Sinirlerime hakim olamıyorum !

Mesele keşke sadece çiçek böcek olsa. Zaten hep ben yapıyorum kahvaltıları ne olur ki bir gün de o yapsa ? Yani ne bileyim ben onun tarafından pek bir şey görmüyorum. Ama yinede bu sefer de söylediklerinizi göze alarak deneyeceğim.

Hep beklentileriniz var olmasın.
İnsan kendi kendine de yetebilmeli.
Tek başınıza bir evlilik yaşayın da demiyorum ama yaşadığınız yerde arkadaş edinecek beceriye de sahip olun.
Eşinizden beklemeyin onu da.
Adam çalışıp işten gelip bir de size hayal ettiğiniz çevreyi sağlayacak değil.
Programları siz yapın, ihtiyaclarınızı siz belirleyin, birinin yönetmesini beklemeyin.
Özel gün mevzuusu bana göre hepten gereksiz.
Hiç bir özel günü kutlamam, kutlansın da beklemem. Böyle gerginliklere de gelemem.
Güzel anılarınızı kutladın kutlamadın Çiçekte çiçek diye kirletmişsiniz.

Hiç oturup konuştunuz mu bu sorunları? Oyle bagris cagris degil de duzgunce kavga etmeden ? Siz plan yapsanız onu da dahil ettiğinizi soyleseniz? Yani bunlar çözümlenmeyecek şeyler değil.

Hiç oturup konuştunuz mu bu sorunları? Oyle bagris cagris degil de duzgunce kavga etmeden ? Siz plan yapsanız onu da dahil ettiğinizi soyleseniz? Yani bunlar çözümlenmeyecek şeyler değil.

Evet tabii kii defalarca onu anlayarak alttan alarak, kavga ederek, bağırarak hiç bir şey sonuç vermedi. Ben planlarsam mecbur dahil oluyor.

Evet tabii kii defalarca onu anlayarak alttan alarak, kavga ederek, bağırarak hiç bir şey sonuç vermedi. Ben planlarsam mecbur dahil oluyor.
O zaman sürekli plan yapın dahil olsun. Aile hayatının ne demek olduğunu öğrensin. Ayrıca olduğunuz yerde yalnız olmanız bir bahane değil. Kurslara katılın arkadaş edinin hem biseyler öğrenmiş, hem evde kendi kendinizi yememis ve çevre edinmis olursunuz. Insan sıkıntıdan da eşine sarabiliyor biraz sosyal olun kafa dağıtın.

Ya ben böyle yorumlara gerçekten " hayır, yanlışsınız " diyemiyorum çünkü haklı olduğunuzu biliyorum aslında çok doğru. Bende çok sevmem beklemem. Ama ben sadece geriye dönünce iyi hatırlamak istiyorum herşeyin ilkini. Bu arada ben kendime yetiyorum, ihtiyaçlarım için onu beklemiyorum, çok olmasa da bir iki arkadaş edindim, ben planlarsam mecburen birşeyler yapıyor benimle, ama bende diyorum ki beni bazen düşünsün bazen dışarı çıkarsın eşimle bir şeyler yapmak istiyorum neticede bir evliliği paylaşıyoruz yani bu abes değil benim beklentilerimde abes birşey varsa lütfen belirtin.

Kendimce sosyalleştiğimi düşünüyorum aslında ben kendime yetebilen bir insanım sadece evli olduğumuz için özür dilerim bizi bağlayan tek şeyin cinsellikmiş gibi gözükmesinden hoşnut olmuyorum arada duygu ilgi sevgi istiyorum. Ama çok doğru bir şeye değindiniz benim eşim aile hayatını, kadının ne demek olduğunu bilmiyor, gerçekten bir benim eşim değil bütün ailesinin erkekleri böyle, mantık bu kadın evde oturur kadın bilmem ne babadan böyle görmüş, bilmiyor, yakınında da bunu gözlemleyebileceği bir kız kardeşi felan yok zaten annesi de bir söz hakkına sahip değil yani babası annesiyle ailesiyle ilgili bir insan değil onlar da herkes kendi halinde yaşıyor. Benimde ailem böyle değildi ben çok sevgi dolu büyütüldüm annemle babamı bir görseniz hâlâ gençmiş gibi birlikte aktiviteler yaparlar. Biz burada ters düşüyoruz.

