Sinirlerimi bozan kuzen

Sadece o hayvan eşini kıskanmazmış diye duymuştum. Herhalde kıskanacağım eşimi ama arkadaşın dediği gibi kızın benden güzel olduğundan falan değil inan ki.
Güzeldir belki kızın tipine falan laf edecek değilim amaa dünyanın en çirkini de olsa eşimi kıskanmam sakınmam çok normal. Ben çevremdeki sevdiğim herkesi sakınırım başkasından..

kızın güzelliğiyle gerçekten alakası yok bunların.
sevgilimin bazen bir gülüşünü, güzel bir sözünü bile
kıskanabiliyorum.
insan sevdiğinin en güzel yanlarını sadece kendi görsün istiyor.
gözleri sadece kendisine baksın,
başbaşa bir şey yapılacaksa kendisiyle yapsın istiyor.
ben şahsen kuzeni değil kardeşiyle bile gitmiş olsaydı,
beni öyle yalnız bırakmış olsaydı yine hüzünlenirdim.

Kuzenler dış kapının dış mandalıdır kesin öyledirde.Eşler birbiriyle herşeyi paylaşırlar anne,baba,kardeş ile bile paylaşamadıklarını en özel şeylerini beraber yaşarlar ki kuzen neymiş o daha da dışarıdadır.Sadece akrabadır yerinide haddinide bilmelidir iki tarafta.Kadın ve erkek evlenince yoldaş olurlar birbirine,en zor anları en güzel anları beraber paylaşırlar bir yastığı paylaştıkları yatağı paylaştıkları gibi birbiriyle paylaştıkları herşey kanun ve yaratan katında haklarıdır helaldir.Kuzenle sadece bir akrabalık bağı varıdr eğer ki bir kuzen ben ondan önce vardım diyip inatlaşıyorsa eğer o kuzen karşısındakini çekemeyi p kıskanıyordur vebaşka türlü bakıyordur.Buna da hakkı yoktur ama kadının hakkıdır.Dinende kanunende eğer inancı var diyorsa bunu yapmak zorundadır yapmıyorsa zaten hadsizdir akıllı olan insanda mutluluğu için mandalları dış kapıda bırakır karısının dizinin dibinde ellerini sıcacık avuçlarında tutarak mutlu olmaya devam eder.Valla kuzen muzen titresin dursun kapıda haddini biliyorsa buyursun ama yok diyorsa vurucan tekmeyi

çok şükür, ailemizde ensest ilişki yaşanmadığı için, kuzenlerimizle birbirimize "karşı cins" gözüyle bakacak kadar sapık ruhlu olmadığımız için gayet de samimiyiz. bir kolumda kuzenim bir kolumda eşimle yürüyebiliyorum,eşimin aklına onu kıskanmak gelse, eşime kızarım kuzenime değil. dış kapının mandalı filan değil o, kardeşim benim.
din ya da yasa izin veriyor olabilir, bizde yok akrabaevliliği. değil böyle kardeş çocukları, uzak akrabayla bile yok. çocukluktan o gözle yetişinde hiç öyle ateşle barut durumları da olmuyor. tartışacak bir şey yok, ben eşim dışında hiçbir kişiye "erkek" diye bakmadığımdan olsa gerek, kuzenimle bota da binsem motora da sorun olmaz. kişi kendinden bilir işi! ne güzel laf, ne anlamlı laf!

Kuzenler birbiriyle samimi olabilir,
bizler de çok samimiyizdir.

Fakat bu durum onun eşiyle arasını bozuyorsa,
inat neden yapılıyor?
Bundan neden mutluluk duyuluyor?

Madem kuzen kardeş, neden eşiyle kötü olması isteniyor.
Kendi kardeşinin mutsuzlugunu istemiş olmuyorlar mı?

Hem kardeş de, hem de eşini daha da çatlatacagım de.
Bu ne yaman çelişki!

