- 3 Ağustos 2017
- 1.770
- 2.250
- 53
- 35
- Konu Sahibi Hayallidya7
-
Beddua etmek nedir ya hayrını görmesin filan balkon teyzesi gibi.. tamam belki iyiliğinizi görmezden gelmesi inkar etmesi sinir bozucu bişey ama bu kadar yüzüne vuracaksanız minnet bekleyecekseniz söylemeyecektinizKızlar bölümü burası mı bilmiyorum ama sinirlenince sevdiklerime, kıymet verdiklerime bile çok kötü sözler söyleyebiliyorum.
Allah belanı versin, hayrını görme vs gibi çok üzülüyorum.
En son şöyle bir olay oldu. Arkadaşım bir mülakata girecekti ondan önce ben girmiştim soruları sorunca söyledim bende şöyle gelir böyle gelir şeklinde..yardımcı oldum.
2 gün sonra ayyy tam beklediğim yerden geldi dedi. Ee canım ben söyledim ya sana onları dedim. Yoooo ben biliyordum nasip işte dedi. Sinirlendim ve bu olayı anlatırken resmen ben vesile oldum bir teşekkür yerine yoo ben biliyordum dedi geçti...
Başka arkadaşıma anlatırken bu olayı hayrını göremesin ne diyim dedim. Mübarek gün pişman oldum. Töbe est dedim ama içim içimi yiyor. Bu durumda ne yapmalıyım çok kafama takmam normal mi?
Bi daha öyle yapayım madem ilk kez başıma geliyor böyle bir şey. Şaşırdım arkadaşıma anlatırken hayrını göremesin ne diyim çıktım ağzımdan.Beddua atmek yerine..sen de cok nankormussun be canim insan bir tesekur eder..deyip yuzune vurmaniz yeterliydi.
Bem olsam oyle yapardim
Bunu deneyeceğim. Dediğim gibi çok üzüldüm, kırıldım sinirlendim. Bir anda çıkıverdi ağzımdan arkadaşıma anlatıyordum ne diyeyim hayrını göremesin dedim.Yorum yapamadım. Tam konuşacakken nefesinizi tutup beş-on saniye bekleseniz? Ağızdan çıktı mı geri dönüş yok. İnşallah daha kötü bir şekilde tecrübe etmezsiniz. Bir arkadaşım karısından bu yüzden ayrıldı. Kadın sinirlendiğinde buna benzer lafla ediyordu.
HaklisinBi daha öyle yapayım madem ilk kez başıma geliyor böyle bir şey. Şaşırdım arkadaşıma anlatırken hayrını göremesin ne diyim çıktım ağzımdan.
Ben onun yüzüne vurmadım ki başka bir arkadaşımıza anlatırken bir an boş bulunup, lafın gideceği boyutun beddua olacağına kestirmeden ne diyeyim hayrını göremesin diyiverdim. Yine olsa yine söylerim zaten, ( çıkacak konuları, dikkat etmesi gereken kısmları..)sorun söylememek değil vesile olduysamda sevinirim balık bilmezse halik bilir... ama üzülünce ve başka arkadaşımla dertleşirken bir anda ağzımdan çıkıverdi. Sonra ayy töbe est ne diyorum ben dedim. Üzüldüm. Benim konuyı açmamdaki amaç doğru mu yanlış mı va değil. Ağzımdan çıkan kelimelerin beddua boyutuna ulaşması ve bunu önlemek istemem.Beddua etmek nedir ya hayrını görmesin filan balkon teyzesi gibi.. tamam belki iyiliğinizi görmezden gelmesi inkar etmesi sinir bozucu bişey ama bu kadar yüzüne vuracaksanız minnet bekleyecekseniz söylemeyecektiniz
Senin işin olur çünkü benim sana söylediğim her şey çıkmış zaten ve sende cevaplamışsın.Senin nasibinmiş demek ki hayırlı uğurlu olsun şimdiden dedim.Haklisin
Sinir bozucu bir durum
Ama beddua agir oluyor iste.
Bir daha mevzusu gecerse sakayla karisik boyle soyle hem icini dokmus olursun hem de lafi koyarsin.
Üstteki bir arkadaşın dediği mantıklı geldi, konuşmadan cümlemi kurmadan önce sinirliysem biraz susup bekliycem. Ben bana minnet etsin el pençe olsun istemedim. Sadece vesile olduğum için çok teşekkür ederim ya bak söylediklerin geldi demesi yeterliydi. Karşıdakini salak yerine koyar gibi, ayyy o soruyu biliyordum, onu bir makalede zaten okumuştum komik şeyler.. kaldı ki ben anlaşmamı yeniledim çok şükür iş sıkıntım yok. Üzüldüm ve üzüntümü çok yanlış sözlerle ifade ettim Allah affetsin bir daha şaşırtmasın.Hak ettiğimizi yaşarız kimse kimsenin beduasıyla küfürüyle ithamıyla zarar görmez merak etme
Yanlız diyeceklerinizi düşünmeden dile getirmek sizin zararınıza olacaktır
Evet bende çok rahatsızım bu durumdan. Bir daha 3 düşünüp 1 nefes alıp 1 söyliycem. Öfkeme yenil düşmüycem. Allah affetsin çok pişman oldum zaten inşallah yapmam bir dahaAcilen beddua etmeyi bırakmalısın,
Bigün haksız yere edersin döner dolaşır seni bulur...
Helede böyle basit şeyler için.
Haklısın bu cümleleri kurduğunda ee ben sana söylemiştim ya canım bak aynısı gelmiş dediğimde makalede okumuştum dediği an bir daha bana danışmak yerine makale oku tatlım yazıp geçebilir arkadaşımada aynen böyle anlatabilirdim. Haklısınız teşekkürler:))Bu kadar kafana takma..
Bosveeer gitsin..
Yok tesekkur etseydi yok etmeliydi diye o guzel kafani yorma bence, sana yazik..
İcini kotulestirmelerine izin verme..
Bazen cok beklenti icine girmemek gerekir..
Kucucuk beklentileri bile karsilayamacak insanlar var :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?