Bir flört dönemi vs olmadı mı? Goremediniz mi bu yüzünü? Çalışsın eve ekmek getirsin ile aile olunmuyor malesef... dışarı çıkıp gezemedikten sonra, sevgi şefkat goremedikten sonra ne yapayım ben o evliliği? Ben babamin evinde de karnımı doyuruyordum, ihtiyacım olan cinsellik değildi ki seninle evlendim deyin. Kendine getirin eşinizi. Benim esim cok yorucu bir iş yapmasına rağmen çocuğunu ve beni ihmal etmez. Çok yorgun dahi olsa sıkıldım dememlr ayağa kalkar. Hani bahane değil yorulmak ekmek parası kazanmak

Aslında abes değil ama çamaşır makinasından bulaşık yıkamasını bekliyorsunuz.
Adam da bu yoksa yoktur.
Olmaması size değersiz hissettirmemeli.
Sizin değerinizi bir buket çiçek belirlemezS
Yapmıyor olması da sevmediği anlamına gelmez.
Çünkü adam da bu yok :)
Sadece kendinizi ve eşinizi daha çok üzüyorsunuz böyle.

Hepsini dedim tahmin edebileceğiniz herşeyi. Çok ufak belirtiler veriyor yani çok yavaş yol alıyoruz. Görmedim o zaman da zaten çok aşırı hadi her gün görüşelim gibi bir halimiz yoktu zaten bende çok mıçmıç sevmezdim düzenli bir hayatım ailem evim arkadaşlarım vardı o zaman bu boşluğu hissedemiyordum yani.

Hah tam da bu ! Adam da bu yok tamam, ama ben itinayla bunu ona kazandırmak istiyorum. Bu yanlış mı bundan mı geri tepiyor olabilir ? Sizce böyle kabullenmeli miyim onu mutsuz olmam pahasına da olsa ?

Sen yaptığın hataların zaten farkındasın ama eşin değil .. Tamamen anlattıklarından yola çıkarak seviyor mu sevmiyor mu bilemem ama umursamaz .. Umarım güzel haber BEBEK değildir .. Eşinizin baba olmaya uygun olduğunu düşünmüyorum

Hah tam da bu ! Adam da bu yok tamam, ama ben itinayla bunu ona kazandırmak istiyorum. Bu yanlış mı bundan mı geri tepiyor olabilir ? Sizce böyle kabullenmeli miyim onu mutsuz olmam pahasına da olsa ?

Kazandırma konusunda ilerleme olduğunu düşünüyor musunuz?
Pek sanmıyorum. Karakter değiştirmeye çalışıyorsunuz.
Tabiri caizse odun yontmaya.
Eh ağacına bağlı diyeyim bende :)

Mutlu olmanın alternatiflerini düşündünüz mü hiç? Tek çare odunu yontmak mı?

Demekki adamın huyu bu :) umarım değişir... sevildiğinizi hissediyorsanız da ustune cok gitmeyin.

Mesela ne gibi alternatifler ?

Sevgiliyken memnun olmadiginiz konulari,düzelir, iyiliklikle olur bilmem ne seklinde yaklasip evlenince butun beklentilerini adamin sirtina atmak, surekli bunu diretmek cok yanliş.
Ayrica almiyorsa almiyordur hediye, zorla aldirmak? Boyle soyleye soyleye alcaksa z siz susun artik diye alır adam, içinden geldiginden degil. Ama zorla cicek böcek aldirip birde sevinenler var mi var. Duygusal tatmin.

Mesele sadece hediye değilde kocamın beni önemsemiyormuş gibi davranması. Öyle ya da böyle bunlar benim isteklerim, bazılarıda maddi taleplerde bulunur, bazıları duyguları tatmin olsun ister. Ben bunu adet edinsin diye didiniyorum hepsi bu.

Bazi seyler bazi insanlarda yoktur. Bazen bende pek ince dusunemem, eşim buna takilmaz. Ama surekli basimda soylense biyerden sonra bikar patlarim yettin artik diye.
O soylenmesin diye surekli diken ustunde olamam, neyi yapmaliydim, neyi sormaliydim şekilde. Bu psikolojik baskı resmen. Ha sizin esiniz patlamak yerine sirf susun diye isteklerinizi yapar belki bilemem.

Sizin atladığınız bir şey var, eşim her konuda ilgisiz ve ben bunun zorluğunu kendimce çok çektim. Hiç ben şöyle istiyorum böyle istiyorum demedim baya baya bekledim. Sonra baktım olmuyor konuşmayı denedim, sonra anlamadığına buna sahip olmadığını anladım, sonra kendisi ben söylemezsem bilemeyeceğini belirtti bende söylemeye başladım ona rağmen aynı. Olayın evreleri bu. Ama galiba gerçekten yok bu durum da benim isteklerim şöyle kenar da kalsın diyorsunuz siz, benimkiler abes şeyler değil ben buna inanıyorum. Mesela şöyle düşünün ( kusura bakmayın ) evliyseniz eşinizin sizinle birliktelik yaşamak istediğini varsayalım, sizde bu benim için senin hissettiğin kadar önemli değil deyip reddediyosunuz, 1 2 3 4 5 bilmem kaç defa onun arzularını önemsemeyerek yüz çeviriyorsunuz, iki ayda üç ayda bir birliktelik yaşıyorsunuz. Bu doğru mu, ona haksızlık değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…