sinirimden ölmek üzereyim. dayanamıyorum artık kızlar...

ne düşüncesiz insanlar var ya...
cnm sakın annende kalmaya falan gitme, işler iyice sarpa sarar...
şu an, sürekli seninle yaşamadıklarına şükretmekten başka çaren yok gibi gözüküyo...
3 ay dişini sıkıcan...
Allah kolaylık versin

Gerçekten düşüncesizlik, bunun yanında arasının bozuk olduğu gelini gıcık etmek istercesine kasıtlı bir tutum..

Tamam durumları olmasa ok, soğukta yalnız napsın tabii gelecek derim ama durumları varmış bir yere kadar..

Doğalgaz mı yok?

Isıtıcı alsınlar 2 tane ,idare ederler..

ya da gelsinler 15 gün geçirsinler gitsinler..Koca kış?

Ne diyim bilemedim..eşinle aran açılacak karşı çıksan..

Kendini kasma canım..

İstediğin gibi davran..sofraya 2 tabak fazla koyucan birtek böyle düşün..
Gezmeye mi gitcen ne derlerse desinler git..
uykun mu geldi uzan.
yemek mi yok, kahvaltı koy..
yani kendini kasarsan koca kış sana 5 kış gibi gelir..

ama kendi kendine telkinle takmayaya ve duymamaya çalışırsan daha rahat atlatırsın..

Geldiklerinde bu işlerin hiç birini yapma, sen onlardan beklediğini ima et.
Eve geldikleri ilk gün "anneciğim, teyzeciğim iyi ki geldiniz, bu ev nede olsa sizin.
Bende artık hem işi hem evi idare etmekten yorulmuştum.
Artık SİZ BURADASINIZ YA bende bir müddet tatil yaparım, nede olsa siz varsınız.
Ev işi, yemek derdi olmadan rahat rahat çalışırım çok şükür" de :)
Misafir OLMADIKLARINI her lafın başında şaka yollu da olsa sok gözlerine.
Bir kış boyunca gerekirse hasta rolü yap, işteyken ara canım şunu çekti bir zahmet yapar mısınız diye rica altında iste ve kış boyu kendine baktır sultanlar gibi.
Onlar gelmekte yüzsüzlük yapıyorlarsa sana sormadan madem sende onlara yüzsüzlük yap ve hizmetçi olmadığını göster.

Bak bir daha ki kış geleceklermi.

geldiklerinde bir süre gereken hizmeti yap baktın sıkıştın yoruldun,dinlenmen lazım, tebeşir tozu iç ateşlen yada grip birinden hastalık bulaştır kendine ve yat biraz onlar sana baksın eğer uzun sürerse kaçıp gidebilirlerde sana ve eve bakmak zor gelebilir:)))

çook zor gerçekten bir ara bende muzdariptim sürekli gelmesinden neyseki artık gelmiyor .saygıda kusur etme ama sürekli hizmet edipte gönüllerinide hoş tutma yemeği hazırlıyorsan eşin kaldırsın sofrayı eşine iş yaptır bak o zaman oğullarına kıyamayıp kendileri yaparlar

benim kv de bize geleceği zaman oğlunu arar.oğlu işte ben evdeyim,onunla zaman geçirecek olan benim ama o oğlunu arar.sabahın köründe veya çat kapı geldiğindede ''oğlumun evi gelecem tabi'' der.(bu arada bende çalışıyorum)sizin kv de aynı mantıkta anlaşılan.

bütün kışı geçirmekte ne ya...resmen anlayışsızlık...bence eşiniz yokken o size laf sokuyormuş ya sizde aynısını yapın...sürekli temizlik yapın..onlarla zaman geçirmeyin..evinizi çok sıcak tutmayın..arkadaşınıza gidin..onlar yokmuş gibi davranın...çok mu acımasız oldum:)

eşinizle aranızı sakın bozmayın aksine çok çok mutlu olun ki çatlasınlar:)

