- 16 Temmuz 2017
- 969
- 1.156
- 33
- Konu Sahibi Soydanayse
-
Sanmıyorum ama umarım öyle olur.Bence telafi etme. İçini boşaltmışsın iyi de olmuş. Pişmanlığa gerek yok. Belki bu sefer kayıtsız kalmaz da anlar.
Önce kendi yaptığı hataları telafi etsin olmaz mı? Insan da bir yere kadar sabır ediyor sonucta... Mutsuz bir evlilik var ve tek sebebi eşiniz ise, bırakın bu da ona ders olsun...
Günaydın,
Oncelikle size sunu sormak istiyorum siz flirt ederken nişanlıyken nasıldı?
Kac senelik evlisiniz? Ve ne gibi kazıklar yediniz?
Arkadaslarınızın içindeki o şekilde söylemeniz hoş olmamış kesinlikle ama demej ki çok doldugunuz için kendinize hakim olamamışsınız.
Valla o ortamda ben olsaydım arkanızdan " demekki canına okumuşlar kızın" derdim. Herkesin bakış açısı farklıdır olaylara. Demekki dolmussunuz ve boşalmış her şey... esinize karşı telafi etmeyi düşünmeyin. Otursun düşünsün " ben bu kadını ne hale getirdim" diye... Kolay kolay kimse boş yere cırlamaz...Tek taraflı değildir muhakkak hiç bir şey ama çoğunluk olarak o suçludur bunu kendisi de çok iyi bilir ama telafi etmek gibi bir gayesi yok durumda böyle olunca çıldırmamak elde değil. Benim üzüldüğüm nokta, masum olan ben iken insanların gözünde farklı bir görüntü oluşturmam.
İnsanlara kendini o şekilde göstermek yanlış olsa da siz çok haklısınız aslında.. Yani ben kendimi sizin yerinize koyunca düşünüyorum da dayanamazdım herhalde. Aranızda sevgi kalmamış, eğer biraz da olsa saygısı olsaydı eşiniz sizi bu duruma asla sokmazdı zaten. Oturup ciddi ciddi konuşsanız ya da bir aile büyüğünüzü araya sorsanız yanlış bir tavır mı olur acaba? Adınıza üzüldüm inşallah aranızdaki saygıyı yeniden kazanırsınız.
Valla o ortamda ben olsaydım arkanızdan " demekki canına okumuşlar kızın" derdim. Herkesin bakış açısı farklıdır olaylara. Demekki dolmussunuz ve boşalmış her şey... esinize karşı telafi etmeyi düşünmeyin. Otursun düşünsün " ben bu kadını ne hale getirdim" diye... Kolay kolay kimse boş yere cırlamaz...
Zamanında keşke tepkinizi koysaydınız.Şimdi sürekli basa kalkmakta iyi olmuyor.
Mesela arkadaş ortamında ki bir anınızı da artık güzel anmayacaksınız.
Artık şu geçmişi unutun ve kim size ne yaptıysa affedin.
Ve bu arada kendinizi de affettirin. Görün şu zamanlarınız ne güzel geçecek.
Bu tarz iliskilerde genelde erkege aciyorum.. Mantik olarak ayni dusundugum icin olabilir belki de.. Kendiliginden icinden gelmeyen bir insana ozel gun hatirlatmak.. Surprizler beklemek.. Hediyeler beklemek bana psikolojik siddet gibi geliyor.. Size verdigi degeri ozel gunlere ve hediyelere indirgemek ne kadar dogru? Yilin birkac gununu sirf bu (bana gore tuhaf) beklentileriniz yuzunden her iki tarafa da zehir etmek dogru mu? Kac sene daha boyle devam edecek bu? Esim sirf benim beklentim oldugu icin ruhsuz bir gul demeti getirse kendime hakaret sayarim. Icinden gelerek beni mutlu etmek amaciyla getiriyorsa dunyadaki her seyden daha degerli olur benim icin. Neden esinizde bulunmayan romantik duygulari israrla ona asilamaya calisiyorsunuz? Ozel gun bir gun suruyor ama nedense senelerce her o gune denk gelen tarihte hatirlanmasi. Hediyelerle taclandirilmasi bekleniyor. Uzgunum ama bana bu cok sacma geliyor. Birakin o ozel gun sadece o ozel tarihte kalsin. Bir kez evleniyoruz ancak her sene kutluyoruz. Eee.. Tamam zamaninda kina dugun davetliler ile. yeterince kutlanmadi mi bu ozel gun.. Artik hayata devam etsek.. Es ile tartisma cikaracak sevginin bittigini dusundurecek bir konu olmadigini dusunuyorum. Hele hele icinden gelmiyorsa hayati zehir ederek yaptirmaya calismak bana hic etik gelmiyor. Dedigim gibi psikolojik siddete girer bence...
Tabi ki de böyle gitmeyecek fakat siz şu anılarınızı çok güzel geçirecekken sinir harbi yaşıyorsunuz. Olacak iş değil geçmiş geçmiştir bir sünger çekin gitsinAynen benim en büyük hatam bu olabilir, zamanında iyilikle olur herşey diye hiç bir şey söylemedim hep bekledim anlaması için sanırım artık konuşmanın da bir önemi yok. Onlari affetsem, yenilerine devam edecek. Bu böyle mi gidecek ?
Tabi ki de böyle gitmeyecek fakat siz şu anılarınızı çok güzel geçirecekken sinir harbi yaşıyorsunuz. Olacak iş değil geçmiş geçmiştir bir sünger çekin gitsin
Unutun unutturun huzurlu evliliğin anahtarı budur buna inanın.
Ama tabi ki yeni davranışlara müsade etmeyin tam anında kırıcı olmamak kaydıyla tepkinizi koyun.O zaman insanlar size istediğiniz gibi davranır.
Neden eşinizi sürekli birşeylerin farkında olsun diye kırıyorsunuz ortamlarda bozuyorsunuz?
Aile meseleleri aile içinde kalsın.
Düğün meselesi mi konuşuluyor. Müsade etmeyin artık o günleri konuşmak istemediğinizi .Bu günlerinizin güzel geçmesini istediğinizi söyleyin arkadaşlarınıza.
Eşiniz bu tavrınızı gördükçe size fazlasıyla bağlanır. Herşey etki tepkidir canım nereye kadar inatlaßacaksiniz.
Aynen hiçbirsey bu gençliğinizi, ilk yıllarınizi geri getirmez.Bırakın çiçeği böceği. Birbirinizin gözlerine bakarak mutluluğunuzu paylaşmanız, sarılmanız yeter.O kadar etkileyici ve doğru geldi ki. Haklısınız insanlara rezil olarak elime hiç bir şey geçmiyor.
Yani kavgaların sebebini tam bilmiyorum o yüzden cok yorum yapamiyorum. Genel kavga sebepleriniz hediye sürpriz ya da yıldönümü gibi olaylar mı?Bende böyle dediklerini umuyorum çünkü zaten beni ve eşimi biliyorlar. Son cümlemizi bir iki gün önce eşime söyledim, büyük bir kavga etmiştik onun üzerine konuşuyorduk, " ben seninle tanıştığım da nasıl bir insandım, hiç ben bu kadını ne hale getirdim diye düşünüyor musun ? " dedim, " haklısın " deyip gitti. Aslında kendini de biliyor, istediklerimin abes olmadığını da biliyor, ama yok yok yok herşey aynı.
Yani kavgaların sebebini tam bilmiyorum o yüzden cok yorum yapamiyorum. Genel kavga sebepleriniz hediye sürpriz ya da yıldönümü gibi olaylar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?