- 10 Aralık 2015
- 1.013
- 1.465
- 133
- Konu Sahibi akasayalar
-
Belki herseyim yanlistir evliligim sure boyunca yaptigim en dogru sey ailene duzgun davran.incitme.yazik yaslilar.hep bunlari dedim.o konuyu inkar etmiyor zaten.sil demem asla cunku kendi ailem varAilesini atmasin zaten ama dengeyi kursun, kayinpeder veya kayinvalidenin sırf oğulları ile evli diye biri ustunde hakimiyet kurma, gelin diye istedigi şekilde davranma haklari yok, herkes haddini bilsin..
Baskın ve lafın altında kalmayan birine benziyorsun, o zaman kurallarini koy.. Mantik cercevesinde olsun ki surekli olsun.. Yani "ailenle gorusme, aileni sil" gibi şartlar koşma mesela.. Kendi eviniz ve hayatınızın sınırlarını çizin, bu da kocada bitiyor en çok..
Eyvahlar olsun.istahi acan tek ilac varboda evde suan var iceyim ozman. Yoksa nasil engelleyebilirim.birde canim aniden isi biraktim.takilarimi biraktim ellerine verdim.lanet oksun dedim ciktm. Cok az param var.ailem biseyler aliyor ben surekli param var diyorum.gerek yok diyorum. Sirf benim halime uzulmesinler diye. Maasim birinde yatacak. O ilaci eskiden kullaniyodum.suan pskiyatr ve psikologa gidemem.onerecegin baska neler var kuzumPsikiyatriste gitmelisin. Anorexia olabilorsin. Yeterince seratonun salgilanmadigi icin beyindeki açlık merkezin kapanmis.
Iste ben dedimmki babamn gelmesine getek yok ben giderim aliskinsin zaten her yere tek gitmeye dedi. O oyle diyince babami aradim.Ne biçim insanlarmış kayınpederin için zaten söyleyecek laf bulamıyorum terbiyem müsade etmiyor
Eşin de arkanda duramamış babasının emrinde demek ki..
Gerektiğinde tabi ki geç gidebilirsin eve işin olur arkadaşlarınla buluşursun vs bunun mezheple ne alakası var
İşten asla ayrılmamalıydınız
Bide baban gelip alsın demiş terbiyesiz gerekirse ben giderim babam neden alsın deseydiniz
Böyle cahil insanları evire çevire dövmek istiyorum ya
Sonanda bilindik alerji surubu var istah acan hemen alsam istahi acsam anoreksiya zemin hazirlamam dimi az da olsa.ne olur icimi ferahlatacak birsey soyke.Psikiyatriste gitmelisin. Anorexia olabilorsin. Yeterince seratonun salgilanmadigi icin beyindeki açlık merkezin kapanmis.
Bak birgunde tum kariyerim param pulum gitti.yanima 3 canta iki bluz iki ayakabi iki kot getrdim.simdi yukarda arkadas var sonanda anoreksiya yakalnmis olablirsn diyo hastaneye gidicek param cok az. Ailem var arkamda ama utamcimdan diyemiyorum.herseye gerek yok param var diyorum.Allahim yer yarilsa girsemya işini neden bıraktın ki Ben en çok ona üzüldüm.
dur üzme kendini. bu ise tekrar giremez misin. baska yollar da bulunur. asla kendini hirpalama Ben de çok kırıldım üzüldüm..sonra vucudum tepki verdi tabi bir yerlerim agrımaya başlayinca dedim ki değer mi ...olan bana oluyor. hastalansam kimse bakmaz yine bir basima kalirim. ondan sonra kendi kendime mutlu edecek şeyler buluyorum film izliyorum dondurma yiyorum. sana tavsiyem iş çok sen gencsin. pes etme mutlu ol inadina mutlu inadina başı dik!Bak birgunde tum kariyerim param pulum gitti.yanima 3 canta iki bluz iki ayakabi iki kot getrdim.simdi yukarda arkadas var sonanda anoreksiya yakalnmis olablirsn diyo hastaneye gidicek param cok az. Ailem var arkamda ama utamcimdan diyemiyorum.herseye gerek yok param var diyorum.Allahim yer yarilsa girsem
Simdi aradi babasi köyden organik seyler gondermiste gidip gardan alacakmisiz.mutlaka almaliymisiz.gerek yok saol dedim kapattm yuzuneEsinle konstunuz mu bu olanlar ardindan? Neler dedi?
