Sinirlerim Tepemde!

Günaydın sevgili kadınlar 💓

Bu aralar sıkıştım kaldım dertlerin arasında. Bugün ki sorunum kv.
Artık biliyorsunuz 10 aylık evliyim ve çalışan bir kadınım. Biz evlendikten ilk haftadan sonra haftanın birer günü anneme ve kv lere gitmeye başladık. Eşimde bende evin tek çocuklarıyız. Is çıkışı gidiyoruz yemek yiyoruz çay içip saat 11 gibi kalkıp evimize geliyoruz. Bu durum artık beni sıkmaya hatta boğmaya başladı. Ben haftanın 2 günü oraya gidince işlerim sıkışıyor. Yemek yapamıyorum düzenim alt üst oluyor. Yanı bu durumu anlatmaya çalışıyorum, koskoca kadınlar oturup ağlıyorlar biz sizi özlüyoruz diye 🤦‍♀️ dün akşam yine iç gittik eve geldim duş aldım çamaşır attım sabah kalktım çamaşır astım ve ise geç kaldım. Evet iyilik yapmaya çalışıyorlar ama bana artık batıyor kızlar. Evime, kendime , eşime vakit ayıramıyorum. Bu hafta temizlik yapacağım yapamıyorum çünkü zamanım yok. Zamanım yok derken gezmekten değil onlara gidip gelmekten 😑
Bu konu böyle uzar gider. Bir sıkıntım ise yine kv. Sürekli buzdolabıma sürekli mutfağıma mudahele ediyor. Bu aralar taktı kış için dolaba bezelye atayım, fasulye atayim istemiyorum dediğim halde dün zorla verdi. Ben bu konserve olayını çok sevmiyorum ayrıca kışın taze fasulye yemesem ölmem herhalde. Tutturuyor, tursu yaptım gel al, reçel yaptım gel al , onu yaptım gel al artık biktim. Normal de tatlı çok yiyen birisi değilim ama laftan anlamıyor, kalbini kırmak istemiyorum ama bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Yemek konusu açılıyor sen yapamazsın ben yaparım. Döndüm dedim ki yemek konusunda gayet başarılıyım oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım diye. Sürekli yarış halinde benimle. Sen yapamazsın, sen edemezsin. Çok doluyum kızlar uzun oldu kusura bakmayın 😑😔
aaa aynı biz ama ben memnunum bu kada büyütecek sinir olacak birşey göremiyorum, bende çalışırum haftada bir kv bir günde anneme gidiyoruz hatta hafta sonlarıda 1 er saat uğruyoruz cumartesi dip köşe ev temizliğimi yapıyorum hafta içi evde olduğum zamanlarda şöyle bir süpürüyorum çamaşır ütü işimi hafta sonu hallediyorum, üstelik akşam 7 de işten çıkıp 7:30 da evde oluyorum yemeğimi falanda yapıyorum yarım saat geç yiyoruz ama bir şekilde halloluyor bu kadar sıkıntı yapıp kendinizi üzmeyin ailedir sonuçta mecbur gidilip gelinecek vallahi yemekten sonra hemen kalkıp eve gitsek ben hergün gider yemeğimi yer çıkarım çay faslı sohbet derken uzadığı için haftada 1 gidiyoruz.

Kv min cümlesini yazıyorum
Sen yemek işine girme, yapmazsın, yapamazsın ben sana yaparım

Annemin cümlesi
Benim karnıyarığım daha lezzetli olmuştu, olmamış bu :)

Ne çıkıyor sizce

Art niyetli bakiyosun olaya. Annen 182828 senedir yemek yapiyo ister istemez senden bir tik iyidir istisnalar haric. Bana da surekli sen yapamazsin dur ben bilmemne yemegi yollayim diyo kayinvalidem. Oradaki yapamazsin calisiyosun bunla ugrasilmaz, belki de beceremezsin diyodur ama art niyetli demeyecegini biliyorum.
Kompleks yapmissin sen kilomu verdin sen deseler hee yemek yapamiyorum ya diye agliycak gibisin.

