- Konu Sahibi minikmavikus
-
Konu sahibine bir şey dayatmadım. Fikrimi belirttim. Size de “şunu yapın” demedim. Siz benim mesajımı alıntıladınız, karşılıklı bir fikir alışverişi oldu. Teşekküre lüzum yok, anlayış kafi. Mutlu olmanıza sevindim. Kolaylıklar dilerim.Çok şükür en azından beni serbest bıraktınız istediğim gibi yetiştirebileceğim için aşırı mutluyum şuanda
Teşekkürler
Ben “destek verin” demedim. Konu sahibine yorum yaptım. İlla sorgularım diyorsanız, Sorgulayın tabii, fikir belirtmek suç değil. kolay gelsin.Eğer siz buraya yazıp, buradan yorumla destek bekliyorsanız. Anneliğinizde sorgulanır yaşamınızda.
Burdaki meselenin alti ustu 3 gunluk kafa dinlemek oldugunu düşünmüyorum.
Bu hak neden hep erkeklerde oluyor? Neden bir anne de ben 3 gun kafa dinleyecegim hem isim icin de iyi olur diyerek basip gidemiyor?
Bu haklar karsilikli olarak varsa hic problem yok. Ama anne bir kuafore dahi gittiginde baba tarafından bes kere ne zaman geliyorsun diye araniyorsa orda bir durmak düşünmek lazım.
Yazmayım diyorum duramadım yineKonu sahibine bir şey dayatmadım. Fikrimi belirttim. Size de “şunu yapın” demedim. Siz benim mesajımı alıntıladınız, karşılıklı bir fikir alışverişi oldu. Teşekküre lüzum yok, anlayış kafi. Mutlu olmanıza sevindim. Kolaylıklar dilerim.
Aklı başında ve sakin olabilecegimi sanmiyorum.Daha doğrusu belli bir düzen icinde, kendime ve esime belli araliklarla vakit ayirabilmeyi göze alamiyorum. Bu cocuk bizim evliligi de temelinden sallar yani. Zaten esimin işi cok stressli adam uykusunda bile bagiriyor Bi de cocuk olsa üstüne tüy dikmiş oluruz. Kvye zaten bulaşmak istemem eksik kalsin. Kimse bizimle ugrasmiyor kendi halimizde yasiyoruz.
Bende ikinciyi doğurdum bir hafta dolmadan eşim görev için gitti iki çocukla yanlız kaldım hemde iki ay hayat böyle biraz ağladım lohusa pisikolojisi ama sonra geçti gitti çokta takmayıno kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
o kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
Valla keyfi bir eğitim olduğu söylenmiş. Terfi de bazen önemli değildir. Ben devlet memuruyum ben de birtakım eğitimlere sınavlara katılsam terfi alırım müdür olurum ancak bunlar modern dünyanın bize zorunluluk diye dayattığı şeyler. Çocuk varken ne terfiye ne fazla paraya ne de makama ihtiyaç duymuyorum. Tercih.
Zorunluluklar ve keyif açısından değerlendiriyorum ben durumu. Bana göre çocuk rızkıyla gelmez. Ben maddi manevi şartlarımı olgunlaştırıp öyle çocuk doğurdum. O yüzden terfi ya da maaş artışına çocuk belli bir yaşa gelmeden tamah etmem.3 gün o çocuk telef olmaz anne de olmaz hanımefendi bu kadar bunu neden büyütüyorsunuz yahu annesi ailesi yok mu gitsin kalsın ya da evinde kalsın ne var yani. Modern dünya dayatıyor evet çünkü terfi ile birlikte maaşta artıyor ve bu da çocuğumuza daha iyi şartlar sunmak demek işinde ilerlemek varken neden çocuğum var diye yerinde saysın.
3 gün ya 3 gün gidecek bunun neresinde ne var yahu hasta olsa falan çocuk neyse. Demek ki adama birşey olsa Allah korusun hiç bakamayacak. Zaten eve akşamdan akşama geliyor işten bir akşamları mı idare edemeyecek bu kadar mı yorgun ve bu kadın tüm gün evde yaaa doğum izni bitip işe gidenler ne yapsın uykusuz işe gelenler ne yapsın bu kadar mı idare edemeyecek kadar aciz kadınlarımız benim arkadaşımın eşi vefat etti ya bir çocuğu 2 yaşındaydı biri ilkokulda ve çalışıyor bu kadın iki çocuğu da tek başına evi de tek başına idare ediyor 4 yıldır 3 gün bakamayacaksa vay haline
Konuştukça değişiyor fikriniz sanırım. 3 gün yahu 3 gün! 3 gün babanın gözetiminden ayrılsa çocuk bir şey olmaz bunları hatırlamayacak bile. Kafının derdi yalnız kalmamak bebeğine tek başına 3 gün bakacak olması değil bence kendisi gitmediği bebeğiyle ilgilendiği ancak eşinin böyle bir imkanı olmasının bencilliği. Çocuklarınızı koruyup kollayın, pamuklara sarın, iyi ve güzel yetiştirin. Ancak bir noktada durmasını da bilin bu ne abartı yahu?!Ben emziriyorum 3 gün başkasına bırakamam. Mama ile beslenen bebekler elbet bırakılabilir. Ancak ben tercih olarak bebeğimi o kadar uzun süre benim gözetimimden uzakta bırakmam.
BencedeKonuştukça değişiyor fikriniz sanırım.
Ay valla açıklamaktan sıkıldım. Biz eşimle keyfi olarak birkaç saat uzaklaşırız. Zorunluluklarımız da var; mesela eşim nöbetçi olur 2 gün evde olmaz. O zaman oğlumla yalnız kalırız. Ben de çalışıyorum çocuğum her gün 8 saat benden uzakta kalıyor. Pamuklar, sarmalamalar ile demogoji yapmayalım. Ben eğitimciyim, duygusal olarak durmam gereken yeri bilirim bağlanma konusunda. Yorum yaparken Ben kimsenin anneliğine babalığına laf etmedim. Kendi hayatımdan örneklerle yorumumu pekiştirdim. Ancak bana cevap verenler nedense “aman panuklara sarın, duracağın yeri bil” gibi emir kipiyle cümleler kuruyor. Yahu bir fikri, argümanlarla destekleyerek, hakaret etmeden yorum yapmayı bilmiyor muyuz acaba?Konuştukça değişiyor fikriniz sanırım. 3 gün yahu 3 gün! 3 gün babanın gözetiminden ayrılsa çocuk bir şey olmaz bunları hatırlamayacak bile. Kafının derdi yalnız kalmamak bebeğine tek başına 3 gün bakacak olması değil bence kendisi gitmediği bebeğiyle ilgilendiği ancak eşinin böyle bir imkanı olmasının bencilliği. Çocuklarınızı koruyup kollayın, pamuklara sarın, iyi ve güzel yetiştirin. Ancak bir noktada durmasını da bilin bu ne abartı yahu?!
Ben, kendini geliştirmek isteyen insan, eğitime gider”Kusura bakmayın ama günümüzde çocuk yetiştirmek için para gayette önemli
Ayrıca eğitimin keyfisi olmaz iş yeri zorunlu kılmamış ama kendini geliştirmek isteyen insan eğitime gider zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?