Sinirlerim Tepemde!

Kışın illa vişne yemek zorunda mıyız?
Ben kendi annemde görmedim bana çok tuhaf geldi açıkçası.
Ben yoğurdumu, reçelimi yapabiliyorum zaten fazlasına gerek yok.
10 da kalkınca daha erken diyorlar.
Dün akşam kv deydik, ben bugün eve gidince yemek bulaşık ütü beni bekliyor

Afrika dan gelmiyoruz biz dedim
Ay valla beynim dönüyor bu kışlık mevzu konusundan, rahat bıraksınlar sarma da onların olsun :)

Ben sizi cok iyi anliyorum. Herkes yuklenmis size memnuniyetsiz vs diye de ben de sizin gibiyim. Ben artik kendi ailemi kurmusum, ihtiyacim oldugunda tabi ki yardim isterim ama istemedigim halde evime bir seyler verilmesinden hoslanmam. Al nolur ki deniyor ama kullanmayacagim, cope gidecek bi seyse yazik degil mi? Emek var. Zorla verildi diye de kullanacak degilim. Karsi tarafin anlayisli olmasi gerekiyor. Belki ben yapmak istiyorum tursumu, ogrenmek istiyorum. Kafama gore yapmak istiyorum. Duzenimi kendim olusturmak istiyorum. Kimseye bagimli olmak istemiyorum.

Sorunuza gelince benim kv de onceleri bir seyler vermeye kalkti ama sonradan bakti ki ben kendim hallediyorum. Simdi soruyor su var mi diye, evet diyorum. Fazla karismiyor artik. Kendi yogurdumu, tursumu, konservemi kendim yapabiliyorum sukur. Istemediklerimi de soyluyorum, biz yemiyoruz diye.

Bir de illa yardimci olmak isteniyorsa once sorulur, kizim fazladan konservem var ister misin diye. Direkt al bunu demek dogru degil. Anne de olsaniz kv de olsaniz dogru degil. Yardim zorla yapilmaz.

Beni çok iyi anlamışsınız çok teşekkür ederim.
Bende aileyim onlara ihtiyacım var tabikide, her zaman da yanımdalar ama cidden fazla geldi bana yaptıkları.
Annem gidiyorum 20 kavanoz, kv gidiyorum 20 kavanoz o veriyor evimde koyacak yerim bile yok.
Bir de alır mısın yok, bunları size yaptık al götür.
Yemek yapıyorlar fazla kaldı al götür, eve geliyoruz elimiz tabak tencere dolu yıka geri götür sonra uğraş dur.
Nankör diyorlar ya değilim aslında benim işim 3 katına çıkıyor benim demek istediğim o.
Evde yemek, onlar veriyor yemek inanın bazen alıp direkt çöpe döktüm günlerce yedik çünkü.
Ben yapıyorum zaten yoğurt, reçel, turşu yapamadığım nokta da zaten diyorum anne bu sene salça yapalım mı diye.
Fazlasını istemiyorum artık.
Bende dünden sonra almayacağım artık kendim yapıp atarım.
Ama sizden şu mesajı gördüm ya ölsem de gam yemem artık

Benim kv de sağ olsun yapar kışlığımı organik yoğurdumu ben de haftada 1 ya da 2 giderim yemek yeriz bi iki gün de olsa ne pişircem derdim olmaz. He arada bi mutfağımda bi şeylere karışmaya çalışır ozaman da he he der yine bildiğimi okurum yani eşimin annesi sonuçta bi şekilde idare ediyorum bana çok aşırı müdahale etmediği sürece

İşte bizimkiler aşırıya kaçtılar ondan rahatsız oldum.

İşte bizimkiler aşırıya kaçtılar ondan rahatsız oldum.
Anlayabiliyorum. Ama bazı durumlarda hayır demeyi deneyin net şekilde. Ben de başlarda kıramayıp alıyordum her şeyi ama baktım yemekler çöpe gidiyor yok anne hiç koyma geçen gün çöpe attım çok günah dedim. Israrına üzin vermedim ama mesela yoğurt yapmayı beceremiyorum işime geliyor yaptırıyorum. Annem de salçamı yapar çünkü ev yapımı salçayı çok seviyoruz. Siz de kıramıyorsunuz ama bi kaç net şekilde ifade ederseniz emin olun işe yarayacaktır.

Ben severim aslında böle seyleri ama evlenince kesin gelmez bana =) =) annemin mutfagında ben yapıyorum bu işleri. Gecen gün dediler hatta sen halledersin bize de yapıverirsin =) bu arada Bi gitme gelme işini biraz abqrtmıssınız bence haftada Bi gün ona Bi diğerine cok fazla değil mi herkesin dinlenmeye ihtiyacı var. Benim ailem de bana asırı bagımlı (baglı demiyorum farkettiyseniz) ben uzakta ev tutmayı düşünüyorum mesela bilerek. Alıssınlar cocuklarsız mutlu olmayı, bir birey olmayı hatırlasınlar istiyorum. O noktada size bir akıl veremeyeceğim acıkcası maalesef.

Politik davranmak gerek

Yeni evli şımarıklığı bu ya.
Daha çoluk çocuk vs yokken evin şirazesi çok kaymaz zaten, haftada 1 gidilir ailelere bir şey olmaz.
Zamanla oturuyor bir şeyler. İleride de sen istiyorsun aileler arazi oluyor.

Bizim de çok yakın değil ortası ama şimdiki aklım olsa İzmir'in ilçesinden tutardım

pazar günü yemeğini yap çarsambaya kadar idare etsin onlarıda öyle alıştır çarşambaya kdr yemeğim var de perşembe cuma geliriz de perşembe birine cuma birine git yemek derdin olmaz çamasır bulasık haftasonu yada hafta başı hallet , dolabını da doldurmak istemiş sonuçta o evde oğlu da var sen yemiyorsun diye eşinde yemeyecek değil reçeli pekmezi o yesin ayrıca hazır yemektense yazın yapılın kışlık ev yapımı konserveler candır kurtarıcıdır bence sen sıkıldıgın için sana batıyor herşey aynı şeyi annen eşine yapsa .gidip gelmeleri 2 haftada bir yapın artık uzaklaşabilirsiniz aglıyacak birşey yok diyin onalrada düzenimiz otursun diybilirsiniz sonuçta size tamamen küsecek halleri yok ama ölçülü yapın onun annesinede sizin annenızede aynı oranda gitmeniz lazım bu sefer eşinizin gözüne batar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…