- 7 Ağustos 2018
- 851
- 709
- 23
- 42
- Konu Sahibi akasayalar
-
canım özür dilerim seni ağlattıysam ..ben seni taktir ediyorum Alkışlıyorum..kendini hiç üzme..benim lafım karşı tarafaydı..malesef böyle tipler toplumumuzda çoğunlukta ..sen en iyisini yapmışsın..çalışmışsın ..KEŞKE TÜM BAYANLARIMIZ SENİN GİBİ ÜRETKEN OLABİLSESu yorumu okumak beni bir kere daha aglatti.mezhebi genis diyerek benim dag gibi babami ayaklar altina aldilar.kendi gururumdan vazgectim.yokluktan kucuk yasta ise girdim okul okudum kardrsime baktm.ev yaptim araba aldim.ailemi kurtardim.ama ailem sevgiyle buyuttu isteyerek yaptim.ben simdi boyle bir babami nasil ezdireyim.onun elinde olsa o calistiririmiydi beni.ama iyiki meslegim varbdiyorum.resmen bes sene sonra prim sayim tamamlaniyor genc yasimda
Canim tayin icin ordayydik.imkansz diyeyim sanaEşiniz sizin şehrinize gelirse bu evlilik devam eder.
Ailesine yakın olmaya devam ederseniz er geç ayrılırsınız. Çünkü kp çirkef.
Uzuluyorum.sana kizmadim zaten anladm seni.sadece yasaiklarimi haketmedim.elimde ne var ne yok verdim.kayinpeder bir dediki aklima simdi geldi sen ogluma ne verdinki dedicanım özür dilerim seni ağlattıysam ..ben seni taktir ediyorum Alkışlıyorum..kendini hiç üzme..benim lafım karşı tarafaydı..malesef böyle tipler toplumumuzda çoğunlukta ..sen en iyisini yapmışsın..çalışmışsın ..KEŞKE TÜM BAYANLARIMIZ SENİN GİBİ ÜRETKEN OLABİLSE
Canim o evde daha kalamazdim.ailem baska sehirde.babami bunlar arayacakti ben arafim.babamda hemen cikiyorsn diyince ciktim.isyerinede personel lazim yani ben deseydim 2 gun izin verirn bunlar anlardi derdi blorf yapiyo.2 gun sonra gelicek.isi birakinca bunlar cakti davayikayınpederle ne diye yüz göz oluyorsun? o kim? verecek bi hesabın varsa kocanla ver o adam ne karışıyor. susup evden gönderemedin mi? bi de bu kavga için hemen istifa etmek ne demek?
O halde hiç umutlu konuşamam.Canim tayin icin ordayydik.imkansz diyeyim sana
Oldum zaten.dun tum ailem toplandi bu kizin hali ne dediler.kiyamet koptu. Ölmüs vaziyetteyim o guclu kadin gittiO halde hiç umutlu konuşamam.
Çünkü kocanız babasının karşısında pasif.
Sizi mahvederler.
Ya kocanız istifa edip yanınıza gelmeli ya da gidip hastalık sahibi olacaksınız.
Aslinda soyle onlarin daha borcu var.isten cikacagimi dusunemediler babamn yanina gelecegimi dusunmediler.bana blorf yaptilar arayacagiz diye.baktilar ben bes dakika icinde babami aradim isyerini aradim hersey bitti bunlar donmeye basladi iste biraz kendi topla kizim fevri olma soylede boylede.dinlemedim bileİşten çıkarak istediklerini yapmışsınız. Bence şimdi de istediklerini yapip döneceksiniz. Kusura bakmayın dik duramamissiniz. Bundan sonra o basiretsiz kocadan ve çirkef kayinpederden cekeceginiz var. Allah yardımcınız olsun ne diyelim.