Artık biliyorsunuz 10 aylık evliyim ve çalışan bir kadınım. Biz evlendikten ilk haftadan sonra haftanın birer günü anneme ve kv lere gitmeye başladık. Eşimde bende evin tek çocuklarıyız. Is çıkışı gidiyoruz yemek yiyoruz çay içip saat 11 gibi kalkıp evimize geliyoruz. Bu durum artık beni sıkmaya hatta boğmaya başladı. Ben haftanın 2 günü oraya gidince işlerim sıkışıyor. Yemek yapamıyorum düzenim alt üst oluyor. Yanı bu durumu anlatmaya çalışıyorum, koskoca kadınlar oturup ağlıyorlar biz sizi özlüyoruz diye 🤦‍♀️ dün akşam yine iç gittik eve geldim duş aldım çamaşır attım sabah kalktım çamaşır astım ve ise geç kaldım. Evet iyilik yapmaya çalışıyorlar ama bana artık batıyor kızlar. Evime, kendime , eşime vakit ayıramıyorum. Bu hafta temizlik yapacağım yapamıyorum çünkü zamanım yok. Zamanım yok derken gezmekten değil onlara gidip gelmekten 😑
Bu konu böyle uzar gider. Bir sıkıntım ise yine kv. Sürekli buzdolabıma sürekli mutfağıma mudahele ediyor. Bu aralar taktı kış için dolaba bezelye atayım, fasulye atayim istemiyorum dediğim halde dün zorla verdi. Ben bu konserve olayını çok sevmiyorum ayrıca kışın taze fasulye yemesem ölmem herhalde. Tutturuyor, tursu yaptım gel al, reçel yaptım gel al , onu yaptım gel al artık biktim. Normal de tatlı çok yiyen birisi değilim ama laftan anlamıyor, kalbini kırmak istemiyorum ama bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Yemek konusu açılıyor sen yapamazsın ben yaparım. Döndüm dedim ki yemek konusunda gayet başarılıyım oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım diye. Sürekli yarış halinde benimle. Sen yapamazsın, sen edemezsin. Çok doluyum kızlar uzun oldu kusura bakmayın 😑😔
Kız ne güzel işte kadın sen çalışıyosun zamanın olmaz diye herşeyini yapıp veriyo allahtan ne istiyon daha yapmasa yapmıyo diye konu açardın
kırma bari kadını da al yazık seni düşünüyo

Kv min cümlesini yazıyorum
Sen yemek işine girme, yapmazsın, yapamazsın ben sana yaparım

Annemin cümlesi
Benim karnıyarığım daha lezzetli olmuştu, olmamış bu :)

Ne çıkıyor sizce
Ay annenizin dediği daha kiriciymis..dedigim gibi bir süre sonra anlıyorlar zaten aile olduğunuzu.onlarin gozunde hep ders calisan cocuktum mutfak vs anlamaz bu diyorlardi. benim kv de de aynıydı ilk başlarda görümceler de..sonradan ben hallettim yemek var temizlik tamam dedikce yapmamaya başladılar.. hatta bir iki defa ben yemek yapip verdim onlarin dolabinda yemek varken.o zaman anladilar aslunda yemeklerin kaldigini..birde gerçekten çalışan insan için yorucu oluyor 2 gün dışarda olmak. Insan evde dinlenmek istiyor anlıyorum sizi. Şu asamada belli bir seviyede devam edin kötü günde destek olursunuz yüz yüze bakmak içinde..

Oda sizin bakış acınız saygı duyarım ama ben bu kadar mudahele edilmesinden rahatsızım. Çocuk değilim kendime güvenmesem evlenmezdim zaten. Bazı şeyler yapılır verilir ama fazlasına hayatıma müdahale etmeye gerek yok. O lafı da söylememin sebebi en iyi yemeği kendinin yaptığını söylediği için söyledim. Kimseyle yarıştığım yok çünkü
nasıl insanlar var ya.. çeşit çeşit.. sizin yerinizde olmak isteyen sayısız çalışan kadın var.. bırakın kışlığını yapmalarını..
bir kap hazır yemeğe muhtaç bir de çocuklu olan arkadaşlarımız, şahit olduklarımız var.. ..
hiç bir şey yapmayana, yapsın diye gözünün içine bakılırr ki sırf bu yüzden meleyenleri bile biliyorum ben..
bir parçama destek olsun die..
yapanlar da sizin gibi işte.. gerçekten insanoğlu bir acayip ya.

ayrıca hep ben sevmem ben yemem demişsiniz ya.. eşiniz de sizin gibiyse yemezse sevmezse hoşlanmıyorsa söyleyin eşinize kendisi söylesin annesine..

gidip gelme konusunda hak veriyorum.. gerçekten insan işten çıkıp direk evine gelmiyorsa tüm enerjisi bitmiş oluyor evine döndüğünde.. zorunluluk gibi değil de içinizden geldiği zamanlar özlediğinizde vs arada gidebilirsiniz.

