Sinirlerimi bozan kuzen

Ortada farklı kültürde yetiştirilmiş olmaya bağlı bir sorun var evet.
Böyle bile olsa tepki gösterilecek kişi kuzen değil eş olmalıydı.
Başlık sinirlerimi bozan eşim olmalıydı mesela.
Çünkü hassasiyetinizi yüzünüze bakınca anlamalıydı.
İlla bir günah keçisi aranıyorsa emin olun bu kuzen değil...

buna ben de katılıyorum.

Zaten sen bu kadar kardeş gibi seviyorsan kuzenini, eşi de bunun görür bence.
Ne mutlu ... Benim 1 tane kuzenim var yaşadığım şehirde, onunla da kardeş gibi değiliz. Beraber büyümedik. Araya bir takım şeyler girdi, ayrı kaldık. Ama bir arada olsak da anlaşamazdık. Çünkü kişiliklerimiz farklı.
Çok isterdim. Ama hiç akrabam yok
Kanım dediklerimden gördüm hep darbeyi, hala daha da görüyorum.
Özeniyorum senin gibi ilişkileri olanlara...
Mesela dedim ya, eski sevgilim kendinden 5 yaş büyük teyze kızı ile çıktı filan.
Güvenim sarsıldı ... Zaten kuzen, akraba duygularım pek yok.
Görünce şaşırdım. Düşün benim 3 tane erkek kuzenim var hepsi yurtdışında, 12 yıldır filan görmüyorum.
Ama yine de hiçbiri ile sevgili olamazdım. O bağ, o duygu olmadığı halde, içim almaz yani.
Ama olabilen insanlar var, o yüzden güvenemiyorum. Ama önemli olan Eşe güvenmek diye düşünüyorum. Gerisi mühim değil.
Mesela ben eski sevgilimle evlensem, teyzesinin kızı ile bitti gitti tamam. Yarın bir gün sahilde otururken, benimki gidip başka bir kuzeni ile aynı motora binse, kıskanırım... Çünkü nerden bileyim bu sefer buna ilgi duymayacağını, adamın kardeş anlayışı yok çünkü.

Ben de katılıyorum.

Çünkü konu sahibi ilk mesajında aynen şunu yazmış.

''Sahile iniyoruz başbaşa kuzenini çağırıyor ısrarla gel diyerek o da geliyor yanımızda..''

Şahsen ben böyle bir durumda ilk önce eşimi gözlemlerdim.
Çünkü kuzeni ısrarla çagıran eşi...

Son düzenleme:
siz, insanları tanımadan böyle çirkin yakıştırmalar yapabiliyorsunuz.
olayın ateşle barutla falan alakası yok.
kuzenine kız-erkek gözüyle bakılmasıyla da alakası yok.
olaya "eş" gözüyle bakıyorum ben.
sevdiğim insan kardeşi olmadığı sürece hiç bir bayanla çok samimi olamaz.
benim de beraber büyüdüğüm kuzenlerim var.
şimdi ben sapık ruhlu olduğum için mi sarılmıyorum yani?
söylediğiniz şey çok çirkin.
eğer ki kuzenimin eşi/sevgilisi ben sarılınca rahatsız oluyorsa
neden "çatlasın, kıskanırsa hatta daha çok sarılırım, özellikle yaparım"
gibi çirkin bir düşünce içine gireyim ki?
yani kardeşlik bu mu? sapık ruhlu olmamak bu mu?
bu resmen kötü kalplilik.
SEVDİĞİNİ KISKANAN İNSANLARIN CANINI DAHA FAZLA ACITMAK İÇİN
"BANA UYMAYANI EZERİM" ANLAYIŞINDA OLANLAR İYİ KALPLİ, KARDEŞLİK DUYGUSU GELİŞMİŞ.
AMA KUZENİMİN EŞİYLE ARASI BOZULMASIN DİYE SARILMAYAN, CIVIK DAVRANMAYANLAR
KÖTÜ KALPLİ, SAPIK RUHLU.
YOK ÖYLE...

Son düzenleme:

Her iki tarafa da katılıyorum çünkü her iki tarafta doğru şeyler söylüyor ama birbirlerini yanlış anlıyorlar :)

Kadın kuzenlerinize sarılmaz mısınız?
Bir eş bundan rahatsız olmaz sanırım.
Çünkü sizin söylediğinizin aksine olaya cinsiyet olarak bakar.
Oysa benim için kadın kuzenime sarılmakla erkek kuzenime sarılmak arasında fark yoktur.
Bu kuzenim için de böyledir.