Son düzenleme:
en mantiklisi kocanla konusman acikca rahatsizligini dile getir bütün kisin uzun bi zaman oldugunu söyle nebiliym anicaktir umarim yoksa huzursuzluk 2 kaynana ile kacinilmaz olur

martta havalar ısınır sıkma canını bi gelişme olunca haber ver

valla kızlar geldiler işte... Elimden geleni yapıyorum. Yine gönüllerini hoş tutuyorum ne yapayım Allah'tan korkuyorum. Benimde anam babam var yarın öbürgün onlar muhtac olur? Allah kısmet ederse bende kaynana olucam. Rabbim bi yerden çıkarır diye çabalıyorum huzursuzluk olmaması için.
Misafir olduklarını vurguluyorum evet. Mesela teyze sofrayı toplamaya kalkıyor. Misafire iş yaptırıldığı nerde görülmüş falan diyorum
Şöyle böyle yapalım falan konuşuyorlar, misafirsiniz siz anne nasıl isterseniz öyle olsun diyorum (bana ters düşmeyen konularda tabi ki)..
Bu hafta eşim yok işte evde. Gidiyorum iki konuşuyorum geçiyorum mutfağa oturuyorum bilg başına oyun oynuyorum. Sonrada yatıyorum. Her akşam yemek yapıyorum ertesi akşama bi bakıyorum yemek yok. Meğerse öğlende yemek yiyorlarmış
İşte geçen gün yine böyle bebek konusunda bir laf çarpıttı. Bende sizle konuştuğumuz gibi yaptım Daha birşey demedi, demez herhalde.
Şimdilik çok birşey yok ama hala kalış süresinin ucu açık. Baya baya kalıyorlar şuan. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. Kalsınlar, oğlunun evi ama yeterki huzur bozacak laflar etmesin ve benden çok hoşgörü bekleyip kocamı huzursuz etmesinler. Ben başka birşey istemiyorum. Yaşlı kadın üzülüyorum da bir yandan. Çok zor.
Boşuna dememişler kaynana kafaya pamuk atsa kaya gelsi diye oturup ağlarsın
Böyle gelmiş böyle gidecek bu. Kaynana out gelin in
Hepinize çok teşekkür ederim. Bişi olursa yazacağım yine.

olayın geçmişini bilmiyorum neden geliyorlarmış???
yani kendi neyse de bir de kardeşi. hem de tüm kış..
birlikte de kalıyrolarmış.. evde bırakıp da gelemez ki onu da..
ya neden geliyor ki?

lütfen insanlardan beklenti içine girdiğimizde buna hakkımız olup olmadığını düşünelim, misafirin kalma hakkı eğer allah korkusuyla aman günahtır diyorsanız 3 gündür evet sadece 3 gün ondan sonrası insanların kurulu düzeni özeli var kimse kimseye zorunda olmadığı sorumluluklar yüklemesin, aman günahtır diyede sakın söylemesin, allah korusun eşinin annesi yatağa düşse ve bakıcak kimsesi yoksada allah korkusuyla söyleniyorsa biraz araştırırsanız bunu sizden istemesinin hakkı yoktur, kadınlarımız örf adet ayıp adı altında okadar eziliyorki evlenince eşinin annesi sizin anneniz oluyor annenizden fazla onunla görüşmek zorundasınız, kaynanızda sanki o sizi doğurmuş gibi üzerinizde hak talep eder, kızlarının yanın gitmez habire gelinin yanında, çünkü size yaptıklarını kızlarına yapamaz yada kıyamaz size çektirecek,, size bir örnek ben senelerce kayınvaldemle yaşadım şimdi kayınvaldem kızının yanında kalıyor hergün tartışıyorlar görümcemde kv ne yapıcağını bilmiyor her ikiside artık gizliyemiyor anlaşamadıklarını eee kızı bile kaldırmaz kendi deyimleriyle elin kızı niye kaldırsın lütfen ama lütfen insanlık yapalım ama bu demek değildir kv gelsin benim evimin huzurunu bozsun beni kocamla boşanma durumuna getirsin benim görümcem sen iyi olursan kocan seni niye boşasın derdin zamanında kendi kızını kocası annesi için boşadı, kısaadan hisse başkasının yaşadığını yargılayanlar bu dünyada bunu yaşamadan göçetmeycekler size tavsiyem büyük konuşmayın sizin başınıza gelmez kızınızın başınıza gelir o olmaz kızkardeşiniz olur o olmaz torununuz olur yapmayın arkadaşın ne yaşadığını bilmem ama öyle olaylar varki sizin dediğiniz gibi yaşadınız gibi hiç olmaz içinde olup birebir yaşayınca işte ozaman anlarsınız benim görümcemin 50 senede anlamadığı annesini 5 ay yanınında kalmasıyla anlaması gibi işte o zaman anlarsıznız..

