Sinirlerimi bozan kuzen

Sevgili konu sahibi, ben seni cok iyi anladim. Konu adam evlendi diye kuzeniyle gorusmeyecek mi ye getitrilmis ama bence burda mesele her kadin gibi senin de kocanin onceligi olmak istemen. Bunu her kadin ister. Ben istemem, ben soyle kenarda kosede oturayim, kocam kuzenlerini gezdirsin diyen birine asla ve asla inanmaam kulliyen yalandir. Hele ki balayinda... Ben kuzene kabahat bulmuyorum. Kabahhatin cogu esine. En ozel ve guzel gunlerinizde seni nasil bi basina birakip baskalariyla gidebilir. Bu benim icin kabul edilemez bisey. Bana boyle bisey yapacak olann adama ben kuzenleriyle hayat boyu mutluluklar dilerim. Artik o kuzenler de evlendikleri zaman onu evlat edinirler de oyle yasayip giderler :)))) neyse velasili kelam sen cok haklisin. Kocanin biraz egitilmeye ihtiyaci var. Bastan isi siki tutmazsan so.ra hic bas edemezsin.

Böyle durumlar için kabul edilebilir tabi :)
Buna ben de sinir olurdum.
Sen şimdi yaşadıgın şeye göre yorum yapıyorsun belki ama
konu sahibinin durumu farklı bence.
Çünkü aslında konu sahibi kuzenden çok eşinin tavrından rahatsız olmuş
ama bunu kendisine itiraf edemiyor gibi...

Siz şu an iki kuzen de bekarsınız.
Emin ol evlenince o da, sen de degişeceksiniz ister istemez. :)

evet ben de istemezdim şahsen eşimin beni yanlız bırakıp gitmesini,dışlanmış hissetmeyi,ama bununla kuzen ilişkisinin ilgisi yok ki,kuzenin yaptığı bişey yok...kocası demeliydi aşkım sen de gel hadi gidelim ya da kocası teklif etmeliydi bota binelim diye. kim ister?
ama kuzen ilişkisiyle bunun ilgisi yok,kuzene çekememezlik yapılmasın yani,kuzenler arasında kardeşli bağı vardır,desin"kocama çok sinirlendim beni yanlız bıraktı balayımızda" diye.ama bunu "küçücük bikinisiyle daracık bota bindi,motorda birbirlerine yapıştılar" diye dile getirirse direkt kuzenlik ilişkilerini yargılıyor.öyle olması çok kötü.çünkü ben de bikinimle kuzenimle bota binebilirim,motora binebilirim,problem değil benim için.ama eğer kuzenim karısıylaysa ve de karısının bizim ilişkimize hiçbir müdahalesi yoksa,kardeş olduğumuzu kabullenmişse insanım yani,derim "siz gidin,siz yapın siz edin,dolaşın ben burda takılırım" diye...

ama tek derdi bensem, kocasını elinden alacakmışım gibi davranıyosa inat yaparım,inadına yaparım allah var

Sen yine de yapma
Kötü olma, kimseyi de kötü etme

Benim ve eşimin sülalesinde yedi göbekden daha yakın akrabanla evlenmen ayıplanır, kabul görmez. Bu yüzden kuzenlerinle kardeş gibi büyütülürsün. bilinçaltın onu bir karşı cins gibi değilde kardeş gibi görür.Bu yüzden eşimi de beni de bu tür yakınlıklar tedirgin etmiyor. Eşinin tarafındada akraba evliliği yoksa hiç kaygılanma o kuzenini asla cinsel anlamda düşünmez. Ama akraba evliliği normal karşılanıyorsa çok fazla yakınlaşmamalarında yarar var diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

eşlere göre değişir durum bizde aynı kaldı şükür.
ha konu bence de asıl eşle ilgili olacaktı.

Kuzen kardeşten farksızdır esasta evet ama eğer içine kuşku düştüyse rahatsız oluyor işte insan.
Benim eşimin de kalabalık bir ailesi var, teyzeler, halalar, dayılar kuzenler vs..

