Sinirlerim Tepemde!

evine gelip düzenine karışıyor dolapta ne var ne yok bakıyorsa durum sıkıntı
ama kendi evinden bir şey yapıp veriyor senin evin genel düzenine karışmıyor ise müdahaleye girmez
hiç vermese kışlık hazırlık yapmasa inanın, tek çocuğuna bile bir şeyler hazırlayıp vermiyor vs derdiniz

İzin versem evime de karışırlar

Eşim yardımcı zaten
Eve git yemek yap, bulaşık duş al vs derken nasıl yetişsin?
7de çıkıyorum 7.30da evdeyim zaten pertim çıkıyor
yemeğinizi bir gün önceden yapabilirsiniz daha pratik olur
çamaşır yıkama için 1 akşam ayırın yetişmiyorsa 2 akşam
eşiniz makine çeker siz de silersiniz mesela onu demek istiyorum

aynı benim canım kayınvalıdem.Allah razı olsun kv demden birşeyımızi eksik koymaz.
sürekli gel git işi sıkıntılı ama.

O tek erkek bende tek kızım
Kız olunca evlat sayılmıyorlar mı dedim?
kendinizi ifade etmede ciddi sıkıntılarınız var bi de millete saldırıyorsunuz
hep böyleyseniz Allah etrafınızdakilere sabır versin
merak etmeyin kayınvalideniz bu tavırlarınızı gördükçe zaten bi süre sonra elini çeker sizden

Günaydın sevgili kadınlar 💓

Bu aralar sıkıştım kaldım dertlerin arasında. Bugün ki sorunum kv.
Artık biliyorsunuz 10 aylık evliyim ve çalışan bir kadınım. Biz evlendikten ilk haftadan sonra haftanın birer günü anneme ve kv lere gitmeye başladık. Eşimde bende evin tek çocuklarıyız. Is çıkışı gidiyoruz yemek yiyoruz çay içip saat 11 gibi kalkıp evimize geliyoruz. Bu durum artık beni sıkmaya hatta boğmaya başladı. Ben haftanın 2 günü oraya gidince işlerim sıkışıyor. Yemek yapamıyorum düzenim alt üst oluyor. Yanı bu durumu anlatmaya çalışıyorum, koskoca kadınlar oturup ağlıyorlar biz sizi özlüyoruz diye 🤦‍♀️ dün akşam yine iç gittik eve geldim duş aldım çamaşır attım sabah kalktım çamaşır astım ve ise geç kaldım. Evet iyilik yapmaya çalışıyorlar ama bana artık batıyor kızlar. Evime, kendime , eşime vakit ayıramıyorum. Bu hafta temizlik yapacağım yapamıyorum çünkü zamanım yok. Zamanım yok derken gezmekten değil onlara gidip gelmekten 😑
Bu konu böyle uzar gider. Bir sıkıntım ise yine kv. Sürekli buzdolabıma sürekli mutfağıma mudahele ediyor. Bu aralar taktı kış için dolaba bezelye atayım, fasulye atayim istemiyorum dediğim halde dün zorla verdi. Ben bu konserve olayını çok sevmiyorum ayrıca kışın taze fasulye yemesem ölmem herhalde. Tutturuyor, tursu yaptım gel al, reçel yaptım gel al , onu yaptım gel al artık biktim. Normal de tatlı çok yiyen birisi değilim ama laftan anlamıyor, kalbini kırmak istemiyorum ama bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Yemek konusu açılıyor sen yapamazsın ben yaparım. Döndüm dedim ki yemek konusunda gayet başarılıyım oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım diye. Sürekli yarış halinde benimle. Sen yapamazsın, sen edemezsin. Çok doluyum kızlar uzun oldu kusura bakmayın 😑😔

Evliliğin ilk zamanları bu konularda çiftler için zor zamanlardır.Ama, mutlu bir evliliğin sırrıda problemleri başarı ile çözmekten geçer. Siz de bunu yapmaya çalışıyorsunuz.

1- İlk olarak eşinizle anlaşın ve ziyaretleri her hafta ikisini de ziyaret etmek yerine bir tane ziyaret yapın. Bir hafta sizinkilere bir hafta diğer tarafa. Zaman olmadığını, işinizin çok olduğunu ve bu konuda üstünüze gelmemelerini zamanla kabul ettirin.

2- Konserve vb. çabaları da boş geçmeyin alın gitsin. Yemeseniz de çaktırmadan dökersiniz bir süre sonra.

Bu tarz problemler hep olacak. Bu problemlerin üstesinden gelebilirseniz mutlu bir evliliğiniz olur :)

zaten haftada 2 gün oraya gittiğinizde yemek yapmıyorsunuz.
hatta gittiğinizde fazladan yemek de evinize getirin ertesi gün de yemek yapmazsınız böylece..
kışlık erzak da veriyorlarmış ne güzel..
ben bir kötülük göremedim..