Son düzenleme:
Biz böyle gördük ve öğrendik.Emredilen şekildede yaşamaya çalışıyoruz yanlış ve uygunsuz diyorsa yaratan gerisi boş...o diyorsa nikah düşer evlenilebilir adet gelenekte boş...

ama şu var ki bunları bile bile emredileni yok sayarak ne bota binerim ,ne motora kuzenimle, ne de lambada ,salsa, vals yaparım

ya sanırsınki tanımadıgın insanlar bunlar ilişkiyi cok yıpratıcı seyler heleki karsı tarafın akrabalık iliskileri saglamsa cok itici gelir bu dusunceler sahsen bana sevgilim veya esim kuzeninle cok samimi olma istemiyorum dese hayrola heralde siz birbirinize farklı gozle bakıyorsunuz da herkesi oyle sanıyorsunuz derim Allah biliyor kuzeni bırakında biz annemin kuzeninin cocuklarıyla bile samimiyizdir biri birsey ima etse yanlıs oldugunu soylese onla gorusmeyi keserler neticede kuzenden kıskananlar yarın oburgun enisteden yengeden haydi haydi kıskanırlar cidden bunların konusulması bile cok kotu hani dencek neler goruyoruz duyuyoruz ama boylede yasanmaz ozaman kapatalım kendimizi evimize kimseyle gorusmeyelim ne olur ne olmaz kisiligi bozuk insan her sekilde belli eder kendini cabuk belli etsinde barınmasın ailede daha iyi bence..su akraba evlilikleri yuzundenmidir nedir anlamam insanlar supheci davranmaya basladı hic sokmıycan boyle seyleri cocukların beynine kardes gibi yetistircen

Son düzenleme:

olayı din imana çekmeden bir yere varamazsınız zaten...

ben bota da binerim motora da,umurumda değil...herkesin hayat tarzı kendine,zaten kuzenim sizin gibi olsa ben de samimi olmazdım,ama şükürler olsun sedase'nin dediği gibi;biz kardeşiz...

siz kuzeniyle samimi olmayanların ailesinde ensest ilişki yaşandığını veya sapık ruhlu olduklarını mı ima ediyorsunuz?
her samimiyetin bir boyutu vardır.
ben kuzenimi seviyorsam neden mutsuz edeyim?
eşiyle arası bozulunca, eşi tedirgin olup kıskanınca mutlu mu olacak kuzeniniz?
sizin kardeşlik anlayışınız kuzeninizin eşiyle arasının bozulmasına neden oluyorsa, ve siz de buna kardeşlik, samimilik diyorsanız böyle kardeşlik olmaz bunu bilin.

ben eğer kuzenime şimdi davrandığım şekilde davranıyorsam ve kuzenim de bana aynı şekilde davranıyorsa,eşinin(eğer iyiniyetliyse) bilmesi lazım bunlar kardeşler diye...
ama illaki huysuzluk yapıyosa benim umrumda olmaz,beni kardeşimden ayırmaya çalışana merhametim de yok kusura bakmasın kimse...
yüzyıldır böyleydim kardeştik,değişecek değilim...kız kendine çekidüzen versin,kıskanmayı bıraksın,kendisine de aynı şekilde sevgi saygı besleyeyim,ama "ben öyle şeylere gelemem,dinen yassah,kanunen yassah" diyosa eğer bi zahmet uzak dursun benden,ama kardeşimle yakınlığımı bozamam onun keyfi yüzünden.
bizim yakınlığımız bozulacağına onun keyfi kaçsın,üzülmem:)
çelişki falan değil,aile diyoruz bunun adına.

nişanlım da başlarda karışmaya çalışıyordu kuzenlerimle muhabbetime,tartışarak,yeri geldiğinde canını sıkarak ama zorla kabullendirdim,hiç ödün vermedim:) çünkü ka-rı-şa-maz...onunki de kıskançlıktı ama mantığını kavrayınca,kardeş olduğumuzu kavrayınca tamamen kabullendi,zorundaydı zaten.
evlendiğimde de karışamayacak buna.sedase'nin dediği gibi "erkek" olarak sadece nişanlımı gördüğüm için benim açımdan "no problem" içinde fesatlık olanlar düşünsün...