Resmen kiskirtmis sizi. Siz de düşmussunuz tongaya.Iste ben dedimmki babamn gelmesine getek yok ben giderim aliskinsin zaten her yere tek gitmeye dedi. O oyle diyince babami aradim.
Yok ona gore onun evi.adam hep diyor zaten burasi benim evim ben burda cok rahatim hersey temiz ve konforlu diyorduResmen kiskirtmis sizi. Siz de düşmussunuz tongaya.
Erkek tarafi geline el kızı der ama kadınlar da kendini el kızı görüyor, kendini o eve ait hissetmiyor. Diyemediniz mi? Burası benim evim. İsteyen gidebilir. Siz de gidebilirsiniz diye. İşiniz için üzüldüm, yazık olmuş gerçekten.
İste diyorum ya. Burası benim evim diyeceksiniz. Kirilacagini dusunmeyeceksiniz.Yok ona gore onun evi.adam hep diyor zaten burasi benim evim ben burda cok rahatim hersey temiz ve konforlu diyordu
Ailenin yanindan donme. Ise basla hayatini kurtar. Senin para kazanmam özgür olman batmiş o mutaassıp hayatlarina. Yoksa onlar gibi okur cikarsin.Kizlar gunaydin.
Inanin sinirden uyuyamadim ve paylasmak istedim.ben calisiyorum ve acik bir bayanim.genelde sac fonlu yuzumde hafif makyajim her zaman vardir.cunku dogal guzelligi cok olmayan biriyim.ayrintilari anlatiyorum konuyu baglayacagim.
Esimin aileside hep tesetturlu ama modern tesetturlu.yani esarbini acsalar evde hepsinin saci sari rofleli ombreki.ve son model arabalar var altlarinda.konu sapmasin lutfen amacim farkli.
Ben kendimi bildim bileli bekarken de cakisirdim.nisanliyken ailem bunlara kizimiz calisacak o evde duramaz hem sigortasi icin hem kendi icin demisti.bunlarda tabiki kendi bilir bizim icin farketmez demisti.
Ve 2 gun once esimle tartisma yasadik babasida bizdeydi.adam aynen su sozleri sarfetti."sen zaten alisiksin gec gelmelere.sen cok rahatsin.bizim mezhebimizde genislik yok.sen para getiriyorsun diye benim oglum evin erkegi.ve esimide gaza getirdi.esimle hep tartisirdik ama gunun sonunda esim sarilmadan uyumazdi.bu adam esime oyle laflar ediyorki.simdi bana sart kostular isi biraktirdilar.gul gibi meslegimden oldum.kayinpederimle tartisirken esim evde yoktu ben bana her soylenene cevap verdim.muhtemelen farkli anlatti.dediki babani araycagim gelsin alsn dedi kayinpeder.sen zahmet etme ben ararim dedim.babami aradim baba gel dememle adam hemen kapat telefonu bileti aldim bir cöp alma o evden cik dedi.ciktim geldim.esim agladi telde kendini torpulemen lazim cok rahatsin.bizde boyle kadin olmaz.beni paranla eziyorsun dedi.bebde agzima geleni saydim.suan ailemdeyim siz soyleyin arkadaslar ne yapayim.esimi sevmiyorum degil ama adam dibimizde oturuyor ve bizimki ailesini atmaz.
Peki ailesi ve esiniz neden sizin kazandığınız paraya ve isinize bu kadar takti.Kizlar gunaydin.
