biner ve sayisi azalir :)
Benimkiler 20 ve 5 buçuk aylık.
İkisi de birbirini aratıyor desem yeridir.
Büyük olan doğduğundan beri kucakta ve sürekli her şeyr ağlar, geceleri 7 8 defa ağlayarak uyanır.
Gün içinde 2 saatte bir ağlama krizi vardır, ne mama sandalyesi ne araba ne bebek arabası hiçbir şeyde durmaz, kendi başına hiç durmaz.
Ben inatla o ağlaya ağlaya gezdim ama işkence mi gezme mi ne denir bilmem.
Dişi 5 aylıkken çıkardı 5 aylık da emekledi ve 1 yaşında 12 dişi vardı tahmin edersiniz ki biz neler çektik...
Milletin bebeği yeni agu yaparken benim yavrum azı dişinden sinir krizi geçiriyor kafasını duvarlara vuruyordu.
Yemek deseniz sevdiği dışında asla yemez zaten onun yemek yemesini görseniz nimete acırsınız.
Önüne tabaklar konulacak o onları birbirine katıp mıncıklıcak başka tabağa karışım yapacak kaşıkla deneyler derken bulamaç yapacak sağa sola atıp arada yicek en sonunda kafasına geçirecek tabağı.
Yemek şeklimiz bu, dışarıda asla bir şey yediremiyorum bu sebeple.
Normal bir günümüz bu, huysuz uyandığı ise tövbeler olsun insan yaşamdan soğuyor çünkü susmuyor çocuk da ağlamaktan hasta oluyor artık.
Uyku deseniz günde 1 kere yarım saat uyursa şans, o da kucakta ya da yanında olcaksınız yoksa uyanır, gece 11 den önce uyumaz hala bizle yatıyor geçiremiyoruz odasına komşular bizim gece gece çığlıklarımızla rahatsız olmasın diye.
O kadar söyleniyordum ki bebeğimden beterin beteri de varmış küçük doğunca anladım.
En azından büyük kucakta gezerken susardı, küçük de o da yok, kolik zaten ve hala geçmedi.
Bir tek banyoyu seviyor onun dışında bir amuda kalkmadığımız kalıyor ağlamasın diye.
Yani bu çocuklarla değil 3 gün 3 saat yalnız kalanı alnından öperim çünkü ikiside kucak dışında susmuyor.