Bence biraz abartıyorsunuz :KK51:
bende 2 yıllık evliyim, haftanın 1 günü anneme, 1 günü kayınvalideme gidiyorum..
hafta sonu da temizliğimi yapıyorum pazar günü de bana kalıyor.. sonuçta onlarda bizleri görmek istiyor 15-20günde bir gidecek değiliz.. kışlık erzak hazırlaması da bence gayet güzel, benim kayınvalidem de hazırlar bana verir ben cok memnun olurum pratik oluyor.. yoğurduma kadar yapr verir. sen yapamazsın bana da der ama hem çalışıyorum hem evde köpek var hemde suan hamile oldugum için hiç alınmam işime gelir..

sonuç olarak oğlunu ve beni düşünüyor.. kayınvalidnize oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım demeniz hiç hoş değil.. kadıncağız belki onu kastetmedi ama yarış halinde olan sizmişsiniz gibi geldi.. tabi işin içinde olan sizsiniz ama daha makul ve sakin olabilirsiniz.. aynılarını yaşıyoru ve pozitif düşünüyorum öylede olmalı bence.. her kurban bayramında mesela etimi doğrar kavurur buzdolabı poşetine koyar dondurucuya atmamı söyler..
bunlar kötü şeyler değil.. hiç yapmayan bir kv olsa daha mı hoşunuza giderdi bilemedim.:işsiz:
Oohh maşallah valla kv denize 🧿

Offf bu durumdan ben de rahatsızım ben evleneli yıllar oldu hâlâ aynı, özellikle benim annem çok sorun yapıyor bu gelip gitme işini,yani öyle alışma gibi birşey söz konusu olmuyor hiç çok sıkıldım artık.

Sorun goremedim ben :KK53:
Herkes ister ailem yakin olsun gideyim geleyim.iki gun yemek derdiniz yok daha kolaylasyo szin icin.kislik erzakta gayett herkesin bayila bayila istiyce seyler neden mis gibi saglikli el emegi sizi dusunup senin zamanin yok yapmaya yapamazsin caniniz ister ben yaptim demis iste bence sakin olun yoksa kalp kirarsiniz onlar anneniz cok uzulursunuz sonra

Bende kötülük göremedim Rabbim kimseyi yalnızlıkla sinamasin ikinizde tek evlatlarsiniz arada yemeği yiyip hemen kalkın mesela evde isim var yetistiremiyorum diyin. Bir kötülükleri yoksa nolur üzmeyin yaşlı insanları bizlerde anne baba olucaz

Geçen eşim anneme gitmem gerek dedi, sen git benimde işlerim var sen gelene kadar toparlarım dedim.
Eşim eve geldi kv aradı oğlum geldi sen niye gelmedin diye.
Halbuki eşim o gün konuşmuş anne bak kızın işleri oluyor, yetişemiyor her şeye diye ama anlayan yok :)
He he deyin gecin,bazen kapidan ugrayin. Ben kendi anneme oyle cok ugrarim mesela. Ihtiyaci bir seyi alir kapidan birakir hal hatir sorar kacarim. En guzeli.

Merhaba.
Yeni evli sayildiginiz ve cocuk olmadigi icin evin hep derli toplu ve duzenli olmasini istemenizi anliyorum. Ben de oyleydim. Calistigim halde gun asiri supurge acar, yerleri siler, toz alirdim. Her gun bir odayi bastan asagi temizlerdim. Bi sure sonra, ozellikle bebek gelince, her gun temizlik duzen yapamayacaginizi goreceksiniz. Mesela ise gec kaldiginiz gun camasir yikanmasi buyuk ihtimal cok acil degildi. Kv ve annenize gittiginiz gunler yemek yapmamanin dayanilmaz hafifligini hissetmeye bakin.

