- 3 Şubat 2018
- 25.915
- 111.540
- 598
- Konu Sahibi akasayalar
-
Kizlar iyiki yazdim buraya.3 gundur suren kavgalara hem agliyordum hem cevap veriyordum onlara.babam cok agir davrandi onlarin telefonunu acmiyor ve durusunu hic bozmadi.muhatap olmayin benimle dedi.hicbiriyle konusmadi. Ama o kayinpederim babami arayip iste kizini kizim bildim o bizi sevmedi demekki.uste ben hastayim uzuluyorum ben istyorum yuvalari yikilmasin.ama kizin oglumu cok eziyor.soyle soyliyim kizlar maasim 3 bin.esimin 5 bin.dugun ve nisanda gelen taki bileziklerle yaklasik 80 bin geldi. Ama iki defa araba degistirdi esim.babasinin ameliyatina 5 bucuk verdim. Eve esya aldim.esimin kredisni kapatyim.kredi kartlarini kapattim. Herkasamda market alisverisini yaptim. Yani benim param bunlara gitti.
Beni her firsatta kizlariyla kiyasliyor.iki kizi var.calismiyorlar.ama esleriyla anlasmislar senede uc defa bir karadrniz bir dogu birde sifali sulara giderler hersene.altalarinda zaten araba var.en cok neye uzuluyorum biliyormusniz.on senede kaliteli uc canta alabildim hani bilindik marka olan bir canta.on sene aileme calistim alamadim.tam bir sene esimi tanimafan once hem ailemin borclarini bitirmistim.hem bekardim o sene ne yaptsam kendime yaptim.o uc cantayi alabalmek iicin senelerce gozum kaldi.ama onlarin iki kizida oturudgu yerden her ay bir tane aldilar.tonlarca var. Beni kiyasliyolarya bunlari gormuyolar ama beni ezmeye calisyolar evde.en cok buna uzuldumOyle olsa belki bnde duramazdm baska konuda bnde kayinvalidem beni cileden cikartmisti bi keresinde. Insanin gam teline vuruyolar. Geline kayinpederin boyle konusmasida cok ayip sonucta siz disardan bu aileye dahil oldunuz öz kizi gibi bagrip cagiramaz kii
Kayinvalidem kendi dedi bubadam yillarca beni calistirmadi dovdu bu pislik dediKadınların en büyük hatası böyle durumlarda fevri davranıp evi terk etmek. Heleki kp nin lafı ile babayı aramalar. Siz bir bireysiniz. Siz ne babanizin nede kpnin lafı ile o eve geldiniz. O ev sizin eviniz. Yeri geldiğinde insanlara sınırları sert bir şekilde göstermek lazım. İşinizi birakmakla en büyük tavizi verip en büyük hatayi yapmışsınız. Eşiniz daha kendi eşini korumaktan aciz maalesef. Sizin arkanizda duracakti. Ama ezik egosu yüzünden durum böyle. Bilmem düzelir mi. Ama bence kp sizin yanınızda bu kadar söz hakki iken zor. Onlar kapalı bir kız bakmaya başlamıştır bile
ben bu konuya nereden denk geldim ya karar aşamasında: (Gunaydin.. Sizin adınıza üzüldüm. Eşiniz evlendiğinizde sizi bilerek görerek evlenmiş. Sanırım " köprüyü geçene kadara ayı ya dayı " diyelim hesabı, sonra nasılsa istediğimiz gibi yaparız , evlendikten sonra mecbur kalır diye düşünüp şartlarınızı kabul ettiler. Siz onların istediği gibi olmadığınız için sorun çıkarıyorlar. Çalışan kadınlar rahat, çalışmasına göz yuman kocalar mezhebi geniş mi oluyormuş?
Bence güzel bir tavır ortaya koymuşsunuz. Bunu koz olarak değerlendirin. Eşinizle konuşun inşallah ortak ve doğru bir çözüm bulursunuz.
İyi şanslar..
Bir bagrisi vardi o evde tum siteye rezil etti beni.kapilari camlari kapattim baktim olacak gibi degil topladim valizimi ciktim.babam onlarin duyabilicehi sekilde dediki bir tek esya alma dedi hayir kiyafetlerim var dedim.cop posetine koy cik dedi.Ya hadi kv durumları filan neyse de bu kp lere ne oluyor allah aşkına??
Koskoca kaç yaşına gelmiş yaşlı başlı adamlar utanmadan gencecik gelinlerle uğraşıyor baya baya oturup laf yarışına filan giriyorlar.
Bunu yaparken de hiç utanmıyorlar?
Valla konu sahibi ben aşkımdan ölsem böyle bi babası olan adama geri dönmem hayatta.
Güya çok dindarlar bir de kapalılar filan ama bir yuvayı dağıtıp bunun vebalini alıyorlar.
Istedigim ise girebilirim referanslarim cok saglam ama bunlar iftira bile atar artik ne yapacagimi sasirdimNiye istifa ettinki bu insanların eline niye muhtaç bıraktın kendini çok üzüldüm istifa etmene bence tekrar işe gir
Ama ustume yurudu turuncu ne yapsaydim adam bas bas bagirdi diyorum.oturdugu yerden kendi kendine mirildanmadi diyorum.gel buraya iceri gec cabuk konusicaz dedi bir bagiriyorKayınpederle nasıl böyle yüz göz olabiliyorsunuz?
Kaç yaşında adam. Konuşsun sussun kendi kendine.
Böyle buyumesine fırsat verirseniz geri dönüşü de zor olur. Normalde eşinizle aranızda halledeceginiz mesele. Baban böyle dedi ama sen beni biliyorsun der geçersiniz. Şimdi çık çıkabilirsen işin içinden. Birbirinizin yüzüne nasıl bakacaksınız anlamıyorum...