canım niye kv olucam diyorsun benim kayınvaldemde çok çekmiş oda bana kaynanalık yapardı oysa ben ona anne derdim anne olsaydı bana inan ozaman yanımda kalması hiç zoruma gitmez hem bana yarenlik arkadaşlık edrdi yapmayın gözünüzü seveyim siz kv olmayın, bu böyle zincirleme kadının kadına eziyeti olarak devam ediyor, bide annemle yatağa düşer demişsin merak etme onlarda gelinin yanına gider muhakkak hep aynı olaylar haaa öyleyse bile ben başkasına sırf aynısı benim ailemede olur aman bende onun için yapmak bana çok doğru gelmiyor hani yaparsan bile denize at karşılık beklemeden yapalım ki iyiliklerimiz yerine hakıyla ulaşsın,

gelirler kalırlar hiç te rahatsız olmazlar canım.benim de başımda senınkının degısık versiyonu.kapıdan kovsan bacadan gircekler neredeyse.bazen yaptıklarına dayanamıyorum ve eşimi bile gözüm görmüyo.ailesi yüzünden eşimi de gözden çıkarcak hale geliyorum düşün artık.senın bi de kv den heralde sadece,benımkıler ailecek başıma dert.anası,babası,kız kardeşi,erkek kardeşi ve hatta erkek kardeşinin karısı.....hepsi binmişler benım adamın üstüne.benımkı çalısıyo onlar yicez diye kırk takla atıyolar.resmen eşimi oyuna getirip istedeiklerini yaptırıyolar.tükendiiiiimmmmm.anlatamam.Allah için eşim akıllandı,kimseye hakkını yedirmiyo ama o anası yok mu....bir duygu sömürüsü bir oyun bir dolap dalavere,pembe diziler halt etmiş yani....sonunda da bildiğini yapıyo kadın.bana bigün biri gelse sorsa kimi yeryüzünden silmek istersin die ???cevabım hazır yıllardır.kayınvalidemi silin bi daha da gözüm görmesin derim valla.ay uzun sürdü ama biraz önce tel. açıp yalakalık yaptı yine kocama ve çıldırdım sinirden.kavga ettim oturdum ,uzun yazdım ondan kusura bakmayın kızlar.

ay arkadaım bu görümceler bi kendılerini akıllı sanıyolar galiba.benımkı de yuzume güler,bı yandan da özellikle bana duyurcagı bişey varsa duyurur iyi gibi sohbet edıyo havasında.benı bıgun utanmadan eşime şikayet etmeye kalkmış,almış ağzının payını.ama kendisini sevemiyorum bi türlü,sürekli arkamdan bi iş çevirdiğini hissediyorum,hiç güven vermiyo.ama abisinin yanında bir de yalakalık yapar bana,çok sevimli olduğunu sanır.....sinir şeyy..

sizde haklısınız ama şu da var ki eşim erkek evlat olarak annesine bakmakla yükümlü. kendi bakamıyorsa birini tutmak, ihtiyaçlarını gidermek evlatlık görevi. Onun açısından bakıldığında 3 gün 5 gün 5 yıl farketmez. Ben kendim için söylüyorum hep. Eşim ne yapsın o da farkında ama yaşlılık zor. Allah kimseyii kimseye muhtac etmesin. İnsan eti ağır gerçekten.

en sevmediğim şey işte laf sokma, imalar. neyse söyle arkadaşım derdini. Görüşmeyiz olur biter kimse kimseye katlanmak, kabullenemediği huyları alttan almak zorunda değil ki

ben ilk zamanlar yüzüne söyledim. benim istediğim sizinle anne-kız GİBİ olabilmek (çünkü asla öyle olamaz) diye. Zamanla yaşananlar da bunun mümkün olamayacağını gösterdi. Yine ne kayınvalideler var benim ki onlara nazaran çok çok iyi. Eve gidip uzanamamak çok kötü, haldır haldır yemek yapmak ve bunun tüm kış sürecek olması....
Ay kızlaaaaaaaarr kar da yağdııııı.. Neyse hemen yağsın da çabuk havalar açsın