Yok öyle her gün temizlik yapmıyorum ama dağılmasın diye uğraşıyorum tabi

Son birşey söyleyip gidiyorum buradan .. Ben olsam sizin gibi geline değil kışlık hazırlamak,evime geldiğinde kızım sen çok güzel yemek yapıyorsun mağlum oğlumun göbeğinden gir mutfağa bu akşam sendeniz derim :işsiz:

Bende buyrun gelin derim

Ay annenizin dediği daha kiriciymis..dedigim gibi bir süre sonra anlıyorlar zaten aile olduğunuzu.onlarin gozunde hep ders calisan cocuktum mutfak vs anlamaz bu diyorlardi. benim kv de de aynıydı ilk başlarda görümceler de..sonradan ben hallettim yemek var temizlik tamam dedikce yapmamaya başladılar.. hatta bir iki defa ben yemek yapip verdim onlarin dolabinda yemek varken.o zaman anladilar aslunda yemeklerin kaldigini..birde gerçekten çalışan insan için yorucu oluyor 2 gün dışarda olmak. Insan evde dinlenmek istiyor anlıyorum sizi. Şu asamada belli bir seviyede devam edin kötü günde destek olursunuz yüz yüze bakmak içinde..

Beni anladığınız için çok teşekkür ederim.
Bazıları bombalıyorken sizden bunu duymak beni çok mutlu etti

Yemekler vermeklerinde bir kotuluk yok yiyorsaniz ama yine de siz bilirsiniz tabi.

Ben de tek evladim ama ailem sehir disinda oyle zirt pirtta gitmiyorum birsey olmuyor, telefonda hergun en az 2 saat konusuyoruz😂

Kv ile yakin oturuyorum sayilir yarim saatlik yol var ama ona da her hafta gitmeyiz, bazen ayda 1 gorururuz.
Kendi ailem de burada olsa bile her hafta her hafta duzenli ziyaret yapamazdim hic. Aileleriniz de cok ilgincmis cocuk gibiler resmen bu nasil bir anlayissizlikmis.

Offf bu durumdan ben de rahatsızım ben evleneli yıllar oldu hâlâ aynı, özellikle benim annem çok sorun yapıyor bu gelip gitme işini,yani öyle alışma gibi birşey söz konusu olmuyor hiç çok sıkıldım artık.

Bunaltıyorlar dimi gitmek istemiyor insan

Ya dondurucuya biseyler atmaya yardin etmek super. Ben 29 yaşında evlendim ailem yurt disinda hayatimda hic bilmediğim seyleri yaptım. 29 yaşında reçel yaptm yemiyoruz ama gelen giden olunca çıkarırız dedim. Ilk domates sosumu o zaman ev sahibimle ayni apartmandaydık onla yaptık sonra öğrendim. Bezelyedir fasulyedir koydum cesit oluyor diye ama inanin en zoru benim icin receldi:)
Ay annem yanimda olsaydi diyorum hep yaparken. Sizi düşünüyor bunda dolayi sinirlerin tepende olacak durum yok ama cok takiyorsan istemiyorum diye kesin dille söyleyin

Yemekler vermeklerinde bir kotuluk yok yiyorsaniz ama yine de siz bilirsiniz tabi.

Ben de tek evladim ama ailem sehir disinda oyle zirt pirtta gitmiyorum birsey olmuyor, telefonda hergun en az 2 saat konusuyoruz😂

Kv ile yakin oturuyorum sayilir yarim saatlik yol var ama ona da her hafta gitmeyiz, bazen ayda 1 gorururuz.
Kendi ailem de burada olsa bile her hafta her hafta duzenli ziyaret yapamazdim hic. Aileleriniz de cok ilgincmis cocuk gibiler resmen bu nasil bir anlayissizlikmis.

Işte onu istiyoruz çalışıyorsunuz dinlenin vs gibisinden ama onların tek derdi bize gelin bizde yiyin. Ben annemi her gün ararım yarim saatten önce kapatırsak yada ertesi gün aramazsam trip atıyor :)

Ya dondurucuya biseyler atmaya yardin etmek super. Ben 29 yaşında evlendim ailem yurt disinda hayatimda hic bilmediğim seyleri yaptım. 29 yaşında reçel yaptm yemiyoruz ama gelen giden olunca çıkarırız dedim. Ilk domates sosumu o zaman ev sahibimle ayni apartmandaydık onla yaptık sonra öğrendim. Bezelyedir fasulyedir koydum cesit oluyor diye ama inanin en zoru benim icin receldi:)
Ay annem yanimda olsaydi diyorum hep yaparken. Sizi düşünüyor bunda dolayi sinirlerin tepende olacak durum yok ama cok takiyorsan istemiyorum diye kesin dille söyleyin

Bizimkiler boğacak kadar çok sıkmaya başladıkları için sinirlerim tepeme çıktı

Back
X