:)teşekkür ederim canım,akrabandan olmasa da inşallah karşına seni çok sevecek çok iyi anlayacak insanlar çıkar.özeniyosan,beni anlıyosundur işte,kandır candır,kopamıyo insan,kopmayı düşünemiyo,mesafe bile koyamıyo,o kadar birlikte yaşanmış hayatı hiç edemiyo...
senin sevgilinin densizliği o çok iğrenç bişey.o adamdan şüphelenilir,o kızdan da şüphelenilir zaten...ama işte bizimki gibi iki ev tek aile büyümüş olanlara haksızlık yapılmasın

şimdi, aynı görüşü savunduğum insan savunuyor diye mi bunu yazdınız? bak işte mevzu şu "rahatsız oluyorsa" mevzusu. ben olmuyorum, biz olmuyoruz. bazıları oluyor... ilk yorumumda ben yazmıştım, çok üzülürüm rahatsız olursa demiştim. onu üzerim dememiştim ama.
ensest mevzusu da burada ortaya atılınca yazdım neden siz alındınız ki?biri bana sormuş bilmiyor musunuz ensest diye bir şey var demiş. özet geçeyim :) ben de kuzenime o gözle bakmıyorum, sapıklıktır diye düşünüyorum. ve evet hala da bunu düşünüyorum.neden yazdıklarımı saptırıuyorsunuz? ben kuzeniyle samimi olmayan sapıktır mı yazmışım gayet net ve açık aslında ne yazdığım. halamın oğlu, benim için babamın "kardeş"inin oğludur, şu durumda benim de kardeşimdir. kanımdır, canımdır. istisnalar var mı var. babalar kızlarına göz dikiyor denmiş. e işte evet dikiyor. ama her baba mı sapık babalar mı? bunda anlamayacak ya da saptıracak ne var?

Son düzenleme:

Karisinin cildirmasini umursamayacak bir erkek.... aman Allahim.. Dusman basina. Arkadasim sen de nasil bi insanmisin esi kiskkaniyo kardes kuzenimin huzuru bozuluyo az hareketlerime cekiduzenn vereyim diyecegine inadina yaparim diyosun... Neyse sen gene inadina devam et de fazla da hayallere kapilma cunku bi erkek gercekten sevdi mi gozu kimseyi gormez. Kuzen soyle dursun.

anlatamıyomuyuz acaba kardeş olduğumuzu siz mi anlamıyorsunuz?
"sevdiğini kıskanan dediğiniz kişi sevdiğini kardeşinden kıskandığı için bana göre fesat kalpli,kötü niyetli,haset...kuzenimin eşiyle arası bozulmasın diye düşünmem o yüzden,dediğim gibi aile düzenine karışmaya geldiyse o zaman "bi zahmet sahilde beklesin biz bi markete gidip gelcez" derim:)
kardeşi kıskanan kişide sorun vardır,bende değil.

Son düzenleme:

Pea evet haksızlık yapılmasın, yapılmıyor da,
ama sen kuzeninin eşinin, senin davranışlarından rahatsız oldugunu farketsen bile
davranışlarımı degiştirmem, o kendine çekidüzen versin, kıskanmasın diyorsun.
Eger ki kuzenin eşi kardeş tavırların oldugunu düşünürse zaten kıskanmaz.
Kıskanıyorsa vardır bir bildiği, ya da garipsediği bir durum.

Ayrıca konu sahibi daha önceki mesajlarında yazmış.
Teyzeleri farklı şehirdeler.
Belki de kardeş gibi büyümemişlerdir.

Allah herkesin dağına göre kar versin canım :)
Ben sıkı fıkı aile, akraba ilişkilerine gelebilecek biri değilim mesela, hep yalnız yetiştiğim için.
Sürekli onlar bizde , biz onlarda sevmem yani :)
Eşimle yalnız kalmak isteerimmmmmmmmmmmmmmm

eğer zaten araya mesafe koyarsa silerim o kuzenliği ben,ya kardeşizdir,ya da hiçbirşeyizdir,bayramdan bayrama telefondan mesaj çekilen bir akrabalık istemem ben.
eğer samimiyet dozumuzu azıcık bile azaltsalar bilirler benim tepkimi...sorun yok yani.
çok ciddiyim sadece sinir etmek için yine daha da samimi davranırım...

Lütfen konuya yorum yaparken içeriğe yorum yapınız ve seviyeyi koruyunuz...

canım ben katılmıyorum buna ya...benim akrabalarımdan birinin sevgilisi beni kıskanıyor,"beni",onları ben tanıştırdım ve beni tanıyor,ona karşı sadece kardeşlik beslediğimi çok net biliyor:)
ama işte kıskanıyor...ne yaparsam yapayım kıskanacak ve kızla seneye nişanlanıyolar,akrabam bana söylüyor kızın beni kıskandığını "pea'yla çok fazla samimi olmanı istemiyorum" dediğini(daha önce de yazmıştım).benim bir yanlışım ya da yanlış anlaşılacak bir hareketimmi var hayır.sadece aile içinde çok fazla sevilirim çekemediği şey bu...

ben şimdi bu kızın ego tatmini için akrabamla alakama bir seviye mi vericem?asssssla...onun yanındayken akrabama uzak mı davrancam?mümkünatı yok...o kızın bizim ilişkimizle ilgisi ne ki?ben akrabama diyormuyum,kızla samimiyetine dikkat et diye?ya da fenalık fesatlık yapıyomuyum kıza karşı?hiç.hiç hiç.ama o bizim akrabalık ilişkimize karışıyo,çok yanlış ya,dediğim gibi aileye geliyosa sefa gelmiş hoş gelmiş,karıştırmaya geliyosa geride dursun,eğer akrabam onun yüzünden benimle samimiyeti azaltıp kıracaksa zaten görüşmem ben onunla,hiç ederim geçen zamanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…