Yıllar önce biz henüz sevgiliyken eşimin kuzenleriyle tanışma amaçlı gece dışarı çıktık.
Kuzenleri sevdim ama içlerinden birine uyuz oldum, gece boyunca çaktırmadan kızın hareketlerini süzdüm,
bildiğiniz gizli askıntı modunda.. Abi ayağına yatıyor ama samimi olmak için hiç bir fırsatı kaçırmıyor vıcık vıcık..
Eşime uygun bir dille ondan hoşlanmadığımı söylemiştim o da bana ya bakma sen ona içten biridir o yanlış anlama falan demişti..
Sonraki pek çok görüşmede de aynı hareketleri fark ettim ama içtenliğine (!) yordum.
Neyse işte bu içten samimi kızceğiz uzun birlikteliğimizden sonra evleneceğimizi açıkladığımızda şok oldu, renkten renge girdi. Beklemiyordum, çok şanslısın dedi bana! Ayrıca aynı şehirde olamamıza rağmen abiciğinin ne nişanına, ne düğününe ne de hayırlı olsununa geldi.

Haksız bir istek de değil ama, değil mi?

Birçok insan kuzenini kardeşi olarak görebilir, normaldir. Küçüklükten beri her halini gördüğün insanı, karşı cins olarak bile tahayyül etmek zor gelir.

Dahası kardeş olarak nitelendirmenin başlıca sebebi de paylaşımlardır. Belki aynı tabaktan yemek yemiş, aynı mahallede aynı arkadaşlarla oynamış, birbirinizin sırlarını paylaşmış, en zor anlarında birbirinizin yanında olmuş en önemlisi de aynı aile içinde aynı yetiştirme tarzıyla büyütülüp aynı geçmişi paylaşıp aynı şeylere üzülüp aynı şeylere sevinmişsinizdir.

Tüm mesele ortak paylaşımlar. Bunca şeyi paylaşıp "kardeş" sıfatına layık görülen birinden vazgeçmek elbette kolay değildir.

Lakin olayı "kuzen(kardeş) mi, eş mi" boyutuna getirmemek, sapla samanı ayırmayı bilmek, hele de inat olaylarına işi hiç bindirmemek lazım.

Evlilik başlıca iki kişilik bir müessese. Ben kocamın akrabalık ilişkilerine, gönül bağlarına karışmam, karışamam ama gördüğüme çeki düzen verilmesini isterim. İnsanlar rahat olabilir, dikkatsiz olabilir, yani bu konularda uyumsuzluklar çıkabilir ama iş inada bindirilmeden de bu uyumsuzluklar kolayca giderilebilinir.

Öncelik meselesi tartışılır ancak takdir edersiniz ki insanların hayatlarını kuzenlerinden ziyade eşlerine göre revize etmeleri daha mantıklıdır(bana göre). Neticede adına "hayat arkadaşı" denmiş, az şey mi paylaşılıyor? En özel paylaşımlar, anlar eşle yaşanıyor. Birlikte bir hayat yönetiliyor, aynı evin içinde aynı sorunlarla başetmeye çalışılıyor, çocuk sahibi olunuyor, beraber büyütülüp hayata hazırlanıyor. Akrabalar her zaman var ama insan elini uzatınca ilk olarak eşini buluyor.

Konu sahibi arkadaşım, eşinle aranda bu konuda bir fikir ayrılığı varsa oturup mantıklı ve kesin bir çözüme ulaştırman şart. Çünkü mesele herhangi bir kuzeninin eşine nasıl davrandığından ziyade, eşinin kendisine nasıl davrandırdığı. Bu konuda görüşleriniz ne olursa olsun elbette buluşacağınız bir ortak nokta vardır.

bence de sevdiğini kıskanan kişiye
karşı özellikle daha samimi davranışlar içine
giren kişi fesat, kötü kalpli, haset.
aynı fikirde olmak zorunda değiliz.
kuzen "kardeş gibi" olabilir. ama asla "kardeş" olamaz.
bu devirde değil kuzen, kardeşime bile güvenmem.
konu sahibinin eşi çok ayıp etmiş.
ama eşi kadar, kuzeninin artık bir eşi olduğunu
ve ısrarla markete vs. çağırmanın hatalı olduğunu
göremeyen kuzen de suçlu.
bunu idrak edemeyecek kadar yaşı küçükse
sorun yok. belki o da sizin gibi düşünüp
yeni geline " evlendin ama biz böyleyiz, değişmeyiz"
gibisinden göz dağı vermeye çalışmıştır kim bilebilir.
laubali ve cıvık ilişkilerden hiç bir zaman hoşlanmadım, hoşlanmayacağım da.
samimiliğin boyutu, mesafe güzel ayarlandığı takdirde hala kıskanan bir eş varsa, ancak o zaman eşi suçlu bulurum.