İzin versem evime de karışırlar
O zaman bu seviyede götürün iliskinizi. Siz kazanırsınız.yarin bir gün çocuk olcak.siz de çalışıyorsunuz.yine yardım ederler ellerinden geldiğince.. bizim de ilk seneler çok karışıyorlardı ben de bunlar yapamayacagimi mi saniyorlar derdim :) ama artık çocuktan sonra da destek oldular hep..asil o zaman kuzdim kendime haksizlik etmisim dedim.aile desteği her dönem şart. Siz olgunlukla ilişkinizi yonlendirirseniz kavga vs olmadan güzelce destek olursunuz birbirinize.

Hafta içi de işten çık git yorgun oluyorsun zaten, üstüne bir de rahat oturamıyorsun vs
Bana herkes kızıyor ama bu durum devamlı olunca çok can sıkıyor onu anlatmaya çalışıyorum.
Herkes takmış buzdolabı erzak diye

25 yıl çalıştım, bunun içinde Taksim-Belikdüzü arası gidip gelmekte vardı, Haznedar - Sirkeci arası da yani ben hiç akşam 20:30 dan önce evde olamadım. Son 3 yıl ev-iş mesafem yakınlaştı 6 da evde oluyordum. Evliyken de bekarken de hep evin yükü üzerimdeydi, bekarken ablamla yaşıyordum o yüzden bu yetiştirememe durumunu anlayabiliyorum. Akşam bir yere gidince düzeni bozuluyor insanın eve dönünce bir şeye hali kalmıyor. Lakin bu çokta kafaya takılacak bir durum değil haftada iki gün oluyorsa buna göre program yapın o kadar. Yani annelere gidilen akşamlarda yemek derdi yok, eve dönüş saatini biraz erken tutun eşinizle konuşup, yarın iş var yorgunum falan desin siz de kendi annenize deyin ki kırılmasınlar. 10 gibi eve dönseniz bir ortalık toplama, ya da yatana kadar ertesi günün yemeğini ocağa koyma vaktiniz olur. Programlı giderek Pazar günlerini kendinize ayırın, o gün ev işi de yapmayın , uyuyabildiğiniz kadar uyuyun ve sonrasında eşinizle vakit geçirin.
Kışlık meselesinde diğer arkadaşlara katılıyorum, buzluğa konan her şey kadın için candır, çünkü pratik yemektir özellikle çalışan kadın için. Ev ürünüdür, temizdir vs... Bunları vaktiniz olmadığını bildikleri için yapıyorlar yapamayacağınız için değil. Forumda kışlık hazırlıklar konuları var, yapmak için ne kadar zorluk çektiğimizi oralara bir göz atarak anlayabilirsiniz, yeni evlisiniz belki bazı konularda farklı düzen istiyorsunuz ama kışlık yapılmayan mutfak bereketsiz oluyor inanın. Ani bir misafir ya da yemeksiz bir günde kurtarıcıdır buzluk, kıymetini bilin
Çok uzattım bitireyim artık, dünyada iyi niyetli iki anneden büyük bir nimet yok, o yüzden kızmayın onlara zaten yaşları gidiyor, inanın çok uzun zaman bu güçleri olmayacak, incitmeyin o yüzden. Henüz çok gençsiniz biraz yorgunluğu kaldırır bünyeniz, idare edin, dualarını alın, sevgiler

