- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
E vişne zaten şimdiden zamanıyken konulur dolaba.
Benim kayınvalidem de kışlıklarımı, yoğurdumu her şeyimi düşünür sağolsun. Ben çok memnunum bu durumdan. Bunları düşünmek ve yapmak da zaman alıyor sonuçta. O zamanı eşime, çocuğuma ayırıyorum bende.
Hafta içi iki akşam annelere gidince niye işleri yetiştiremeyesiniz ki anlamadım. 11 de kalkacağınıza 10 da kalkın ya da iyi bir planlama yapın hangi gün hangi işlerin yapılacağına dair, çözersiniz.
Yemek kalsın bize gelip burda yediğimiz yemek yetiyor ellerinize sağlık diyip almiyorsunuz o zaman
Kız vişne kompostosu oluyor ya ondan koymuşlardır buzluğa dene bak onuda
Yapragada gelince annen verdiyse eğer kv nin yanıda annemde yaprak verdi ama saracak vaktimde yok diyeceksin yada tam tersi annene diyeceksin bence onuda kiyamayip sararlar
Kv evinde sardigim 9poset yapraktan bir poşet bile alamamistik esimle vermemişti bak şimdi o geldi aklimaa
Ben sizi cok iyi anliyorum. Herkes yuklenmis size memnuniyetsiz vs diye de ben de sizin gibiyim. Ben artik kendi ailemi kurmusum, ihtiyacim oldugunda tabi ki yardim isterim ama istemedigim halde evime bir seyler verilmesinden hoslanmam. Al nolur ki deniyor ama kullanmayacagim, cope gidecek bi seyse yazik degil mi? Emek var. Zorla verildi diye de kullanacak degilim. Karsi tarafin anlayisli olmasi gerekiyor. Belki ben yapmak istiyorum tursumu, ogrenmek istiyorum. Kafama gore yapmak istiyorum. Duzenimi kendim olusturmak istiyorum. Kimseye bagimli olmak istemiyorum.
Sorunuza gelince benim kv de onceleri bir seyler vermeye kalkti ama sonradan bakti ki ben kendim hallediyorum. Simdi soruyor su var mi diye, evet diyorum. Fazla karismiyor artik. Kendi yogurdumu, tursumu, konservemi kendim yapabiliyorum sukur. Istemediklerimi de soyluyorum, biz yemiyoruz diye.
Benim kv de sağ olsun yapar kışlığımı organik yoğurdumu ben de haftada 1 ya da 2 giderim yemek yeriz bi iki gün de olsa ne pişircem derdim olmaz. He arada bi mutfağımda bi şeylere karışmaya çalışır ozaman da he he der yine bildiğimi okurum yani eşimin annesi sonuçta bi şekilde idare ediyorum bana çok aşırı müdahale etmediği sürece
kendinizi üzmeyin eşinizle konuşun yetişemiyorsanız 2 haftada 1 gidin yada hafta sonları 1 er saat uğrayıp çıkınValla ben yetişemiyorum sizi tebrik ederim
kendinizi üzmeyin eşinizle konuşun yetişemiyorsanız 2 haftada 1 gidin yada hafta sonları 1 er saat uğrayıp çıkın
Anlayabiliyorum. Ama bazı durumlarda hayır demeyi deneyin net şekilde. Ben de başlarda kıramayıp alıyordum her şeyi ama baktım yemekler çöpe gidiyor yok anne hiç koyma geçen gün çöpe attım çok günah dedim. Israrına üzin vermedim ama mesela yoğurt yapmayı beceremiyorum işime geliyor yaptırıyorum. Annem de salçamı yapar çünkü ev yapımı salçayı çok seviyoruz. Siz de kıramıyorsunuz ama bi kaç net şekilde ifade ederseniz emin olun işe yarayacaktır.İşte bizimkiler aşırıya kaçtılar ondan rahatsız oldum.
Anlayabiliyorum. Ama bazı durumlarda hayır demeyi deneyin net şekilde. Ben de başlarda kıramayıp alıyordum her şeyi ama baktım yemekler çöpe gidiyor yok anne hiç koyma geçen gün çöpe attım çok günah dedim. Israrına üzin vermedim ama mesela yoğurt yapmayı beceremiyorum işime geliyor yaptırıyorum. Annem de salçamı yapar çünkü ev yapımı salçayı çok seviyoruz. Siz de kıramıyorsunuz ama bi kaç net şekilde ifade ederseniz emin olun işe yarayacaktır.
Ben severim aslında böle seyleri ama evlenince kesin gelmez bana =) =) annemin mutfagında ben yapıyorum bu işleri. Gecen gün dediler hatta sen halledersin bize de yapıverirsin =) bu arada Bi gitme gelme işini biraz abqrtmıssınız bence haftada Bi gün ona Bi diğerine cok fazla değil miherkesin dinlenmeye ihtiyacı var. Benim ailem de bana asırı bagımlı (baglı demiyorum farkettiyseniz) ben uzakta ev tutmayı düşünüyorum mesela bilerek. Alıssınlar cocuklarsız mutlu olmayı, bir birey olmayı hatırlasınlar istiyorum. O noktada size bir akıl veremeyeceğim acıkcası maalesef.
siz o konserve ve reçelleri bize yollayın afiyetle yeriz valla bizde de durum tam tersi tırnağın varsa başını kaşı hesabı..
ah bu aileler...
Aman keşke benimkide yapıp verse. Bulmuş bunuyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?