Hanımlar,
daha öncede uyarıda bulundum, kişilere değil, konuya yorum yapın.

Herkesin düşüncesi farklı olabilir, düşüncelerine katılmıyor olabilirsiniz ama saygı göstermeli, polemik yaratmadan yorum yapmalısınız.

madem kardeş gibiler
neden o kadar çok tepki gösterdi sana??
sana insan gibi açıklama yapıp, şaşırıp tatlı dille gülerek anlatması gerekıyordu...
sen surat astıkça yanına gelıp
gönlünü alması gerekırdı...

Birebir katiliyorum arkadasim. Sanirim evlenince daha iyi anlasilabilecek bisey bu. O kapi kapandi mi birak kuzeni, anne baba bille disarda kalir. Esinle basbasa kalirsin. Hayatlarina bir 'es' girdi mi evlatlar bile disarda kalir
Sonucta bosuna dememisler insanlar cift yaratilmistir diye. temelde esinle yasarsin bu hayati. Diger herkes ikinci plandadir.oyle de olmasi gerekir. Cunku yoksa onun kuzeni, kuzeninin kuzeni, kuzenin kardesi, kardesin esi, onun kuzeni derken bunun sonu yok.

Afedersiniz arkadaşlar, konuya alâkasız bir yorum da bulunacağım ama konu güncellendikçe aynı şeyi düşünüyorum

başlık güncellendikçe, sinirimi bozan kazen diye okuyorum başlık cümlesini

öyle bi söylemek istedim:)

sıkıysa olsun öyle............:18:

bence haklısın ne bu kadar samimiyet. bence eşin çözecek bu konuyu. mesafesini korumayı bilecek. bak yanlış anlaşılma olmasın birşey var demiyorum ama yaptıkları yanlış. bende kuzenlerimle samimiyim ama boyle sıkış tepiş boyle şeyleri sevmem sevseydim bile nişanlanınca yapmazdım. kardeşim yerinede koysam onları nişanlım hoş karşılamaz bu durumu
eşine soyle çunku iş onda bitiyor canım

Ben de öyle okudum ilk başta

Kuzene değil kocana sinir olmalısın. İnsan neden botla senle gitmiyor neden motorla markete senle gitmiyor. Her şeyi seninle yapmalı. Kuzen ne alaka. Eşinizde sıkıntı var, kuzenle samimi olmaya çok eğilimli.

Arkadaşlar zaten eşimle bu olayın gecesinde rahatsızlığımı söyledim tartıştık ama şükür ertesi gün özür dileyip daha dikkat olacağını söyledi. Ordan ayrıldık ve balayımıza mutlu mesut devam ettik..
Sıkıntı yok burada. Kuzeni uzakta olduğu için o olaydan beri görüşmüyoruz ve konu da açılmıyor tabii ki.
Kuzenini bu olaylar olana kadar seviyordum ve davranışları aşırı gelmiyordu ancak bu bot ve motor olayı sabrımı taşırdı kıza da antipati duymamın sebebi bu oldu..
Umarım uzun süre bir araya gelmek zorunda kalmayız..
Yalnız şu "o benim kuzenim onlar yokken ben vardım gerekirse yolumdan çekerim, kuzenim eşinden ayrılır benden ayrılamaz" diye garip garip nedensiz hırs içine girmiş olan kuzenlere gelince.. Umarım insanları mutsuz ederken bir bakmışsınız ki siz mutsuz olmuşsunuzdur...Merak etmeyin hayat böyledir zaten..Kalbinizdeki o fesatlık birgün sizi bulacak ve siz mutsuz olacaksınız..Bırakın kardeşiniz de olsalar kendi kurdukları YUVALARINDA AİLELERİYLE MUTLU OLSUNLAR..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…