Ama ustume yurudu turuncu ne yapsaydim adam bas bas bagirdi diyorum.oturdugu yerden kendi kendine mirildanmadi diyorum.gel buraya iceri gec cabuk konusicaz dedi bir bagiriyor
Ama ustume yurudu turuncu ne yapsaydim adam bas bas bagirdi diyorum.oturdugu yerden kendi kendine mirildanmadi diyorum.gel buraya iceri gec cabuk konusicaz dedi bir bagiriyor
Tumm korkularimi bir bir yazmissn.uyuyamam sebebim.ben haksizliga gelen biri degilim sinirleniyorum.haketmedim.simdi olacaklar belli.ama suanlik burdayim ailemde dinlecegim.sagligimdanda oldum.simdi ben donunce ne yapacagim.babasi gitmez hayatta birakmaz.bide dip not.ciktigimiz surece esim meslege girmemisti birnkere bile ailesinin bir ferdini canli gormemeistim. Esim atandi memur oldu ailesi oldu.Eşim gelmeden böyle bir konuşma yapmaya niyetim yok, size saygım sonsuz ama lütfen... diyebilirdin. Kayınvaliden arkandaymış, ona dönüp anne sizleri çok seviyorum, tatsızlık çıksın istemiyorum diyebilirdin, en kötü evden çıkar, eşini bekler, dışarıda konuşur, birlikte girerdiniz eve.
Kimse bana bagıramaz. Bırakın eşimin ailesini kendi ailem bile bana böyle ayar çekemez. bu konudaki ilk kuralım da ortam oluşturmamak, ortamdan uzaklaşmak. Kimseyle ağız dalaşına girmem.
Bilemedim. Konuda siz haklısınız. Ama bu hale gelmesinde biraz yonetememenizin payı var.
Şimdi, boşansanız ki bu mevzu normalde aşılabilir bir mevzu idi, yazıktır...
E geri dönseniz, kendi evinizde neler yaşamışsınız...
Kayınpederle görüşmeseniz, bu kadar hayatınıza müdahale eden adam, eşinizi rahat bırakmaz huzurunuz kalmaz..
Geri dönersiniz büyük ihtimalle ama en azından kayınpederiniz bir özür dileyip size müdahale etmeyeceğine söz vermeli.
Dindar değil dini _dar bi kapanmak herşeyi hallettiklerini sanırlar böyle güruhlar..bu tip insanlar gıybetten tenkitten iftiradan hasetten kul hakkından saygısızlıktan başkalarını küçük düşürücü sözlerden çekinmezler..( konu sahibine meşrebi geniş demiş baya rahatsın demiş) bu tip insanlar zannederlerki kendileri dışında herkes cehennemliktir..Allah bizi bu tip insanların şerrinden korusun..Ya hadi kv durumları filan neyse de bu kp lere ne oluyor allah aşkına??
Koskoca kaç yaşına gelmiş yaşlı başlı adamlar utanmadan gencecik gelinlerle uğraşıyor baya baya oturup laf yarışına filan giriyorlar.
Bunu yaparken de hiç utanmıyorlar?
Valla konu sahibi ben aşkımdan ölsem böyle bi babası olan adama geri dönmem hayatta.
Güya çok dindarlar bir de kapalılar filan ama bir yuvayı dağıtıp bunun vebalini alıyorlar.
Ne kadar bagnazlar ayrica kari koca arasina girip yorum yapmak yonledirmek onlara mi duşmus ya herkez kendi isine baksin. Oyle kayinpeder de olmaz olsun. Onlarin kafasinda kadin calismaz her zaman erkeginin kolesi olur cocuk dogurur erkegine itaat eder o kadar. Onlarin kadinliktan anlayisi bu cunku. Valla şu saatten sonra ne yapilir bilinmez sizin karariniz. O kadar iş arayan insan var ki ben olsam gül gibi isimi birakmazdim. Ben isi birakinca her ay onlar mi verecek bana o parayi. Parayida gectim insan evde oturarak mutlu olmuyor hele ki calisip uretmeye alişmişsa.
Su yorumu okumak beni bir kere daha aglatti.mezhebi genis diyerek benim dag gibi babami ayaklar altina aldilar.kendi gururumdan vazgectim.yokluktan kucuk yasta ise girdim okul okudum kardrsime baktm.ev yaptim araba aldim.ailemi kurtardim.ama ailem sevgiyle buyuttu isteyerek yaptim.ben simdi boyle bir babami nasil ezdireyim.onun elinde olsa o calistiririmiydi beni.ama iyiki meslegim varbdiyorum.resmen bes sene sonra prim sayim tamamlaniyor genc yasimdaDindar değil dini _dar bi kapanmak herşeyi hallettiklerini sanırlar böyle güruhlar..bu tip insanlar gıybetten tenkitten iftiradan hasetten kul hakkından saygısızlıktan başkalarını küçük düşürücü sözlerden çekinmezler..( konu sahibine meşrebi geniş demiş baya rahatsın demiş) bu tip insanlar zannederlerki kendileri dışında herkes cehennemliktir..Allah bizi bu tip insanların şerrinden korusun..
Eşiniz sizin şehrinize gelirse bu evlilik devam eder.Tumm korkularimi bir bir yazmissn.uyuyamam sebebim.ben haksizliga gelen biri degilim sinirleniyorum.haketmedim.simdi olacaklar belli.ama suanlik burdayim ailemde dinlecegim.sagligimdanda oldum.simdi ben donunce ne yapacagim.babasi gitmez hayatta birakmaz.bide dip not.ciktigimiz surece esim meslege girmemisti birnkere bile ailesinin bir ferdini canli gormemeistim. Esim atandi memur oldu ailesi oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?