Artık biliyorsunuz 10 aylık evliyim ve çalışan bir kadınım. Biz evlendikten ilk haftadan sonra haftanın birer günü anneme ve kv lere gitmeye başladık. Eşimde bende evin tek çocuklarıyız. Is çıkışı gidiyoruz yemek yiyoruz çay içip saat 11 gibi kalkıp evimize geliyoruz. Bu durum artık beni sıkmaya hatta boğmaya başladı. Ben haftanın 2 günü oraya gidince işlerim sıkışıyor. Yemek yapamıyorum düzenim alt üst oluyor. Yanı bu durumu anlatmaya çalışıyorum, koskoca kadınlar oturup ağlıyorlar biz sizi özlüyoruz diye 🤦‍♀️ dün akşam yine iç gittik eve geldim duş aldım çamaşır attım sabah kalktım çamaşır astım ve ise geç kaldım. Evet iyilik yapmaya çalışıyorlar ama bana artık batıyor kızlar. Evime, kendime , eşime vakit ayıramıyorum. Bu hafta temizlik yapacağım yapamıyorum çünkü zamanım yok. Zamanım yok derken gezmekten değil onlara gidip gelmekten 😑
Bu konu böyle uzar gider. Bir sıkıntım ise yine kv. Sürekli buzdolabıma sürekli mutfağıma mudahele ediyor. Bu aralar taktı kış için dolaba bezelye atayım, fasulye atayim istemiyorum dediğim halde dün zorla verdi. Ben bu konserve olayını çok sevmiyorum ayrıca kışın taze fasulye yemesem ölmem herhalde. Tutturuyor, tursu yaptım gel al, reçel yaptım gel al , onu yaptım gel al artık biktim. Normal de tatlı çok yiyen birisi değilim ama laftan anlamıyor, kalbini kırmak istemiyorum ama bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Yemek konusu açılıyor sen yapamazsın ben yaparım. Döndüm dedim ki yemek konusunda gayet başarılıyım oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım diye. Sürekli yarış halinde benimle. Sen yapamazsın, sen edemezsin. Çok doluyum kızlar uzun oldu kusura bakmayın 😑😔
Şimdi sen yapamazsın demesi çok gıcık. Benimki de genel anlamda bu tavır içerisinde ama inan akşam yemeği diye önümüze sadece çorba koyduğu günler oluyor. Hayatımda gördüğüm en beceriksiz kadınlardan biri. Köfteyi bile gidip hazır alıyor. Bir de üstüne çok güzel yemek yapıyormuş ve üstüne çok temizmiş gibi davranıyor. Senin kv en azından anladığım kadarıyla bazı şeyleri iyi yapıyor. Bir de benim konumu oku da gör neler var. Bence fazla gördüğün için bunaldın. Eşinle onunla özel vakit geçirmek istediğini söyle. Tiyatro bileti al mesela beraber gidin. Yada evde sinema gecesi yapın mısır falan patlatın açın güzel bir film sarıla sarıla izleyin. Ha yok her gün farklı etkinlik mi bulcam kendime dersen spora yazıl. Anne ben spora yazıldım formuma özen gösteriyorum artık hafta içi her gün gitmem lazım gibi bi bahane olur. Ayrıca spor yapmak gerçekten mutluluk hormonlarını arttırıyor. :KK68:

Kaç yaşındasınız merak ettim. Ben en son lisede böyleydim. Çocuk değilim ben, bende biliyorum napmam gerektiğini diye atar yapardım :halay:
Şimdi anlıyorum ben hep çocuk kalıcam gözlerinde çünkü onların çocuğuyum. En iyisini ben yaparım olayı hoş değil, evinize gelip ayy ne biçim temizlik yapmışsın böyle mi yapılır derse tamam sinirlen de diğerleri olmaz. Ben ararım annemi ya da kvmi başım sıkışınca. Eşim geçen aylarda mücver istedi. Başladım yapmaya bana diyoki annemin yaptığının rengi böyle değildi. En son aradım anne dedim bunun rengi yanlışmış, dedi kızım boşver o yemiyo diye balkabağından yapardım ben onu :))

28

Yapıp vermesi problem değil düşündüğünden ama ısrar etmesi size batıyor sanırım.Valla ben 2 .5 yıllık evlıyım beni çağırmayın diye diye dilimde tüy bıttı bunu yapan kayınvalıdem o cagırıyodu sürekli hayır demekten ben bıkmıstım.Bizde iki haftada bir gidiyoruz.

Sizi haketmediğiniz kadar düşünüyorlar demek ki ya tüh :işsiz:

Bir kaç sene sonra görürüm ben sizi. Neyi ne kadar kenara atsam, şunun mevsimi geldi mi geçti mi, domates suyu kaç kavanoz olsa diye düşünürken havadan gelen bal kaymak gibi gelir.

Canım annem geçen hafta bana 2 kg. yaprak sarıp verdi. Ben izindeyken beraber yapacaktık ben gelene kadar kendi yapmış. Beli sakat üstelik. Attım buzluğa..

İlk 3 sene ben de burun kıvırırdım böyle stoklama işine. :KK45:
Gerçi kimseyi tersleyecek kadar saygısızlaşmadım..

Ayrıca evlenen her Türk erkeği kilo alır. İyi beslenmekten değil o kendinizi kandırmayın :KK48:

Haftanın iki günün ziyan olmasını anlıyorum calisan kadin olarak hem eve ,hem kendine ,hem eşinle vakit geçirmek için zor olabilir.her hafta ikisine de gitmek yerine bir hafta annenize bir hafta kv ye gidebilirsiniz.iki hafta da bir görmüş olurlar.onlari da anlayabiliyorum özlüyorlar ama artık sizin de ayrı eviniz ve sorumluluklarınız var ve il dışına hatta yurtdışına evlenip gidenlerin anneleri ne yapsın.kv bence yapamazsınız derken çalıştığınız için size zor olur diye diyordur.konserveye ,dondurucuda saklamaya karşıyım diyorsunuz ama hele çalışan kadınlar için çok büyük kolaylık oluyor.annem de kv de bana hazırlarlar ellerinden geldiğince çünkü gerçekten 2 çocuk ve çalışma temposu ile hazırlamam zor oluyor sadece onlar yoruluyor diye istemiyorum bazen.