sonuna kadar okuyamadım ama fıkrımı belırtmek ıstedım..Bu kayınvalidelerin adı çıkmış. Gelseler “ neden geliyor”. Gelmesler” bugüne kadar kapımımı açmış. Arayıp sormusmu.” Demeye başlanıyor. Ne yapsın bu kayınvalidelerde yaransınlar .. valla Allah kolaylık versin onlara. Bizim annelerimiz anne onlarınki evlat değilya onlar anne değil. Nedir bu ayrım anlamıyorum. Benimde evladım var. Şuan nasıl üzerine titriyorum. Canı acısa ben ondan cok ağlıyorum. Evlat bu ya elbette gelıp kalıcak evladında. Ne olurkı yanı. O evde yemek pişiyor zaten alttarafı iki bardak su fazla koyarsın tencereye ıkı tabak fazla yıkarsın ıkı yatak fazla toplarsın. Değermi kalp kırmaya. Hadi kayınvalide düşünülmüyor. Eşini düşün. O çok sevdiğimiz eşlerimiz mutlu olması herşeye değmez mi. Valla bence değer.. yeterki gözlerinin içindeki ışıltıyı göreyim isterse bütün sülalesi gelsin kalsın..üç günlük dünya mutlu olalım yeter…

canım kusura bakma ozaman madem erkek evlat o bakmak zorunda diyorsun kiii ben kadın erkek olarak böyle ayrım yapmaya kesinlikle karşıyım ama dediğim gibi kadını kadın anca bu şekilde hep dışlar evlatlarınıda yetiştiriken evet ben kızımıda oğlumuda ben büyüttüm ama bana oğlum bakmak zorunda(!) kızının üzerinde hakkı yokmuş gibi kavınvalden gelip oğlunun yanında değil gelinin yanında kalır gelin kahrını çeker neden çünkü oğlu ona bakacak ya ama sonuçta yatağa düşşe senmi altından bezi alıcan erkek olarak annesinin altından oğlumu hangisi elbet bayan olduğu için sen peki hakkı varmı bunu beklemeye istemeye.. yokk.. ve eğer ki tersini düşünüyorsan benden sana nasihat ben senelerce kayınvaldemle yaşadım kayınvaldem herkese hemen hemen herkese beni aşağlar kötüler her gece eşime beni şikayet ederdi tanımadığı ilk kez gördüğü insanlara bile beni kötülerdi hemen hemen tek konusu bendim kötü bir örnek göstereceği zaman verdiği tek örnek de bendim ben kendimi kahreder üzerdim, ama bir kez bile bir kez bile bana kalkıp sorulduğu zaman bu anlatılanlar nedir diye kimseye aileme çevreme kimseye söylemedim tek dedğim siz onun söylediklerine bakmayın yaşlı başlı kadın kötülüğünden değil birilerini gördüğünde şikayet etmeyi seviyor yoksa evde çok iyiyiz!!! taki eşim, annesi için beni sık sık dövüp aileme sanki haklıymış gibi annlatmasına kadar dövme sebebi ne annesi evdede durmadan problem çıkartır eşimde derdi ki off bu evde bir rahat yüzü göremiyorum nedir sizden çektiğim der beni döverdi, ailem olanları benden değil eşimden annesinden öğrendi gözümün yüzümün morarma sebebi ortaya çıktıktan sonra ki ondan önce ben bi yerlere vurdum eşim şakalaşırken oldu derdim sustum sustum sustum eğer sabırsa iyilik yapmaksa eşini hoşgörmekse hepsini en fedekar haliyle yaptım taaaki artık olanların gerçek yüzü ortaya çıkınca eşim aslında okadarda haklı olmadığını görmeye başlayınca anne perdesi gözünden kalkıncaya kadar,,,,,, MADEM erkek evlat bakmakla yükümlü bende onun için kayınvaldeme iyi davranmak zorundayım diyorsun kusura bakma ama ozaman böyle şikayet edip durma sen istedeğin kadar iyi davran senin aslında onları istedemediğini anlarlar zaten bence söylenip şikayet edilen iyilik hiç yapılmasın. eşin için onlara bakıyorsan niye eşine kızıp onunla konuşmuyorum diyorsun madem yapıyorsun bari hakkıyla yap adamın burnundan getirdikten sonra kayınvaldelerinin yüzüne gülümsyip burda şikayet ediceksin kusura sakın bakma ama anlamıyorum bana okadar uzakk ki ben yaparsam ya anlattığım gibi gerçekten severek içimden gelerek yaparım yada hiç yalancıktan cici gelini oynayamam şu anda kesinlikle kayınvaldemle arama mesafe koydum eşimede bunu açıkça belirttim sabrımın sonuna geldim çünkü benden bu kadar dedim kayınvaldem asla 1 haftadan uzun süre kabul etmem daha fazlası bedenime zarar artık kimsede kusura bakmasın kimsenin oğluda benden değerli değillll....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…