Esim morali bozukmusta babasi surekli sormusta neyin var diye buda anlatmisGeri dönmem kp kim oluyor ki bana o lafları ediyor kocan koca olsaydı kendi aranızda tartışırdınız bide konu bi anda kp inle buralara nasıl geldi elbet bi sebebi vardır
O halde geri dönmeyin.Oldum zaten.dun tum ailem toplandi bu kizin hali ne dediler.kiyamet koptu. Ölmüs vaziyetteyim o guclu kadin gitti
Iyiki acmisim konumu buraya.nice guzel guclu kadinlar ne guzel buraladaymissnzz.sevgileromi iletiyorum. Birde sanirim onlar aileme yardim ettigimi saniyordu.halbuki ailem durumu duzelteli yillar oldu.Allah aileme yuru ya kulum dedi babama kazadan sonra.artik ailem bana bir kac yardim ediyordu.birde gelen takiyi hep benim ailem cebrem takti.onlar sohbetli yaparmis bu yuzden dugunumze nisanimza kimseyi cagirmadilar. Hata benim ben girmemeliydim.Gecmis olsun. Durumunuza uzuldum. Kp patriyaki, ataerkil bir zihniyette goruldugu kadariyla. Kadin edilgin edilgin evde otursun, uretime katilmasin. Guc erkekte olsun. Evlilikte kadin da erkek de guclu olabilir, uretebilir halbuki. Eziklik onlarin kafada.
Bende guclu, caliskan, sebatkar bir kadin intibasi uyandirdiniz. Fazla gelmissiniz onlara. Evliliginizin gelecegine dair isabetli bir karar verecek olgunluktasiniz. Ben sadece size sabir ve moral dilemeye geldim.
Canim o evde daha kalamazdim.ailem baska sehirde.babami bunlar arayacakti ben arafim.babamda hemen cikiyorsn diyince ciktim.isyerinede personel lazim yani ben deseydim 2 gun izin verirn bunlar anlardi derdi blorf yapiyo.2 gun sonra gelicek.isi birakinca bunlar cakti davayi
Asla isini bırakma. Adam olan adam zaten karisi para kazaniyor diye ezilmez. Demek ki adamligi parayla olcuyorlar ve demek ki sen para kazanmayinca o seni ezecek.Kizlar gunaydin.
Inanin sinirden uyuyamadim ve paylasmak istedim.ben calisiyorum ve acik bir bayanim.genelde sac fonlu yuzumde hafif makyajim her zaman vardir.cunku dogal guzelligi cok olmayan biriyim.ayrintilari anlatiyorum konuyu baglayacagim.
Esimin aileside hep tesetturlu ama modern tesetturlu.yani esarbini acsalar evde hepsinin saci sari rofleli ombreki.ve son model arabalar var altlarinda.konu sapmasin lutfen amacim farkli.
Ben kendimi bildim bileli bekarken de cakisirdim.nisanliyken ailem bunlara kizimiz calisacak o evde duramaz hem sigortasi icin hem kendi icin demisti.bunlarda tabiki kendi bilir bizim icin farketmez demisti.
Ve 2 gun once esimle tartisma yasadik babasida bizdeydi.adam aynen su sozleri sarfetti."sen zaten alisiksin gec gelmelere.sen cok rahatsin.bizim mezhebimizde genislik yok.sen para getiriyorsun diye benim oglum evin erkegi.ve esimide gaza getirdi.esimle hep tartisirdik ama gunun sonunda esim sarilmadan uyumazdi.bu adam esime oyle laflar ediyorki.simdi bana sart kostular isi biraktirdilar.gul gibi meslegimden oldum.kayinpederimle tartisirken esim evde yoktu ben bana her soylenene cevap verdim.muhtemelen farkli anlatti.dediki babani araycagim gelsin alsn dedi kayinpeder.sen zahmet etme ben ararim dedim.babami aradim baba gel dememle adam hemen kapat telefonu bileti aldim bir cöp alma o evden cik dedi.ciktim geldim.esim agladi telde kendini torpulemen lazim cok rahatsin.bizde boyle kadin olmaz.beni paranla eziyorsun dedi.bebde agzima geleni saydim.suan ailemdeyim siz soyleyin arkadaslar ne yapayim.esimi sevmiyorum degil ama adam dibimizde oturuyor ve bizimki ailesini atmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?