Haftada 1 gitmek istemiyorsaniz gitmeyin,birsey soylemeyin de.yemeginiz olmadiginda ihtiyac duydugunuzda 2 haftada bir falan gidersiniz.Duzeninizi kurmak istiyorsunuz siz de,haklisiniz.Yanlis anlamayin ama sizinki biraz tek cocuk simarikligi olmus.Keske benim kayinvalidem de yapsa da verse.Oyle cok isterim ki.Benimki hem beceremiyor hem tembel.Kislik hazirlamayi birak yemek yapmayi bilmez.Daha ne istiyosun ki..Calisiyorsun rahat edesin diye yapiyor.Allah daha buyuk dertler vermesin.

Kaç yaşındasınız merak ettim. Ben en son lisede böyleydim. Çocuk değilim ben, bende biliyorum napmam gerektiğini diye atar yapardım :halay:
Şimdi anlıyorum ben hep çocuk kalıcam gözlerinde çünkü onların çocuğuyum. En iyisini ben yaparım olayı hoş değil, evinize gelip ayy ne biçim temizlik yapmışsın böyle mi yapılır derse tamam sinirlen de diğerleri olmaz. Ben ararım annemi ya da kvmi başım sıkışınca. Eşim geçen aylarda mücver istedi. Başladım yapmaya bana diyoki annemin yaptığının rengi böyle değildi. En son aradım anne dedim bunun rengi yanlışmış, dedi kızım boşver o yemiyo diye balkabağından yapardım ben onu :))

Benim kerevizi mercimek çorbasına saklamam gibi :KK70:

İlk aylar eşimin annesinin de yaptığı bir şeyi isterdi. Anneme sorsana deyince hayır der açar internetten bakardım.
Şimdi hiç öyle burnu havadalıklar yapmam. Kendimle barıştım.. :KK45:

Çalışıyorum o yüzden mesajlara tek tek okudum ama yazamiyorumtoplu olarak şöyle yanıt vermek istedim. Mesele annemin yada kv min bana erzak yada yemek yapması değil, mesele bu konuyu fazla abartmış olmaları. Sonucunda ben yemekte temizlikte yapabiliyorum. Benim onlardan bekledigim darlamadan gecenin 11 nde sana bezeyle koycam kaç kg istersin diye sormamaları mesela :) Yoksa gidip gelmekten memnunum ama yakın oturuyoruz sürekli görüşünce düzenim bozuluyor, dinlenemiyorum. Kimisi nankör diye yazmış ben nankör değilim yapılanlara sonsuz saygım var ama bir konuyu atlıyorsunuz. Çalışıyorum yoruluyorum ve dinlenmek istiyorum fazlası olunca boğulmaya başladım. Evet beni düşünmeleri çok güzel ama bunu bana sen yapamazsın beceriksizsin diye yansıtmaları yanlış. Bir kaç mesaj da yanlış anlaşılma olmuş, evin tek çocuğuyuz derken eşim evin tek oğlu 3 kız kardeşi var, ben de tek kızım 2 erkek kardeşim var ama bu demek değil ki elleri kolları bizde olsun sürekli görüşelim.
Bana yardımcı olsunlar salça yapsınlar tarhana yapsınlar ama beni sıkmadan boğmadan. Bilmem anlatabildim mi 🙏 nankör olabilecek ya da beğenmiyor değilim fazla baskıları beni yoruyor. Bu arada temizlik yapamıyor musun gibisinden soru gelmiş. Normal de şöyle yapıyorum hafta sonu yemek yapıp dolaba atıyorum, hafta ici bulaşık çamaşır ütü olayları 2 hafta da bir de hafta ici bir gün temizlik yaparız eşimle. Şimdi onlar fazla yemek verdikleri için benim yemekler ya da onların yemekler çöp oluyor :)
Yine diyorum iyi ki varlar elleri hep üstümde olsun ama fazlası zarar. Sürekli görüşmek istemeleri sürekli bize gelin demeleri ve sürekli dolaba şunu koy bunu yaptık al demelerinden rahatsizim. Sonucunda 2 kişiyiz dünyaları yemiyoruz. Umarım açıklayıcı olmuştur 🙏

Back
X