Bu olay biraz da yetiştirilme tarzıyla ilgili.
Kardeş olarak yetiştirildiyseniz başka gözle bakamaz samimi de olursunuz.
Kuzen dendiğinde cinsiyet gelmez akla o zaman.
Ancak kuzenler birbirleri için herhangi bir yabancıysa samimiyet tuhaf gelir zaten.
Samimiyet altında farklı şeyler aramamak gerek.

Herkes kardeş gibi büyümüyor işte...

aynı beşikte büyüdük diyorum işte varmı ötesi?kardeş olarak yetiştirildik biz...ne cinsiyeti ya,akrabalardan biri öyle bir imada bulunmuştu zamanında,midem bulandı yeminederim...işte çocukluktan itibaren aşılamak lazım,siz kardeşsiniz ve birbirinizle aranızda kardeşlik dışında ilişki olmaz diye.

aha ha:) biyük,brilliant!

Biz de öyleyiz.
Ha öz kardeşlerim, ha kuzenlerim...
Hiç fark yok.
Tabi burada kocasını görümcesinden kıskanan kadınlar bile görünce afallıyor insan.
Burada da geçmiş insan evlenince kardeşiyle mesafeli olmalı diye.
Ne münasebet!
Canım o benim.Tırnağı kırılsa benim canım yanar.
Kuzenlerimin de farkı yoktur.
Bizim ailede kuzen deyince akla kadın, erkek gelmez.Can gelir, kan gelir...

Herkes kardeş gibi büyümüyor işte...

bu açıdan hak veriyorum,aslında evet yetiştirilme tarzı,daha az önce konuşuyoduk kuzenimle,çocukken annemlerden börek çaldığımızı,kısıra konulacak kavrulmuş salçayı nasıl hepimizin elimize bi parça ekmek alıp beklediğini,vefat eden bir akrabanın bize taktığı isimleri,3-5 yaşındayken sokakta sadece don atlet koşuşturduğumuzu,bayramlarda şeker topladığımızı hepimizin birlikte,yadettik çocukluğumuzu ne güzeldi ne tatlıydı herşey diye...
şimdi benim bi dakikada bu kadar şeyi hatırladığım kuzenimle ben nasıl ayrı gayrı düşünebilirim...mesela genelde kuzenler rakiptir,ama benim kuzenlerimle asla böyle bişey olmadı,hayatım boyunca onlar için yapabileceğim herşeyi yaptım,eşi de bir zahmet bizim kardeşliğimizi kabullensin...

hayır ima etmiyorum, açıkça söylüyorum. aman erkektir, ateşle barut yan yana gelmez ister kuzen ister kardeş olsun denince... akrabalar arası cinsel ilişkiye ne denir? evet bildiniz, ensest denir. ensest ilişki sapkın mıdır? evet sapkındır. kuzen akraba mıdır? hadi ona da evet!
ben kuzenimi mutsuz ederim yazmış mıyım? bir okuyun hadi bu konudaki tüm yorumlarımı, birinde bu yazıyor mu?
biz kaç kuşak öteden akrabalara bile "kardeş" gözüyle bakacak şekilde yetiştirildik, akrabalık bağlarımız çok kuvvetli. kimsenin eşiyle arasını bozmadım, bozmam da. hiçbir kuzenim de benim eşimle ya da eşimin hiçbir kuzeni benimle eşimin aramızı bozmadı. neden bozsun ben bunu anlamıyorum. eş dediğinin yeri ayrı, ben "seçtiği" ve "sevdiği" kişiyim. burada barda tanıştığı kadınla bota bindi dememiş konu sahibi.
ohooo bu saat olmuş. kuzen uyumuş çoktan, ruhu duymuyor biz onu tartışıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…