Inanin sinirden uyuyamadim ve paylasmak istedim.ben calisiyorum ve acik bir bayanim.genelde sac fonlu yuzumde hafif makyajim her zaman vardir.cunku dogal guzelligi cok olmayan biriyim.ayrintilari anlatiyorum konuyu baglayacagim.
Esimin aileside hep tesetturlu ama modern tesetturlu.yani esarbini acsalar evde hepsinin saci sari rofleli ombreki.ve son model arabalar var altlarinda.konu sapmasin lutfen amacim farkli.
Ben kendimi bildim bileli bekarken de cakisirdim.nisanliyken ailem bunlara kizimiz calisacak o evde duramaz hem sigortasi icin hem kendi icin demisti.bunlarda tabiki kendi bilir bizim icin farketmez demisti.
Ve 2 gun once esimle tartisma yasadik babasida bizdeydi.adam aynen su sozleri sarfetti."sen zaten alisiksin gec gelmelere.sen cok rahatsin.bizim mezhebimizde genislik yok.sen para getiriyorsun diye benim oglum evin erkegi.ve esimide gaza getirdi.esimle hep tartisirdik ama gunun sonunda esim sarilmadan uyumazdi.bu adam esime oyle laflar ediyorki.simdi bana sart kostular isi biraktirdilar.gul gibi meslegimden oldum.kayinpederimle tartisirken esim evde yoktu ben bana her soylenene cevap verdim.muhtemelen farkli anlatti.dediki babani araycagim gelsin alsn dedi kayinpeder.sen zahmet etme ben ararim dedim.babami aradim baba gel dememle adam hemen kapat telefonu bileti aldim bir cöp alma o evden cik dedi.ciktim geldim.esim agladi telde kendini torpulemen lazim cok rahatsin.bizde boyle kadin olmaz.beni paranla eziyorsun dedi.bebde agzima geleni saydim.suan ailemdeyim siz soyleyin arkadaslar ne yapayim.esimi sevmiyorum degil ama adam dibimizde oturuyor ve bizimki ailesini atmaz.
Cunku babasi hep diyorki hesapliyorum sizin maas bu kadar giriyor siz bu paralari ne yapiyorusniz diyo bende acik acik oglunuz her yeni cikan telefonu arabayi aliyor bu yizden diyorum.zaten taniyanlarda biliyor esimin cok luks takildigini.ama bana karsi evlendiktem sonra cok harcama yaomaz.cok cok getekliyse alirdi.zaten evlendim ilk iki ay calismadim anladim basima gelicekleri. Hemen eski mudurumu aradim burdaki subeye verdi.oda gitti zaten simdi cok sukur isimide kaybettmPeki ailesi ve esiniz neden sizin kazandığınız paraya ve isinize bu kadar takti.
Kizlar suan cok daha kotu bir durum var yediklerimi aninda cikariyorum uc gundur su ve corba.Allah askina bisey soyleyin ben ne yapacagim.lomma sokamiyorum ac karnim ama yiyemiyrmEskiden büyükler evlatlarının yuvası yıkılmasın diye üzerlerine titrer,rahatsız olduğu konulara bile ses etmeden aman onlar iyi olsun yeter derdi hoş hala vardır elbet bu nadir insanlardanKp lere ne oluyor evlatlarına her dediğini yaptırmaya alışmış insanlar Ne yazıkki bu geleneklerini onların eşleriyle devam ettirmeye devam ettirmek istiyorlar.
Artık siz kendinizden,kişiliğinizden ,doğrularınızdan ödün vermeyin lütfen. Eğer eşiniz evliliği kurtarmak istiyorsa kendisi adım atar Ve ailenizin bulunduğu şehirde Ya da bambaşka bir şehirde kurduğu yuvaya sahip çıkar.Aksi takdirde bu baskılar devam edecek ve siz sizi yaşayamayacaksınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?